Virtuális társkeresés

Mi végre hoztam ezt a blogot létre? - vetődik fel az átlagban ez a kérdés, főleg azokban, akik a virtuális társkeresést még úgy mélységében nem is próbálták ki. Bonyolult feladat önmagában is magunk mellé társat találni. A modern - szabadságtól terhelt - világunkban az emberek nemhogy közelednének egymáshoz, hanem a maguk kis mikrokozmoszait kialakítva - mint egy óriáscsillag felrobbanása után megmaradt apró, szakadt részei - távolodnak egymástól. A bizalmatlanság megakadályozza a régi formák, tradiciók, helyek hatékony mûködését s mindenki próbálkozik azzal, amit jónak gondol. Jó esetben. Mert vannak olyanok is, akik munkájukból és hobbijaikból kiindulva nem nagyon járnak idegen emberek közé és szûkös baráti körükben már nem találva senkit inkább megbékélnek a helyzettel és várnak a csodára: hátha a jószerencse eléjük sodor valakit. Vagy igen vagy nem. S aztán ebbôl születnek a rossz, megalkuvós házasságok. De szerencsére vannak, akik viszont hajlandóak aktívan is tenni magányuk megszüntetésért, méghozzá a technika legújabb vívmányának igen kényelmes módszerével: online társkeresôkbe jelentkeznek be. A mód kényelmes, mert otthoni karosszékbôl is mûvelhetô, kockázatmentes, mert a visszautasítás nem oly sértô, megalázó, mint pl. egy szórakozóhelyen, izgalmas, mert egyszerre részegítôen nagy számú delikvensbôl választhatunk, olcsó, mert a havidíj még mindig gazdaságosabb, mint bármilyen rendezvényre a belépô, tehát sok szempontból egy igazi jótétemény: DE NEM CSODASZER! Valójában ez is az élet leképezôdése, s itt is elôfordulnak bunkók, megtévesztô emberek, szórakozni-másokat átverni akarók, dilisek, lelki betegek, félrelépôk, mûveltek és mûveletlenek, érdekesek és unalmasak, lúzerek és nyerôk, szépek és nagyon csúnyák, kíváncsiskodók és rákattantak: miért is lenne ez jobb, mint a való világ, ha a szereplôi ugyanazok?! Viszont - ha valaki már gyakorlatra tesz szert, jó emberismerô, akkor itt ki tudja szűrni azokat, akik a negatív kategóriába tartoznak, akiket széles ívben el kell kerülni! Ebben a blogban próbálom majd összeszedni mindazt, amit eddig tapasztaltam, hogyan kell jó, informatív adatlapot készíteni, honnan tudhatjuk, hogy melyik adatlap kamu, NETikett, lúzerek és nyertesek, képek elemzése, levelezéstôl a randiig, társkeresô oldalak rangsora és sajátosságaik, kik és miért szórakoznak, biztonság, jó elsô levél, stb.... Szívesen veszem majd a hozzászólásokat, amelyek egyrészt majd árnyalni fogják a képet, másrészt remélem, a beküldött történetekkel szórakoztatva lehet megmutatni a netes ismerkedés hasznát, létjogosultságát, eredményeit és esetleges buktatóit, hogy a jogtalanul illetett negatív kritkát és indoklatlanul rárakodott - "Te miért itt ismerkedsz, hiszen te tök normális vagy?!" - értetlenkedést valami jobbító szándékú és hasznos kritikává, javaslatokká fordíthassuk.

Kapcsolatokról

2009.02.27. 17:00 Line24

Újabb olvasói levél - egy hölgytôl -, aki az adatlapokról és minden egyébrôl írt:

Szóval a bejegyzések többsége természetesen udvarias köszönet válasz az illető úr pontjaira vagy minősítésére. Ez utóbbiról kicsit ambivalens érzéseim vannak, ha akarom jópofa marháskodás, ha akarom milyen alapon ítélnek meg egy fotó vagy még az sem alapján. Node ne térjünk el a lényegtől.
A hölgyek jelentős része úgy gondolja, hogy a férfiaknak tetszik, ha adatlapján szentimentális, csöpögős, melodramatikus idézeteket copy-paste-elnek a szeretet, a lélek, az őszinteség és a bizalom témaköréből. Ezekből legalább 30-40 sort, mert azt szeretik igazán olvasni a pasik. "Annál jobb", minél porosabb és régebbi a szerző. Szerintem egy férfi számára ennél jobb már csak egy langyos beöntés lehet...
Hölgyeim!!! Ide nem a lélek szépségeinek magasztalására jönnek a férfiak, hanem (tisztelet a kivételnek) nőt akarnak fogni maguknak, ha lehet minél csinosabbat, együttes kellemes program céljából.
Érdekes módon a "félreértés" hölgyek körében kortalan, de feltűnő, hogy a középkorú vagy azt épp átlépő nőknél egyre gyakoribb, szinte már a csíkos és pöttyös könyvek színvonalát éri el. Hiába, a klimax átvisz a bakfis korba.
Amikor több férfit is megkérdeztem ezekről a bejegyzésekről, egyértelműen negatív véleményeket hallottam. Van, aki olvasás nélkül törli is, vagy ott hagyja olvasatlanul "nincs nekem időm ilyen hülyeségekre" felkiáltással. Szóval hölgyeim, csak csínján ezekkel a nagy lelkizős bejegyzésekkel, még akkor is, ha az úr reglapja másról sem szól, mint komoly, becsületes, őszinte, bizalomra épülő, lelkileg szoros tartós kapcsolatot reklámoz neki.
Miért van az, hogy olyan nehezen alakulnak az emberi kapcsolatok és olyan felületesek? Úgy látszik tényleg megöregedtem. Én még szeretnék szeretni úgy istenigazán, csak nem hagyják. Csak egy jönne már, aki hasonlóan gondolja. Aki elfogadja és viszonozza. De csak felületes kapcsolat, beteges birtoklási vágy érzelem nélkül, vagy pár randi igénye. Közben meg mindenki sír, mint a fürdős kurva, hogy jajj érzelmek, meg szelid, gyöngéd, gondoskodó nő, aztán amikor ott van akkor másról szól a film hirtelen. Már a hűség sem fontos, csak ha a másikról van szó. Magunk azt teszünk ami jólesik, de a másiknál már a puszta gyanú is vért kíván.
De nemcsak a neten van ez. Barátnőm vasárnap lelkiéletet élt velem, férjjel összeveszve, átrohanva hozzám. Féltékeny. Hogy okkal, vagy anélkül, ki tudja. 30 év együttlét 25 év házassággal. A múltkor még azt mondta, már nem is bánná ha a férje félre kúrna, nem érdekelné. Sőt ha elmenne azt sem bánná, elvan ő nélküle is. Én mondtam neki, hogy másképp beszélne ha ez bekövetkezne. Most meg sík ideg, mert fél hogy esetleg tényleg. A hűség ma már csak a kutyákra jellemző, kérdés hogy az evolúció miatt még meddig?!

Továbbra is várom hozzászólásaitokat az fvtr@citromail.hu címen!

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fvtr.blog.hu/api/trackback/id/tr98810802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Danny McCoy 2009.02.27. 18:14:05

"Hölgyeim!!! Ide nem a lélek szépségeinek magasztalására jönnek a férfiak, hanem (tisztelet a kivételnek) nőt akarnak fogni maguknak, ha lehet minél csinosabbat, együttes kellemes program céljából."

Ez a lényeg. Csak a külső, hülyeség bármiféle szöveget is odatolni, csak a külsőt veszik figyelembe.

Amivel nincsen gond, csak ha visszafele is így megy ne kezdjenek el sírni :-)

A feltett kérdésre (felszínesség-megcsalás) meg szintén válasz ez. :-)

irimias 2009.02.28. 00:20:50

Hogy mi?!
Az illető adatlapján a beírt szöveget más "olvasás nélkül törli"?
És ezt most hogyan?

bagolybagoly 2009.03.02. 12:49:33

Ez valami nagyon súlyos fogalmazásgátlót szed. A másik majom meg én vagyok, aki végig is olvastam, holott már az ötödik mondat tájékán kibontakozik a sötétség.
Még szerencse, hogy nála van a párkapcsolati bölcsek köve.

GatyaPityu 2009.03.02. 20:15:22

@bagolybagoly:

Pedig van benne némi igazság. Hihetetlen, hogy egyes hölgyek - és ahogy a post írója is említi, az életkor előrehaladtával ez egyre gyakoribb, erősebb jelenség - micsoda közhelyes, csöpögős maszlagokat tudnak összehordani magukról. (Érdemes megnézni egy nyomtatott újság apróhirdetési rovatát, jellemzően ez az ötvenes, hatvanas korosztály ismerkedési felülete). De azért a huszonéves lányok némelyikét sem kell félteni, ha csöpögős idézetekről van szó. (Egy időben nagyon népszerű volt a híres Nietzche-féle "Ami nem pusztít el, az erősebbé tesz" című idézet mindenféle változatban, - gyanítom hogy a többségnek fingja sem volt róla, hogy kitől is származott az eredeti idézet).
Én is feleslegesnek tartom. Ha idézetekre vagyok kíváncsi, akkor kinyitok egy verses kötetet, társkereső oldalon viszont ismerkedni kell, nem irodalmárkodni - legalábbis én így gondolom.
Nálam a km hosszúságú reglap idézetek egyenlőek azzal, mintha egyetlen karaktert sem írt volna az illető magáról.

bagolybagoly 2009.03.03. 10:49:39

Atro, szinte tökéletesen egyetértek veled. VISZONT számomra ez a műalkotás is egyértékű a kilóméteres-idézetes-reglap műfajjal. Megpróbálta saját szavaival elmondani a tutit, nem sikerült. Sajnos-rovatba tartozik az is, hogy valószínűleg abban az életkorban van az elkövető, amikor már fejlődésre se nagyon számíthatunk.
Persze az internet mindenkié, elég csak felületes viszonyt ápolni a betűkkel ahhoz, hogy önkifejezzünk.
süti beállítások módosítása