Virtuális társkeresés

Mi végre hoztam ezt a blogot létre? - vetődik fel az átlagban ez a kérdés, főleg azokban, akik a virtuális társkeresést még úgy mélységében nem is próbálták ki. Bonyolult feladat önmagában is magunk mellé társat találni. A modern - szabadságtól terhelt - világunkban az emberek nemhogy közelednének egymáshoz, hanem a maguk kis mikrokozmoszait kialakítva - mint egy óriáscsillag felrobbanása után megmaradt apró, szakadt részei - távolodnak egymástól. A bizalmatlanság megakadályozza a régi formák, tradiciók, helyek hatékony mûködését s mindenki próbálkozik azzal, amit jónak gondol. Jó esetben. Mert vannak olyanok is, akik munkájukból és hobbijaikból kiindulva nem nagyon járnak idegen emberek közé és szûkös baráti körükben már nem találva senkit inkább megbékélnek a helyzettel és várnak a csodára: hátha a jószerencse eléjük sodor valakit. Vagy igen vagy nem. S aztán ebbôl születnek a rossz, megalkuvós házasságok. De szerencsére vannak, akik viszont hajlandóak aktívan is tenni magányuk megszüntetésért, méghozzá a technika legújabb vívmányának igen kényelmes módszerével: online társkeresôkbe jelentkeznek be. A mód kényelmes, mert otthoni karosszékbôl is mûvelhetô, kockázatmentes, mert a visszautasítás nem oly sértô, megalázó, mint pl. egy szórakozóhelyen, izgalmas, mert egyszerre részegítôen nagy számú delikvensbôl választhatunk, olcsó, mert a havidíj még mindig gazdaságosabb, mint bármilyen rendezvényre a belépô, tehát sok szempontból egy igazi jótétemény: DE NEM CSODASZER! Valójában ez is az élet leképezôdése, s itt is elôfordulnak bunkók, megtévesztô emberek, szórakozni-másokat átverni akarók, dilisek, lelki betegek, félrelépôk, mûveltek és mûveletlenek, érdekesek és unalmasak, lúzerek és nyerôk, szépek és nagyon csúnyák, kíváncsiskodók és rákattantak: miért is lenne ez jobb, mint a való világ, ha a szereplôi ugyanazok?! Viszont - ha valaki már gyakorlatra tesz szert, jó emberismerô, akkor itt ki tudja szűrni azokat, akik a negatív kategóriába tartoznak, akiket széles ívben el kell kerülni! Ebben a blogban próbálom majd összeszedni mindazt, amit eddig tapasztaltam, hogyan kell jó, informatív adatlapot készíteni, honnan tudhatjuk, hogy melyik adatlap kamu, NETikett, lúzerek és nyertesek, képek elemzése, levelezéstôl a randiig, társkeresô oldalak rangsora és sajátosságaik, kik és miért szórakoznak, biztonság, jó elsô levél, stb.... Szívesen veszem majd a hozzászólásokat, amelyek egyrészt majd árnyalni fogják a képet, másrészt remélem, a beküldött történetekkel szórakoztatva lehet megmutatni a netes ismerkedés hasznát, létjogosultságát, eredményeit és esetleges buktatóit, hogy a jogtalanul illetett negatív kritkát és indoklatlanul rárakodott - "Te miért itt ismerkedsz, hiszen te tök normális vagy?!" - értetlenkedést valami jobbító szándékú és hasznos kritikává, javaslatokká fordíthassuk.

Idézetek használata

2007.11.06. 23:19 Line24

Csak egy kis önellentmondásra szeretném felhívni az alábbi idézetet használók figyelmét!

"...nem érdekel, miből élsz.-Azt akarom tudni, hogy mire vágysz és, hogy szembe mersz- e nézni a vágyaiddal!
...nem érdekel hány éves vagy.-Azt akarom tudni megkockáztatod-e, hogy őrültnek tünj Értem, az álmaidért, és azért a kalandért, hogy életben vagy!
...nem érdekel ki vagy és, hogy kerültél ide.-Azt akarom tudni, hogy állsz-e Velem a tűz közepébe, és nem hátrálsz meg!"

Majd a levelezés legelső körében legelső kérdésként a következőt teszik fel - miután az adatlapomon megnézték hány éves vagyok:
- mivel foglalkozol?

Tanács: érdemes olyan szép mondatokat kiválasztani, amelyek valóban illenek hozzánk, természetünkhöz és viselkedésünkhöz!

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fvtr.blog.hu/api/trackback/id/tr82220843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kopasz Mercis 2007.11.07. 00:29:00

Ugyan... Mindenki hazudik. Ha magáról van szó, akkor főleg. Én is hazudok. Te is.

atleta.hu · http://www.atleta.hu 2007.11.07. 02:22:58

Jepp. Amikor magarol beszel (ir) az ember, akkor nem arrol beszel, hogy o milyen, hanem arrol, hogy milyennek szeretne latni magat. (Esetleg csak az elvarasok miatt.) Az 'en ilyen meg olyan vagyok' mondatok a legviccesebbek mindenki szajabol. Lasd meg kedvenc vesszoparipam, az 'En nem vagyok X, de ...' mondatok, amik sokkal egyszerubben elmondhatok lennenek altalaban 'X vagyok' formaban, ahol X = [prud, rasszista, agressziv, tragar, hulye, intolerans, ... stb] :)

igazi 2007.11.07. 09:46:03

A férfiak jó része néhány évet letagad a korából,
Saját állításuk szerint azért, mert így a fiatalabb lányok is szóba állnak velük.
Nem értem a gondolkodásukat... A személyes találkozás után az ember nem hazudozhat egy ilyen alapvető dologban... Hazugsággal indítani egy kapcsolatót? Hová vezet ez?

atleta · http://www.atleta.hu 2007.11.07. 17:00:50

> A személyes találkozás után az ember nem hazudozhat egy
> ilyen alapvető dologban

Hat talan abban remenykednek, hogy utana nem szamit. Es hidd el, nem szamit, mert eleg sok pasi nez ki fiatalabbnak, mint amennyi. Ami igazabol azt jelenti, hogy a nok kulso alapjan nagyobb korkulonbseget is el tudnak fogadni, mint amit elore kitalalnak. Szemelyes talalkozasok alapjan ez a tapasztalatom... ;) Igaz, azok nagyreszt nem a neten szervezodtek, hanem IRL.

mirza 2007.11.08. 08:28:29

Ezek szerint te is a hazudozók táborába tartozol.
És miben hazudsz még?
És milyen célból keresel az interneten?
Alkalmi kapcsolatnál nem annyira lényeges, de egy hosszú távra tervezett dolognál szerintem gáz hazugsággal indítani.

Kopasz Mercis 2007.11.08. 11:42:43

"Ami igazabol azt jelenti, hogy a nok kulso alapjan nagyobb korkulonbseget is el tudnak fogadni, mint amit elore kitalalnak. Szemelyes talalkozasok alapjan ez a tapasztalatom... ;) Igaz, azok nagyreszt nem a neten szervezodtek, hanem IRL."

Ilyen tapasztalatom nekem is volt. :) Csaj el akart vinni az 5 éves érettségi találkozójára mondván: Neked is most volt a 10., tudod miről beszélek.
Nekem speciel a 15. volt most, de tudom miről beszélsz.

Azt a döbbenetet. :)

aranyhaj.blogspot.com 2007.11.10. 18:10:07

Nem a kor a lényeg, szerintem. De vannak, akiknek számít. Azért húsz évi különbség ne nagyon legyen... főleg akkor ne, ha külsőt tekintve negyven év különbségnek tűnik!

aranyhaj.blogspot.com

atleta · http://www.atleta.hu 2007.11.12. 03:09:23

aranyhaj: Pont arrol van szo, hogy kulsore nem tunik 10-nek sem a 10, nem hogy tobbnek. Raadasul mi pasik ugyis 'eretlenek' vagyunk, ami valojaban csak annyit jelent, hogy fiatalabb csajok illenek hozzank ;) (a csajokhoz meg idosebb pasik).

psmith: ez jo :). Nekem valahogy ugy volt, hogy a lany megkerdezte, hogy es akkor en hanyad eves vagyok. Szerinte negyed voltam (o volt masod). Mondtam, hogy en mar vegeztem. Tenyleg? Ja. 6 eve... :)
süti beállítások módosítása