Virtuális társkeresés

Mi végre hoztam ezt a blogot létre? - vetődik fel az átlagban ez a kérdés, főleg azokban, akik a virtuális társkeresést még úgy mélységében nem is próbálták ki. Bonyolult feladat önmagában is magunk mellé társat találni. A modern - szabadságtól terhelt - világunkban az emberek nemhogy közelednének egymáshoz, hanem a maguk kis mikrokozmoszait kialakítva - mint egy óriáscsillag felrobbanása után megmaradt apró, szakadt részei - távolodnak egymástól. A bizalmatlanság megakadályozza a régi formák, tradiciók, helyek hatékony mûködését s mindenki próbálkozik azzal, amit jónak gondol. Jó esetben. Mert vannak olyanok is, akik munkájukból és hobbijaikból kiindulva nem nagyon járnak idegen emberek közé és szûkös baráti körükben már nem találva senkit inkább megbékélnek a helyzettel és várnak a csodára: hátha a jószerencse eléjük sodor valakit. Vagy igen vagy nem. S aztán ebbôl születnek a rossz, megalkuvós házasságok. De szerencsére vannak, akik viszont hajlandóak aktívan is tenni magányuk megszüntetésért, méghozzá a technika legújabb vívmányának igen kényelmes módszerével: online társkeresôkbe jelentkeznek be. A mód kényelmes, mert otthoni karosszékbôl is mûvelhetô, kockázatmentes, mert a visszautasítás nem oly sértô, megalázó, mint pl. egy szórakozóhelyen, izgalmas, mert egyszerre részegítôen nagy számú delikvensbôl választhatunk, olcsó, mert a havidíj még mindig gazdaságosabb, mint bármilyen rendezvényre a belépô, tehát sok szempontból egy igazi jótétemény: DE NEM CSODASZER! Valójában ez is az élet leképezôdése, s itt is elôfordulnak bunkók, megtévesztô emberek, szórakozni-másokat átverni akarók, dilisek, lelki betegek, félrelépôk, mûveltek és mûveletlenek, érdekesek és unalmasak, lúzerek és nyerôk, szépek és nagyon csúnyák, kíváncsiskodók és rákattantak: miért is lenne ez jobb, mint a való világ, ha a szereplôi ugyanazok?! Viszont - ha valaki már gyakorlatra tesz szert, jó emberismerô, akkor itt ki tudja szűrni azokat, akik a negatív kategóriába tartoznak, akiket széles ívben el kell kerülni! Ebben a blogban próbálom majd összeszedni mindazt, amit eddig tapasztaltam, hogyan kell jó, informatív adatlapot készíteni, honnan tudhatjuk, hogy melyik adatlap kamu, NETikett, lúzerek és nyertesek, képek elemzése, levelezéstôl a randiig, társkeresô oldalak rangsora és sajátosságaik, kik és miért szórakoznak, biztonság, jó elsô levél, stb.... Szívesen veszem majd a hozzászólásokat, amelyek egyrészt majd árnyalni fogják a képet, másrészt remélem, a beküldött történetekkel szórakoztatva lehet megmutatni a netes ismerkedés hasznát, létjogosultságát, eredményeit és esetleges buktatóit, hogy a jogtalanul illetett negatív kritkát és indoklatlanul rárakodott - "Te miért itt ismerkedsz, hiszen te tök normális vagy?!" - értetlenkedést valami jobbító szándékú és hasznos kritikává, javaslatokká fordíthassuk.

Gyűjtés

2009.06.25. 13:26 Line24

1.
Üdvözöllek! CSAK FOTOVAL ELLÁTOTT LEVELEKRE VÁLASZOLOK!!! Partner: Magára és környezetére egyaránt igényes, 38 évesnél idősebb férfit keresek, aki legalább 178 cm magas, független, nem sokat dohányzik, és nem sokat iszik. (Nincs fotó, 167/75)

Te hülye, aki nôt keresel magadnak! Kizárólag fotóval merészkedj a királynô trónjához járulni, mert leszarja ki vagy, mi vagy vagy egyáltalán mit akarsz, az ô fenséges tekintetét és drága idejét nem fogja vesztegetni holmi seggfejre, akirôl még azt sem tudja, hogy hogyan néz ki. Ha már méltóztatott neki ide regelnie és megadni a mindenféle kis csúszómászómak megadni a lehetôséget, hogy benyaljon, akkor azok minimum fedjék fel teljes egészében magukat, legyen tökéletesek - elsôsorban külsôleg! MERT A LÉNYEG: a királynô nem tett fel magáról semmifajta fotót (még titkosítva sem!), de nála bezzeg alapkövetelmény.
A hirdetésbe kódolt kudarcról bezzeg ne is beszéljünk, mert a fotó hiánya és a magas követelmények (önmagára igényes férfi! - külsôleg is karbantartott) nem fog magának egy fotó nélküli guruló hordót választani... (167cm/75 kg)

2.
:-)

Ez aztán igen. Valószínûleg sokat gondolkodott a userke, míg ezt a tartalmas bemutatkozást kitojta magából...

3.
Ide csak annyit szeretnék írni, hogy nem nagyon ismerem az instant üzenetek használatának kultúráját, sajnálom, ha csalódást okozok azzal, hogy nem válaszolok ezekre, nemigen értem a funkciójukat. Mindenkinek vidám üdvözlet és minden szép és jó 2008-ra is.

A maga egyszerûségében is fontos a mondanivaló: elég az instant üzenetekbôl, mert értelmetlen, semmiféle infót nem ad a userrôl, maximum annyit, hogy nincs semmi fantáziája!

4.
Szia kedves érdeklődő!
Sokmindent lehetne ide írni, de nem hiszem, hogy valakinek csak ez keltené fel ez érdeklődését. Magamról az összes paramétert megadtam ami a valóságnak megfelelő. Mivel nem először vagyok fenn ilyen társkeresőn, tisztában vagyok vele, hogy mindenki szeret szépíteni a valóságon(egyesek nagyon is)Na én ezt nem tettem. Hiszek a személyes találkozásban és abban is, hogy kb 5 perc alatt eldől, hogy szimpatikusak vagyunk e egymásnak vagy sem. Széleskörű az érdeklődésem, de ezeket itt nem látom fontosnak kifejteni. Ha nem válaszolok egy levélre az nem azért van mert bunkó vagyok, hanem azért mert nem hiszem hogy jól esik bárkinek is ha azt olvassa: "Ne haragudj nem jösz be/ nem vagy az esetem/nem téged kereslek". Szóval ha nem válaszolok akkor nem szeretnélek megismerni és megbántani sem egy ilyen levéllel. Kérném, hogy azok a pasik akik futó, laza kapcsolatot keresnek lapozzanak tovább és ne az én adatlapomat nézegessék. Előljáróban talán csak ennyit, és ha még mindig nem vettem el a kedved attól, hogy írj nekem várom leveled vagy hívásod.

Itt van minden, kedves férfiak, hogy miért nem válaszolnak a nôk. Írtál, megnézett, nem tetszettél, szeva...

5.
A Halak jegy szülötte intuitív, érzelmi beállítottságú. Gazdag fantáziájú, befolyásolható és alkalmazkodó. Kifinomult, érzékeny, szerény, befelé forduló, jószívű személyiség. Nagy beleérző képesség, kiváló ösztönök és tökéletes tisztánlátás jellemzik. A Halak-jegyű ember kedves, szelíd, bájos, de hangulata változékony, ami megfelel kettős természetének. Szeret elmerülni belső álomvilágában, ennek eredménye a nem mindennapos kreativitás, színes képzelőerő. Gyakran előre megérzi az eseményeket, nagyszerű az intuíciója. Áldozatkész jellem, a szeretteiért mindent megtenne. Hangulatember, a környezete néha nehezen viseli a passzivitását. Sok csalódás éri, mert jóhiszeműségében másokról sem feltételez rosszat. Az erőszakkal szemben a taktikát tekinti célravezetőnek. Intuitív, megérzi a lehetőséget előbb, mintsem megértené. Nehezen jön indulatba, de ha felbosszantják, nehezen csillapodik le. A legtöbb Halak szülött a művészetek nagy barátja. Bármit meg tud érteni: gyarlóságot, etikátlanságot, kegyetlenséget. Nem ért vele egyet, de keresi a mögöttest, nem ítélkezik, hanem elfogad. Befelé forduló, nagyon elmélyülten tud meditálni, ez sokat segít neki...

Jaj, de nagy divat mostanában copy-paste-elni a különböző horoszkópokat a bemutatkozások megírása helyett. Jelentem: unalmas! Minden második adatlapon ezzel lehet találkozni. Semmitmondó, fantáziátlan user képe alakul ki az ilyenekről...

6.

...

Hát igen. Körülnéztem a férfiak adatlapjain és legalább a 60%-uknál mindössze ennyi szerepel a bemutatkozásnál. Gratula. Itt maximum a fotójuk csáberejében bízhatnak a userek, de szubjektív véleményem szerint nagyon-nagyon kicsi százalékuknak van csak esélye így. Szóval szabadidő, esetleg tagsági elvesztegetésére nagyon jók ezek az adatlapok, de becsajozozásra teljesen alkalmatlanok.

14 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fvtr.blog.hu/api/trackback/id/tr71900827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rafael Jiménez Valéra (barátoknak csak Rafi) 2009.06.26. 12:56:17

Láttam már olyat, hogy a csajnak a "170 cm és 76 kg" mellé volt pofája odaírni a testalkat rovathoz, hogy "sportos".

Lesből Támadó Szárítókötél 2009.06.26. 19:13:10

@Rafael Iménez Valéra (barátoknak csak Rafi):

De most mé', a foci-/kézi-/röp-/vizilabda is gömbölyű és milyen jó sportok :-)

NRG44 · http://althir.org 2009.06.28. 06:13:36

A szerelem is csak egy árucikké válik a kapitalizmusban.

GatyaPityu 2009.07.02. 11:22:06

Jajj de jó, életre kelt a blog? :-)
Az egyes ponttal különösen egyet értek. Kiegészíthetném még azzal is, amikor a korábbi kapcsolatból született gyerekkel társat kereső csajok megkötik azt, hogy a leendő párjuknak nem lehet saját gyereke. :-)

kóristalány 2009.07.02. 15:21:29

hát újra itt...
Na igen, az adatlapok olyanok, amilyenek. Nem értem, miért kéne felhúzni magunkat ezen. Unalmas és idióta emberek mindenütt vannak, miért pont ez a fórum lenne kivétel? Nem kell törődni velük(hiszen mi úgysem őket keressük ugye?), vagy ha mégis, hát inkább derüljünk egy jót rajtuk.
Így talán még jobban tudjuk értékelni, ha összefutunk egy normális, értékes emberrel. Mert hiszen vagyunk itt egypáran...

GatyaPityu 2009.07.02. 15:58:17

@kóristalány:
Én mostanában azon vagyok bepipulva nagyon, hogy pld. az iwiw-en a "Csajok és pasik" c. alkalmazásban szinte nem tudok olyan lányra kattintani, akinek a rendes iwiw-es adatlapján ne az állna, hogy kapcsolatban él, vagy házas. És ez nem egyedi jelenség. Találtam én már csajt társkeresőn úgy, hogy közben az iwiw-en ott ölelkezett az egyik képen a kandúrjával.
Csak tudnám mi a büdös faxnak jó ez? Direkt jó szemétkedni az egyedülállókkal? Arról már nem is beszélve, hogy a pasija sem biztos, hogy jó néven venné, ha a szeretett kis barátnőről kiderülne, hogy társkeresőkön lóg titokban.

shadk elsi els (törölt) 2009.07.03. 00:52:48

@Atro:
szerintem simán túl kell lépni ezen. Fogadd el, hogy nem tudod, hogy miért hirdeti magát az illető, és miért ölelkezik a párjával az iwiw-en, én azt gondolom, hogy attól hogy ezt teszi, még kereshet magának párt.
Egyébként meg úgyis akkor érdemes foglalkozni bárkivel is, ha találkozik veled személyesen. Ha erre nem hajlandó, akkor hagyd, hogy hadd irogassa a saját írásait, keress tovább.

kóristalány 2009.07.03. 10:49:11

@Atro:
Igazad van, ez tényleg érthetetlen, de annyit nem ér, hogy felhúzd rajta magad. Ha érdekel az illető, vedd a fáradságot és nézz utána, kérdezz rá, mennyire gondolja komolyan. Egy levélváltást megér. Mit veszíthetsz?
Ha elfogadsz egy tanácsot, ne ess abba a hibába, hogy a kudarcok miatt megkeseredsz és minden lányt eleve előítélettel közelítesz meg.

kóristalány 2009.07.03. 10:50:54

@Rafael Iménez Valéra (barátoknak csak Rafi):
Na igen, önkritikája nem mindenkinek van, de azt is vedd figyelembe, hogy az izom jóval nehezebb, mint a háj :)

bagolybagoly 2009.07.03. 13:02:41

A 4. teljesen korrekt. Az itten hozzászólásokat olvasva ezt sajnos tényleg el is kell magyarázni.
Az elsőn nincs mit csodálkozni azok után, hogy a múltkori "őszinte" regisztráló azt is elmagyarázta, hogy akinek nincs mittomén hány megapixel felbontású, valahányszor valahány centis, jpg formátumú képe fent, az a társadalom mételye.

rizibi 2009.07.03. 13:05:54

Hahó,

Itt találtok olyat, aki elkezdte a valóságot kideríteni adatlapokról. Sportnak nem rossz:
www.aaniko.blogspot.com

lófasz 2010.04.23. 15:15:26

@kóristalány: na igen, de mi van akkor, ha a megkeresett lányok 99%-a ilyen?! Nemhogy válaszolni képtelenek, de még csak rá se bagóznak az adatlapra, esetleg olvasás után/közben azonnal törlik a levelet? Ezen már nem tudok derülni, csak sajnálkozni. :(

Lednecki Alexandra 2016.12.13. 21:47:19

Unod az ingyenesnek hirdetett mégis
fizetős társkeresőket? Itt a helyed
www.felszedlek.hu
Pc-Mobil-Tábla
Optimalizálva.
süti beállítások módosítása