Virtuális társkeresés

Mi végre hoztam ezt a blogot létre? - vetődik fel az átlagban ez a kérdés, főleg azokban, akik a virtuális társkeresést még úgy mélységében nem is próbálták ki. Bonyolult feladat önmagában is magunk mellé társat találni. A modern - szabadságtól terhelt - világunkban az emberek nemhogy közelednének egymáshoz, hanem a maguk kis mikrokozmoszait kialakítva - mint egy óriáscsillag felrobbanása után megmaradt apró, szakadt részei - távolodnak egymástól. A bizalmatlanság megakadályozza a régi formák, tradiciók, helyek hatékony mûködését s mindenki próbálkozik azzal, amit jónak gondol. Jó esetben. Mert vannak olyanok is, akik munkájukból és hobbijaikból kiindulva nem nagyon járnak idegen emberek közé és szûkös baráti körükben már nem találva senkit inkább megbékélnek a helyzettel és várnak a csodára: hátha a jószerencse eléjük sodor valakit. Vagy igen vagy nem. S aztán ebbôl születnek a rossz, megalkuvós házasságok. De szerencsére vannak, akik viszont hajlandóak aktívan is tenni magányuk megszüntetésért, méghozzá a technika legújabb vívmányának igen kényelmes módszerével: online társkeresôkbe jelentkeznek be. A mód kényelmes, mert otthoni karosszékbôl is mûvelhetô, kockázatmentes, mert a visszautasítás nem oly sértô, megalázó, mint pl. egy szórakozóhelyen, izgalmas, mert egyszerre részegítôen nagy számú delikvensbôl választhatunk, olcsó, mert a havidíj még mindig gazdaságosabb, mint bármilyen rendezvényre a belépô, tehát sok szempontból egy igazi jótétemény: DE NEM CSODASZER! Valójában ez is az élet leképezôdése, s itt is elôfordulnak bunkók, megtévesztô emberek, szórakozni-másokat átverni akarók, dilisek, lelki betegek, félrelépôk, mûveltek és mûveletlenek, érdekesek és unalmasak, lúzerek és nyerôk, szépek és nagyon csúnyák, kíváncsiskodók és rákattantak: miért is lenne ez jobb, mint a való világ, ha a szereplôi ugyanazok?! Viszont - ha valaki már gyakorlatra tesz szert, jó emberismerô, akkor itt ki tudja szűrni azokat, akik a negatív kategóriába tartoznak, akiket széles ívben el kell kerülni! Ebben a blogban próbálom majd összeszedni mindazt, amit eddig tapasztaltam, hogyan kell jó, informatív adatlapot készíteni, honnan tudhatjuk, hogy melyik adatlap kamu, NETikett, lúzerek és nyertesek, képek elemzése, levelezéstôl a randiig, társkeresô oldalak rangsora és sajátosságaik, kik és miért szórakoznak, biztonság, jó elsô levél, stb.... Szívesen veszem majd a hozzászólásokat, amelyek egyrészt majd árnyalni fogják a képet, másrészt remélem, a beküldött történetekkel szórakoztatva lehet megmutatni a netes ismerkedés hasznát, létjogosultságát, eredményeit és esetleges buktatóit, hogy a jogtalanul illetett negatív kritkát és indoklatlanul rárakodott - "Te miért itt ismerkedsz, hiszen te tök normális vagy?!" - értetlenkedést valami jobbító szándékú és hasznos kritikává, javaslatokká fordíthassuk.

A népszerűség átka

2008.07.03. 14:50 Line24

Sokan titkolják, sokan csak szégyenlősen vallják be, sokan még csak próbálgatják, sokan már túl is vannak rajta, de a netes hozzáféréssel rendelkezők nagyon-nagy többsége 1-1 magányos pillanatában már meglátogatott egy társkereső oldalt.

Nincs mese el kell ismerni, hogy meghatározó lett a netes húspiacként is aposztrofált társkeresés, egyre többen itt keresnek és találnak, mégha ellenérvként felmerül a teljes spontaneítás hiánya, a sok lúzer, a sok kamu, átverés és a kevés a kontroll.

Mégis:
- a megszűnőben lévő "élő" lehetőségek miatt egyedül tengődő, a közösségtől és közösségi tevékenységektől, hobbitól megfosztott munkagüzük,
- a csigaházukba egyre inkább begubozó emberek,
- a töküktől megfosztott pasik (akár már azért büntetés jár, ha a munkahelyen próbálja tenni a szépet!),
- a mind nagyobb igényű (tisztelet a kivételnek!) nők, akik macsóbbak a macsónál, de határozott férfira vágynak, miközben a gyengédség és figyelmesség is legyen meg bennük,
- a csalódott és megcsalt-elhagyott nők, akik félnek az újabb fájdalomtól és óvatosságból inkább itt próbálkoznak a jól védett tűzfalaik mögül,
- az ingyenes és bonyodalommentes, gyors megismerkedéssel kalandra vágyók,
- az ismerkedést lazán felfogó, nem a "hol"-t fontosnak tartó fiatalok,
- az épp társasági programmal nem rendelkező, otthon unatkozni nem akarók,
- a kíváncsi nézelődők, a "mi lenne ha nekem sem lenne kapcsolatom épp, kikkel jöhetnék össze" gondolattal eljátszók,
- az idôsebbek ismerkedéstôl, saját korosztályától elzárt egyedei
mind fellépnek, regisztrálnak és próbálkoznak a neten. S mind többen fognak, mert modern világunkban minden, ami hatékony, gyorsan és olcsón hozzásegít célunkhoz (vagy legalábbis annak látszatát nyújtja) az sikeressé válik.

Nem hinném, hogy a múlt túlbonyolított és macerás ismerkedési procedúráiért sírnunk kellene. Ha valaki nem szeret - a mai felgyorsult és mind kevesebb szabadidővel rendelkező kapitalista rendszerünkben - célirányosan keresni, akkor még mindig alkalmazhatja a szórakozóhelyi és utcai ismerkedés álromantikus módját, de felesleges lenéznie a neten keresőket.
Anno - a világháló kezdeti szakaszában - csodálattal néztek mindazokra, akik ilyen "csúcstechnológiával" jöttek össze. Mára már megkopott ennek fénye és sokszor már hasonlóan ítélik meg mint anno az újsághirdetések "szerencsétlen" használóit: - Miért van rá szükséged, hiszen te egy egész helyes lány/fiú vagy?!

Kérem, tisztelt kétkedők, hagyjuk már ezeket a kérdéseket! A virtuális ismerkedés megy, beindult, a Randivonalon már 700.000 regisztrált található.
Vannak ennek is hátulütői, ami a sok user közzé bekeveredő barom, másokat átverni akaró, beteglelkű seggfejek képében megjelenik. Sok csalódással is jár ez a módszer - hasonlóan az élethez - itt sem kap senki azonnal - szívás és munka nélkül - piros szőnyeget a házasságkötő terem főbejáratához. Viszont lehetőséget kap, hogy ne az életkörülménye, lakhelye, ismeretségi köre által megszabott szűk körből válasszon magának, hanem merítése mélyebb legyen, sokkal nagyobb eséllyel lelje meg azt, aki a végén valóban boldoggá teszi!

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fvtr.blog.hu/api/trackback/id/tr23538844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fferi 2008.07.03. 22:13:53

tudom, hogy szarrágás, de "A"népszerűség átka
névelő nálkül azt jelenti, hogy van egy ilyen nevű gonosz varázsló, aki megátkozott
ha szándékosan írtad így akkor közepes poén :)
a blog különben jó

ern0 · http://linkbroker.hu/ 2008.07.04. 12:18:51

Na de ne hamukázz, hanem azt írd meg, becsajoztál-e már!

zsannie · http://zsannie.blog.hu/ 2008.07.06. 17:09:19

Szia! Én is próbálkoztam már ilyenekkel, sőt már szextárskeresőbe is beregisztráltam kíváncsiságból. Van akinek bejön van akinek nem, de a hozzám hasonló "munkagüzük" már csak így próbálnak szerencsét, hogy megtalálják a nagy Ő-t. Ha kíváncsi vagy a blogomon megtalálod az írást.

Melinda 2008.07.10. 00:36:54

Oké, hogy mélyebb a merítés és nagyobb az esély, de ott van a távolság. Valakinek alkalmazkodnia kell... bár ha olyan nagy lett a szerelem, minden lehet, ha a két ember akarja.
süti beállítások módosítása