Virtuális társkeresés

Mi végre hoztam ezt a blogot létre? - vetődik fel az átlagban ez a kérdés, főleg azokban, akik a virtuális társkeresést még úgy mélységében nem is próbálták ki. Bonyolult feladat önmagában is magunk mellé társat találni. A modern - szabadságtól terhelt - világunkban az emberek nemhogy közelednének egymáshoz, hanem a maguk kis mikrokozmoszait kialakítva - mint egy óriáscsillag felrobbanása után megmaradt apró, szakadt részei - távolodnak egymástól. A bizalmatlanság megakadályozza a régi formák, tradiciók, helyek hatékony mûködését s mindenki próbálkozik azzal, amit jónak gondol. Jó esetben. Mert vannak olyanok is, akik munkájukból és hobbijaikból kiindulva nem nagyon járnak idegen emberek közé és szûkös baráti körükben már nem találva senkit inkább megbékélnek a helyzettel és várnak a csodára: hátha a jószerencse eléjük sodor valakit. Vagy igen vagy nem. S aztán ebbôl születnek a rossz, megalkuvós házasságok. De szerencsére vannak, akik viszont hajlandóak aktívan is tenni magányuk megszüntetésért, méghozzá a technika legújabb vívmányának igen kényelmes módszerével: online társkeresôkbe jelentkeznek be. A mód kényelmes, mert otthoni karosszékbôl is mûvelhetô, kockázatmentes, mert a visszautasítás nem oly sértô, megalázó, mint pl. egy szórakozóhelyen, izgalmas, mert egyszerre részegítôen nagy számú delikvensbôl választhatunk, olcsó, mert a havidíj még mindig gazdaságosabb, mint bármilyen rendezvényre a belépô, tehát sok szempontból egy igazi jótétemény: DE NEM CSODASZER! Valójában ez is az élet leképezôdése, s itt is elôfordulnak bunkók, megtévesztô emberek, szórakozni-másokat átverni akarók, dilisek, lelki betegek, félrelépôk, mûveltek és mûveletlenek, érdekesek és unalmasak, lúzerek és nyerôk, szépek és nagyon csúnyák, kíváncsiskodók és rákattantak: miért is lenne ez jobb, mint a való világ, ha a szereplôi ugyanazok?! Viszont - ha valaki már gyakorlatra tesz szert, jó emberismerô, akkor itt ki tudja szűrni azokat, akik a negatív kategóriába tartoznak, akiket széles ívben el kell kerülni! Ebben a blogban próbálom majd összeszedni mindazt, amit eddig tapasztaltam, hogyan kell jó, informatív adatlapot készíteni, honnan tudhatjuk, hogy melyik adatlap kamu, NETikett, lúzerek és nyertesek, képek elemzése, levelezéstôl a randiig, társkeresô oldalak rangsora és sajátosságaik, kik és miért szórakoznak, biztonság, jó elsô levél, stb.... Szívesen veszem majd a hozzászólásokat, amelyek egyrészt majd árnyalni fogják a képet, másrészt remélem, a beküldött történetekkel szórakoztatva lehet megmutatni a netes ismerkedés hasznát, létjogosultságát, eredményeit és esetleges buktatóit, hogy a jogtalanul illetett negatív kritkát és indoklatlanul rárakodott - "Te miért itt ismerkedsz, hiszen te tök normális vagy?!" - értetlenkedést valami jobbító szándékú és hasznos kritikává, javaslatokká fordíthassuk.

A legdrágább regisztráció

2009.02.25. 14:14 Line24

 Ha még valaki nem hallotta volna ezt a hírt:

Egy zalaegerszegi nőtől az interneten keresztül összesen 1,6 millió forintot csalt ki egy magát kanadainak valló férfi, közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A nő a világhálón megismerkedett egy "magát kanadai férfinak kiadó személlyel", aki azt állította, hogy Nigériában, útépítésen dolgozik. Az üzenetváltások során felmerült a személyes találkozás lehetősége, de a férfi azt írta, hogy jelenleg minden pénzét az útépítésbe fektette, így csak akkor tud Magyarországra jönni, ha a nő pénzt küld neki. Ezzel az állítással tavaly májustól több alkalommal pénzt, összesen mintegy 1,6 millió forintot csalt ki az ismeretlen a hölgytől. A megbeszélt magyarországi találkozón a levelezőpartner végül nem jelent meg, sőt az internetes oldalról is törölte adatait. A nő feljelentése alapján ismeretlen tettes ellen csalás gyanúja miatt indult nyomozás.

Még azt állítja valaki, hogy nincsenek fent a társkeresőn komolyan gondolkodó nők? Még meri azt állítani ezek után bárki is, hogy nem lehet komoly érzelmeket és kötődést kialakítani pusztán a levelezéssel, akár találkozás nélkül? :-)
Rendben. Kiakadtam. Ilyen hírekkel veszik el ennek az egésznek a komolysága. Sokan így értesülnek arról, hogy lehetne így is párt keresni, majd megy el a kedvük azonnal az egésztől. Azt hiszik, hogy szélhámosok tömkelege várakozik, mint pók a hálójában, az ilyen szeretetéhes userekre, akiket máris lehúznak 1-2 millió forintra. Pedig nem ez a lényeg! Józan ész nélkül az élet sem átvészelhető, így a társkeresés sem. Ha nincs meg a minimális meggondoltság az illetőben, belefuthat ezekbe a helyzetekbe. Mások - nagyon sokan -, ilyenkor lapoznak és vagy nem is válaszolnak illetve elküldik melegebb éghajlatra az úrat, de pénzt semmiféleképp nem küldenek.
Kíváncsi lennék, hogyan vette rá a hölgyet erre a bolond tettre, mivel indokolta magának az áldozat, hogy mindezt megteszi s vajh fel sem merült benne, hogy ennek rossz vége is lehet? Mikor eszmélt rá, hogy őt átverték? S vajon olvasta-e előtte ezt a blogot?

28 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fvtr.blog.hu/api/trackback/id/tr8906903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Robocat 2009.02.25. 15:27:12

Aki ennyire hülye az meg is érdemli hogy átverjék.Gazdag,végtelenül naív.
Nem talált volna magának egy magyart, neeem, neki kanadai kell.Lehet siránkozni, mint azok a nők akik a török vagy néger "bikuci" vonzásának nem tudnak ellenálni aztán később meg verést kapnak verés után a gyerek meg afrikában nő fel...

Rob67 2009.02.25. 16:34:07

Ezt a hírt hányszor lehet még elsütni újként?
Már egy hónapja is fent volt az idexen?
Fiúk remélem fizetést nem kaptok azért mert újraírjátok a régi cikkeiteket...
Jó persze értem: ez a szakma is leértékelődik a gazdasági válsággal, de ez szellemi kérdés.

Bocsi.

nemsissi 2009.02.25. 16:38:34

régebben gondolkodtam azon hogy kéne egy olyan társkereső, amelynek irodái vannak, ahova regisztrációkor be kéne menni. Ott megnéznék a fellőni kívánt fényképeket, s ha tényleg azt ábrázolja, aki regisztrálni akar, tényleg abban a korban és súlyban, akkor mehet a kép. A regisztráció további feltétele lenne az ön-azonosítás, dokumentummal, amelyből az adatokat nem tárolnák, de anélkül nem lehetne regisztrálni.
így sem lehetne persze utolérni a bűnözőket, sem pedig megakadályozni a hazugságokat, de aki így belemenne a regiszrációba, valószínűleg komolyan gondolja.

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2009.02.25. 16:57:41

Ez ugyanaz, mint a Provident, vagy a betelefonálós "nyeremény"játékok: ha bedőlsz nekik, hülye vagy.

@Rob67: ez egy blog, nem újság. A bloggerek nem szoktak pénzt kapni azért, mert írnak, csak kedvtelésből teszik azt.

@nemsissi: Gratulálok, feltaláltad a netes társkeresők elődjét :)

GayBears · http://gaybears.blog.hu/ 2009.02.25. 16:59:29

Ebben az esetben sem az internet a hibás, hanem az a hülye aki bedől ilyeneknek.

Akivel ez megtörtént, minden bizonnyal más módszerrel, internet nélkül is könnyedén ki lehetett volna csalni pénzt.

...mert hiszékeny, naiv emberek mindig is voltak és lesznek is. Őket megvédeni meg alig lehet, főleg saját maguktól!

Richard Brinsley 2009.02.25. 16:59:35

Hmm... Nekem új a hír. Egyrészről szomorú, hogy valaki olyan magányos lenne, hogy képes 1,6 millert elküldeni egy ismeretlennek akiről azt hinné, hogy álmai partnere lehetne, másrészről hüje:D Én szívessen találkozok bárkivel aki támogat 1-2 millióval, persze szigorúan hölgyel, lehet megkeresni...:)

Rebelde 2009.02.25. 17:01:04

Erre nehéz bármit mondani, te jó ég!!

egyébként ez egy remek példája annak, hogy a pénz meg az ész nem feltétlenül jár együtt

legalább 54000 ezres bankókat küldött volna?!

azért remélem, hogy a faszit beépítik egy nigériai útba

ikri 2009.02.25. 17:06:07

Azért nem kell rögtön lehülyézni azt, aki így járt.

Először is: senki nem érdemli meg, hogy kifosszák! Azonkívül nem feltétlenül egy pénzes pláza picsát ejtettek át, hanem valószínűleg egy negyvenen túli, jóhiszemű és magányos nőt (mert ők az elsődleges célcsoport), aki --ki tudja-- talán az utolsóját adta oda ennek a rohadt nigérnek.

Valószínűleg ez lehetett élete első internetes regisztrációja, s még életében nem hallott sem az internetes társkeresőkön élősködő csalókról, sem pedig a nigériai (!) csalásról.

WToma · http://lazalom.blog.hu 2009.02.25. 17:09:52

Pedig még segített is a fickó, Nigéria, ugye.

G.Szabolcs 2009.02.25. 17:21:01

Nem bztos, hogy nem magyar a pasi

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2009.02.25. 17:30:08

@ikri: "senki nem érdemli meg, hogy kifosszák"

Nem. De a nőt nem kifosztották, hanem odaadta önszántából a pénzét egy idegennek. Alapszabály, hogy ilyet nem csinálunk, ehhez nem kell érteni a nethez.

Rebelde 2009.02.25. 17:36:36

@ikri:

na de kérem az a nő Magyaroszágon él:) lehetett volna gyanakvóbb, nem gondolod?

ikri 2009.02.25. 17:53:49

Jóhiszeműnek lenni nem szégyen, s főleg nem törvénytelen, de miért az a legkézenfekvőbb megoldás önmagunk megnyugtatására, ha rögtön magát a bűncselekmény károsultját fosszuk meg áldozati mivoltától ??

A kriminalisztikában ezt a fogalmat úgy jegyzik, hogy "áldozattalanítás", vagyis mikor úgy teszünk, hogy főleg a tulajdonképpeni áldozat HIBÁJÁBÓL történt minden, vagy naiv volt, vagy rákövetően viselkedett, vagy csak egyszerűen kitalálta az egészet. (lásd Melina Hedvig vagy Zsanett esetek)

S akkor gondoljatok ennek az idős hölgynek a családtagjaira, gyerekeire, akik nyílván nem ültek volna fel egy mocskos alaknak, vajon ők is megérdemelték ezt a lelki tortúrát ??

GatyaPityu 2009.02.25. 17:55:59

Ez a hölgy valószínűleg az idősebb 50-es, 60-as korosztály egyik képviselője lehetett. Sajnos az idő múlásával az emberek elvesztik a józan ítélőképességüket. A kerületi újságban számtalan más módszerrel, de hasonló szinten kivitelezett csalásról lehet olvasni a bűnügyi rovatban, hogy miféle, normál hétköznapi felnőtt ember számára teljesen átlátszó ostoba trükkökkel csalnak ki pénzt idős, magányos emberektől a tolvajok. Én csak fogom a fejem a sztori olvasása után, de sajnos mégis mindig vannak emberek, akik túl jóhiszeműek és bevesznek egyébként teljesen átlátszó trükköket. Ez mint az előbb már mondtam, az idősebb korosztályra jellemző.

Ennél light-osabb csalási kísérlet ami sokáig igen népszerű volt a hazai társkereső portálokon (lehet hogy még most is próbálkoznak vele csak már kevésbé intenzíven). Csinos lányok fotójával illusztrált regisztrációk tulajdonosai próbálták a gyanútlan társkereső pasikat rávenni arra, hogy küldjenek neki levélben valamilyen mobilszolgálató feltöltő kártyájának kódját azzal az ígérettel mellékelve, hogy a "lány" majd visszahívja a férfit a sikeres feltöltés után. Magam is találkoztam ilyen próbálkozással, de persze nem dőltem be, hanem elküldtem melegebb éghajlatra az illetőt - amire persze már nem érkezett válasz :-)

GatyaPityu 2009.02.25. 17:59:27

@Gery Greyhound >:

" @nemsissi: Gratulálok, feltaláltad a netes társkeresők elődjét :) "

RE:
Még mindig léteznek ezek az irodák, és horribilis összegekért "dolgoznak" (az átlag ár év 40 - 50 ezer FT, de a határ a csillagos ég) és persze semmire sincs garancia, nem lehet tudni, valójában mennyi a valós, tényleg potenciális jelölt a rendszerben (azaz lehet, hogy kifizeted a többtízezer Ft-ot, miközben nincs is egyetlen az elképzeléseidnek akár pusztán csak kor vagy lakhely szerint megfelelő alany). Lehúzás az egész.

bitlog · http://azt.hu 2009.02.25. 18:07:46

tipikus nigériai csalás

[imi] · http://twitter.com/forgoimi 2009.02.25. 18:16:15

ez kifejezetten a roma kissebséget támadó eset! :)

guni 2009.02.25. 18:24:11

"Még azt állítja valaki, hogy nincsenek fent a társkeresőn komolyan gondolkodó nők? "

Miért, aki 1,6 milliót küld valami vadidegennek az szerinted gondolkodik? :D

Danny McCoy 2009.02.25. 18:54:24

Hát kicsit azért sajnálom az ilyet. Annyira el van keseredve és annyira görcsösen megakarja találnia társát hogy ilyen baromságokra is hajlandó és nagyon akar bízni.

Nem szabad, férfinek hinni akkor sem ha ló legel a sírján, amit kérdez azt sem szabad elhinni első körökben...egy centet sem költenék ismeretlenre, de még az ismerkedési szakaszban is jól megfontoltan, nem hogy utalgatni. Ha ennyire sok a pénze adhatta volna nekem, csakúgy. Elmentem volna a talira és megköszönöm, az a legkevesebb. :-)

Ezek után érdekel mennyi bizalma lesz, kb. semmi :-)

Danny McCoy 2009.02.25. 18:56:37

@nemsissi: a társkereső irodák így működnek szerintem, nem?

Mondjuk oda meg kell sok pénzt fizetni mint regisztráció. Ahhoz is kell egy nagyfokú lúzerság, fizetni, és még nem is ismerkedtél, csak beregeltél.

bagolybagoly 2009.02.25. 22:03:16

Oké, én is sajnálom meg minden. de hát pont ugyanúgy nem küldök idegennek pénzt, ahogyan én sem kérek idegentől pénzt. ennyi!

nemsissi 2009.02.26. 01:06:15

nem társkereső iroda, hanem ugyanolyan online, mint a randivonal. az egyetlen különbség, hogy a regisztrálás feltétele, hogy adod arcod, fényképed és ellenőrzik, hogy tényleg te vagy-e. kész.
a többi a neten zajlik, nem az iroda párosítja össze a népeket, az ő dolguk csak a "hitelesítés".

ennyivel legalább azt lehetne tudni, hogy a képek valódiak, az alany úgy néz ki, ahogyan a képen, életkora stimmel, hogy a nő nő, a férfi pedig férfi és mindenkiből csak egy van és aki a hitelesítést bevállalja, az ezzel bizonyítja, hogy tényleg társat keres

Danny McCoy 2009.02.26. 07:54:13

@nemsissi: najó, de attól még lehet az illető egy link tróger, az iroda gondolom nem követi figyelemmel a minden napjait...

Szerintem a hitelesítést bizzuk az emberekre, ki kit választ, mivel semmi sem kötelező, ezért nem jó az áldozat szerep, mert olyan nincs. A fényképes dolog jó, de a kép, bármennyire is te vagy rajta tényleg nem ad vissza sok mindent. Nem egy ismerősöm teljesen máshogy (nem rondábban/szebben) néz ki élőben mint képen és ugye egy találkán ez mehet negatívba vagy pozitívba is, megint egyéne válogatja.

Estebán 2009.02.26. 11:27:19

A kulcsszó a külföldi pasi?

Rohadjak meg, ha nem felregisztrálok egyszer spanyolként...

Zigomer Trubahin · http://ertedmar.blog.hu/ 2009.02.26. 12:12:28

nemsissi, azért szerintem nem a csalók jelenléte a fő oka annak, ha az ember nem talál magának valakit.

A hölgynek meg részvétem, bár ha az eddigi életét burokban élte le (úgy látszik), akkor lehet, még mindig ő járt közülünk a legjobban.

GatyaPityu 2009.03.02. 20:42:20

@Danny McCoy:
"Nem szabad, férfinek hinni akkor sem ha ló legel a sírján, amit kérdez azt sem szabad elhinni első körökben..."
- Azért minimális bizalom nélkül ismerkedni sem túl szerencsés dolog, szerintem. A totális bizalmatlanság riasztó.
Persze ebbe a kezdeti minimális bizalomba természetesen nem tartozik bele, hogy pénzt küldünk látatlanba ismeretleneknek :-)

Robocat 2009.03.05. 11:39:42

@Estebán:

A napszemüveges bőrkabátos digó a tuti befutó, egyszer én is kipróbálom hányszázezret keresek így:)

Parajka 2009.03.05. 18:14:32

Heh-he...hát Ti is elhiszitek, hogy a pasi Nigériában van?
süti beállítások módosítása