Virtuális társkeresés

Mi végre hoztam ezt a blogot létre? - vetődik fel az átlagban ez a kérdés, főleg azokban, akik a virtuális társkeresést még úgy mélységében nem is próbálták ki. Bonyolult feladat önmagában is magunk mellé társat találni. A modern - szabadságtól terhelt - világunkban az emberek nemhogy közelednének egymáshoz, hanem a maguk kis mikrokozmoszait kialakítva - mint egy óriáscsillag felrobbanása után megmaradt apró, szakadt részei - távolodnak egymástól. A bizalmatlanság megakadályozza a régi formák, tradiciók, helyek hatékony mûködését s mindenki próbálkozik azzal, amit jónak gondol. Jó esetben. Mert vannak olyanok is, akik munkájukból és hobbijaikból kiindulva nem nagyon járnak idegen emberek közé és szûkös baráti körükben már nem találva senkit inkább megbékélnek a helyzettel és várnak a csodára: hátha a jószerencse eléjük sodor valakit. Vagy igen vagy nem. S aztán ebbôl születnek a rossz, megalkuvós házasságok. De szerencsére vannak, akik viszont hajlandóak aktívan is tenni magányuk megszüntetésért, méghozzá a technika legújabb vívmányának igen kényelmes módszerével: online társkeresôkbe jelentkeznek be. A mód kényelmes, mert otthoni karosszékbôl is mûvelhetô, kockázatmentes, mert a visszautasítás nem oly sértô, megalázó, mint pl. egy szórakozóhelyen, izgalmas, mert egyszerre részegítôen nagy számú delikvensbôl választhatunk, olcsó, mert a havidíj még mindig gazdaságosabb, mint bármilyen rendezvényre a belépô, tehát sok szempontból egy igazi jótétemény: DE NEM CSODASZER! Valójában ez is az élet leképezôdése, s itt is elôfordulnak bunkók, megtévesztô emberek, szórakozni-másokat átverni akarók, dilisek, lelki betegek, félrelépôk, mûveltek és mûveletlenek, érdekesek és unalmasak, lúzerek és nyerôk, szépek és nagyon csúnyák, kíváncsiskodók és rákattantak: miért is lenne ez jobb, mint a való világ, ha a szereplôi ugyanazok?! Viszont - ha valaki már gyakorlatra tesz szert, jó emberismerô, akkor itt ki tudja szűrni azokat, akik a negatív kategóriába tartoznak, akiket széles ívben el kell kerülni! Ebben a blogban próbálom majd összeszedni mindazt, amit eddig tapasztaltam, hogyan kell jó, informatív adatlapot készíteni, honnan tudhatjuk, hogy melyik adatlap kamu, NETikett, lúzerek és nyertesek, képek elemzése, levelezéstôl a randiig, társkeresô oldalak rangsora és sajátosságaik, kik és miért szórakoznak, biztonság, jó elsô levél, stb.... Szívesen veszem majd a hozzászólásokat, amelyek egyrészt majd árnyalni fogják a képet, másrészt remélem, a beküldött történetekkel szórakoztatva lehet megmutatni a netes ismerkedés hasznát, létjogosultságát, eredményeit és esetleges buktatóit, hogy a jogtalanul illetett negatív kritkát és indoklatlanul rárakodott - "Te miért itt ismerkedsz, hiszen te tök normális vagy?!" - értetlenkedést valami jobbító szándékú és hasznos kritikává, javaslatokká fordíthassuk.

Fórum a férfiak külsejéről

2007.11.04. 12:10 Line24

Érdekes, témámba is vágó indexes fórumra szeretném felhívni a figyelmet. Címe: „Mennyire számít a férfiak külseje?”. Becsapós, mert a címben jelzett témán - a férfikülső szerepének elemzésén - hamar túllendült a társaság és beleragadt a társkeresés, az udvarlás, két nem kommunikációjának s most per pillanat a szexuális aktus nem szokványos módjainak igen kisfiús stílusú boncolgatásának ingoványába. Mielőtt bárki azt hinné, hogy itt egy csapat nő morfondírozik azon, hogy számít-e a férfiak külseje, ki kell, hogy ábrándítsam. A téma oroszlánrészét az oroszlánok, vagyis a hímek viszik, akik saját bevallásuk szerint – rondák. Fénykép egyikükről sem került publikálásra, de legyünk jóhiszeműek és higgyük el, hogy valóban nem nyertek a genetikai lottón. S innentől kezdve megjósolható a hangnem, a stílus és a mondanivaló...

A téma valahogy unos-untalan visszakanyarodik a nők szemétségére.
Sőt, már saját szakzsargon is létrejött, ti. „hüje madja pitsák” közös nevező alá vonva a női állományt. Alapfeltevés, hogy a nők csakis rosszindulatú szándékkal közeledhetnek egy hímnemű példányhoz. A hozzászólások mögül lassanként kiviláglik sok-sok csalódás és pofáraesés. Márpedig az ember olyan, hogy ha valami nem sikerül, akkor annak oka kell, hogy legyen. Valaki. Itt többnyire a hüje madjar pitsák. Időnként előtör némelyik fórumozóból az ősmacsó és naturális részletességgel leír egy-egy szexuális aktust, ahol természetesen férfias fölénnyel lealázta a hölgypartnert (s vajh melyik fórum olvashatjuk majd el ennek hatásaként a "tetű madja kanok" jelzőt?).

Még jobban belemélyedve a fórumba, érdemes néhány hozzászólót górcső alá venni. A topikindító kihagyhatatlan, ő TOOMEE vagy TOOMEE2005 néven posztol, változó gyakorisággal. De ha ő megjelenik, felbolydul a topik. Kezdet kezdetén még mindenki próbálta szegény, csúnyácska, csajozási problémákkal küszködő srác lelkét ápolni. Az évek során kiderült, hogy nem feltétlenül egy sikertelen fiú története ez, hanem komolyabb orvosi okok is meghúzódhatnak a hozzászólások tartalma mögött. Kivont karddal ront minden nőneműre, majd egy-két visszautasítás után átfordul egy kevésbé elegáns stílusba és már eleve így lép oda a nőkhöz. Azt lehet sejteni, ha valakit rögtön a köszönés után leribancoznak, mennyire lesz kedves az ismerkedni vágyó fiúhoz. Természetesen ez méginkább alátámasztja azt felvetését, hogy a nők testesítik meg a Gonoszt. Ő az, akitől időnként még a keménymag is elhatárolódik, pedig sokszor ők is hasonló gondolati vonalon közelítenek a női nemhez.

Másik érdekes egyed - Emberi, túlontúl is emberi - , aki ezzel a nem túl rövid névvel folytatja indexes pályafutását. Régen, más topikokban feltűnve még egy kedves, valóban emberi arcát mutatta. Aztán történt valami. A buszon egy lány elkérte a számát, majd nem hívta fel. Eleinte még próbált magyarázatot találni, biztos elfoglalt, elvesztette a számát, de úgyis felhívja nemsokára. Csakhogy a lány nem hívta. Ahogy telt az idő, egyre nőtt a tehetetlen düh, majd robbant. És csatlakozott a keménymaghoz.

Sok más nevet is fel lehetne sorolni, mindegyik megérne egy misét, de maradjunk mégis az általános jelenségnél. Vajon hány visszautasítás, rosszul sikerült randi kell ahhoz, hogy valakiből keményvonalas, magányos, nőgyűlölő legyen? A vágy mindenkiben ott él egy társra, legyen szó bármelyik nemről. De a kudarc által okozott frusztráció eképp van levezetve, az tényleg előrébb visz? Hozzásegít valakit is egy jó párkapcsolathoz, ha eleve ellenségesen közelít a másik nemhez? Mit lehetne tenni az ilyen csalódások elkerülésének érdekében, hogyan lehetne felkészíteni mindenkit a visszautasítások elviseléséhez?
Bevallom, nekem sem könnyű a társkeresés a sok "nem visszahívással", "bocs, közben találkoztam valakivel", "nem te vagy, akit keresek", "nem hinném, hogy mi egymáshoz illünk", "mostanában nem fogok ráérni, mert rengeteg munkám lesz" típusú aknákkal tűzdelt akadálypályáján végigmenni sérülés nélkül s bízni a pozitív jövőben úgy, hogy mindez ne üljön ki az arcomra és a huszadik randit is oly lelkesedéssel, érdeklődéssel csináljam végig, mintha az lenne az első s egyben az utolsó is!? De legalább küzdök ellene s nem feltétlenül minden kudarc esetén a másikban keresem a hibát, hanem magamba is nézek. Én is csak egy gyarló ember vagyok, aki hibázik: meg is kapom érte a kritikát - a blogomat is sokan nevezték már egy elkeseredett/megsavanyodott ember írásainak - de küzdök ellene! Ám a fenti fórumon ennek legapróbb szándékát sem érzem. Kinek van igaza, ki csinálja jól?
S vajh az ilyen szituációk termelik ki a ma 20-30-as fiataljaiból a jövő besavanyodott, rosszindulatú, szomszédfeljelentgető nyugdíjasait?

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fvtr.blog.hu/api/trackback/id/tr11217846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Emberi, túlontúl emberi 2007.11.10. 18:21:30

Hogy mondja, kisasszony?

lackópajtás 2007.11.10. 18:30:34

hát akkor küzdjél csak ellene. : )

már ha valóban fickó vagy.

azt leírod, hogy amikor téged vádolnak megkeseredettséggel, akkor az sötétség, de amikor te vádolsz másokat ezzel, akkor az maga a szellemi világosság. : DDD

csöppet sem vagy demagóg. akárcsak azok a szövegek, amivel a nők téged lekoptattak, a genetikai selejtséged miatt.

ébredj már fel... : PPP

Zes 2008.10.18. 18:56:30

Ez a blog a tapasztalatokról szól... Nem hiszem, hogy nőgyülölőek lennének, csak leírták a tapasztalataikat. Ha férfi lennél, értenéd...

bunny 2008.11.24. 20:13:43

tomika egy szerencsétlen kis buzi, aki itt a neten éli ki magát, mert az életben a pöcse verésén kívül semmihez se ért, azonkívül hogy marhaizmos és félnek a bkv ellenőrök is tőle, sőt énis félek, féljetek ti is! :DDDDD
süti beállítások módosítása