Virtuális társkeresés

Mi végre hoztam ezt a blogot létre? - vetődik fel az átlagban ez a kérdés, főleg azokban, akik a virtuális társkeresést még úgy mélységében nem is próbálták ki. Bonyolult feladat önmagában is magunk mellé társat találni. A modern - szabadságtól terhelt - világunkban az emberek nemhogy közelednének egymáshoz, hanem a maguk kis mikrokozmoszait kialakítva - mint egy óriáscsillag felrobbanása után megmaradt apró, szakadt részei - távolodnak egymástól. A bizalmatlanság megakadályozza a régi formák, tradiciók, helyek hatékony mûködését s mindenki próbálkozik azzal, amit jónak gondol. Jó esetben. Mert vannak olyanok is, akik munkájukból és hobbijaikból kiindulva nem nagyon járnak idegen emberek közé és szûkös baráti körükben már nem találva senkit inkább megbékélnek a helyzettel és várnak a csodára: hátha a jószerencse eléjük sodor valakit. Vagy igen vagy nem. S aztán ebbôl születnek a rossz, megalkuvós házasságok. De szerencsére vannak, akik viszont hajlandóak aktívan is tenni magányuk megszüntetésért, méghozzá a technika legújabb vívmányának igen kényelmes módszerével: online társkeresôkbe jelentkeznek be. A mód kényelmes, mert otthoni karosszékbôl is mûvelhetô, kockázatmentes, mert a visszautasítás nem oly sértô, megalázó, mint pl. egy szórakozóhelyen, izgalmas, mert egyszerre részegítôen nagy számú delikvensbôl választhatunk, olcsó, mert a havidíj még mindig gazdaságosabb, mint bármilyen rendezvényre a belépô, tehát sok szempontból egy igazi jótétemény: DE NEM CSODASZER! Valójában ez is az élet leképezôdése, s itt is elôfordulnak bunkók, megtévesztô emberek, szórakozni-másokat átverni akarók, dilisek, lelki betegek, félrelépôk, mûveltek és mûveletlenek, érdekesek és unalmasak, lúzerek és nyerôk, szépek és nagyon csúnyák, kíváncsiskodók és rákattantak: miért is lenne ez jobb, mint a való világ, ha a szereplôi ugyanazok?! Viszont - ha valaki már gyakorlatra tesz szert, jó emberismerô, akkor itt ki tudja szűrni azokat, akik a negatív kategóriába tartoznak, akiket széles ívben el kell kerülni! Ebben a blogban próbálom majd összeszedni mindazt, amit eddig tapasztaltam, hogyan kell jó, informatív adatlapot készíteni, honnan tudhatjuk, hogy melyik adatlap kamu, NETikett, lúzerek és nyertesek, képek elemzése, levelezéstôl a randiig, társkeresô oldalak rangsora és sajátosságaik, kik és miért szórakoznak, biztonság, jó elsô levél, stb.... Szívesen veszem majd a hozzászólásokat, amelyek egyrészt majd árnyalni fogják a képet, másrészt remélem, a beküldött történetekkel szórakoztatva lehet megmutatni a netes ismerkedés hasznát, létjogosultságát, eredményeit és esetleges buktatóit, hogy a jogtalanul illetett negatív kritkát és indoklatlanul rárakodott - "Te miért itt ismerkedsz, hiszen te tök normális vagy?!" - értetlenkedést valami jobbító szándékú és hasznos kritikává, javaslatokká fordíthassuk.

Pasik: vérteket fel és leszarom tablettát be!

2008.04.28. 12:30 Line24

A nemzetközi helyzet fokozódik, a harc egyre kiélezettebb, a jó nők száma arányosan csökken a netes társkeresőkre regisztráló pasik számának emelkedésével. A konkurenciaharc csak a legjobbakat engedi dúskálni és kedvük szerint szemezgetni, míg az átlagos hímneműnek (vagy az annál is rosszabbnak - bármilyen tekintetben) kitartó küzdelmet kell vívnia az értelmes, esztétikus, képzett és érdekes nőkért. Így a "csak" átlagos (Átlagos definícíója itt: nem minden tekintetből ideális paramétereket hozó - magyarul: nem a tökéletes - pasik, akiknek anyagi helyzetük, képzettségük, külsejük és stílusuk közül bármelyik is hiányt szenved!) férfiak sok "érdekes" lánnyal fognak öszefutni.

Bizony a net egyes hölgyeknek csak egy lehetőség, de vannak szép számmal olyanok is, akiknek a megoldás (mivel a való életben külsejük vagy élethelyzetük miatt nem találnak könnyen társat) - így legalább csak önhibájukon kívül okoznak csalódást a pasiknak. Megint mások pedig szánt szándékkal írtják ki a férfiakból a lelkesedést, a hitet, hogy ez elvileg egy jó módszer lehetne társkeresésre ill. szánt szándékkal alázzák, tiporják meg az erősebb nem önbizalmát!

Lássuk a neten előforduló negatív nőtípusokat:

Fogalma sincs mit/kit akar és nagyon unatkozik ill. a randihiéna: épp túl van egy kapcsolaton, amelyben lelkecskéje megsinylette a gonosz párjának folyamatos lelki terrorját. Nem baj, juszt is találni fog magának másikat, méghozzá azonnal! A feszültség és csalódottság már kitáncolva és beszélve: a barátnők már mind halálba szekálva, a bulihelyek végiglátogatva, mindenki kívülről fújja a szakítás sztoriját. Az esték magányosak és üresek. S ekkor jön az isteni fény, hogy másik pasit kell szerezni. Vagy legalábbis úgy csinálni! Ekkor hősnőnk felregisztrál és levelezésbe kezd jó sok hímneművel. Hirtelen felcsillan előtte a szép és sikeres élet reménye, hiszen itt sokan írnak, rengetegen szeretnének vele találkozni, ergo ő egy nagyon cool csaj! A visszafogott és félénk lányból, aki eleinte nehezen szánja rá magát egy direkt (nem spontán) randira egy teljesen vadidegen sráccal, az később rájön, hogy ez egyáltalán nem kellemetlen élmény!
Kapcsolatra nem áll készen, hiszen az előző emléke még dühöng benne és visszasírja, de erről nem hajlandó tudomást venni! Egyre másra tolja a randikat, mert addig sem kell otthon ülni, megadja az esélyt magának is és a srácoknak is, de érdekes módon egyikhez sem vonzódik, egyik sem kelti fel az érdeklődését. Mily meglepő!
A találkozások jó hangulatban telnek el, a beszélgetések jól sülnek el, a srácok reménykednek, de a következő randira már nem kerül sor - a lány nem veszi fel a telefont, nem hív vissza és az sms-ekre sem válaszol.
Hasonlít a sima "nem voltunk egymásnak szimpatikusak" effektushoz, csak annyi különbséggel, hogy itt esélye sem volt a srácnak! S ezzel mi a gond? Hogy ha valaki sok ilyet kap ki, akkor egy idő után azt kezdi el gondolni magáról, hogy nem elég jó, valamit elront, rossz a kisugárzása - s ez később önbeteljesítővé válik, miközben erről szó sem volt!
Illetve a másik probléma, hogy senki nem szereti - joggal - ha szórakoznak vele, ha kihasználják: a reménytelen dolgokba kevesen vágnak bele önszántukból.

Ennek a típusnak van egy másik változata, - a randihiéna -, aki előre megfontolt szándékkal randizik sorozatban, tudva magáról azt, hogy abszolút nem akar maga mellé senkit, nincsenek kapcsolatkialakítási szándékai, de találkozgat, mert addig sem unatkozik, hisz beszélgethet, kiruccanhat otthonról, eljátszhatja a királylányt, megtapasztalhatja szinte minden este a különböző pasik kézelfogható rajongását, ami erőteljesen simogatja fals hiúságát. Gusztustalan, mert tudatosan teszi ezt, senkinek nem mondja el önző motívációit, így a gerinctelen viselkedése és randi utáni szó nélküli eltűnése (nem veszi fel a telcsit, nem válaszol) a pasikat frusztrálja - indokolatlanul! Találkoztam - sajnos - ilyenekkel én is. Egyikük pedig nagy büszkén - fogalmam sincs miért - még be is vallotta nekem!

Konkluzió: ha a szakítása - hosszútávú avagy mély érzelmeket megmozgató együttlét után - nemrégiben történt, akkor - még a hölgy állításával szemben is - a fent elmondott negatív tünetek után ne magunkat hibáztassuk! Sőt, a 3. randiig ne is fektessünk bele túl sok érzelmi energiát! Egy férfi számára az önnbizalom és önbecsülés nagy érték, így érdemes megvédeni az ilyen felesleges negatív hatásoktól.
Randihiéna esetén: kérdezd meg feltétlenül, hogy hány találkozáson van túl ill mennyi idő alatt, s ha ez az érték magasabb, mint 10 db/hó, akkor fejezd be gyorsan - hacsak nem vagy marha biztos tetszési indexedben - és menekülj!


Marha jó nő vagyok, bizonyítékot akarok:
Pár nő kizárólag azért teszi fel magát a netre, hogy valamiért kipukkadt önbizalmát feltunningolja, ismét visszatuszkolja az egekbe. Erre a szépségverseny, a pontozás, de akár a szimpla postafiók feltöltése álmatlan és lelkes férfiuserek által is kitűnően alkalmas. Biztos fantasztikus érzés lehet, amikor ezen - kizárólag a véletlenül jó pillanatban lekapott, épp eleget elrejtő és még épp eleget megmutató fotókra - ömleni kezdenek a jelentkezések és bizonyára igen reális képet kap a hölgy a partnerkereső piac grafikonján történő elhelyezkedéséről. Visszaírni már nem kell egynek sem, hiszen ő komolyan ismerkedni soha nem akart - ja, kivéve a fehér Porsche-és herceggel -, tehát a majomkodó egyéb lúzerek ideje és lelkesedése pedig nem számít!

Konkluzió: nézd meg hány olvasatlan levele van! Ha ez a szám 40 van annál is több, ill. idővel ez exponenciálisan növekszik, akkor hagyd a csudába!


Képeit fel nem fedős, el nem küldős:
defektes csajok. Legtöbb, aki nem rakja ki képeit avagy nem küldi el a határozott kérés ellenére sem, azok valószínűleg rondák. Arra várnak, hogy majd a sok levelezés alatt beleszeretsz, megkedveled őket, s majd ha már rápörögtél, akkor megbocsátod a külsőségek alapos hiányoságait. Csak egy dolgot felejtenek el ezeket a nők: a pasik másképp működnek - az egészséges szexhez kell valamiféle külső vonzódás, a nő testének megfelelô hőfokú kívánása. S egy olyan nő, amely taszajtja a pasit, azon a szerelem sem fog segíteni, akkor sem fog vele lefeküdni. Az már egy másik kérdés, hogy vannak srácok, akik a gebékre buknak ill. vannak, aki a dagikra, a nagyseggűekre és a kicsikre - így végül minden nő elkel - csak ezzel már egy pasi az elején is tisztában van, így a fénykép küldése már nem befolyásolja maximum pozitív irányba avagy már az első lépésnél lerendezi a dolgokat.
Megint mások pedig különböző félelmeikre hivatkozva nem küldik el fotójukat: ezek a nők párkapcsolatban élnek, amelyben nem akarnak lelepleződni s ahonnan heroikus küzdelem lenne kirobbantani őket.

Konkluzió: Kérj fényképet, ám ha a lány nem küld, akkor törölj, mert végtelenül hosszú és felesleges levelezésbe mész bele!


Társkereső oldalon nem ismerkedős, csak barátok miatt itt levős: ezt a díszpéldányt nehezen tudom megérteni és akceptálni. Van e típusnak egy kitűnő oldala, ahol támogatottan és üzemszerűen be lehet jelölni az adatlapon, hogy kizárólag a barátai miatt van fent. Már elnézést kérek csökött és földhözragadt logikámért, de a barátokkal lehet tartani kapcsolatot személyesen, telefonon, emailen, skype-on, chat oldalakon, iwiw-en, de MIÉRT ÉPP EGY TÁRSKERESŐ OLDALON KELL NEKI HAVERKODNIA? Idegesítő, ha kidob a keresés után pár adatlapot a rendszer és rájuk kattintva rendszeresen olyannal találkozhatunk, aki nem óhajt ismerkedni!? S ha véletlenül valaki ír neki - hétköznapi és üzemszerű gondolkodása révén -, akkor még ő reagálja mindezt le emelt hangon és lebaszó stílusban.
Tessék már - aranyaim - észrevenni a közösségi oldalak és a társkereső oldalak közti különbséget és nem lefárasztani a tisztességes szándékú férfiak egy részét.

Konkluzió: Hagyd a fenébe az ilyeneket és még véletlenül se írj nekik! Ha mégis megtetted és kapsz egy ordenáró stílusú választ, akkor nyugodtan küldd el a fenébe, de legalábbis az iwiwbe!


Társkereső hobbista: ő annyiban más, mint a hiéna, hogy ő a randikon szereti kisajtolni a pasikból a lehető legtöbbet - pénzt, ötleteket, udvarlást, bókokat, különleges helyre szóló meghívásokat. Nem elégszik meg egy sima kávézóval és egy cappucinoval, hanem vendéglőt akar, kajálni, alkoholizálni, sokat beszélgetni, rengeteg bókot hallani. Akkor is találkozik vele, amikor nem kelt fel benne vágyat a másik és elcipelteti magát színházba, vacsizni, stb. miközben a szórakozás legapróbb költségeiből és megszervezéséből sem vállal be semmit! Ezeket a randikat addig húzza, amíg a pasi nem fog gyanút és tesz meg konkrét lépéseket, hogy behajtsa a randik "ellenértékét". Abban a pillanatban - falhoz állítva - viszont kijön a farbával és közli, hogy az ő érzései nem tartanak még ott, csak barátságra gondolt, miközben azért jól érzi magát az átvert pasival. Naná! Ha az én seggem alá tolnának mindent, szórakoztatnának és állnák költségeit, akkor én is jól tudnám magam érezni.
Egyes esetekben még - de csak kizárólag well-ness hétvégék beajánlása esetén - a testét is képes bevetni, csak hogy újabb térítésmentes élményekhez jusson.
Ő nem kurva - az egy másik kategória. Ő nem kizárólag anyagi ellenszolgáltatásért csinálja: nem akar gondolkodni, szervezni, fizetni, csak élvezkedni. Számára az igazi férfi egy activity tourist office.

Konkluzió: Kellemes, de ne drága kávézókba szervezd a találkozót, ahol még véletlenül sincs étel és inni nem nagyon dívik. Akkor vesd be a költséges nagyágyúkat és legyél úriember, amikor megérzed a másik oldalról is a vonzódást.


Végezetül minden komoly szándékú férfinak, aki a netes társkeresésre adja a fejét, vastag páncélt kívánok kis egója körül, hogy a fent taglalt hölgyek azt meg ne sérthessék ill. addig, míg az igazi nem érkezik meg sok-sok mellékhatás nélküli leszarom tablettát, mert egyetlen egy nô, aki nem értékel minket, sem érdemli meg, hogy felidegesítsük magunkat!

101 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fvtr.blog.hu/api/trackback/id/tr71440273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rszarvas · http://rszarvas.blog.hu 2008.04.28. 12:55:25

Minden itt felsorolt típussal sikerült összefutnom, valahogy mégis azt a nőt vettem feleségül, akire nem illik rá egyik itt felsorolt tulajdonság sem. :-)
Mindenkinek csak azt tudom mondani, hogy kitartás, és az első gyanús jelre álljon odébb. Az élet rövid, nem mindenkinek férnek bele ezek a fura nőtípusok.

Démétér 2008.04.28. 13:01:33

Az a randihiéna, aki titkolja a motivációit, szerinted gusztustalan. Amelyik meg elmondja, az érthetetlen. :))) Hát, pedig férfiakkal is előfordulhat, hogy nem veszik őket komolyan. Nem kell azért haragudni. Az őszinteség persze fontos, abban egyetértünk.

bervas 2008.04.28. 13:10:18

Egyetértek a konklúzióval. Vastag kéreg, probléma esetén gond nélkül előzetes értesítés mellett lelépés.

Megjegyzés:
Az a típus kimaradt, aki keresi-kutatja a kommunikációt, de csak az írásost. Személyes találkozásra nem hajlandó, ellenben elvárja az átcsetelt estéket, amelyek során rendszeresen sértődik, szenved, provokálja, hogy a júzer foglalkozzon vele. Általában sérült, torz személyiség, vonzó, de amortizálódó külsővel, magas intelligenciával. Tudományos szempontokon túl nem szabad vele foglalkozni, árt az önbecsülésnek.

felbosszantott 2008.04.28. 13:13:10

Kedves Line24!
Ha talán a pozitív nőtípusokról is írnál, akkor érdemes lenne ezen elemzéseddel foglalkozni és talán megsajnálni. De így!!

Mamapicifia 2008.04.28. 13:15:20

Ez mind szép, és jó... de én a fonák oldalról is tudnék több A4-es oldalnyit mesélni... vannak fura fazonok is bőséggel...
Pl. hímringyó; pszichopata (de konkrétan!!!); lelkibeteg; jajj tegnapelőtt dobott ki a csajom; 35 vagyok, anyámmal élek, ésakkormivan?; stb...

Abdab 2008.04.28. 13:20:28

"Társkereső oldalon nem ismerkedős, csak barátok miatt itt levős"

Véleményem szerint ez a típus nem létezik - ők azok, akiknek nem szimpatikus az őket megkereső férfiember, de a kellően egyenes gerinc hiánya miatt ezt nem mondják meg őszintén, inkább maszatolnak. Persze lehet, hogy nincs igazam.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2008.04.28. 13:21:13

Nekem volt barátnőm a "Képeit fel nem fedős, el nem küldős"-típusból és jól tette, mert kép alapján nem tetszett, sőt még az első találkozásunkkor se. Aztán lett belőle 3 év...

Van ennek egy altípusa, aki mindent tudni akar a pasiról, de magáról semmit nem árul el.

Magasszőkepasi 2008.04.28. 13:22:51

Nagyon sok altípus nincs kifejtve.

PL. a "képet nem küldőknek" van egy vállfaja, a kamuképet küldő, egy komplett felépített ál-egyéniséggel a neten pörgő típus.Mindenre van kifogása, egész amíg nem akarsz találkozni vele.

Sok a az ál-egyéniségét kiélni vágyó "élete csúcsán" túl lévő 30-as 40-es, aki 20-asnak adja ki magát, természetesen felépített profillal.15 évvel azelőtti fotókkal (jó esetben).

A jelenlegi helyzetben a cikk írójához csatlakozva egy tanács: a "vizuális eltérések" kiszűrését a 21. századi technika igencsak támogatja. Manapság egy mms, egy webkamera nem igazán elkerülhető, szóval aki ezek hiányával próbál kitérni, instant kerülendő.

Elanor 2008.04.28. 13:38:15

Azt mondják, legalább 80 randira el kell menni (az ilyen netes társkeresők "találataival"), mire találsz egy társnak valót.
Persze, hogy vannak furcsa figurák, de az utcán is tömegével jönnek szembe veled, csak már szűri őket az agyad.
Szóval, kitartás fiúk!

És egy szerény észrevétel a végére: ugyanezek a típusok megvannak a pasiknál is - az arányokat ugyan nem tudom megbecsülni (nekem úgy tűnik, hogy a "defektes" pasik vannak többen, de nyilván csak azért, mert nő vagyok).

rszarvas · http://rszarvas.blog.hu 2008.04.28. 13:43:04

Elanor: 100 nőből ugyanannyi defektes van, mint 100 pasiból. Csak a pasik többen vannak és a nagy számok törvénye alapján nagyobb tömegben több a hülye is.

Magasszőkepasi 2008.04.28. 13:43:45

Nem hinném hogy több defektes pasi lenne. Pont ugyanannyi van, mint reális önértékelés hiányában magától elszállt / túl maga alatt lévő depressziós nő. Amig ez így van, addig sok melléfogás lesz mindkét oldalon. Hazudozásban, megvezetésben, kamuzásban mindkét fél világszínvonalú.

tippmester · http://tutitipp.blog.hu 2008.04.28. 13:50:03

Szerintem az ebay és a vatera mintájára olyan társkereső oldalt kellene létrehozni, ahol lehetne értékelni a másik felet. Úgy egyből ki lehetne szűrni a randihiénákat, meg a másfotósokat.

Elanor 2008.04.28. 13:55:36

Az jutott még eszembe, Magasszőkepasi és a Posztíróra reagálva, hogy ti pasik sok esetben túlmisztifikáljátok a nőket.

Én még soha nem találkoztam olyan nővel, aki vagy pozitív vagy negatív értelemben tökéletesen magabiztos lett volna. Nincs olyan nő, aki önmagával tökéletesen elégedett lenne úgy, hogy még szociálisan és érzelmileg is egészségesnek mondható lenne (max. a Nirvanában úszkál). A legszebb, legmagabiztosabb, leghidegebb nők is pillanatok alatt lehozhatók a fellegekből (némi kedvességgel, humorral, vagy épp elesettséggel - ki, mire ugrik) és olyan barátságosak lesznek, hogy elámulsz. Vagy a negatív fele: az önmaguktól elszállt picsákról általában nagyon hamar kiderül, hogy veszélyesen alacsony az IQ-juk és hamar szétfoszlatható az önbizalmuk.

Magasszőkepasi 2008.04.28. 13:59:26

Nem hinném hogy túl lennétek misztifikálva, a kezelési tanácsokat is tudjuk szerintem. Szerintem ebben a kérdésben a motiváció a legfontosabb dolog. Sajna a "kamuk" legjobb motivációja a szivatás, a másik fél viszont adott esetben "komoly" szándékokkal próbálkozik. Ebből adódnak a durva konfliktusok, csalódások. Persze aki rózsaszín lélekkel és ámuló gyerekszemmel megy bele egy netes ismerkedésbe, mondjuk az első szívás után, az sajnos örök optimista...

Petra Bateman 2008.04.28. 14:06:33

jelentem, 50, azaz ötven randin vagyok túl. nem egészen 2 év alatt. és voltak nagyobb, több hónapos szünetek.
nem vagyok randihiéna, egyszerűen csak keresek egy normális pasit. ezek szerint még 30 próbálkozás kell, hogy meglegyen??? jajnekem... én már most unom... :(
igen, szívesen látnék én is egy pozitív összeállítást a nőkről. mert van ám olyan, aki tényleg normális, komoly kapcsolatot keres. saját fotóival. saját adatokkal.
értelmes, közlékeny, jó humorú, intelligens és nemcsak hobbiból randizgat.
itt vagyok mindjárt például én. :)
amúgy meg, a legutolsó pofon amit épp tegnap kaptam, hogy két randi után eltűnt a pasi, felhívtam, hogy mi van. erre ő, hogy nagy bajban van velem kapcsolatban, mert tök jó volt minden, de hát én komoly kapcsolatot keresek, ő meg nem. és hogy így ez neki nem megy.
erre elmagyaráztam neki, hogy félreértett, én sem ásó-kapa-nagyharangot keresek feltétlenül, csak valakit, akivel egy héten többször jólérzem magam.
az a baj, hogy a pasik a komoly/tartós kapcsolat címén azt képzelik, hogy akkor már egyből a csaj szoknyáján kell ülni, össze kell költözni és majd a házisárkány jól rátelepszik az életükre.
a fenéket!!!! tőlem aztán mehet, ahova akar. én vagyok, amikor kellek, meg ő is legyen, amikor kell. ne kúrjon félre, ennyit kérek csak.
ez annyira vállalhatatlan dolog???
botrány... :(

Izgiribizgiriribizli (törölt) 2008.04.28. 14:08:03

Lord_Valdez
Bocsi! Köszi! Tényleg! Nem voltam kellően körültekintő! Legközelebb jobban figyelek! :) Ez esetben persze egyetértek, és kapja be mindegyik hülyepicsa egytől egyig! :)

Monsieur Csirke/Csirke Úr/Cs.A.K. 2008.04.28. 14:10:12

-vaze...
akartam valami hasonló blogot írni, úgy kilettem már a netes társkeresők eme klisé-felhasználóitól:D
erre,nesze Nekem:D
köszi,hiánypótló,bár még hiányos!

bervas 2008.04.28. 14:18:01

Petra,

Te vagy az én emberem :-) Név és cím a szerkesztőségben :-)
Ha klónod van, az is jó...

bervas 2008.04.28. 14:20:19

Elanor:
Azzal a nővel mi van, akiből az érdeklődés hisztit hoz ki?
(Sok kedves, jóindulatú lánnyal futottam már össze, nem általánosítok. )

pingwin · http://pingwin.blog.hu 2008.04.28. 14:22:31

akkor en vagyok a szabalyerosito.
nagy szazalekban elmondhato, hogy, akivel talakoztam ill beszeltem az normalis volt.
normalist a normalisnak, hulyet a hulyenek filtert alkalmazva.

Lb kritikus 2008.04.28. 14:28:36

Nos van egy a Lovebox.hu nevű társkersőnek álcázott szörnyparade, ahol maga a fejlesztő (vagy hogy is hívják az ilyen informatikus arcokat) maga is megtesz mindent annak érdekében, hogy az oldalán tobzódhasson a primitív taplóság.

Lehet pl. ilyen formaüzeneteket küldeni, hogyasszongya:

"közelembe ne jöjjön!"
"látni sem akarlak!"

Szerintem kellene ide egy olyan funkció is, hogy ha neadjisten a kéretlen kérő nem tetszik a címzettnek, ezt érzékeltetendő küldhessen egy összetett víruscsomagot is a megkereső fél gépére...

De ami a legnagyobb poén, hogy be lehet oda regisztrálni olyan válaztható "morma-mottókkal", hogy:

"Csak a barátaim miatt vagyok itt!"
"Nem keresek senkit!"

És mindezt egy társkereső oldalon. :D

Ugye a kereslet határozza meg a kínálatot..

Törpe de 30cm fasza van. 2008.04.28. 14:40:00

Azthiszem egy kategória kimaradt, az a típus, aki precízen kitölti, hogy a jelöltje hány éves, legyen hány centi, hány kg, hajszín, szemszín, testalkat stb. aztán ugyanezt szövegesen is kifejti, hogy olyan pasit keresek, aki lsd. adatlap. Ha az ilyen nőnek az ember úgy ír levelet, hogy előzetesen kozmetikázza az adatlapját, akkor persze azonnal randizni akar (valószínű még továbbiakat is), minden más esetben kioktatja a levélíró férfit, hogy egy nőnek szüksége van arra, hogy a pasija x cm-el magasabb legyen, legyen legalább x kg, végig lehessen vele menni a nagykőrúton stb.

Szerintem is a leszarom tabletta a legjobb gyógyír ezekre. Amely nőnek szimpatikus az adatlapja, annak írni kell levelet, ha nem válaszol pozitívan, akkor "next one".

tamáska 2008.04.28. 14:41:35

Petra Bateman

kérlek jelentkezz...

kíváncsi lettem :)

remélem beleférek az következő 30ba

üdv

tom

tamáska 2008.04.28. 14:43:17

Kedves Petra Bateman!

jajj, hát nem elfelejtettem :)

tomibudapest@hotmail.com

Elanor 2008.04.28. 14:45:41

bervas:
nem egészen értem a kérdést. Ha valakiből az érdeklődés hisztit hoz ki (de ez szimplán bármilyen hisztire igaz), az egy hülyepicsa. Egy rosszul szocializált, orbitális bunkó, akinek nem jössz be külsőleg és nem tudja lekommunikálni, hanem szimplán primér szinten kiadja magából az idegességét.

Petra: nőkkel próbálkoztál már? :D de komolyan, én néha már azt hiszem, rossz csapatban játszom, h nem találok nekem való társat.

érdekes 2008.04.28. 14:49:46

Hehe ez jó volt, de igaz ami igaz a másik (férfi) oldalt is be kéne mutatni ezen vetületből és kikötni itt is, mint a matekban, hogy persze vannak más nők is az említett közegben...

Petra Bateman 2008.04.28. 15:00:32

Elanor: igen, nőkkel is. najó, igaz, csak az ágyban. de az tetszett. :)
tamáska (és minden további érdeklődő): nő vagyok. nem fogok én először írni. tedd meg te.
petbateman@gmail.com
jah, egyetlen adalék hozzám: nem vagyok szőke, 40 kg-os plázacica. igaz, a fejem sem üres. boccsss...

bervas 2008.04.28. 15:03:56

Eleanor:
Egyetértek, de a flúg miért nem azonnal, miért csak pár tíz levélváltás után jön ki...? Úgy, hogy addig viszonylag normálisnak tűnik. Nehéz a bányász élete... :-)
Persze az is lehet, hogy kakas elől futó csirkének képzeli magát... Azzal a kis hibával, hogy képzeli maga mögé a kergető kakast. (Ugye ismeritek a vonatkozó viccet?)

bervas 2008.04.28. 15:14:15

Elgondolkodtam, mit szokott egy plázacica a fejébe venni...
:-)

Magasszőkepasi 2008.04.28. 15:16:42

Ne gondolj semmire, pont az. Vákuum :D

Petra Bateman 2008.04.28. 15:18:40

bervas: az a bizonyos az én fejemből se hiányozhat alkalmasint... ;)

jrichy 2008.04.28. 15:22:12

Petra, ezek után kapod majd a jobbnál jobb ajánlatokat. :)

kvarcman 2008.04.28. 15:23:58

aki a netes társkeresőkön talál magának társat az az a kivétel aki erősíti a szabályt...

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2008.04.28. 15:25:14

Jaj, de disznók vagytok :) (igaz, én is)

Rosszabb, ha élőben jön ki a flúg. Találkoztam már olyannal, akiről végűl annyit jegyeztem meg, hogy ha csak sértegetni akart, azt megtehette volna emailben is. Ezért kár volt randevúzni.

Petra Bateman 2008.04.28. 15:26:05

Magasszőkepasi: szerintem olvasd el mégegyszer, mit írt bervas... :)
mondjuk a megjegyzésed korrekt, csak nem erre a kommentre. :)

Elanor 2008.04.28. 15:29:39

kvarcman
miért, mondj egyetlen okot is, amiért rosszabb a netes párkeresés, mint az élő :) de komolyan. bármit mondasz, megcáfollak.

Petra: tyűha, akkor én is írok :)
ja, én sem vagyok szőke. lehetek még sikeres?

bervas 2008.04.28. 15:30:32

Valdez:
Sire, épp ez az. Ha pánikolok és be vagyok tojva, megmondom szemtől szembe a csajnak. Legfeljebb kiröhög, de érti, miért bénázok.
Ellenben egy csaj mi a pörkölt békacombot kompenzál a szekálással? Az 51. eseten éli ki az előző 50 okozta frusztrációt? Nem volna egyszerűbb értelmesen elmondani/átbeszélni, mi a baja? (város, tudom...)

Petra Bateman 2008.04.28. 15:35:13

Elanor: simán... :)

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2008.04.28. 15:36:18

bervas:
Egy lány is lehet gátlásos. De akire én gondolok, az nem volt az. Nem feleltem meg az elvárásainak, persze ezt már levélben is tudattam vele, de csak kierőszakolta a találkát, hogy ott vághassa a szemembe tíz perc után.

Elanor:
Nőknél, vagy férfiaknál? :)
Lehetsz sikeres, csak bízz magadban, meg egy kicsit a másikban :)

bervas 2008.04.28. 15:45:07

Eleanor:
Mögtanítalak pasit szűrni, meg dekódolni... hitelt se kell felvenned, olcsón megszámítom :-D
Pici önbizalom, és buknak utánad.

Elanor 2008.04.28. 15:46:12

Lord: mondom, már a másik csapatban is megpróbálnám, hátha...
persze, önbizalom az kell. Meg a másikban bízás, nagyon. De az még nem minden. Azzal csak a randiig (másodikig, páradikig - figyelitek, h új szót alkottam?) jutnak el a kedves felek, de az ásókapanagyharangig nem.
Persze, ha nem is az a cél... az más.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2008.04.28. 15:50:22

Elanor:
Hajrá! Végülis mi szebb célt találhat az ember magának, minthogy boldoggát tegyen egy nőt? :)

Mokus 2008.04.28. 15:55:17

uhh
jol felhuzhatott valaki...

bervas 2008.04.28. 15:56:12

Boldoggá tegyen sok nőt?

(magam alatt reszelem az ágat?)

workoholic · http://www.non-workoholic.blog.hu 2008.04.28. 16:01:27

"Hasonlít a sima "nem voltunk egymásnak szimpatikusak" effektushoz, csak annyi különbséggel, hogy itt esélye sem volt a srácnak!"
Ezt hallottam a közelmúltban. 3 randi után (kávézó-séta-kocsiban beszélgetés) egyszerűen nem volt meg a kémia. Nagyon kedves, rendes volt az illető, de ha nem vonzódom hozzá, akkor nincs mit erőltetni. Megmondtam neki, erre kiakadt, hogy nem adtam meg az esélyt. Mire???? 3 randi esélyt adtam neki, holott már az elsőn éreztem, hogy nagyon hiányzik az a szikra, és nincs. De adtam még 2 esélyt. És nem.
Amúgy kategorizálni elég primkó dolog szerintem, mindenki más, max a tipikus szituációk miatt részben emlékeztethet a történet egy előző versenyzőre. De ez a skatulyázás gáz.

hs 2008.04.28. 16:01:35

Nekem teljesen ellenkezo elojelu tapasztalataim voltak a netes tarskereson, volt kellemes beszelgetos, volt mar az elso pillanatban tudtam, hogy semmi sem lesz, es volt uvoltve baszos is :)
Szerintem az elozetes kommunikacio soran boven lehet szelektalni az idiotak kozott, jellemzoen az egyetlen bena randi ugy alakult, hogy nem leveleztunk elotte egyaltlan, a tobbi mind pozitiv volt. Irni kell valami szellemeset mindenkinek, aki tetszik, aztan a tobbi szerencse dolga. Es elkerulni azokat, akik komplett cv-t es 5 eves tervet kuldenek bemutatkozaskent :)

Elanor a 42 (törölt) · http://elanor.blog.hu/ 2008.04.28. 16:02:54

bervas
igen, maga alatt reszeli. úgy tűnik, csalódott.

és köszi a jótanácsot. mintha nem tudnám :D.
de nem azzal van a baj, hogy nem buknak rám. hanem, hogy ... nem is tudom. valami olyasmi, mint, amit Petra írt.
Egyszerűen túl kell lenni valamiféle statisztikai mennyiségen és akkor van esélye az embernek párt találni. De az önbizalom egyébként nem elég. Tisztában kell lenni azzal, hogy mi alapján választunk/szelektálunk.

kvarcman 2008.04.28. 16:07:55

"Elanor 2008.04.28. 15:29:39
kvarcman
miért, mondj egyetlen okot is, amiért rosszabb a netes párkeresés, mint az élő :) de komolyan. bármit mondasz, megcáfollak."

Kedves Elanor, ha ezt Ön így már magában eldönötte,hogy bármit mondok megcáfol, akkor minek példálozzak??? :)))

o · http://www.o.hu 2008.04.28. 16:14:04

szerintem az előzetes szelekció során kiszűrjük a sok nem-megfelelő közül azokat, akikről később derül ki, hogy nem megfelelőek...

Elanor a 42 (törölt) · http://elanor.blog.hu/ 2008.04.28. 16:20:37

kvarcman: lehetne, hogy nem csendőrtegeződünk?
csak előrebocsátottam, h próbálkozni lehet... még, ha nem is érdemes. de hát nem erről van éppen en bloc szó? :)

dalma 2008.04.28. 16:23:20

Nem túl rég volt egy ugyanilyen poszt a pasikról is. Érdekes volt utána a komenteket olvasni. Sok pasinál kiverte a biztosítékot a görbe tükör ;) De pozitívum, hogy ezen a cikken a nőtársak sem akadnak különösképp tömegével ki. Most akkor mely nem is az, akiről azt lehet mondani, hogy nem bírja az önkritikát, avagy nincs elég humorérzéke...? ;)

dalma 2008.04.28. 16:26:09

bocs, önkritika helyett kritika (és tudom, hogy komment, nem egy n) ;)

Elanor a 42 (törölt) · http://elanor.blog.hu/ 2008.04.28. 16:27:57

dalma
szerintem ne személyeskedjünk :)
a férfiak olyanok, amilyenek. hiúk, érzékenyek és önbizalomhiányosak. ez van.
egyébként más nők hülyeségein miért kéne kiakadnunk? mégha én is hülye vagyok sem tisztem megvédeni a többi millió marhát. védjék meg magukat. vannak elegen :)

hs 2008.04.28. 16:30:50

Ja es fugg meg az altalanos attitud a weboldaltol is, ahol tarskeresel. Nekem ugy tunt, hogy a fizetos siteokon jobb a merites, viszont ertelemszeruen kevesebben is vannak.
En ugy hallottam egyebkent, hogy a csajok sokkal tobbet kinlodnak, atbaszos, es 'gyere bebi dugjunk' tipusu pasibol van jo sok. Tobb, mint ahany kihasznalos no van.
Ha meg annyira spur vagy, hogy faj, hogy kotelezettsegek (dugas) nelkul viszel el egy kedves/csinos csajt etterembe, vagy nyalhatod ki a segget, akkor ne csinald. Nekem a tarsasag, meg a kellemes idotoltes mar magaban is megerte ezt, ha kihasznalasnak erzed, hogy utana nem dughatod meg, az a te bajod Egyebkent meg ugyis meg lehet oket.. :)

dalma 2008.04.28. 16:31:07

Elanor

;)

Szerintem csak a korábbi pasis cikknél számos kommentelő tesztoszteron szintje volt éppen az egekben... ;) Tehát puszta kémia, nem tehettek ők sem róla... ;)

hencida 2008.04.28. 16:32:23

Elanor, Petra! Sorstársaim:-)
30-on innen vagy már túl?
Asszem életemben 3x futottam neki a netes keresésnek, majd pánikszerűen futottam el onnét.
Pedig van előttem jó példa, kereszfiam szülei is behálózták egymást:-)

Elanor a 42 (törölt) · http://elanor.blog.hu/ 2008.04.28. 16:34:09

hs ez az, alacsonyítsuk le a nőket.
egy kis kaja, meg a te nagyszerű, szellemes társaságod, és máris a karjaidban találják magukat :D
ez jó.
csak egy picit elekeveredtem, ki (nem) érzi kihasználásnak, ha ki kit (nem) dughat meg?
mi van?? :O :D

Elanor a 42 (törölt) · http://elanor.blog.hu/ 2008.04.28. 16:35:05

helyesbítek: belekeveredtem
már a nyelvtanba is ;)

tallicska 2008.04.28. 16:36:40

Talan 5-6 eve, megprobalkoztam a freerandival. Ket jelolt utan es a forumok chathu jellege eltantoritott a tovabbi probalkozasoktol.

most mely siteok a trendik, hol erdemes a masikat kutatni?

o · http://www.o.hu 2008.04.28. 16:37:19

de most komolyan... mondjuk három levélváltás után randizom egy fickóval... ugyan nem szeretek sétálgatni, de tegyük fel, túl vagyunk már az első randin, sétáltunk egy jót és gazdaságosat, szimpátia megvolt. második randi: étterem.
ezek után, én mint nő, nem tarthatom fenn a jogot, hogy ne dugjak az illetővel MÉGSEM?

nagyanyáink még szüzen mentek férjhez, nekem meg el kellene döntsem 2 vagy 3 randi után , hogy lesz-e birkó vagy sem?

hs 2008.04.28. 16:42:47

Elanor nem a noket, sajat magunkat. Jatek a szavakkal. :)

h.g. 2008.04.28. 16:46:03

a visszakozás jogát mindkét fél fenntarthatja, viszont az éttermet felesben kell fizetni, de ha a másik fizetett, akkor legalább illik ezt valamilyen hasonló gesztussal ("búcsúvacsora, búfelejtő") viszonozni

o · http://www.o.hu 2008.04.28. 16:48:13

h.g. - ez így oké, persze.
bár, nem gondolom, hogy mindig, minden esetben felesben kellene fizetni, de igazad van.

dalma 2008.04.28. 16:48:33

Off: jó bevallom, én kimaradtam a netes társkeresésből, tehát érdemben tényleg nem tudok hozzászólni a cikkhez. Én álmaim hercegét anno egy vízparti nyaralásnál ismertem meg (előtte sem neten ismerkedtem). Csupa lány baráti társasággal mentem nyaralni és nem nehéz kitalálni, hogy belebotlottunk másik baráti társaságba kik az erősebb nemet képviselték... ;) Kersztbe-kasul tomboltak a hormonok :) Több mint 5 éve azóta is tart a kapcsolatom... :) (És van olyan barátnőm, akinek szintén azóta is tart a kapcsolata az ő hercegével).

Nyár, meleg, napsütés, falatnyi fürdőruciban az emberek, így a szikra hamar megvan (alakot illetően később sem lesznek illúzióromboló pillanatok, amit ha tartalmas beszélgetés és mókás közös programok követnek, abból nem nehéz szép kapcsolatnak kifejlődni. Ellenben közeleg a nyár, aki befürdött a netes társkereséssel, az bátran próbálja ki az én módszeremet is.

summarygloss 2008.04.28. 16:51:55

Jó poszt, szerintem a férjem tudna még hozzátenni.

Mi is neten ismerkedtünk össze, én neki 7., ő nekem 6. randim volt. Mindkettőnknek tele volt már a töke rendesen a kreténekkel. Olyan leszarom-hangulatban mentem a randira, hogy csak ő tett rajtam túl. Mindketten abban a ruhában, amiben dolgozni voltunk. Nos, nemrég ünnepeltük a 2. házassági évfordulónkat és fél éves a gyerek.

Utólag azt mondjuk mindig: kurva kicsi esélye volt. Ő úgy talált engem, hogy beütött találomra egy-két számot, életkort, súlyt, magasságot, lakhelyet, kidobott a gép harminc csajt, mindnek elküldte ugyanazt a levelet, ctrl+c, ctrl+v. Nekem meg volt ötféle típuslevelem, azzal húztam az időt. Nem lehetett máshogy bírni a nyomást, napi nyolvan-száz levelet kaptam, sokkal kevesebb nő volt fenn, mint pasi. És persze némelyik ígéretessel sokáig-sokáig levelezve kellett húzni az időt (pl. a férjemmel egy hónapig), mert addig ki kellett futtatni a többit. Tudom, szemét módon hangzik, de hát tudja itt minden játékos, hogy mindenki több vasat tart a tűzben. És ez nem randihiénaság, csak a dolog természetéből adódik.

Hamis kép feltöltés: engem kurvára bosszantott, hogy fele a levélíróknak azzal zrikált, honnan szedtem a képet Sandra Bullockról. Pedig talán csak egy kilométerről, szürkületben és hátulról hasonlítok rá. Volt, aki elsőre annyi köpködéssel tisztelt meg, hogy komolytalan picsa vagyok, hogy lopott képet teszek fel. Pedig mindössze elmentem egy profi fotós ismerősömhoz, műterembe, de ettől már egy csomó pasinak gyanús lett a dolog. Szóval azért rémeket látni sem kell.

szépmező 2008.04.28. 16:52:52

Kiválóm, részletes leírás! :))

de ettől függetlenül ne becsüljük le a netes ismerkedésben rejlő rövidtávú lehetőségeket.

Elanor a 42 (törölt) · http://elanor.blog.hu/ 2008.04.28. 16:54:28

szépmező, látom megjöttél és hoztad a nézeteidet is :D

hs 2008.04.28. 16:58:54

szépmező a nagyszerű nemi betegségekre gondolsz? :)

Elanor a 42 (törölt) · http://elanor.blog.hu/ 2008.04.28. 16:59:45

hs: azok csak jó esetben rövidtávúak

kvarcman 2008.04.28. 17:00:03

summarygloss :)))

ember tervez, isten végez... :)

nemnetes 2008.04.28. 17:06:48

mindenkinek nagyon sok boldogságot kívánok! tényleg. meg párt, meg szerelmet, cvagy amit akartok.
sosem kerestem neten társat, de nem is tenném, mert egy teljesen más típusú tapasztalat alapján az a véleményem, hogy ez a médium erre a célra alkalmatlan (kivételek vannak persze), és nagyon nagy a khm... csalódás esélye. khm nélkül pedig azt tudom mondani, hogy könnyű átb***ni az ember fejét, ha iléyen remek eszközt adnak a másik kezébe...
uff

Elanor a 42 (törölt) · http://elanor.blog.hu/ 2008.04.28. 17:28:45

nemnetes
bármilyen eszközre igaz, hogy, ha méltatlanok kezébe kerül, akkor eléggé rossz vége lesz... bárminek is.
az életben is csalódsz újra és újra, hiába jó a grafikája, akkor is csak egy kurva szar játék. :D
de a jókívánságokat köszi :)

sanawad 2008.04.28. 17:58:02

Nem a nőkkel van a hiba, ők csak a maguk csacsogó, kedves módján ismerkednek, játszadoznak, éppúgy mint mi. A hiba nem az, hogy ők rossz emberek, hanem hogy a viselkedésüket a férfiak sok esetben rossz módszerekkel, vagy pedig egyáltalán nem kezelik. Férfiként különösen felelősek vagyunk a kapcsolat alakulásáért, a legtöbbször ugyanis csak rajtunk múlik. Nekünk kell irányítanunk az eseményeket, ezért vagyunk mi férfiak, s ők nők. A netes társkeresésről annyit, hogy messzemenően kerülendő, üres halmaz, többre menne mindkét fél, ha a való világban keresgélne megfelelő partner után.

diogenes 2008.04.28. 17:58:38

Úristen,már a férfiak vannak többen?Mikor én kezdtem,akkor alig voltak fiuk,annál több élvhajhász leányzó.O tempora...o mutandis

atleta.hu · http://www.atleta.hu 2008.04.28. 18:18:54

Elanor: tobb ok is van. Az elso az, hogy nem hatekony. Feje tetejere van allitva a folyamat. A feladat talalni egy (vagy tobb ;) ) olyan embert, aki kulsoleg es belso tulajdonsagait tekintve is vonzo. A kulso altalaban gyorsabban kiertekelheto, mint a belso. Neten keresztul raadasul mindkettonek a megitelese torzit egy kicsit (egy jo kep sem eleg jo, irasban sokan jobbak, rosszabbak vagy legalabb lenyegesen masmilyenek mint szoban).

Neten tehat altalaban elobb beszelgetsz (ami sok ido) aztan nezelodsz (ami keves) es mindket szuron at kene menni.

A masik problema amit tobben is emlitettek, hogy a rendszerek nagy resze olyan viselkedesre osztonzi a resztvevoket (vagy legalabbis tamogat olyan viselkedesi formakat) amik elegge lerontjak az amugy sem tul rozsas hatekonysagot. Ez nem elvi problema, ez a letezo megoldasokkal gond. (Mint amiket pl. Lb kritikus irt, hogy be lehet allitani, hogy valaki nem azert van ott, vagyis csak zaj a rendszerben, vagy mas rendszerekben a toplistazos szavazos okorsegek, amik a Line24 altlal is emlegetett "marha jo no vagyok, bizonyitekot akarok" viselkedest eleg erosen tamogatja.)

Persze ettol meg lehet, de ha jol emlekszem ennek sokkal konnyebb es szorakoztatobb odallni egy soroskorso meg nehany aprocska tequilas pohar melle egy szorakozohelyen, es ott probalkozni :). Ha nem talalod meg az asokapat, sot senkit se, meg akkor is volt egy jo ested. Raadasul az eselyeid is jobbak. Szerintem.

Petrának 2008.04.28. 18:49:36

Szia Petra!

Benne vagyok! Nekem is te kellesz, mert:
- nem akarsz rám telepedni,
- nem akarsz pórázon tartani - lám, az a kutyus mindig visszaszalad a gazdihoz, aki nem köti magához
- nem akarsz beleszólni a dolgaimba

Tökéletes nő. Nem érdekel, hogy hosszú-e a hajad, vagy rövid, vörös vagy, vagy fekete. Nálam már van egy nyerő piros pontod. Hogy tudlak elérni?
(Ha ez nyomulás, akkor bocs, de áruld akkor el, hogy lehet téged megismerni?)

Petrának 2 2008.04.28. 19:04:48

Elnézést kérek, de nem olvastam el a többi hozzászólásodat... de most már...

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2008.04.28. 19:22:16

"nagyanyáink még szüzen mentek férjhez" :D
Az enyém 5 hónapos terhes volt...

diogenes 2008.04.28. 17:58:38
Én kb. 10 éve kezdtem, és akkor is pasi túlsúly volt. Vagy csak rossz helyen néztem? :o

Petra Bateman 2008.04.28. 20:50:09

háhh... ennyi levelet nem kaptam még egy nap... :)
hogy ez előbb nem jutott eszembe??? :)
válaszolok is mindenkinek izibe' :)

wotan 2008.04.29. 00:03:49

Petra: "ne kúrjon félre, ennyit kérek csak.
ez annyira vállalhatatlan dolog???"

igen. Ne higgy egyiknek se.

Amúgy meg, mi a "félrekúrás"? Definiáld pls.

w.

Petra Bateman 2008.04.29. 08:38:25

wotan: mint minden nő, vagy emberi lény, vagy hát a nagy többséghez tartozó egyén, én is szeretetre, szerelemre vágyom, nem csak egy tárgy akarok lenni valakinek, aki használ, majd eldob.
tehát elvárom a hűséget is. attól, hogy nem vagyunk összeköltözve, meg nem vesz feleségül (isten ments!!), attól még legyen hűséges.
félrekúrás nálam azt jelenti, hogy nem csal meg. nem csajozik mással, nem fekszik le mással.
nem nyitott kapcsolatra vágyom, ahol mindenki azt csinál amit akar, azzal kavar, akivel akar... az, hogy nem telepszem rá az életére, nem azt jelenti, hogy rajtam kívül azzal dug, aki tud biciklizni, aki nem, meg azzal is, aki még csak most tanul...
csak azt, hogy ha el akar menni sörözni a haverjaival például, vagy egy hosszú hétvégére horgászni, akkor tőlem aztán mehet.
őszinteség, bizalom, egymás tisztelete... ezek az értékek amik ha megvannak, akkor szerintem működhet jól egy kapcsolat.

Peti 2008.04.29. 09:46:55

De ismerősek ezek a típusok! Megosztom Veletek a legutóbbi balesetem végét. Az alany séta és beszélgetés közben többször erőteljesen de igen kellemesen belemászott az intim szférámba. Lereagáltam. Átöleltem, a kezeit a nyakam köré fonta, megcsókoltam, visszacsókolt. Másnap már nem vette fel a telefont. Sajnos már elég rutinos vagyok, hamar vettem az adást. Napok múlva kaptam egy levelet, hogy bocs, de neki ez túl gyors. Hát igen... A tempó egymáshoz igazítása tényleg olyan nagy probléma, hogy nem éri meg vele próbálkozni. A lényeg, hogy a hölgy kiszórakozta magát, énképe épült, a pasik meg le vannak szarva.

wotan 2008.04.29. 12:02:56

Petra, a szeretet és szerelem az megvan, nyilván, erre a pasiknak is van igénye. Az utóbbi ugye elmúlik, viszont a pasiknak egyre nagyobb igénye lesz mással is szexelni. Ezt fogadjuk el tényként.

Kezelni lehet a helyzetet, tenni ellene nem nagyon. szerintem.

Petra Bateman 2008.04.29. 12:35:51

wotan:
1. csak olyan kösse le magát tartósan, aki már elég skalpot gyűjtött össze magának. (ez mindkét nemre igaz)
2. mellettem ha bárkinek igénye van mással szexelni, akkor elbújdosok... az rám nézve szégyen...

wotan 2008.04.29. 12:45:14

nem a "skalpok" számától függ a dolog... a második kijelentésed meg jogos, mindenki válasszon olyan társat magának aki kielégíti az igényeit.

Petra Bateman 2008.04.29. 13:02:20

wotan: hát, azért van az embernek olyan időszaka, hogy még minél többet, még valami új, még valami más... stb. aztán azért eljön az idő, amikor már jó lenne egy embernél lehorgonyozni.
és tény, olyat kell találni, aki minden igényt kielégít. fehérmájúak (mint pl. én) nyilván előnyben... :)

Line24 2008.04.29. 14:23:14

A pasikban meglévô félreketyintése igényt hívjuk vadászösztönnek, ami minden - teljes és egészséges - férfiban megvan, de ha egy állandó és szeretetteljes kapcsolatban él, akkor elnyomja magában, mert nem kockáztat. Abban a pillanatban, - a szexuális életétôl függetlenül - ha valami törés áll be odahaza, akkor elgyengülhet és engedhet a természetes ösztöneinek. De ha veszélytelennek ítéli meg a félrelépést, akkor is "dönthet".
A kockáztatási igényt gyengíti valóban a pörgôs múlt, amikor már mindent kipróbált a pasi, így legalább a hiányérzet/kíváncsiság nem cseszteti belülrôl. Az asszonyka kézségessége is otthon tarthatja...
S Petra, ha mégis megtörténik, akkor sem neked kell elbújdosni: a budapest bélszín is unalmas, ha folyamatosan azt esszük s egy idô után még a párizsi is jól esik helyette, hogy ismét értékelni tudjuk a királyi étket!

Petra Bateman 2008.04.29. 15:07:11

Line24: azért ne feledjük el, hogy a nőknél is működik a vadászösztön... nálam legalábbis mindenképpen... lehet, hogy két gyerek megszülése után nem fog, de erre azért én még nem vennék mérget... ;) szóval ne legyen ez csak férfi "kiváltság"...
egyébként pedig azért mondtam, hogy ha mellettem valaki félre, az rám nézve szégyen, mert egy nőnek tudnia kell megújulni, nem unalmassá válni, mindig új arcát mutatni, az ágyban is új dolgokat kipróbálni... ha erre nem képes, akkor bizony nem csoda, ha máshoz menekül a partner, vagy legalább félrekacsint.

Elanor a 42 (törölt) · http://elanor.blog.hu/ 2008.04.29. 16:13:35

borzasztó nagy hülyeségeket írtok

mindkét nemben van vadászösztön, csak a szocializációnk késztet szerepekre: ti.: a nő maradjon otthon és nevelje fel az utódokat, a pasi meg bizonyítsa folyamatosan az uralkodó alfahím voltát.

szerintem fejben kell lejátszani, hogy érdemes-e félrekúrni. bécsi szeletek, párizsi meg egyéb ökörségek miatt semmiképp.
és minden eset, minden párkapcsolat más. nem lehet megmondani, miért megy félre a pasi/nő, ahogy arra sincs recept, hogyan előzzük meg.

Line24 2008.04.29. 17:10:48

Hülyeséget ír az, aki mondja!
Nincs a nôknél vadászösztön. Ôk elsôsorban boldog párkapcsolatra törekednek, s amíg az nincs, elégednek meg a jó szex-szel is. Boldog és szerelmes nô nem dug félre, míg jó pár pasi igen, miközben érzelme és szerelme a nô iránt nem változik! Vadászösztön = minden körülmények közt szívesen lefeküdne a neki tetszô partnerekkel érzelmi megingás nélkül
!
Elanor: második bekezdésben pedig - fejben lejátszás ügyében pedig - engem ismételsz meg.

Minden eset más: naná. De statisztikailag igaz az állítás, mert a többség úgy viselkedik!

KCB 2008.04.29. 17:47:00

Engem másfél hónapig szivatott egy "szűzkúrva" típus.
Fantasztikus leveleket irogatott vissza, hogy ilyen pasival még nem találkozott, milyen nagyszerű ember vagyok, meg milyen jó lehet a lánynak aki megismer, stb. de akár hányszor közeledett volna a dolog mindig volt valami kifogás, ritkultak a levelei. Finoman elküldtem a levesbe, erre írt hogy mennyire jó lenne velem jobban megismerkedni, és majd ír, de most nem ér rá (közben a blogját naponta 10x frissítette, 1 hónap 2 hónap alatt 2x találta meg élete szerelmét), na még 2 hétig szivatott aztán végleg hagytam. Tényleg sok mindent ki tud venni egy ilyen csaj az emberből, de nem csak az időt sajnálom, mert utánna annyira le voltam lombozva hogy egy hónapig nem is nagyon kerestem mást.
(Beregisztráltam egy másik csávóként is, hát, ugyanazt csinálta mindenkivel)

Sagittar · http://sagittar.blog.hu/ 2008.04.29. 18:17:17

Egyik kedvenc témám húrjait pengetitek. (vadászösztön)

Egészen a mostani páromig nem volt senki olyan, akit ne csaltam volna meg, ha közvetlen lehetőségem adódott (volna). Konkrétan arra az esetre gondolok, ha egy nagyon vonzó nő félreérthetetlen ajánlatot tesz és kikezd velem. Minden párkapcsolatomban feltettem magamnak a kérdést, hogyha bekopogna az ajtómon XY és azt mondaná, hogy "Sagittar, szeretnék veled kettesben maradni, gyere át hozzám", mit felelnék? Szinte mindig arra jutottam, hogy igent mondanék.
A férfi vadászösztönét csak a nagyon erős és őszinte érzelmek tudják legyőzni, ami ritka, legalábbis nálam.
Ha a félrelépés ellen csak az az ellenérvem maradt, hogy azért ne menjek bele, hogy nehogy lebukjak, akkor egy percig sem gondolkodtam.
Lelkiismereti szempontok is fontosak, de elég hamar fel tudtam mindig menteni magam ....

Most ne gondoljátok, hogy sportot űztem ebből, de volt rá példa.

A racionális érvek sose tartottak vissza, sőt ha már a vágy csírája lehetőséggel párosult, sosem vonakodtam. Nálam egyetlen kiút ebből az ördögi, tisztességtelen, lélektelen körből, hogy tényleg őszintén szeressek valakit. És ebben a ritka esetben fel sem merülhet az igény és a kísértés.

És még valami! Ha egy férfi vadászik, és eléri a célját, kevesen vetnek számot és értékelik, hogy megérte e, jó volt e. És szerintem kevesen adnának őszinte választ maguknak. Én arra jutottam, hogy általában nem érte meg és egy cseppet sem volt jó szexuális élmény, amit kaptam. Sőt, általában a hódítás ténye és az hogy megkaphattam a lányt, a tudat...sokkal sokkal többet ért, mint maga a szeretkezés.

Petra Bateman 2008.04.29. 18:51:41

Sagittar: tehát vadászösztön=hiúság legyezgetése?
mondhatjuk azt, hogy azért csalnak a pasik (meg a nők is), mert önigazolást keresnek? hogy kellenek még másnak is? lehet, hogy ez túlságos leegyszerűsítése a dolgoknak, de ez jutott eszembe...
magamból kiindulva igaz lehet... bár... én iszonyatos libidóval élem az életem serdülőkorom óta. nekem mindig is fontos volt a szexualitás. ezért is hajtottam és gyűjtöttem a skalpokat.
most eljutottam arra a szintre, hogy olyan férfit keresek, aki minden téren (érzelmi és szexuális) kielégít. aki mellett nem kell kalandozni, mert vele is kaland az élet. szintén minden téren.
irreális elvárásaim vannak???

adj. Markó Gergely Imre (világmegváltási asszisztens) · http://vilagmegvaltas.fw.hu 2008.04.29. 20:09:20

Kedves társkereső sorstársaim!

Akárhogy is csűrjük-csavarjuk, a társkeresés _egyelőre_ sajnos egy iszonyatos
kínszenvedés... DE VAN MEGOLDÁS!! Ezt a csúnya világot meg lehet váltani!
Hisznek Istenben? Gondoljanak csak bele: Ha Isten majd újból eljön, minden
jót megad mindenkinek, amit csak el lehet képzelni. Gondolok itt elsősorban
arra, hogy Isten bárkit képes klónozni korlátlan számban. Tehát mindenki azon-
nal megkaphatja azt a társat, akiről álmodott. Ráadásul a klón mentes lesz
mindennemű testi-lelki hibától, így a párkapcsolat valóban maga lesz a fel-
hőtlen és véget nem érő boldogság. És még sorolhatnám... Nem akarok nagyon
offtopikot írni: az egészhez csak -- leegyszerűsítve -- annyi kell, hogy össze-
hozzunk egymással egy bizonyos fiút és egy bizonyos lányt. A részleteket lásd
a honlapomon!

vilagmegvaltas.fw.hu

Sagittar · http://sagittar.blog.hu/ 2008.04.30. 09:49:31

kedves Petra!

A vadászösztön nem csak a hiúsági legyezgetése, de az is benne van. Mindenki más, mindenkit más motivál, de a nők esetében én sem hiszek a vadászösztönben. A te esetedben "csupán" keresgélésről van szó, amit a végén feltett kérdéssel is elismersz, miszerint olyan férfit keresel, aki minden téren (érzelmi és szexuális) kielégít. aki mellett nem kell kalandozni, mert vele is kaland az élet. szintén minden téren. Te magad írtad. JÓ, lehet, hogy régen tényleg nem az igazi utáni vágy hajtott, hanem tényleg csak az élvezetre mentél, de - mivel nő vagy - ezt nem nagyon tudom elképzelni.
Klasszikus "vadászat" a nőknél nem létezik. Vannak "hajtós", rámenős lányok, de az teljesen más.

Petra Bateman 2008.04.30. 12:09:05

Sagittar: igazad lehet. de azért nem teljes mértékben. én igenis vadásztam. ma már nem, ma már tényleg csak keresgélek, azt akit. de régebben vadásztam, ez biztos. :)

wotan 2008.04.30. 15:51:02

ne hívjuk "vadászösztön"-nek. Egyszerű túlélési stratégia. Mi a követendő eljárás a következő esetekben?

a. több millió ivarsejted csak arra vár, hogy megtermékenyítsen egy másik ivarsejtet, és erre (egyéntől függően) kb. félóránként képes vagy?
b. 4 hetente van 1 db ivarsejted, ami ha megtermékenyül akkor utána hónapokig kiszolgáltatott vagy, és további évekig vigyáznod kell az utódra.

a helyes válasz nagyjából
a. olyan sűrűn és annyi különböző partnerrel közösülni, amilyen gyakran és amennyivel tudsz
b. nagyon körültekintően megválasztani az utódod apját

Asszem ezzel el is mondtam mindent. Erre rakódik némi civilizációs máz, de a gének ezt diktálják.

w.

Bélféreg 2008.05.06. 14:21:43

Az én sztorim csak annyi lenne, hogy nekem nagyon bejött ez a netes társkeresés. Soha az életben nem próbálkoztam vele, tök előítéletes voltam, aztán mikor már annyira elegem volt az önsajnálatból, akkor úgy döntöttem, egye fene. Találtam egy oldalt, ahol regisztráció nélkül meg lehetett nézni a profilokat, ott írtam egy szimpatikus fiúnak, ráadásul én magam nem is regeltem, csak a barátnőm (lány vagyok) kölcsönadta a profilját. Az első találkozást egyhetes, napi levélváltás meg egy telefonbeszélgetés előzte meg. Más hapsival nem is találkoztam társkeresőről, ő volt az első és remélhetőleg az utolsó is, mert a második találkozás óta együtt vagyunk...

Ilyen is van.

Bélféreg 2008.05.06. 14:23:36

Ja, amúgy üdv Neked, Gergő, ezen az oldalon... :) Nem is tudtam, hogy Te is nézed...
süti beállítások módosítása