Virtuális társkeresés

Mi végre hoztam ezt a blogot létre? - vetődik fel az átlagban ez a kérdés, főleg azokban, akik a virtuális társkeresést még úgy mélységében nem is próbálták ki. Bonyolult feladat önmagában is magunk mellé társat találni. A modern - szabadságtól terhelt - világunkban az emberek nemhogy közelednének egymáshoz, hanem a maguk kis mikrokozmoszait kialakítva - mint egy óriáscsillag felrobbanása után megmaradt apró, szakadt részei - távolodnak egymástól. A bizalmatlanság megakadályozza a régi formák, tradiciók, helyek hatékony mûködését s mindenki próbálkozik azzal, amit jónak gondol. Jó esetben. Mert vannak olyanok is, akik munkájukból és hobbijaikból kiindulva nem nagyon járnak idegen emberek közé és szûkös baráti körükben már nem találva senkit inkább megbékélnek a helyzettel és várnak a csodára: hátha a jószerencse eléjük sodor valakit. Vagy igen vagy nem. S aztán ebbôl születnek a rossz, megalkuvós házasságok. De szerencsére vannak, akik viszont hajlandóak aktívan is tenni magányuk megszüntetésért, méghozzá a technika legújabb vívmányának igen kényelmes módszerével: online társkeresôkbe jelentkeznek be. A mód kényelmes, mert otthoni karosszékbôl is mûvelhetô, kockázatmentes, mert a visszautasítás nem oly sértô, megalázó, mint pl. egy szórakozóhelyen, izgalmas, mert egyszerre részegítôen nagy számú delikvensbôl választhatunk, olcsó, mert a havidíj még mindig gazdaságosabb, mint bármilyen rendezvényre a belépô, tehát sok szempontból egy igazi jótétemény: DE NEM CSODASZER! Valójában ez is az élet leképezôdése, s itt is elôfordulnak bunkók, megtévesztô emberek, szórakozni-másokat átverni akarók, dilisek, lelki betegek, félrelépôk, mûveltek és mûveletlenek, érdekesek és unalmasak, lúzerek és nyerôk, szépek és nagyon csúnyák, kíváncsiskodók és rákattantak: miért is lenne ez jobb, mint a való világ, ha a szereplôi ugyanazok?! Viszont - ha valaki már gyakorlatra tesz szert, jó emberismerô, akkor itt ki tudja szűrni azokat, akik a negatív kategóriába tartoznak, akiket széles ívben el kell kerülni! Ebben a blogban próbálom majd összeszedni mindazt, amit eddig tapasztaltam, hogyan kell jó, informatív adatlapot készíteni, honnan tudhatjuk, hogy melyik adatlap kamu, NETikett, lúzerek és nyertesek, képek elemzése, levelezéstôl a randiig, társkeresô oldalak rangsora és sajátosságaik, kik és miért szórakoznak, biztonság, jó elsô levél, stb.... Szívesen veszem majd a hozzászólásokat, amelyek egyrészt majd árnyalni fogják a képet, másrészt remélem, a beküldött történetekkel szórakoztatva lehet megmutatni a netes ismerkedés hasznát, létjogosultságát, eredményeit és esetleges buktatóit, hogy a jogtalanul illetett negatív kritkát és indoklatlanul rárakodott - "Te miért itt ismerkedsz, hiszen te tök normális vagy?!" - értetlenkedést valami jobbító szándékú és hasznos kritikává, javaslatokká fordíthassuk.

Társkereső oldalak értékelése

2007.09.01. 12:34 Line24

Randivonal:

Magyarország egyik legnevesebb, legnagyobb és egyben legprofesszionálisabb online társkeresője. Tulajdonosai figyelnek arra, hogy ezt az előnyét megőrizze és folyamatosan fejlesztik, új szolgáltatásokkal bővítik ill. rendszeres időközönként változtatnak arculatán. Látogatottságából és vezető pozíciójából még akkor sem vesztett sokat, amikor fizetőssé vált. Szolgáltatásai valóban kiemelik a többi közül, jól működik a kamureg szűrés, legnagyobb a felhasználóinak száma, de valahogy mégis aránytalanul drágának tartom! (1090 Ft 1 hónap - arany tagsági, egyéb extra szolgáltatásokkal még húzósabb)
Sajnos - az egyik morálisan is védhető oka a fizetőssé válásnak - a kamuregek kiszűrése valahogy nem érte el a célját, mert a lányoknak - mint ahogy pl. egyes szórakozóhelyeken - itt sem kell fizetniük ahhoz, hogy hódíthassanak, hogy beléphessenek, mivel levelet így is kaphatnak. A pasik abban rögtön közlik az emailcímüket, amelyre a lányok ingyen a válaszolhatnak! Tehát így is lehet ingyenesen lány kamuregeket gyártani és a pórnép pasikat szívatni vele.
Viszont - erre mindenféleképp ki kell térnem a korrektség jegyében -, hogy a rendszergazdák figyelnek és hatékonyan tizedelik az ilyen adatlapokat: kevés más oldalnak van ily hatékony szűrője!
Azonkívül - ahogy más oldalakon ez már bevált - lehetne ingyenesen biztosítani az adatlapok teljes megtekintését: miért kell ahhoz tagnak lennem, hogy egy beérkező jelentkező fényképét én nagyítva megszemlélhessem?
Továbbá az is növelhetné az imidzsüket, ha havi pár ingyen üzenetküldés lehetőségét is biztosítanák. Így, ebben a formában nagyon az az érzés, hogy csak a pénzre mennek s kihasználják a nagyszámú felhasználói bázisuk előnyét, s megpróbálják a lehető legnagyobb mértékben megsarcolni azok pénztárcáját. Drága...
Javaslat a fejlesztőknek: a díjak mérséklése, az adatlapok előfizetés nélküli teljes megtekinthetősége, pár ingyenes üzenetküldés havonta, új szolgáltatások bevezetése, tartalom fejlesztés
Figyelmeztetés: előfizetés esetén mindenki vigyázzon arra, hogy a lemondást mindenféleképp megtegye egy újabb - alapdíjas - sms keretében, mert a lejáratkor a rendszer automatikusan levonja telefonunk egyenlegéről az újabb havidíjat! Ajánlatos eltenni a visszaigazolást is, mert nem működik tökéletesen a rendszer (nagyon kiábrándító tisztelt fejlesztők!) és ha ennek ellenére is ismét levonja legyen mire hivatkozni! Egy újabb érdekes trükk - kihasználva a userek lustaságát vagy figyelmetlenségét -, hogy még egy kis pénzt levegyenek.


NLCAFE:

Kevésbé ismert online társkereső főleg az idősebb korosztálynak! Nyugodt, korrekt, átverésektôl mentes oldal. Forgalma nem nagy, hihetetlenül jó csajok sem fordulnak meg rajta, a design sem túl egetverô, szolgáltatásokban sem nyújt semmi kiemelkedôt, de legalább lehetôség van havi 15 db üzenet ingyenes küldésére és az adatlapok teljeskörû megtekintésére elôfizetés nélkül is.
Javaslat a fejlesztőknek: Mivel kissé eldugott, érdemes lenne egy kis reklámkampányt indítani a neten, új szolgáltatások bevezetését és egy frissebb designt javaslok
Figyelmeztetés: az elôfizetés díja itt sem alacsony, így mindenki gondolja meg és nézzen elôször körbe, hogy mennyire éri meg 800 Ft ezt a típusú mérsékelt forgalmat!


Lovebox:

Kamuzás fellegvára. Rengeteg a gyatrán elkészített, kitöltetlen, pornóképes, bunkó szövegű kamureg. A nagyon durva hamisításokon kívül sok a más társkeresőkről lopott kép avagy a teljes egészében lemásolt (szöveg és kép) adatlap - ezzel a panasszal is sokat lehet találkozni. Az aránytalanul nagyszámú az idétlenkedés és a rengeteg normálisnak tűnő, ám később kiderülő mégis hamis reg nem csökkenô száma sejteti, hogy tán nem csak hanyagságról van a szó, hanem akár tudatos tevékenységről az üzemeltetôk részérôl.
Sok a bunkó, agresszív férfi-fiú. Nem zavartatják magukat és küldenek képeket a saját nemiszervükrôl, belekötnek minden lányba, szemét és sunyi módon kötözködnek és nagyképûsködnek. Tehát a lányoknak sem könnyû itt az életük...
Rettentően zavaró az óriási mennyiségû "nem partnert keresek" jelöléssel ellátott adatlap is, ami azért is felháborító, mert ez nem chatszoba, hanem partnerkereső! Ha valaki túl lelkessé válik s a teljes szöveg elolvasása előtt automatikusan ír egy szimpatikus illetônek, akkor azt a felháborodott választ kaphatja, hogy a célszemély nem keres partnert, minek fárasztja magát! Igen ám, de vajh ki itt a hibás? Közösségépítő site rengeteg van: pl. iwiw. Chatszoba és oldal rengeteg. Szóval indokolatlan itt CSAK beszélgetni... A rendszergazdának kellene érzékenyebbé válni a userek igényei felé és határozottabban elkülöníteni a chatelők népes táborát a partnerkeresőktől: a kidobott találatok közt csak a partnert keresôk! A mindent bele elvén próbál rengeteg felhasználót fogni a tulaj, csak ezzel inkább veszít - az imidzsébôl sokat.

Az elsők közt vált fizetőssé ez az oldal. Az árszínvonalát megtartva - miközben a többiek elhúztak mellette - a legolcsóbbá vált. Idegesítő szolgáltatásait vagy azok hiányát ill. a rosszhírű felhasználói táborát tekintve néha még így is soknak érzem.

Javaslat a fejlesztőknek:
Szűrjék a kamuregeket! Aztán legyen egy külön chatszoba, ahol a "nem partnerkeresők" tudnak az ismerőseikkel beszélgetni. A regisztráló kikapcsolhassa, hogy adatlapja megjelenjen a partnerkeresők listájában. Zavaró, amikor a tizedik "nem partnert keresek" adatlapot nyitom ki avagy ezt nem észrevéve írok és egy felháborodott üzenetet kapok válaszul! Szeparálják el a társasági létet és a partnerkeresést!
Az oldalra ráférne egy grafikai frissítés is és valami igazán hatékony fellépés a szemétkedők és kamuzók ellen.
Figyelmeztetés: a regisztráltak közt rengeteg az agresszív, kis sunyi pöcs, aki imád következmény nélkül beszólógatni a lányoknak. Ez ellen vértezze fel magát minden lány: higyjétek el, hogy fent vannak a normális pasik is, csak egy kis türelem kell hozzá és idő, hogy ők is rátok találhassanak!

Startrandi-Párom:
Vannak ezek is. :-) Fiatalok, idősek és vidékiek használják legfőképp. Kissé öreges design, kicsi forgalom, több éve fent lévő magányos csajok-pasik, alig frissülő arcok. Havi 15 ingyenes üzenet intézménye legalább létezik. A két oldal adatbázisa ugyanaz!
Javaslat a fejlesztőknek:
Tegyék ingyenessé, ami jelentősen felpörgetné forgalmukat a többi fizetős oldallal szemben, mert a szolgáltatások egyébként rendben vannak, használhatóak, csak adatbázisukra, usereikre ráférne egy jelentős bővítés. S a lehetőség adott az előzőekben taglalt oldalak igen magasra tették a mércét és az árakat! S majd ha megközelítették az előzőekben tárgyalt oldalak felhasználói számát ismét el lehet gondolkodni a fizetős üzemmódról!
Figyelmeztetés: a két oldal adatbázisa ugyanaz!

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fvtr.blog.hu/api/trackback/id/tr42125742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

suedehead 2007.09.02. 16:22:41

végre van egy ilyen blog is... csak így tovább!
végigolvasom a régieket is, ha lesz időm

weiler péter · http://www.randivonal.hu 2007.09.02. 21:55:29

Kedves Szerkesztő,

A Randivonal vezetője vagyok. Néhány dologban, hadd pontosítsam a Randivonalról leírtakat:

- A fizetős rendszer mindenkire vonatkozik, tehát férfiakra és a nőkre egyaránt. Viszont a Platina jogosultságú felhasználóknak mindenki írhat ingyen is levelet, természetesen ez is nemtől függően működik.

- A fizetős rendszer működik PayPallal, bankkártyával és emeltdíjas sms-sel is. Mi a bankkártyát vagy a PayPal-t javasoljuk mindenkinek mert az olcsóbb a felhasználónak, biztonságos (OTP bank) és mentes minden olyan technikai problémáktól, ami az emeltdíjas sms-nél időnként felléphetnek.

- Ügyfélszolgálatunk telefonon és e-mailben is szívesen áll bárki érdeklődőnek a segítségére. Az elérhetőségek az oldalon megtalálhatók.

Remélem tudtam segíteni, köszönjük az őszinte kritikát.

Üdvözlettel,

Weiler Péter
www.randivonal.hu

suedehead 2007.09.04. 11:57:39

Hajaj, ezeket mind végigjártam... de annak idején még az inda.gyaloglo.hu-val kezdtem '99-ben. A régi szép idők:) Feltettem egy 5 mondatos kis szöveget és özönlöttek rá a lányok levelei, akkor még kisebb volt a választék:)

Amit még a figyelmeztetéshez írnék: vannak a "feltöltőkártyás lányok". Megírják, hogy így meg úgy mennyire tetszel és találkozzatok, csak töltsd fel neki a kártyáját, hogy tudjatok beszélni ... Remélem nem dől be nekik senki! Főleg a szexneked.hu van tele ilyenekkel.

n2 2007.09.05. 04:30:41

Szia!

Három dolgot szeretnék hozzáfűzni:
A randivonalnál nekem is nagyon "csak a pénzre utaznak" érzésem volt. Értelmetlenül keveset lehet igyenesen is látni, rengeteg agresszív stíusú spam-et küldenek az üzemeltetetők, és tényleg nem olcsó.

A lovebox-ot azért kritizálod, mert szerinted nagy a "zaj" (kamureg, csak a barátami miatt). Szerintem ebben nincs igazad. Pontosabban igazad van, de nem értem, hogy ez miért zavar. A keresési paraméterek, meg egy kis józan ész segítségével ez simán kiszűrhető. ("csak akinek van kreditje" AND "személyes találkozót szeretnék") Aki meg anélkül ír levelet, hogy elötte végigolvasná a másik reglapját, hát azt tudom sajnálni.

A másik kiegészítendőm: van még egy jelentős versenyző, a love.hu Ez alapjait tekintve a lovebox koppontása, és továbbfejlesztése. (A lovebox-on az utóbbi három évben minimális fejlesztések voltak.) Itt sokkal-sokkal több funkció van, kb. nyolcvan féle adatmezőt lehet megadni, mindre lehet keresni, a láthatóság szabályozása igen kifinomult. Nekem személy szerint épp a rengeteg adat miatt nem tetszik, de egy próbát mindenképp megér, tekintve, hogy ingyenes. (Gondolom még egy darabig)

Amúgy szuper a blogod! Gratula

suedehead 2007.09.05. 08:11:02

még nem próbáltam, csak nézelődtem ott, de ígéretesnek tűnnek:
rogtonrandi.com
talalka.hu

bada 2007.09.05. 11:00:24

hello
nem akarom az LB-t fényezni, de nekem eddig csak az jött be, meg a Bulinet.
A kamuregeket meg a user is tudja szűrni, megfelelő tapasztalattal, sőt, egy chatelésből is hamar le lehet venni, hogy kamu-e a másik személy vagy sem. Csak egy kis tudatosság, odafigyelés kell hozzá - semmi több (pl. nem kell írni olyannak, ak gyanúsan magazin-minőségű képeket rak fel magáról, de ez csak az alap. Az is gyanús lehet, ha már megfelelő mennyiségű levélváltás után nem ad meg telefonszámot. De a stílusból is rá lehet jönni)
Ráadásul az LB-nél ott van a stati küldésének lehetősége, ami azért is jó, mert csak azoknak írsz, akik vissza is küldték a statit.

A Randivonallal ellenben mindig is bajom volt.

Egy rutinos kereső
(ja, és pasi vagyok)

Ariana 2007.09.07. 00:22:04

Én fenn vagyok a randivonalon, és a lányoknak is fizetős, nemcsak a fiúknak. Azzal egyetértek, hogy pofátlanul drága.

Attis 2007.10.01. 08:47:53

Sziasztok!

Az LB régen szerintem jó volt...persze akkor is voltak már kamureges tagok, de általában ezt nem volt nehéz kiszúrni!
Több kapcsolatom is lett LB-ről, a leghosszabb két és fél évig tartott!

Pár hónappal ezelőtt újra regisztráltam...hát...már nem ugyanaz, mint régen így hát le is szedtem magam, annak ellenére, hogy sikerült ismét megismerkednem lányokkal!

Aki komoly kapcsolatot szeretne, szerintem ne ilyen társkeresőkön ismerkedjen (persze akadnak kivételek)!

Ha szexpartnert keresel, akkor viszont a legjobb helyen jársz...!
Ilyen szempontból az LB egy beltenyészet :)
Akinek ez bejön, annak hajrá!

Hogy pozitívumokat is mondjak LB mellett:
- Jól kezelhető, egyszerű felülete van
- Gyors
- Nem drága

Zozeeta 2007.10.01. 22:39:24

Nemrég kezdtem újra foglalkozni a témával. Sokminden elhangzottal egyetértek. Az internetnek és a sexnek számomra semmi köze nincs egymáshoz, aki itt ilyesmit keres, az régen tévúton jár - főleg ha férfi az illető.
A felsorolt oldalak közül a Randivonallal van szerencsém naponta talákozni, és hát igen, drága, de még mindig ez a leghasználhatóbb. Az, hogy a lányok nem fizetnek elő, valahol érthető, de az nem az, amikor 70 küldött levélre (e-mail címmel, tel.számmal és msn címmel) 3 válasz érkezik...

Szimpatikus a blogod, bár még nem rágtam magam át az összes postodon, de igyekszem. Jó, hogy nem csak engem foglalkoztat ez a téma. Én ma kezdtem blogot írni, még sok a tennivalóm.

Szimpatikus volt továbbá hogy a Randivonal képviselete azonnal megjelent a kommentelők között - látszik hogy törődnek az oldallal, és talán ez a legnagyobb érdeme.
Üdv

krampusz 2008.01.26. 03:08:51

javaslat: sz*rdle : > ne félj, az oldal ""fejlesztői"" is telibe lesz*rják
süti beállítások módosítása