Virtuális társkeresés

Mi végre hoztam ezt a blogot létre? - vetődik fel az átlagban ez a kérdés, főleg azokban, akik a virtuális társkeresést még úgy mélységében nem is próbálták ki. Bonyolult feladat önmagában is magunk mellé társat találni. A modern - szabadságtól terhelt - világunkban az emberek nemhogy közelednének egymáshoz, hanem a maguk kis mikrokozmoszait kialakítva - mint egy óriáscsillag felrobbanása után megmaradt apró, szakadt részei - távolodnak egymástól. A bizalmatlanság megakadályozza a régi formák, tradiciók, helyek hatékony mûködését s mindenki próbálkozik azzal, amit jónak gondol. Jó esetben. Mert vannak olyanok is, akik munkájukból és hobbijaikból kiindulva nem nagyon járnak idegen emberek közé és szûkös baráti körükben már nem találva senkit inkább megbékélnek a helyzettel és várnak a csodára: hátha a jószerencse eléjük sodor valakit. Vagy igen vagy nem. S aztán ebbôl születnek a rossz, megalkuvós házasságok. De szerencsére vannak, akik viszont hajlandóak aktívan is tenni magányuk megszüntetésért, méghozzá a technika legújabb vívmányának igen kényelmes módszerével: online társkeresôkbe jelentkeznek be. A mód kényelmes, mert otthoni karosszékbôl is mûvelhetô, kockázatmentes, mert a visszautasítás nem oly sértô, megalázó, mint pl. egy szórakozóhelyen, izgalmas, mert egyszerre részegítôen nagy számú delikvensbôl választhatunk, olcsó, mert a havidíj még mindig gazdaságosabb, mint bármilyen rendezvényre a belépô, tehát sok szempontból egy igazi jótétemény: DE NEM CSODASZER! Valójában ez is az élet leképezôdése, s itt is elôfordulnak bunkók, megtévesztô emberek, szórakozni-másokat átverni akarók, dilisek, lelki betegek, félrelépôk, mûveltek és mûveletlenek, érdekesek és unalmasak, lúzerek és nyerôk, szépek és nagyon csúnyák, kíváncsiskodók és rákattantak: miért is lenne ez jobb, mint a való világ, ha a szereplôi ugyanazok?! Viszont - ha valaki már gyakorlatra tesz szert, jó emberismerô, akkor itt ki tudja szűrni azokat, akik a negatív kategóriába tartoznak, akiket széles ívben el kell kerülni! Ebben a blogban próbálom majd összeszedni mindazt, amit eddig tapasztaltam, hogyan kell jó, informatív adatlapot készíteni, honnan tudhatjuk, hogy melyik adatlap kamu, NETikett, lúzerek és nyertesek, képek elemzése, levelezéstôl a randiig, társkeresô oldalak rangsora és sajátosságaik, kik és miért szórakoznak, biztonság, jó elsô levél, stb.... Szívesen veszem majd a hozzászólásokat, amelyek egyrészt majd árnyalni fogják a képet, másrészt remélem, a beküldött történetekkel szórakoztatva lehet megmutatni a netes ismerkedés hasznát, létjogosultságát, eredményeit és esetleges buktatóit, hogy a jogtalanul illetett negatív kritkát és indoklatlanul rárakodott - "Te miért itt ismerkedsz, hiszen te tök normális vagy?!" - értetlenkedést valami jobbító szándékú és hasznos kritikává, javaslatokká fordíthassuk.

Muszáj fizetôsnek lennie minden társkeresô oldalnak?

2009.07.28. 21:18 Line24

 

1204230_dollar_icon"Nem mondom, hogy legyen fizetős! A felhigulás alatt azt értem, hogy sok a linkeskedő. Lehet régen nem volt ilyen de nekem most ez jött le. Hogy van az, hogy valakinek az adatlapja 3-4 hónap elteltével változik? Egyszer van gyereke egyszer nincs meg ilyen apróságok. Ha fizetősbe menne akkor is hazudozna? Ötvenezerért?"

Van egyáltalán bármiféle előnye a fizetős oldalaknak a userek számára? Személyes tapasztalatom szerint manapság sok felesleges csalódástól menthet meg minket, ha 1 párkereső oldal nem ingyenes. Sajnos rengeteg szörnylelkű egyed mászkál köztünk, akik nem fogják fel - kivéve, amikor velük játszák el ezt a szívatás-fajtát -, hogy milyen károkat és kínokat tudnak okozni ártatlannak hitt játékukkal. Ám olcsó szórakozásukat talán nem folytatják, ha mindezért már fizetniük is kell! Persze ez sem zárja ki teljesen a kamu adatlapok lehetőségét és az idétlen ürgék oktalan levelezését, ám biztosan minimálisra csökkenti! S ebből az oldalak tulajdonosai hasznot is húznak? Reméljük, hogy profitjukat visszaforgatják és a fejlesztéseikkel a mi keresésünket - virtuális társkeresőkét - teszik kényelmesebbé. (Itt ragadom meg az alkalmat és köszönöm meg a sok használható ötletet a múltkori postra! Ha esetleg időközben még eszébe jut bármi használható fejlesztési ötlet a kedves olvasónak, akkor azokat várom itt avagy a mailcímemre!)
Érdemes egyébként kipécézni 1 teljesen ingyenes oldalt és beregisztrálva kipróbálni! (nem fogok most konkrét címeket adni, de a tarskereses.lap.hu-n van ezernyi link!) Nekem ott még a levelezés sem jött össze! Miért? Mert több mint a fele kamu. A másik fele meg 1 reménytelennek érzett pillanatában felregisztrált ide - jobb híján és kockázatmentesen - majd 2 nap után el is felejtette. Nem tett bele semmit, nem hozott érte áldozatot, nem gondolta át: így nem volt fék, s máris bekattant a próba-cseresznye effektus.

Csalódások a fizetős oldalakon, a fizetős tagokkal is megesnek, de merőben más okokból. A felesleges levelezések, - amelyek reménykeltő kezdet után hirtelen félbeszakadnak, mert a másik fél (kimondva-kimondatlanul) megtalálta párját vagy egy hülye félmondaton besértődött avagy beesett a képbe egy igazán nagyherceg/királykisasszony -, dühítőek. A felesleges randik, - amelyeken kiderül, hogy milyen ronda/büdös/fantáziátlan/rosszízlésû/unalmas/humortalan/elhanyagolt/eccerû/sóher/szürke -, elkeserítőek. Ezeket semmilyen rendszer sem tudja egyenlôre kiküszöbölni. A csalódás sajnos kódolt, elkerülhetetlen ebben az "üzletágban"...

Ám van egy jó hírem is! Aki vágyik egy komoly, igazi, hétköznapi, hűséggel teljes kapcsolatra, az megtalálhatja! Ezernyi példa mutatja, hogy működik. Nem üzletszerűen - fizetek és máris távozhatok az ideális párral -, hanem munkásan, szenvedésekkel és csalódásokkal, érdekes és rettentő és humoros és felemelő pillanatokkal, kósza szexuális kalandokkal, örömmel és bánattal, önbizalom növelő és romboló kijelentésekkel, feleslegesen kidobott pénzzel és órákkal, de ha valaki nem adja fel, akkor az út végén ott áll az Ő!

Lehet, hogy menet közben rájövünk, más módon is lehet társat keresni és találni, lehet, hogy be is esik, de mint egy esélyes szálat érdemes itt is jelen lenni ugyanúgy, ahogy érdemes lemenni 1-1 szórakozóhelyre is, hátha épp melletünk fog táncolni Ő! Egyetlen dolgot véssünk az eszünkbe: vannak játékszabályok, amiket magunk miatt kell betartani. Ha a blogban már taglalt átfésült helyesírású és stilizált egyéni és ránk jellemző bemutatkozó szövegek és válogatott, minőségi fotók szerepelnek, ha betartjuk a levelezés módját, ha pár randiszabályt is követünk, akkor rengeteg bosszúságtól megkíméljük magunkat! Az adatlap a saját reklámunk. Jó reklám nélkül pedig manapság nem működik semmi. Ne vegyük félvállról ezeket, mert megtérül. Ha pedig rászántuk magunkat a kapcsolatfelvételre, akkor lehetőleg a VIP tagokból válogassunk, mert azok biztosan nem kamuk és pénzt beleölve ebbe projectbe, valóban komolyan gondolják a társkeresést.

Várom élményeiteket a tarskeresoblog@freemail.hu címre!

 

17 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fvtr.blog.hu/api/trackback/id/tr291274435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

falusufni (törölt) 2009.07.29. 19:24:21

"akkor lehetőleg a VIP tagokból válogassunk, mert azok biztosan nem kamuk és pénzt beleölve ebbe projectbe, valóban komolyan gondolják a társkeresést." - vagy éppen hivatásos lányok...

mentalistagenya 2009.08.01. 17:02:18

Az áldozathoás nem ott kezdődik hogy pénzért beregelünk valahova.

Éppen eza gáz, sokan azt hiszik hogy a reg díjjal már a párjukat is megvették..utána, mert hogy nem így van ugye, jön a reklamáció.

Nem mondom, ha valaki netes keresésre is adja a fejét akkor valamennyit (pl. sms díj) fizessen, szerintem ennyibe senkis em hal bele és ez a pénz azért elég kell hogy legyen arra hogy az üzemeltetőnek megérjen.

Nem beszélve arról hogy aztán majd ha megy az oldal máshonnan még lehetnek bevételei...

a VIp tagokról, eléggé nyersen és provokatívan, írtam itt:

mentalistagenya.blog.hu/2009/05/05/vip_randi

hencsaka 2009.08.10. 10:50:24

Sziasztok,

Én már nagyon régóta keresem az Igazit, de lehet, hogy most megtaláltam.
Egy csomó társkeresőre felregisztráltam, állandó kudarccal... Gondoltam, csak beírom a netre, hogy szeretlek...miért ne? Kijött egy társkereső... www.szeretlek.hu. Mondtam magamban, miért ne, de ez lesz az utolsó.. beregeltem és az első oldalon kinéztem magamnak egy srácot. Elkezdtünk levelezni, találkoztam. És csoda, nem kellett csalódnom. Sőt! Ez már 8 hónapja... és még mindig együtt és úgy érzem, hogy örökre. Köszi szépen szeretlek.hu

nitro1 2009.08.12. 23:19:11

@mentalistagenya: "Sajnos nincs megjeleníthető bejegyzés..."

Randomtool 2009.08.14. 11:45:18

Hát nem tudom, én inkább a környezetemben nézek szét, vagy elmegyek valami buliba. De persze ha már együtt van egy pár jó ideje, akkor már nem is olyan lényeges, hogy most hogyan is jöttek össze.

beleszólok 2009.08.18. 10:44:57

Jó kis írás, és van benne igazság. Én is azt gondolom, hogy aki elegendő időt és energiát szán rá, megtalálja a párját. Lehet, hogy sokat csalódunk, de szerintem ez akkor is megesik, ha nem interneten ismerkedünk. Szerintem megéri pénzt fektetni a dologba, mert így nagyobb az esély, hogy komoly kapcsolatot keresőkkel tudunk ismerkedni. Tapasztalatim szerint az interneten kívül ezt nem tudod kiszűrni, soha nem tudod, hogy az aktuális jelölt csak szórakozik-e veled. Én egyébként ezért döntöttem a Randivonal mellett: van külön szexpartnerkereső oldal, ahova átirányítanak, a komoly elkötelezettségre vágyók pedig megmaradnak a randivonalon. Sok emberrel találkoztam, és sok barátot szereztem, no és persze a szerelmet is megtaláltam:)
Úgyhogy a címben feltett kérdésre én mindenképp igennel felelnék.
Aki megpróbálná a randivonalon az ismerkedést, nézze meg ezt a videót, tanulságos:
www.youtube.com/watch?v=1HYRBVobaHk

fruitella 2009.09.04. 09:17:13

Abszolút nem a pénzen múlik! Én is társkereső vagyok, jó pár oldalon regisztráltam is, teljesen komolyan gondolom, mégsem tetszik, hogy egyre több helyen fizetőssé teszik. Nem is nagyon vagyok hajlandó fizetni. Nehogymár itt is a pénz legyen az úr! Nem hiszem el, hogy ma már csak pénzért lehet hozzájutni bármihez is... :(

lightgod 2009.09.04. 15:40:55

Igen ez eleg gaz, de sajnos valamien mertekben egyet kell ertenem veluk... A Server-nek vannak koltsegei... Plusz vannak akik dolgznak rajta azoknak isvan fizetese... Tudom, emrt most irunk valakinek egyet... Csábítás.hu... (link azért nincs, mert ugebar no reklam, nem meg csak azert, hogy lehessen tudni, hogy mirol van szo)...

En OpenSource hivo vagyok... De meg kell ertenem, hogy valamibol engem es kollegamat is ki kell fizetni... Valamibol a serverhostingot is fenn kell tartani... Nagyobb bazisnal serverfrissites, ami ugyebar nem kis penz... Egy viszonylag jo server 1 milla alatt azert ritka... Es ha keves lesz? Marpedig ha valamelyik inygenes a tobbivel ellentetben, akkor ideje eljon a hardverfrissitesnek... Es akkor ujabb beruhazasok... Es ujabbak es ujabbak...

szöszkehölgy 2009.09.24. 13:49:47

Én másfél éve voltam elöször társkereső oldalon, a love.hu-n, ahol találtam magamnak egy remek társat. Akkor az oldal még teljesen ingyenes volt, azonban mára kiépült egy kaszt rendszer, megjelentek a fent is említett VIP tagok. Very Important Person = VÁSÁRLÓ.

T700 2009.09.30. 21:05:20

Ahogy a szakítósblog nagyon helyesen mondja "Interneten nem ismerkedünk"

Több évvel próbálkoztam internetes társkeresőkön.
Csak rossz tapasztalataim voltak, soha többet.
Komolyan lehet e pl. valakit venni, aki 3 éve regisztrált és azóta is aktívan keres?

alibabaesanegyvenhattyu · http://autostat.hu/markakereskedesek-szervizek 2009.10.09. 12:33:09

Gondolhatjuk, hogy az aki fizet, az biztosan komolyan gondolja, elvet követve a társkereső oldalak így próbálják magukat hihetőbbé tenni. Másrészt azonban, fizetős vagy sem, elég sok pasi használja sex partner keresésre és rengeteg nő tölteti fel a mobilját tini fiúkkal... rengeteg a visszaélés. HA jobban belegondolunk azonban, valójában az egész net a visszaélésekről szól és ezért is fizetünk. Nem kell meglepődni szerintem. Sajnos.

Minni 2009.12.21. 17:21:18

Egy válás és megannyi átsírt éjszaka után, úgy döntöttem, hogy ebből elég és jelentkeztem a Duals-hoz. Bús Tímea bátorított, hogy a tegnap árnyékán átlépve bizalommal tekintsek a holnapra. Hálával telt szívvel köszönöm, hogy bátorító segítségével könnyebb lett az élet és valóra válhatnak az álmok! bus-timea.blogspot.com/

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.01.08. 00:29:23

@Minni: Nagyon sok ál elégedett ügyfelet generálnak szerte a neten és ebből előbb-utóbb nagy-nagy gondjuk lesz.

ismeret.blogspot.com

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.02.18. 14:32:22

@Minni: Tömeges internetes blogok (internetes naplók) nyitása és ott tömegesen elégedett ügyfelek eljátszása, amely alkalmas a fogyasztók megtévesztésére, mert ezzel jó referenciát láttatnak. Nagy valószínűséggel a sikertörténeteik és az ügyfélkörük egy része is fantáziával kozmetikázott. Néhány példa:

2009. 12.21 –én három blog nyitása ugyanannál a szolgáltatónál és ezekbe aznap 39 blog bejegyzés írása

· dudász tarskereso.blog.hu

· dudaász tarskeresoklub.blog.hu

· bus-timea.blog.hu

(dudaász helyett írd be a nevüket és egybe)

Aztán az adott blogba egyértelműen fiktív ügyfelekként önreklám bejegyzések kerülnek tömegesen átmásolva. Néhány felsorolt jellemző hozzászóló:

Harangocska - 2009.12.22. óta blog.hu tag. 8 hozzászólás, szinte egy nap alatt, és csak a Dudaász érdekeltségű blogokba, azóta egy sem sehova máshova.

SzRicsi - 2009.12.22. óta blog.hu tag. 7 hozzászólás, szinte egy nap alatt, és csak a Dudaász érdekeltségű blogokba, azóta egy sem sehova máshova.

Baba! - 2009.12.22. óta blog.hu tag. 8 hozzászólás, szinte egy nap alatt, és csak a Dudaász érdekeltségű blogokba, azóta egy sem sehova máshova.

Dávinó - 2009.12.22. óta blog.hu tag. 4 hozzászólás, szinte egy nap alatt, és csak a Dudaász érdekeltségű blogokba, azóta egy sem sehova máshova.

A jelenség tömeges és sokkal több helyen történik, mint amit itt példáknak felhoztam. Sőt mások által nyitott blogokban is próbálkoznak

gyuri888 2010.03.08. 09:48:26

Én évek óta mászkáltam a társkeresőkön, próbálkoztam és meg kell mondanom őszintén kalandokon kívül semmi nem akadt horogra. Pedig voltak találkozások és jó részt azok jöttek el akik a képen voltak. Bár azt is meg kell jegyeznem, volt olyan, hogy köszönő viszony sem volt a képen és a valóságban elém jövő nő között. De mint mindig tanultam egy pár fortélyt, a végén egész jól kiokosodtam. A címre visszatérve el kell mondanom, hogy az hogy fizetős egy weboldal, az semmit nem jelent, mert ezzel semmit nem lehet szűrni. Gondoljunk bele, hogy 1000 ft mindenkinek van a zsebében, egy kis szórakozást sok embernek megér, hogy egy hónapig szívasson embereket. Tudom beteges, de ez az igazság. Ki miért lesz ennyire aljas, annak számos oka van, nem mennék bele, egy biztos, lelki sérült az biztos. Saját tapasztalatból tudom, hogy egy oldalnak számos oka van hogy fizetős. Sokan azt hiszik dől a pénz az oldal üzemeltetőjének. Hát el kell mondanom közel sem így van. Én két éve indítottam az oldalamat, mert én is azt hittem, hogy na most aztán jön a pénz! De el kell mondanom, csak inkább megy! De hogy ti is lássátok milyen költségek is vannak.Ennek az oldalnak le tudom írni. megkeresem.info
1. Weboldalt meg kell csinálni, az egy fél év és addig fizeted a fejlesztőt, aki nem olcsó János.
2. Amikor elindítod, céget kell csinálnod, ahol bizony vannak alkalmazottak, moderátorok, aztán könyvelő és persze ezek járulékos költségei.
3. Aztán jön az hogy reklámozod az oldalt, mert ugye rajtad kívül senki nem tudja hogy a világon vagy. Na most a reklám, bármennyire is hihetetlen több 100 ezres nagyságú havonta.
Tehát ott tartasz, hogy első körben havi szinten minimum 1 millió havonta és nulla bevétel.
De essen szó arról, vajon milyen bevételre számíthatsz. Első körben a regisztráció bevételére. Ami ha ha emelt díjas sms. akkor 1000 ft-ből a fele marad nálad, mert a többit elviszi a szolgáltató, tehát jó ha 500 ft nálad marad, amiből még adózol is.
Aztán ott vannak a reklámok amik az oldalon megjelennek. Kérdezd meg magadtól mennyit is kattintasz rá?? Szinte egyszer sem. Tehát kezdő oldalnál mondjuk úgy, hogy alig pár ezer forint havonta.
És itt egy nagy tanulság, kezdő oldal, rengeteg kamu reglappal dolgozik, mert üres oldalra senki nem megy. Meg kell várni, míg legalább pár ezer rendes tagod van és akkor törölheted a kamukat.
De jó ha tudod, ha egy ilyen oldalt elindítasz, a tagok 5-10% van csak jelen az oldalon, a többi, csak egyszer egyszer néz be, tehát ha van 5000 tagod akik valósak, jó esetben abból 500 használja is az oldalt.
Millió oldal van magyarországon és a lakosság száma meg véges, nem egyszerű kereset, ezért fizetős a legtöbb oldal.

uPhone 2013.02.04. 13:09:36

Szerintem érdemes ingyenes oldalakkal kezdeni, persze odafigyelve arra, hogy amit ingyenesnek hirdetnek, az nem feltétlenül az. Milyen dolog már azért pénzt kérni, hogy megnézhessem egy felhasználó profilképét? Szerencsére itthon is egyre töb olyan társkereső oldal indul, ahol lehet ingyenesen ismerkedni. En most a yep.hu-ra regeltem, egyelőre jónak tűnik.

Lednecki Alexandra 2016.12.13. 21:45:44

Ingyenes társkereső oldala, tele izgalmas emberekkel. Minden szolgáltatás korlátozás nélkül teljesen ingyenes!
Pc-Tábla-Mobil optimalizálva. Nem kell semmilyen alkalmazást letöltened.˘
www.felszedlek.hu
süti beállítások módosítása