Virtuális társkeresés

Mi végre hoztam ezt a blogot létre? - vetődik fel az átlagban ez a kérdés, főleg azokban, akik a virtuális társkeresést még úgy mélységében nem is próbálták ki. Bonyolult feladat önmagában is magunk mellé társat találni. A modern - szabadságtól terhelt - világunkban az emberek nemhogy közelednének egymáshoz, hanem a maguk kis mikrokozmoszait kialakítva - mint egy óriáscsillag felrobbanása után megmaradt apró, szakadt részei - távolodnak egymástól. A bizalmatlanság megakadályozza a régi formák, tradiciók, helyek hatékony mûködését s mindenki próbálkozik azzal, amit jónak gondol. Jó esetben. Mert vannak olyanok is, akik munkájukból és hobbijaikból kiindulva nem nagyon járnak idegen emberek közé és szûkös baráti körükben már nem találva senkit inkább megbékélnek a helyzettel és várnak a csodára: hátha a jószerencse eléjük sodor valakit. Vagy igen vagy nem. S aztán ebbôl születnek a rossz, megalkuvós házasságok. De szerencsére vannak, akik viszont hajlandóak aktívan is tenni magányuk megszüntetésért, méghozzá a technika legújabb vívmányának igen kényelmes módszerével: online társkeresôkbe jelentkeznek be. A mód kényelmes, mert otthoni karosszékbôl is mûvelhetô, kockázatmentes, mert a visszautasítás nem oly sértô, megalázó, mint pl. egy szórakozóhelyen, izgalmas, mert egyszerre részegítôen nagy számú delikvensbôl választhatunk, olcsó, mert a havidíj még mindig gazdaságosabb, mint bármilyen rendezvényre a belépô, tehát sok szempontból egy igazi jótétemény: DE NEM CSODASZER! Valójában ez is az élet leképezôdése, s itt is elôfordulnak bunkók, megtévesztô emberek, szórakozni-másokat átverni akarók, dilisek, lelki betegek, félrelépôk, mûveltek és mûveletlenek, érdekesek és unalmasak, lúzerek és nyerôk, szépek és nagyon csúnyák, kíváncsiskodók és rákattantak: miért is lenne ez jobb, mint a való világ, ha a szereplôi ugyanazok?! Viszont - ha valaki már gyakorlatra tesz szert, jó emberismerô, akkor itt ki tudja szűrni azokat, akik a negatív kategóriába tartoznak, akiket széles ívben el kell kerülni! Ebben a blogban próbálom majd összeszedni mindazt, amit eddig tapasztaltam, hogyan kell jó, informatív adatlapot készíteni, honnan tudhatjuk, hogy melyik adatlap kamu, NETikett, lúzerek és nyertesek, képek elemzése, levelezéstôl a randiig, társkeresô oldalak rangsora és sajátosságaik, kik és miért szórakoznak, biztonság, jó elsô levél, stb.... Szívesen veszem majd a hozzászólásokat, amelyek egyrészt majd árnyalni fogják a képet, másrészt remélem, a beküldött történetekkel szórakoztatva lehet megmutatni a netes ismerkedés hasznát, létjogosultságát, eredményeit és esetleges buktatóit, hogy a jogtalanul illetett negatív kritkát és indoklatlanul rárakodott - "Te miért itt ismerkedsz, hiszen te tök normális vagy?!" - értetlenkedést valami jobbító szándékú és hasznos kritikává, javaslatokká fordíthassuk.

Olvasói levél - A neten is megtalálható az igazi!

2009.02.20. 10:41 Line24

Végre egy pozitív kicsengésû levél következik, ami nem a virtuális társkeresés árnyoldalait részletezi, hanem úgy mesél el egy megismerkedést, hogy közben nem csöpög a sziruptól és nem akarja rózsaszínû ködbe vonni a metódust.

Nem tudom hogy egy sikertörténetnek is van-e helye a blogban, ha igen akkor jó, ha nem, akkor írtam egy kicsit feleslegesen...
Hogy miért a neten próbálkoztam? Az indok a "szokásos": a munkahelyemen nincs lehetséges partner, a baráti köröm is kiesett, szórakozóhelyekre pedig nem szeretek járni.
A történet 2004 nyarán kezdődött, amikor regisztráltam magam a Találkahelyre. Nekem csak ez az oldal volt rokonszenves, megnéztem pár másikat is, de azok valahogy nem jöttek be.
Őszintén megadtam magamról minden adatot, és bejelöltem pár feltételt aminek mindenképp teljesülnie kellett a másik félnél is (ne dohányozzon, ne legyen gyereke, meg még pár dolog). Elég egyedi módon keresgéltem: tartottam magam az elvhez, hogy egyszerre csak egy emberrel levelezek. Ez lehet hogy hülyeség, de én így éreztem korrektnek. Az első ismeretség 2004. júliusban indult, találkozgattunk, járogattunk ide-oda, de valahogy az ősz végére rádöbbentünk, hogy nem egymást keressük. Harag nem volt, csak búcsú.
Kicsit pihentettem a társkeresést, 2005. februárban jött a következő, ez egy furcsa kapcsolat volt, az első fél évben szépen alakult minden, de utána állítólag "kiszeretett" belőlem a lány, így a nyár derekán magamra maradtam. Ezt kicsit rosszabbul viseltem, így bő egy évig nem próbálkoztam, inkább a sport felé fordultam.
2006. őszén megint nekivágtam, meg is ismerkedtem egy rokonszenves és okos lánnyal, de ebből sem lett hosszú kapcsolat, 2 hónap után "váltunk".
A 2007-es évet ismét egyedül kezdtem, sokat dolgoztam és sportoltam, majd a nyár végén - mit veszthetek vele? - ismét irány a Találkahely. Találtam egy nagyon megragadó reglapot, írtam a lánynak. Ő visszaírt másnap, a harmadik nap már Skype-oltunk. Olyanok voltunk, mint két rég nem látott jóbarát, az első perctől kezdve megértettük egymást. Egy hét után találkoztunk, fantasztikus volt az a szombati nap. Sétáltunk, beszélgettünk, és olyat éreztünk, amit azelőtt még sohasem.
Divatos kifejezéssel élve "járni" kezdtünk, az első randevú után egyetlenegy nap sem telt el, hogy ne találkoztunk volna. Másfél hónap után összeköltöztünk nála, majd pedig a megismerkedés után 8 hónappal összeházasodtunk.
Azóta közös lakást vettünk, és most épp a baba-projekten dolgozunk. És minden tökéletes. :-) Ezt a kis történelmet csak azért írom le, mert talán reményt adok vele azoknak, akik ugyanolyan elcsigázottak és borúlátóak voltak mint én, 2004-2005 körül. Nem szabad feladni a reményt, de nem is kell erőltetni a keresést. Az semmi jóra nem vezet, hogy "jön a nyár (vagy a karácsony), muszáj találnom valakit, hogy ne egyedül töltsem". Próbálkozni kell, kitartónak kell lenni, és ha nem vesztjük el a türelmünket, akkor megtaláljuk a párunkat.

Továbbra is várom leveleiteket az fvtr@citromail.hu címre!

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fvtr.blog.hu/api/trackback/id/tr27954389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bagolybagoly 2009.02.20. 12:40:06

Azt hiszem, az idelátogatók nagy részének ez nem kimondottan sikertörténet. Hiszen sokat vártál, meg évek teltek el közben. Ide-oda eljártatok (aminek horribile dictu anyagi vonzatai is lehettek). Itt inkább arról szokott szó lenni, hogy ma délelőtt regisztrálok, holnap estefelé már dugni akarok.És a kettő között 8 forint 20 fillérnél több nem hiányozhat a bankszámlámról.

irimias 2009.02.20. 16:18:38

A levélből az tűnik ki, hogy igazán sose volt gondod az ismerkedéssel. Nekiindultál, vagy szünet után próbáltad ismét, s rövid időn belül mindig sikerült is valakivel összejönni. Az hogy mi meddig tartott, nyilván nem annak függvénye, hogy neten ismerkedtetek meg.
"Találtam egy nagyon megragadó reglapot, írtam a lánynak. Ő visszaírt másnap..." - na ez az, a legtöbb próbálkozás már itt elakad. Nem abban fáradnak ki a neten ismerkedők, hogy a LÉTREJÖTT kapcsolatok nem működnek, hiszen ennek semmi köze az internethez, hanem egyáltalán, hogy kialakuljon valami, hogy ne érezze magát ez ember piacon aszalódó terméknek, megtiszteljük egymást akár elutasító válaszokkal... ilyesmi...

Danny McCoy 2009.02.21. 11:46:56

Talán annyiban még is jó, hogy az illetőnek ha elment a kedve az egésztől akkor tartott szünetet. Itt meg sokan akkor is keresnek, jó görcsösen, tele előítéletekkel vélt és valós (legtöbbször vélt) sérelmekkel és várják a csodát.

GatyaPityu 2009.02.21. 18:01:52

@irimias:
Egyet értek veled.
Az meg csak az én személyes megjegyzésem, - ami persze nem fontos, - hogy 8 hónapos ismeretség után összeházasodni azért eléggé kockázatos dolog. Én ennél több időt hagynék egymás megismerésének, de nem vagyunk egyformák és ettől függetlenül gratulálok a kedves levélírónak és hosszú boldog életet kívánok neki.
(Remélem valaha egyszer én is siker történettel gazdagíthatom a blog szerkesztőjét).

GatyaPityu 2009.02.21. 18:03:38

@bagolybagoly:
Cinikus hangvételű hozzászólásodból fogadni mernék, hogy te a női nemet képviseled...

GatyaPityu 2009.02.22. 17:13:27

Spanyol eredetiből

HOGYAN ÉBRESSZÜNK SZERELMET EGY NŐBEN? :-D

Beszélik, hogy Tibet legmagasabb hegycsúcsán él a világ legbölcsebb embere.
Egyszer egy ifjú elment hozzá, hogy megtudja, milyen út vezet annak a nőnek
a szívéhez, akibe beleszeretett. Amikor találkozott vele a hegytetőn,
megkérdezte:
- Mondd meg nekem, mesterek mestere, mi a legrövidebb és legbiztosabb út egy
nő szívéhez?
A mester így felelt:
- Nincs biztos út egy nő szívéhez, fiam; csak szakadékok menti ösvények,
térképek és iránytű nélküli utak tele szirtekkel, tüskés bozóttal és mérges
kígyókkal.
- De mester, akkor mit tegyek, hogy meghódítsam szerelmesem szívét?
- Jegyzed meg, kedves tanítványom: vésd elmédbe és szívedbe tanításaimat és
tanácsaimat, melyeket most adok neked... Kövesd őket, és el fogsz jutni a
szeretett nő szívéhez.
1. Moss fogat.
2. Ne vakard előtte a töködet.
3. Vigyél neki virágot és sok-sok ajándékot.
4. Vizelés előtt emeld fel a WC deszkáját, és utána ne felejtsd el
lehajtani.
5. Moss kezet, mielőtt kijössz a mosdóból.
6. Ne csámcsogj.
7. Ne böfögj hangosan, vagy inkább sose böfögj.
8. Ne fingjál.
9. Ne beszélj csúnyán az anyjáról, szeresd őt, mint a saját anyádat.
10. Ne káromkodj.
11. Mindig nevess a rossz viccein.
12. Ne légy rá féltékeny, vagy ha mégis, csak kicsit.
13. Hagyd, hogy ő féltékeny legyen rád. Neki szabad.
14. Ne növessz pocakot. Sőt mi több, sose hízz meg. Neki viszont szabad (de
sose mondd neki).
15. Ne időzz a fürdőszobában.
16. Ne hagyd ledobva a törülközőt.
17. Ne mondd neki, hogy nem tud vezetni.
18. Ne gyere későn haza. Indulj el a munkából és azonnal menj haza.
19. Ne szórakozz a barátaiddal. Vagy inkább ne is legyenek barátaid.
20. Ne álmodj barátnőkről.
21. A barátnőinek mellét és seggét ne nézd és szóba se hozd.
22. Ne légy fösvény. Használj legalább két hitelkártyát és két betéti
kártyát.
23. Ne nézz más nőkre. Sőt, értsd meg egyszer és mindenkorra, hogy más nők
nem léteznek.
24. Ne beszélj az ex nődről. Neked sosem volt más valakid előtte.
25. Mondd neki, hogy 'szeretlek' legalább 24-szer naponta.
26. Tanulj meg főzni.
27. Mosogass és tartsd tisztán a konyhát.
28. Ágyazz be (mindig).
29. Hívd fel őt, akárhol és akármilyen elfoglalt vagy is.
30. Hagyd, hogy ruhát, cipőt vegyen, amikor csak akar. Sőt, segíts neki az
órákig tartó vásárlásban és válogatásban. (És mosolyogj eközben.)
31. Hagyd, hogy órákig beszéljen telefonon, és ha lehet, fizesd a mobilját.
32. Ne horkolj.
33. Jusson eszedbe, te nem szereted a focit és utálod a Forma-1 versenyeket.
34. Borotválkozz naponta, nehogy felsértsd a bőrét.
35. Ne gondolj csak a szexre, de túlzásba se essél; javasold neki gyakran,
még ha fáradt vagy is.
36. Tartsd tiszteletben, ha fáj a feje, de ha ő kéri tőled, azonnal járj a
kedvében. Ah!, és nehogy azonnal elaludj, amint befejezted; nézz a szemébe
és simogasd, míg ő alszik el szép csendben.
37. Mondd neki minden percben, hogy ő a legszebb nő, akit valaha láttál.

A kimerült tanítvány megfordult, hogy lemenjen a hegyről. A mester így szólt
utána:
- Várj fiam, gyere vissza!
Mire a tanítvány:
-Nem, mester... Most már értem, miért van annyi buzi!

Küldd ezt el minden ismert férfinak, hogy kicsit derüljenek házastársi
tragédiájuk közepette.
És minden olyan értelmes nőnek, akiről úgy gondolod, hogy kicsit mosolyog
majd, miközben olvassa.

Nadsat (törölt) 2009.02.22. 20:15:23

Másfél hónap után összebútorozni, nyolc után házasodni csak nettó hülyeség, a baba-projekt kifejezést használni a példányosodásra (infokar, ugye) viszont súlyos modorosság, amiért vascső jár.

Trisi · www.alphawing.hu 2009.02.24. 09:16:09

A másfél hónap utáni összeköltözést csináltam én is, azzal még önmagában nincs gond ha nagy a szerelem. A 8 hónapos esküvő viszont nekem is kissé gyors. Egyszerűen azért mert még nem biztos hogy megéltek válsághelyzeteket amiben kiderül miként reagál a másik és mennyit tesz meg a közös ügyekért. Ezt egy gyerekkel megreszkírozni....merész. Gondolok itt például egy házvételre, banki kölcsönnel, emelkedő törlesztéssel és lemondásokkal. Amikor a napi gondok elég durván jelenhetnek meg és mindkét félnek le kell mondania valamiről. Na akkor érdekes pillanatok jelennek meg.
Ettől függetlenül boldog életet kívánok nekik és azt hogy sose legyen "vészhelyzet".

La Tangolita 2009.02.25. 13:21:36

@Nadsat: Nekem is rogton az ugrott be, mintha szandekosan a Modorosblogrol osszeszedett kifejezesekbol epitette volna fel a sztorit.

Bagolybagoly kommentje nagyon talalo.

Átokfajzat 2009.02.25. 16:56:16

"baba-projekt"

áááááááááááááá

falusufni (törölt) 2009.03.01. 22:52:55

@irimias: Pontosan. Ez a fickó válaszleveleket kapott, úgy könnyű :-) Az (elutasító) válaszlevélig eljutni sem egyszerű manapság...
süti beállítások módosítása