Virtuális társkeresés

Mi végre hoztam ezt a blogot létre? - vetődik fel az átlagban ez a kérdés, főleg azokban, akik a virtuális társkeresést még úgy mélységében nem is próbálták ki. Bonyolult feladat önmagában is magunk mellé társat találni. A modern - szabadságtól terhelt - világunkban az emberek nemhogy közelednének egymáshoz, hanem a maguk kis mikrokozmoszait kialakítva - mint egy óriáscsillag felrobbanása után megmaradt apró, szakadt részei - távolodnak egymástól. A bizalmatlanság megakadályozza a régi formák, tradiciók, helyek hatékony mûködését s mindenki próbálkozik azzal, amit jónak gondol. Jó esetben. Mert vannak olyanok is, akik munkájukból és hobbijaikból kiindulva nem nagyon járnak idegen emberek közé és szûkös baráti körükben már nem találva senkit inkább megbékélnek a helyzettel és várnak a csodára: hátha a jószerencse eléjük sodor valakit. Vagy igen vagy nem. S aztán ebbôl születnek a rossz, megalkuvós házasságok. De szerencsére vannak, akik viszont hajlandóak aktívan is tenni magányuk megszüntetésért, méghozzá a technika legújabb vívmányának igen kényelmes módszerével: online társkeresôkbe jelentkeznek be. A mód kényelmes, mert otthoni karosszékbôl is mûvelhetô, kockázatmentes, mert a visszautasítás nem oly sértô, megalázó, mint pl. egy szórakozóhelyen, izgalmas, mert egyszerre részegítôen nagy számú delikvensbôl választhatunk, olcsó, mert a havidíj még mindig gazdaságosabb, mint bármilyen rendezvényre a belépô, tehát sok szempontból egy igazi jótétemény: DE NEM CSODASZER! Valójában ez is az élet leképezôdése, s itt is elôfordulnak bunkók, megtévesztô emberek, szórakozni-másokat átverni akarók, dilisek, lelki betegek, félrelépôk, mûveltek és mûveletlenek, érdekesek és unalmasak, lúzerek és nyerôk, szépek és nagyon csúnyák, kíváncsiskodók és rákattantak: miért is lenne ez jobb, mint a való világ, ha a szereplôi ugyanazok?! Viszont - ha valaki már gyakorlatra tesz szert, jó emberismerô, akkor itt ki tudja szűrni azokat, akik a negatív kategóriába tartoznak, akiket széles ívben el kell kerülni! Ebben a blogban próbálom majd összeszedni mindazt, amit eddig tapasztaltam, hogyan kell jó, informatív adatlapot készíteni, honnan tudhatjuk, hogy melyik adatlap kamu, NETikett, lúzerek és nyertesek, képek elemzése, levelezéstôl a randiig, társkeresô oldalak rangsora és sajátosságaik, kik és miért szórakoznak, biztonság, jó elsô levél, stb.... Szívesen veszem majd a hozzászólásokat, amelyek egyrészt majd árnyalni fogják a képet, másrészt remélem, a beküldött történetekkel szórakoztatva lehet megmutatni a netes ismerkedés hasznát, létjogosultságát, eredményeit és esetleges buktatóit, hogy a jogtalanul illetett negatív kritkát és indoklatlanul rárakodott - "Te miért itt ismerkedsz, hiszen te tök normális vagy?!" - értetlenkedést valami jobbító szándékú és hasznos kritikává, javaslatokká fordíthassuk.

Hogyan légy sikeres a netes társkeresőkön?

2008.11.17. 12:00 Line24

A "Hogyan légy sikeres..." sorozat újabb kötete kapható! Hurrá! Most épp a neten párt keresőkre csaptak le ezek a marketing-szöveg-gyárosok, akik a szokásos hangzatos frázisaikat most épp a becsajozás körül fogják puffogtatni. Szeretnék a sok értetlen vesztest, akiknek itt sem megy a csajozás, még jobban csalódottá tenni és legombolni róluk újabb tízezreket. Mintha ez az egész csak egy egyszerû tananyag lenne, mintha az udvarlást meg lehetne könyvből tanulni!? Mintha az elbűvőlő személyiség létrehozása (ha már magától nem alakult ki) pár fejezet elolvasása után is pikk-pakk menne! Mintha az érdeklődés felkeltése pár másodperc alatt avagy a helyzetekre reagáló humoros beszólások is könyvből átültethetőek lennének gyakorlatba... A frászt!

Maguk nemében zseniálisak ezek az írók, akik Amerikában kidolgoztak egy olyan foss fogalmazási rendszert és kifejezéstárt, ami marha ütősen hangzik, de nincs bennük semmi önálló, egyedi, értékelhető és megfogható gondolat! Oldalakon keresztül taglalják a nagy általánosságokat, a mindenki által ismert és ezerszer hallott frázisokat óriási marketing körítés mellett. Hajuknál fogva előrángatott témaköröket kapnak elő (hogyan legyél gazdag, okos, jó csajozós, sikeres, stb.) és nyakon öntik egy jó adag marketing szósszal, aztán eladják a bénáknak.

Ezek a hiénák most épp a netes társkereső oldalak révén próbálják megtömni zsebüket. A 90-es években mindenkin végiggázolt valamely MLM rendszer. Itt már megismerkedhetünk az agy- és pénzelszívók agresszív marketingszövegével, amelyek első hallásra nagyon meggyőzőek, ám nagyon jó érveket, önbizalmat, a határtalan magabiztosságot sugárzó előadások hatalmas átverést rejtettek. A szerelmi és csajozó tanácsadó könyvek esetében ugyanerről van szó. Persze a szófosó szakmunkásoknak most nehezebb a dolguk, (nekünk pedig könnyebb) mert most egy mindent beígérô reklámszöveggel kell meggyôzniük a tisztelt publikumot arról, hogy ezt a "szellemi terméket" meg kell vásárolniuk. Nem akadályozhatják meg, hogy mindenki belegondoljon, miről is van szó, mennyire képtelen mindaz, amit összehazudnak, mekkora képtelenség könyvbôl csajozni! Pár tanácsot lehet adni, lehet embereket terelgetni, de a marketing szövegben garantált hatásként emlegetett "Csajkánaán", a hölgykoszorú biztosan elmarad! Ha az a néhány - általam elôzô post-okban leírt javaslat nem segít -, akkor érdemes már az egyénben keresni a hibát - s innetôl kezdve mindenki egy külön eset, speciális problémákkal!
Azt javaslom, hogy inkább mindenki a barátaival, rokonaival, akár exeivel beszélgessen el ôszintén arról, hogy mire érdemes odafigyelnie, milyen tulajdonságán kellene változtatnia, hiszen - mint a párkapcsolatok terén is - az önismeret a legfontosabb! A netes ismerkedéssel kapcsolatban pár blogot és fórumot elolvasva pedig minden további nélkül bárkibôl lehet nagymenô és virtuális Casanova - csak nem szabad a gyakorlat megszerzésére sajnálni az idôt és energiát.

Végül példaként az egyiknek a linkje...
http://www.ebook.nicholasvictor.net/becsajozas-interneten/index.php

Várom a netes társkereséssel kapcsolatos véleményeket az fvtr@citromail.hu címen!

19 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fvtr.blog.hu/api/trackback/id/tr16683078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

W Joe 2008.11.17. 12:43:00

Múltkor majdnem vettem egy "Hogyan gondolkozzunk pozitívan" könyvet, de aztán azt gondoltam, hogy úgyse használna :)

GatyaPityu 2008.11.17. 12:43:58

Szerencsére az internet előretörésével nemcsak az online társkeresőkön, és egyéb helyeken áldozataikra vadászó MLM-es marketing szöveggyáros hiénák jelentek meg,hanem a különböző file cserélgetős alkalmazások is, amik segítségével súlyos ezrek kifizetése nélkül is szert tehetünk egy ilyen közhelyeket pufogtató agymenésre e-könyv formájában.
Én is beszereztem egy ilye PDF-et a DC++ -ról, és persze nem csalódtam. Az amúgy azt hiszem ötezerért árult könyv valójában szerintem 5 Ft-ot sem ér meg. A "könyv" kb. 2/3-a üres frázis, közhely, és persze ahogy a post író is mondta, marketing töltelékszöveg.
Egyébként kíváncsi lennék vajon az így eladott "könyvek" után mennyi közteher kerül befizetésre az államkasszába...? Csak egy költői kérdés volt persze.

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2008.11.17. 12:57:51

Egy haver haverjának az ismerőse letöltött már két NV könyvet torrentről, rég szakadt ennyit

agyvihar · http://agyvihar.blog.hu/ 2008.11.17. 13:14:38

A link, amit beraktál tipikus "infotermék". :D

Ezt a szakkifejezést szokták használni a netes marketing guruk, hogy gyárts egy ilyet, tedd ki a netre, és akkor majd jön belőle a pénz, amikor a hülyék megveszik.

És még az is lehet, hogy van benne igazság. :)

Fecó · http://sexchat.hu?ref=1822 2008.11.17. 13:31:48

és azt lehet tudni hogy lehet kikerülni a közösségi oldala szexpartnerkeresőként való használatát?

Mz/X 2008.11.17. 13:33:52

Bárki lehet Casanova, csak legyen elég pénze. Magyarázathoz kéretik elolvasi az életrajzát...

Skatulya bácsi megmondta 2008.11.17. 13:45:17

Komolyan mondom, ez egy szar!

Alvi 2008.11.17. 14:14:37

Hogy a szóban forgó könyv mennyit ér azt nem tudom, de a netes csajozáshoz is lehet tanácsokat adni. Több száz levelezés, és 40 randi után én is máshogy csináltam, mint a kezdetén. Igenis vannak szabályok, trükkök, amit ha az ember betart, akkor sokkal nagyobb lesz a találati arány. Hogy ez kinek mennyi pénzt ér, döntse el saját maga. Szerintem az az idő a legdrágább, amit az ember a bénázással tölt el az elején.

Közöd?? (törölt) 2008.11.17. 14:35:23

"Azt javaslom, hogy inkább mindenki a barátaival, rokonaival, akár exeivel beszélgessen el ôszintén arról, hogy mire érdemes odafigyelnie, milyen tulajdonságán kellene változtatnia, hiszen - mint a párkapcsolatok terén is - az önismeret a legfontosabb!"

bocsi de ez marhaság, a külső a legfontosabb, ha jól nézel ki még pénz sem kell a kapcsolathoz kikéve ha hosszútávút akarsz, akkor kell pénz is külső is:-)

gábbor 2008.11.17. 14:41:23

"Közöd??"

Az a baj, hogy kurvára igazad van! :(

ern0 · http://linkbroker.hu/ 2008.11.17. 14:56:47

Ne feledd az autót. Azt hiszem, 90%-on tartunk a tuti nyerő tipp összerakásában, a többi már csak üres marketing szöveg lenne. Nyomtassátok ki ezt az oldalt, és áruljátok 2500 Ft-ért.

amitlatok (törölt) · http://amitlatok.blog.hu/ 2008.11.17. 15:31:31

Kell, hogy legyen párod a világban, könyv nélkül.

Brahi 2008.11.17. 15:45:45

ja télleg, ez a csúcs mostanában:

"hogyan gazdagodj meg? Hát írj egy könyvet arról, hogy hogyan gazdagodj meg abból, hogy írsz egy könyvet arról, hogy hogyan gazdagodj meg abból, hogy írsz egy könyvet arról, hogy hogyan gazdagodj meg abból, hogy írsz egy könyvet erről."

Aztakurva. Nagyon beteeeeg!!!!!

Dekatlon 2008.11.17. 16:07:41

tehát:
jó kinézet+pénz+kocsi = nő ?

Ez akár igaz is lehet. Az csak a baj, hogy ilyen nő nekem nem kell. :)

ne ítélj elsőre 2008.11.17. 22:15:40

jó kinézet+pénz+kocsi = nő ?

jó kinézet+pénz+kocsi = nő = hulladék

oszt majd mehecc kukázni, hogy találj benne aranyat. vagy rajta.

kóristalány 2008.11.18. 10:23:58

Jah, tanácsot adni nagyon könnyű, bárki ki tud préselni magából néhány univerzális okosságot...még én is :) Ha még meg is gazdagodok belőle, tutira jól csináltam...
Csak hát jó ha tudjuk, ezek az okosságok nem jók másra, mint hogy elégedetté tegyék a kitalálójukat.
Akkor már nagyobb hasznod származik a blogok-kommentek olvasásából. Amellett, hogy sok mindent tanulhatsz belőle, ingyen van és még szórakoztató is...

Monster Cock 2008.11.27. 13:15:19

Semmennyi közteher nem kerül befizetésre, ugyanis ez a faszkalap offshore cégen keresztül lop.
süti beállítások módosítása