Virtuális társkeresés

Mi végre hoztam ezt a blogot létre? - vetődik fel az átlagban ez a kérdés, főleg azokban, akik a virtuális társkeresést még úgy mélységében nem is próbálták ki. Bonyolult feladat önmagában is magunk mellé társat találni. A modern - szabadságtól terhelt - világunkban az emberek nemhogy közelednének egymáshoz, hanem a maguk kis mikrokozmoszait kialakítva - mint egy óriáscsillag felrobbanása után megmaradt apró, szakadt részei - távolodnak egymástól. A bizalmatlanság megakadályozza a régi formák, tradiciók, helyek hatékony mûködését s mindenki próbálkozik azzal, amit jónak gondol. Jó esetben. Mert vannak olyanok is, akik munkájukból és hobbijaikból kiindulva nem nagyon járnak idegen emberek közé és szûkös baráti körükben már nem találva senkit inkább megbékélnek a helyzettel és várnak a csodára: hátha a jószerencse eléjük sodor valakit. Vagy igen vagy nem. S aztán ebbôl születnek a rossz, megalkuvós házasságok. De szerencsére vannak, akik viszont hajlandóak aktívan is tenni magányuk megszüntetésért, méghozzá a technika legújabb vívmányának igen kényelmes módszerével: online társkeresôkbe jelentkeznek be. A mód kényelmes, mert otthoni karosszékbôl is mûvelhetô, kockázatmentes, mert a visszautasítás nem oly sértô, megalázó, mint pl. egy szórakozóhelyen, izgalmas, mert egyszerre részegítôen nagy számú delikvensbôl választhatunk, olcsó, mert a havidíj még mindig gazdaságosabb, mint bármilyen rendezvényre a belépô, tehát sok szempontból egy igazi jótétemény: DE NEM CSODASZER! Valójában ez is az élet leképezôdése, s itt is elôfordulnak bunkók, megtévesztô emberek, szórakozni-másokat átverni akarók, dilisek, lelki betegek, félrelépôk, mûveltek és mûveletlenek, érdekesek és unalmasak, lúzerek és nyerôk, szépek és nagyon csúnyák, kíváncsiskodók és rákattantak: miért is lenne ez jobb, mint a való világ, ha a szereplôi ugyanazok?! Viszont - ha valaki már gyakorlatra tesz szert, jó emberismerô, akkor itt ki tudja szűrni azokat, akik a negatív kategóriába tartoznak, akiket széles ívben el kell kerülni! Ebben a blogban próbálom majd összeszedni mindazt, amit eddig tapasztaltam, hogyan kell jó, informatív adatlapot készíteni, honnan tudhatjuk, hogy melyik adatlap kamu, NETikett, lúzerek és nyertesek, képek elemzése, levelezéstôl a randiig, társkeresô oldalak rangsora és sajátosságaik, kik és miért szórakoznak, biztonság, jó elsô levél, stb.... Szívesen veszem majd a hozzászólásokat, amelyek egyrészt majd árnyalni fogják a képet, másrészt remélem, a beküldött történetekkel szórakoztatva lehet megmutatni a netes ismerkedés hasznát, létjogosultságát, eredményeit és esetleges buktatóit, hogy a jogtalanul illetett negatív kritkát és indoklatlanul rárakodott - "Te miért itt ismerkedsz, hiszen te tök normális vagy?!" - értetlenkedést valami jobbító szándékú és hasznos kritikává, javaslatokká fordíthassuk.

A netes szerelem egyenlete

2007.09.05. 00:12 Line24

Felhigult a netes társkeresés: rengeteg a versenytárs, a kamu és idióta adatlapok tömege, a mennyiség miatt nőnek mindkét oldalon az igények és  az egyre növekvő negatív megítélés miatt, ha valaki biztos sikert szeretne elérni, akkor végig kell gondolnia a lent ismertetett egyenletet. Nem a mennyiséget próbálom a minőség elé helyezni s bebizonyítani, hogy a géppuskaszerűen szétszórt üzenetekkel lehet igazi esélyünk, hanem véve egy átlagos személyt (átlagos adatlappal és szöveggel/képpel) vajh mennyi munkával van - szerencse nélkül - matematikai lehetősége rálelnie az igazira. S nem lövöm le a poént, ha elárulom: igen kicsi. S ezzel még véletlenül sem a kedvet szeretném elvenni ettől az ismerkedési módtól, csak felhívni a figyelmet arra, hogy nem szabad leállni az első kudarcok után, hanem folytatni kitartóan - mint az élet egyéb más dolgaiban itt sincs igazi siker kemény munka nélkül!

Az igazi megtalálásának levezetése a valószínűségszámítás matematikai szabályainak abszolút figyelmen kívül hagyásával:

Induljunk ki 100 szétküldött levélből
Ha már a felüknek tetszik a szöveg (s most elég optimista voltam), akkor rá is néznek az adatlapunkra.
Marad: 50

Megszemlélik a fényképünket, elolvassák a bemutatkozásunkat, s (továbbra is átlagos személyt, szöveget, fotókat alapul véve és optimistán gondolva) harmaduknak leszünk szimpatikusak, tehát 15-en válaszolnak. (A maradék 5-öt vehetjük a kamuregek és alvó  regeknek!)
Marad: 15

E 15 levélre válaszolunk, amely ismét egy újabb nagy szűrő, ennek stilusa, továbbgombolyíthatósága, a benne lévő kérdések és válaszok ismét leszelektálják a felét. Marad: 8

A további levelezgetés során - mivel potenciális ellenfeleinkről sem feledkezhetünk el -  ismét megcsappan a kitartó levelezők száma, hiszen megismerkednek másokkal. De akár elkövethetünk hibát mi is, ami ellenszenvessé tesz. Sőt, akár kiakadhat egyéb más userek hülyeségein és törli magát. Ismét -25%
Marad: 6

Eljön végre a telefonos beszélgetés ideje, telcsiszám csere. Itt is - megijedve a komolyabb lépéstől és annak következményeitől - egyhatoduk távozik.
Marad: 5

A randin megjelenők közül ellenszenves, csúnya, hülye, beképzelt, lelkibeteg avagy számukra mi ugyanezek - 60%, tehát távozik 3.
Marad: 2

E kettő közül menet közben előbb vagy utóbb az egyik elbukik, mert nem érezzük meg (avagy fordítva) a nagy szerelmet, nem jön a nagy érzés vagy csak menet közben derül ki róla, hogy valahogy mégsem hozza elvárásainkat. Mínusz 1.
Marad 1

Mert csak egy maradhat: az igazi.

17 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fvtr.blog.hu/api/trackback/id/tr31155108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

obidaya 2007.09.05. 09:45:51

Én bezzeg a neten találtam az meg Őt. És nem is kellett 100 levelet szétküldenem... Najó, szerencsés vagyok ;) hehe

ja! 1.

Blogerovac 2007.09.05. 10:00:55

Ennek az egyenletnek semmi értelme, ha csak az nem, hogy a netes társkeresés általában nem vezet sikerre. Persze van, aki a sok próbálkozás hatására talál valakit, van aki a sok próbálkozás hatására hiszi azt, hogy találhat még jobbat, így aztán sosem talál senkit. Mára szerintem a szingli létforma önigazoló időtöltése ez, és az eredeti funkciója csak korlátozott esetekben teljesül.

Tetsu 2007.09.05. 10:56:59

Nekem az volt az érzésem hogy az ország összes perverz állata engem talált meg. Biztos van olyan szerencsés akinek összejött, én pár hónap kínos vigyorgás után már felszabadultan röhögtem az egészen.

looooool · http://e-parosito.hu/ 2007.09.05. 10:58:22

hehe itt telleg ilyen modszerekkel megy h pszivhologia meg ilyenek klikke:
e-parosito.hu/

eternity · http://www.eternity.blogter.hu 2007.09.05. 10:58:55

Aham. Okos. Csak nem igaz. :)
Először is, aki belekezd, az általában nagyban tolja az ipart. A 100 csak soknak tűnik, de nem az.
- Tehát több társkeresőn regel.
- Használja a "kedvencek" funkciót, illetve figyeli, h őt ki veszei fel oda. Ez egy fontos mozzanat, mert csökkenti az azonnali elutasítások számát.
- Naponta legalább 10-20 levelet küld szét.
- Az idő múlásával hasznos, ha ez a szám nő, hiszen lekerül az első pár oldalról (ha nem fizet VIP-tagságot. Márpedig ki az a bolond, aki még pénzt is hajlandó erre áldozni?:))
- Kb. 2-3 hónap múlva törli a regjét, csinál egy másikat, és kezdi előről. Ugyanis a társkeresők valamiért azt hiszik, h a "friss hús" jobb, mint a régen kereső. :)
Összességében tehát a levélszám akár az ezret is elérheti, mire eredményes lesz a halászat.

salzburgerland 2007.09.05. 11:02:25

Mi immáron nyolc éve boldog család vagyunk... anno a net segített megismerkedni. Nemcsak egy kapcsolat kiépítésébe, hanem működtetésébe is munkát kell fektetni.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2007.09.05. 11:07:37

elvárások :) hihi . na az nekem is van bőven.

gargoyle 2007.09.05. 11:14:11

miért blogerovac a _nem_ netes tarskereses hogy mukodik? vagy te eletedben nem mentel oda egy ellentetes nemuhoz sem, hanem 14 evesen a melletted ulo kezet megszoritottad az iskolapadban es innentol egyenes az ut a gyemantlakodalomig? (: es igen, akkor is tarskeresel ha nem barokban uldogelsz csak a munkahelyen/suliban/hazibuliban/mav jegypenztarban elegyedsz beszelgetesbe szimpatikus masnemu emberekkel :P

flimo13 2007.09.05. 11:24:03

A nyolcból úgy lesz hat, ha 25 százalékkal csökken, nem hússzal.

NmJ 2007.09.05. 11:47:54

Én már lassan egy éve próbálkozom ilyen-olyan társkeresőkön, szerintem ez a lemorzsolódási szisztéma teljesen igaz... Bár én nem 100-as hanem 50-es tétellel szoktam példálózni, mert a kívül állók képesek és el sem hiszik, ha olyan nagy számot mond az ember. 1000 levelem tuti nekem is kiment már, de párom még nincs.....

EhjeAserEhje 2007.09.05. 12:15:42

A nevem 'ehje 'aser 'ehje. Társkereső vagyok. Kórus: Szia 'ehje 'aser 'ehje.
Mint az Anonim Társkeresők őstagja, meglehetősen sok tapasztalattal rendelkezem a virtuális ismerkedési szokások terén.
Eleinte én is a matekos, nagy számok törvénye módszert nyomattam; h minél több levelet szétküldeni, minél több felhasználónak. Bevallom férfiasan, h akkoriban a primális cél a csúnya-csúnya-gonosz szexuális pandázás volt.
A napi x tucat levéllel csupán annyi a gond, h normális hosszúságú, érdekes, frappáns, humorharold, és ami a legfontosabb, személyre szabott kérdéseket, mese-hegyeket tartalmazó üzeneteket nem tudsz ennyi embernek szétdobni. Talán csak akkor, ha 0-24-ben ezen pörögsz: nem dolgozol, nem tanulsz, nincs életed.(:
A sablon, ctrl+c, ctrl+v leveleket - még a sikerültebb fajtájúakat is - dekódolni tudja egy átlagos iq szinttel megáldott humanoid.
A több száz levél szétküldése nekem még ott sántít, h vegyük azt, h egy átlag felhasználó, egy x szubkulturális életformát képvisel, bebetonozott politikai, vallási, etc. meggyőződéssel bír, a kedvtelésekről nem is beszélve, no meg az elvárásokat se felejtsük... Summa summarum, akik potenciálisan szóba jöhetnek, minden adat alapján, azok összesen nincsenek százan. Legalábbis ez az én véleményem, ha vki partnert, és nem egy kefélhető-cserélhető matracot keres magának.=)
Én a címből kiindulva ("...netes szerelem...") csak annyit tudnék javasolni a vállalkozó kedvű, netes társkeresőknek, h első lépésben, szép, nyugis tempóban nézegessék át az adatlapokat, eközben - természetesen - szűrjenek állandóan, vegyék figyelembe azt, h az ellentétek vonzzák egymást c. ősi bölcsesség a legtöbbször NEM érvényesül az ismerkedős szájtok világában. Mki jobban örül egy normál hosszúságú, személyre szabott üzenetnek, mint egy kétsoros (extrémebb esetekben két szavas [szia! tetszel] förmedvénynek.
Na, de h a matekot is belevegyem a játékba, íme az én elméletem (gyakorlatban is működőképes: átlag fotó, átlagnál kicsivel jobb szöveg), számokban.
Alapvető paraméterek belövése: kor, magasság, súly, régió.
Érdemes szűk keresztmetszetet használni, legyünk szigorúak, és az elveinkhez, elvárásainkhoz hűek. Fotó nélküliek kizárva of course.
Egy 5-7 éves, 10-15 centis, 20-25 kg-s, konkrét városra leszűkített, publikus fotós keresztmetszetnél, kapunk mondjuk 1000-1200 találatot. Belőjük utolsó belépés szerinti rendezésbe, sajtos pufi, ser, kokain bekészít, és nekilát átnézni.:]]
Ha xy fotója láttán nem vakulunk meg, beleolvasunk az adatlapján lévő szövegbe, ha sablonos, agyhalott de-miiit-írjak-magamróóóól? nyávogás fogad – elfelejtjük azonnal.
Az első két tucat után már villámsebességgel tudunk hasítani, és a cirka ezer találatot, pár óra alatt ledaráljuk. Az eredmény, ált. 8-10 alany. A bejegyzés egyenlete szerint ebből morzsolódik lefele x, különböző okoknál fogva. A lényeg, h 2-3 személyre redukálódjon a potenciális nagy ő betűk száma. Onnantól meg mki csak és kizárólag önmaga káprázatos kisugárzásában és a szerencsében bízhat, h komolyabban összegabalyodik-e vmelyik kiszemelttel, v sem.:]

Sok sikert mkinek!:]

Kalimera/Huncut Nyalókás Kislány 2007.09.05. 12:27:28

Nagyon érdekes a blogod, izgalmas belepillantani egy társkereső férfi lelkébe:)

Line24 2007.09.05. 12:39:02

Kedves EhjeAserEhje!

Hozzászólásodból látom - és rögtön megemelem kalapom -, hogy tapasztalt Társkeresô-társsal állok szemben.
Egy dologra térnék ki. Azt írtad:
"A napi x tucat levéllel csupán annyi a gond, h normális hosszúságú, érdekes, frappáns, humorharold, és ami a legfontosabb, személyre szabott kérdéseket, mese-hegyeket tartalmazó üzeneteket nem tudsz ennyi embernek szétdobni."
Az ennyi ember - magyarul a magasnak tûnô 100-as szám - bizony csak az elsô körre, a bejelentkezô levélre vonatkozik. Ezt bizony úgy kell megírni (ha hivatkozhatok magamra és a blogom egyes bejegyzéseiben "elhangzottakra" - lásd "Fiúknak - Kapcsolatfelvevő üzenetek elemzése" cikkekre), hogy viszonylag univerzális legyen, tehát pár szó megváltoztatásával máris személyre szabható legyen! Isten ments, hogy minden vadidegen lánynak - az adatlapjából kiindulva - egyéni üzenetet fabrikálj! Úgy egy élet sem lenne elég - ráadásul még az eredmény sem garantált, a válaszok aránya sem javulna. (Kísérletet végeztem ezen tárgykörben, aminek tanulsága nálam ez lett)
Egyénre szabott levelezést csak a második körtôl érdemes folytatni - a lány válasza után -, akkor pedig már igen leredukálódik a fejben tartandó alanyok és infók száma...

EhjeAserEhje 2007.09.05. 14:35:35

Nem azzal a szándékkal vetettem virtuális papírra a soraimat, h megcáfoljalak, és kikeljek a Te matematikai elméleted, avagy gyakorlatod ellen.=) Mindössze (még) egy szubjektív netes társkeresési technikát szerettem volna leírni. Azt mondjuk kihagytam, és a Te írásaidban sem látom, h a legfontosabb lépés önmagunk (személyiségünk, céljaink, estébé) alapos átvizsgálása, átértékelése, mielőtt bármibe is fejest ugranánk. Tudom, h ez alap, de biztosra veszem, h rengeteg ffi és nő próbál úgy társat keresni, h még ő maga sincs tisztában azzal, h mit akar az élettől, mit vár el saját magától, mit tud nyújtani egy kapcsolatban. Lelki egyensúly nélkül kb. annyi az esélye annak, h normális társat találjon az ember, mint ha görcsösen ragaszkodik egy most-akkor-is-megtalálom-az-igazit-de-legalább-egy -átmeneti-társat elvhez.

További kellemeseket,

'e'a'e

Marossi Ági · http://sebike 2007.09.05. 18:00:37

Itt valahogy elsikkad az a dolog, hogy más metodust követnek a férfiak és a nők. A férfiak jórésze vadászik és ahogy írtátok mázsaszám küldi a leveleket majd szelektál. Ezért a jórésze meg sem ad publikus fotót. Mi nők meg valahogy másként csináljuk ezt. Nem ilyen ipari módon. Nézegetem a leválogatott fotókat és ezekből elküldök max. 5-8 levelet. Erre a válasz persze igen alacsony, lévén, hogy ő már eleve látja a fotómat és vagy igen vagy nem válaszol. Fotó nélkül mint írtátok eleve felejtős a dolog. Szóval akkor most mi a fenét csináljon egy 40-es nő akinek nincs ideje a férfi módszert alkalmazni? Várom a remek ötleteket.
Ja, és ha ilyen nagyüzemi vadászmódszer mellett is sikertelen a dolog, akkor most mit tegyek pl. én?

Attis 2007.10.01. 09:40:42

A nők ugyanúgy vadásznak!:) Sőt, lehet, hogy némelyikük rosszabb, mint egyes pasik!

Szerintem amúgy nem a társkeresőkkel van a baj, egyszerűen megváltoztak az emberek és az igények!
Divat lett a szingli élet, nem mersz érzelmekkel kötődni valakihez, mert félsz, hogy átver, kihasznál, megcsal,stb.
Sok nő és pasi él a mának..ma ezzel, holnap azzal!

A baráti körben számtalan példát tudnék mondani arra, hogy hányan folytatnak párhuzamos kapcsolatokat egymás mellett...Ehhez ráadásul a társkeresők is remek lehetőséget nyújtanak!

A jobbik eset az, amikor úgy mész bele egy ilyenbe (ha egyáltalán vevő vagy ilyenre), hogy a kiszemelt partner előre jelzi neked, nem Te leszel az egyetlen!

Kőszív 2007.10.24. 23:45:05

Marossi Ági:

elég egyszerű. Fogj olyan pasit, aki TÉNYLEG csak a szexre hajt és a külső nem érdekli. Már ha Te is ezt akarod.

Ha meg nem, akkor felejtsd el a netet és tessék élőben elvarázsolni valakit.

Mindkét dolog titka az emberismeret... és ahogy egy nagyon kedves nőismerősöm mondta úgy 15 éve: "csak egy mosoly és tiéd a világ"

Kezdeményezni kell, ugyanis a pasik:
1. Nem kezdenek mert azt hiszik esélytelenek és félnek (igen!!) a durva lepattintástól, a többi potenciális nő előtti megalázódástól
2. Nem kezdenek mert "ez a k... nem kell"

Nézz ki egy jelöltet és tessék óvatosan de rámenősen (sok pasi nem látja az apró jeleket) behálózni.

Meglesz a sikered.
süti beállítások módosítása