Virtuális társkeresés

Mi végre hoztam ezt a blogot létre? - vetődik fel az átlagban ez a kérdés, főleg azokban, akik a virtuális társkeresést még úgy mélységében nem is próbálták ki. Bonyolult feladat önmagában is magunk mellé társat találni. A modern - szabadságtól terhelt - világunkban az emberek nemhogy közelednének egymáshoz, hanem a maguk kis mikrokozmoszait kialakítva - mint egy óriáscsillag felrobbanása után megmaradt apró, szakadt részei - távolodnak egymástól. A bizalmatlanság megakadályozza a régi formák, tradiciók, helyek hatékony mûködését s mindenki próbálkozik azzal, amit jónak gondol. Jó esetben. Mert vannak olyanok is, akik munkájukból és hobbijaikból kiindulva nem nagyon járnak idegen emberek közé és szûkös baráti körükben már nem találva senkit inkább megbékélnek a helyzettel és várnak a csodára: hátha a jószerencse eléjük sodor valakit. Vagy igen vagy nem. S aztán ebbôl születnek a rossz, megalkuvós házasságok. De szerencsére vannak, akik viszont hajlandóak aktívan is tenni magányuk megszüntetésért, méghozzá a technika legújabb vívmányának igen kényelmes módszerével: online társkeresôkbe jelentkeznek be. A mód kényelmes, mert otthoni karosszékbôl is mûvelhetô, kockázatmentes, mert a visszautasítás nem oly sértô, megalázó, mint pl. egy szórakozóhelyen, izgalmas, mert egyszerre részegítôen nagy számú delikvensbôl választhatunk, olcsó, mert a havidíj még mindig gazdaságosabb, mint bármilyen rendezvényre a belépô, tehát sok szempontból egy igazi jótétemény: DE NEM CSODASZER! Valójában ez is az élet leképezôdése, s itt is elôfordulnak bunkók, megtévesztô emberek, szórakozni-másokat átverni akarók, dilisek, lelki betegek, félrelépôk, mûveltek és mûveletlenek, érdekesek és unalmasak, lúzerek és nyerôk, szépek és nagyon csúnyák, kíváncsiskodók és rákattantak: miért is lenne ez jobb, mint a való világ, ha a szereplôi ugyanazok?! Viszont - ha valaki már gyakorlatra tesz szert, jó emberismerô, akkor itt ki tudja szűrni azokat, akik a negatív kategóriába tartoznak, akiket széles ívben el kell kerülni! Ebben a blogban próbálom majd összeszedni mindazt, amit eddig tapasztaltam, hogyan kell jó, informatív adatlapot készíteni, honnan tudhatjuk, hogy melyik adatlap kamu, NETikett, lúzerek és nyertesek, képek elemzése, levelezéstôl a randiig, társkeresô oldalak rangsora és sajátosságaik, kik és miért szórakoznak, biztonság, jó elsô levél, stb.... Szívesen veszem majd a hozzászólásokat, amelyek egyrészt majd árnyalni fogják a képet, másrészt remélem, a beküldött történetekkel szórakoztatva lehet megmutatni a netes ismerkedés hasznát, létjogosultságát, eredményeit és esetleges buktatóit, hogy a jogtalanul illetett negatív kritkát és indoklatlanul rárakodott - "Te miért itt ismerkedsz, hiszen te tök normális vagy?!" - értetlenkedést valami jobbító szándékú és hasznos kritikává, javaslatokká fordíthassuk.

Szabadságra mentem erre a hétvégére

2008.04.17. 09:00 Line24

Az FVTR blog írója ezen a hétvégén egy kis szabadságot vett ki - legalábbis a randizások tekintetében - és teljes napját egy régi magyar sorozat - Egy óra múlva itt vagyok - szünet és reklámmentes végignézésével töltötte. Miért is érdekes ez itt és miért nem teszem OFF-ra? Mert a filmsorozat segítségével - 1971-ben készült - belenézhettem egy 30 évvel ezelőtti és a sorozat időszámításával számolva, egy 70 évvel ezelőtti világba. A filmek készítésének stílusa, a történetmesélés, a színészi játék, a cselekmények sűrűsége legalább annyira eltér a mai sikerszériáktól, mint az életstílusunk. A legfőbb különbség a sebesség. Felgyorsult az életünk: már a szórakozásban is a gyors és intezív dolgokat keressük és a fekete-fehér filmek mára már marha lassúnak tűnnek a mai embereknek. Gyors és tömör dialógusok helyett régen még kidolgozták és körbejárták a témát. Az akciójeleneteknél már nem elég a két igen mímelt pofon, mint anno. Az akcióigényesség kiterjed a szerelem megélésére és bemutatására is - nincsenek már lassú, sok randis találkozások, ismerkedések: pár találkozó, akár elég csak egy is esetenként, és máris el van kapálva, jobban mondva hálva egy kapcsolat. Ha 1-2 hét eltelik szex nélkül biztos, hogy valamelyik félben felmerül a gondolat: itt bizony szórakoznak vele, itt bizony át van verve a palánkon, itt bizony tartalékba van helyezve, itt bizony szórakoztató centernek avagy lelki szemetesládának van nézve, itt bizony mehet valaki mással a háttérben a kavarás.
Régebben az emberek másképp udvaroltak! Ha elosztom a filmekben látott történéseket 2-vel - hiszen anno idillikus viszonyokat mutattak be ill. próbáltak a műalkotásokkal egy jobb erkölcsiségre nevelni - még akkor is rácsodálkoznának világunkra ill. ítélnének el minket nagy- és dédmamáink!

A szabadság és szabadosság korát éljük. Teljesítménykényszerünk nem csak a munkahelyi karrierbe hajszol, hanem a magánéletünket is kinézte: fél emberek vagyunk, ha nincs egy kiegyensúlyozott és boldog kapcsolatunk. Hajtjuk kímélet nélkül az eredményeket, ismerkedünk, házasodunk, elválunk, majd ismét ismerkedünk - mindezt egyre gyorsabb ütemben, miközben egyre többet várunk el partnerünktől. Mi  boldogabbak akarunk lenni a másiknál, túl akarunk tenni mások örömén! Látjuk a médiából kiömlő - akár hamis illuziókat keltő - képeket, hallgatjuk a barátok sikereit és irigykedve elképzeljük azt, amikor mi is a rózsaszín felhőkön lépkedünk kéz a kézben egy minden igényünket kielégítő partnerrel.
Hol van ennek a vége? Meddig szól a maximális boldogság és gondtalanság azonnal megszerzendő igénykeltésének hangzatos, de hamis és frusztráló harsogása? Hogy hosszútávon nincs folyamatos lebegés, nincs egyenes vonalú boldogságérzés, hogy kell fent is lennünk és bizony lent is? Az emberi lélek nem képes állandóan úszni a boldogság tengerében, vidámságosan csapkodni képzeletbeli karjaival, mert elfárad: nem képes elviselni a monotonítást. Lennie kell szomorúnak és vidámnak! Szépnek és csúnyának! Rossznak és jónak is!

Mikor fogunk végre belassulni és rájönni, hogy az élet lassú megélésének, élvezetek és a az igazi kivárásának is megvan a maga lélekemelő-nemesítő értelme? Ráadásul, amíg nem rakjuk össze saját magunkat és érezzük jól partner nélkül, addig csak támasznak fogjuk - szinte egy szülőpótlónak - használni és kihasználni őt. Önmagában is teljes világú emberek bevonzák a hasonlóan kerek egészeket és képesek a "szeretet ősrobbanásával" egy teljesen új és még szebb univerzumot létrehozni. Viszont két kicsi, sodrodó asztredoida ütközése inkább csak letör újabb és újabb darabokat és mindössze sérülést okoz...
Kilépve a csillagászati képzavarból: merjünk egy ideig egyedül maradni, partner nélkül, - persze közben tartsuk nyitva a kapukat és generáljuk a lehetőségeket -, s ne menjünk bele - mindössze az unalom elkerülése és a társadalmi nyomás miatt - félmegoldásokba csak azért, hogy legyen mellettünk valaki, hanem kivárva a sors kegyét akár 1, akár 2 év próbálkozás és önépítő szingli lét után összefuthassunk az igazival! Ne próbáljuk meg követni másokat, s mert nekik már van, mert nekik már sikerült, ezért mi egy kissé elkésve-lemaradva érzéstől sarkalva azonnal beleugorjunk egy kapcsolatba! Ha van egy szürke kapcsolatunk az leköt minket annyira, hogy már ne keressünk, ne kutassunk tovább, akkor már bezárkózunk és egy idő után már csak tehetetlenségből is ott ragadunk.
Hiszen csak az nyerhet, aki mer, aki kockáztat, aki tesz a sikeréért és aki - ha kell - szembe megy az elvárásokkal is...

5 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://fvtr.blog.hu/api/trackback/id/tr73342266

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: shanghai tour 2018.01.08. 07:24:30

Mese az olimpiai fikagyúrás jogáról - Varánusz

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

volante · http://volante.blog.hu 2008.04.18. 19:10:51

Minden szavaddal egyetértek. Nem normális ez a mindent átszövő önmegvalósítási kényszerben szenvedő életszemlélet. Egyszer aztán hátha visszatérünk dédapáink udvarlási (nem csajozási) szokásaihoz.

Az Egy óra múlva itt vagyok pedig egy _nagyon_ jó sorozat. A filmek tempóját tekintve egyébként nem kell túl messzire tolatni az időben: a Twin Peaks is jóval "lassabb", mint azt a mai alkotásoktól megszokhattuk. Mégis óriási.

wotan 2008.04.19. 15:12:53

nekem meg semmi gondom nem lenne az elsőrandis dugásokkal, de olyanok nekem nincsenek :-o

Mokus 2008.04.24. 10:01:41

most akkor letezik az igazi? :)
amugy egyetertek, nem kell izzadni egy csajert, pasiert, egy mert ugy is erzik es messze elkerulik, mas meg, h aze' nemodabuda, van azon kivul is elet. akar evekig is.

a baj csak talan annyi, h a maganyt konnyu megszokni es nehez attorni, azaz sztem a mai pasiknak (bocsanat, a csajozas reszet nem ismerem a dolgoknak jelen allas szt) nincs annyi ver a pucajukban, h nekiveselkedjenek. leszamitva azokat akik abszolute nem jonnek be.

btw, tell me sg.
miert van az, hogy azok a fiuk akik csunyanszolva gyogyegerebbek (elnezest, kovezzetek meg batran), azaz pl egyertelmu h nekem nem jonnek be, azok hatarozottan alhatatosan dorombolnek, mig azok, akik igen, azok meg kolcsonos szimpatia eseten sem???

wotan 2008.04.24. 19:19:00

Mokus,

évekig szex nélkül? az nem élet. szerintem.

Amúgy meg gondolom
- a "jópasik" válogathatnak, esetleg kezdeményezz Te
- pont ezért nem is tekernek annyira, mert nem kell nekik

szép új világ van, a nők is lehetnek rámenősebbek.

AngelOfGhetto 2008.09.13. 02:05:46

Egyenesen a szívemből beszéltél!
Bizony bátorság kell hozzá, hogy az ember szembeszálljon az előítéletekkel, a csordaszellemmel, a média agymosásával, a fogyasztói társadalom teljesítménykényszerével..
.. és sehol nem lehetünk annyira magányosak, mint egy szar kapcsolatban.
süti beállítások módosítása