Virtuális társkeresés

Mi végre hoztam ezt a blogot létre? - vetődik fel az átlagban ez a kérdés, főleg azokban, akik a virtuális társkeresést még úgy mélységében nem is próbálták ki. Bonyolult feladat önmagában is magunk mellé társat találni. A modern - szabadságtól terhelt - világunkban az emberek nemhogy közelednének egymáshoz, hanem a maguk kis mikrokozmoszait kialakítva - mint egy óriáscsillag felrobbanása után megmaradt apró, szakadt részei - távolodnak egymástól. A bizalmatlanság megakadályozza a régi formák, tradiciók, helyek hatékony mûködését s mindenki próbálkozik azzal, amit jónak gondol. Jó esetben. Mert vannak olyanok is, akik munkájukból és hobbijaikból kiindulva nem nagyon járnak idegen emberek közé és szûkös baráti körükben már nem találva senkit inkább megbékélnek a helyzettel és várnak a csodára: hátha a jószerencse eléjük sodor valakit. Vagy igen vagy nem. S aztán ebbôl születnek a rossz, megalkuvós házasságok. De szerencsére vannak, akik viszont hajlandóak aktívan is tenni magányuk megszüntetésért, méghozzá a technika legújabb vívmányának igen kényelmes módszerével: online társkeresôkbe jelentkeznek be. A mód kényelmes, mert otthoni karosszékbôl is mûvelhetô, kockázatmentes, mert a visszautasítás nem oly sértô, megalázó, mint pl. egy szórakozóhelyen, izgalmas, mert egyszerre részegítôen nagy számú delikvensbôl választhatunk, olcsó, mert a havidíj még mindig gazdaságosabb, mint bármilyen rendezvényre a belépô, tehát sok szempontból egy igazi jótétemény: DE NEM CSODASZER! Valójában ez is az élet leképezôdése, s itt is elôfordulnak bunkók, megtévesztô emberek, szórakozni-másokat átverni akarók, dilisek, lelki betegek, félrelépôk, mûveltek és mûveletlenek, érdekesek és unalmasak, lúzerek és nyerôk, szépek és nagyon csúnyák, kíváncsiskodók és rákattantak: miért is lenne ez jobb, mint a való világ, ha a szereplôi ugyanazok?! Viszont - ha valaki már gyakorlatra tesz szert, jó emberismerô, akkor itt ki tudja szűrni azokat, akik a negatív kategóriába tartoznak, akiket széles ívben el kell kerülni! Ebben a blogban próbálom majd összeszedni mindazt, amit eddig tapasztaltam, hogyan kell jó, informatív adatlapot készíteni, honnan tudhatjuk, hogy melyik adatlap kamu, NETikett, lúzerek és nyertesek, képek elemzése, levelezéstôl a randiig, társkeresô oldalak rangsora és sajátosságaik, kik és miért szórakoznak, biztonság, jó elsô levél, stb.... Szívesen veszem majd a hozzászólásokat, amelyek egyrészt majd árnyalni fogják a képet, másrészt remélem, a beküldött történetekkel szórakoztatva lehet megmutatni a netes ismerkedés hasznát, létjogosultságát, eredményeit és esetleges buktatóit, hogy a jogtalanul illetett negatív kritkát és indoklatlanul rárakodott - "Te miért itt ismerkedsz, hiszen te tök normális vagy?!" - értetlenkedést valami jobbító szándékú és hasznos kritikává, javaslatokká fordíthassuk.

Olvasói levél - Más szemében a szálkát...

2008.12.19. 11:20 Line24

Az alábbi levél egy visszafogott kirohanás, habár eldönteni nem tudtam, hogy melyik nem ellen intézve. Egyaránt irányulhat az itt kommentelô rosszindulatú, hímsoviniszta férfiak ellen, ugyanúgy ahogy a magukat kihasználni és szídni hagyó nők ellen is.

Lányok, csajok, asszonyok - akik olvassák ezen blog férfiak által írt bejegyzéseit. Hát ezt akartátok? Hagyjátok, hogy így vélekedjenek a mai NÔRÔL? Kihalt a tisztelet? Miért nem olvashatok olyan hozzászólást régóta, amiben kedves, odaadó, bújós, érzékeny, talpraesett, gondos, házias, szeretôként írnak a férfiak rólunk? Vajon egy sem akad, aki  megérdemelné, hogy szeressék és tiszteljék is jó tulajdonságaiért?
Hogyan létezik, hogy itt minden nô kövér bálna vagy plázakurva? Mindegyik rúsnya vagy kizárólag a pénzre és a bömösre megy? Nincs köztük egy sem, aki tényleg NORMÁLIS, szerethetô, aki a netet is egy lehetséges útnak tekinti párja megtalálásához?
Miért érzi magát mindenki kivételnek, miközben persze ismer olyan csajt, aki lehúzza a srácokat, aki átveri a lúzereket, aki el van szállva magától, akinek a mûkörmös a világ közepe. Vagy a másik véglet: ô nem olyan buta és naív, hogy az elsô üzi után szerelmes szívecskék tolongjanak szemei elôtt, óvatos és tapasztalt és nagyon tudja kit keres. Persze ismer olyan lányt, akit csak kihasználnak és megdugnak a "gonosz" pasik, de hát szegény rögtön belezúg az összes kanba. Ugyan ô is szokott plázába járni vagy fodrászhoz, esetleg szoliba, de az ô élete nem errôl szól, van értelmes munkája, vannak barátai, vannak hobbijai, s a szórakozást nem a mozi meg a shopping jelenti kizárólag, de képes és hajlandó akár egy könyvet is a kezébe venni.
Könyörgöm, átlagos normális nôk, kicsit hallassátok már a hangotokat, mutassátok meg magatokat, válaszoljatok már néhány megkeresésre, tegyetek már fel mosolygós fényképeket, legalább Titeket is ismerjenek meg a netes társkeresô férfiak, mert hiszen belôletek van több. Hiszem, kell legyen köztetek, aki cáfolata fenti tulajdonságoknak és korától függetlenül jól tud kinézni és még nem is ostoba. Más kérdés, hogy Ti nem 20 éves kikent-kifent címlaplányok vagytok, hanem érettebb, de csinos és ápolt, nem feltétlen elhízott, de nem is vasággyal 40 kilós egyedek. Más kérdés, hogy lehet gyermeketek is. Így alakult. De ezért nem kell feladni, mert nem mindenkinél kizáró ok. Akinél az, az elôl meg kár rejtegetni. Ha meg valakinek a plázás verzió kell, aki hangsúlyozom, szerintem messze kisebbség, bár tény, hogy nyerô a pózolós fényképe, hát áldja-vigye, csak aztán ne sírjon a szája, hogy MNK!
Szóval átlagos, normális csajok, figyelem, tessék elôrajzani és így ünnepek táján kicsit kicsinosítani magatokat, picit felturbózni a kincstári optimizmust, sportolni, hogy a boldogsághormon ne csak a csokitól szabaduljon fel, hisz aki elégedett önmagával, akirôl sugárzik a jókedv, az életöröm, aki harmóniában van kívül-belül, még ha nem is 40 kilós, az el fog kelni hamarabb, annak a társaságára vágyik majd az összes normális férfi. Mert olyanok is vannak, bár lehet a blogbejegyzésekre nem ezeknek van idejük!

Továbbra is várom leveleiteket az fvtr@citromail.hu címen!

22 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fvtr.blog.hu/api/trackback/id/tr95829949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Trisi · www.alphawing.hu 2008.12.19. 11:37:28

:) HELYES!!! Rajzás! Lehet előjönni rejtekből és megmutatni magatokat!
A nők azon része aki pénzre és öltönyös fazonra megy éppen kedves, házias, aranyos nőnek álcázza magát, majd amikor megkapta amit akart akkor a pasit eldobja és rendesen porigalázza. Szeretném tudni, hogy lehet kideríteni, hogy egy lány kedves, aranyos, imádnivaló és nem csak ez az álca!

aTs 2008.12.19. 12:14:41

Trisi 2008.12.19. 11:37:28

Hát úgy hogy kiírja az adatlapjára, úgy lehet megtudni.

kóristalány 2008.12.19. 12:28:32

Nemrég találtam rá erre a blogra, és nekem is letaglózó élmény volt olvasni a nőkről írt véleményeket. Ez nem lehet igaz, mondtam magamban. Nem tudom elképzelni, hogy a röpke 10-12 év alatt - mióta nem vagyok képben társkeresés terén - ennyire megváltoztak volna a nők. Vagy talán azért látom másként a dolgokat, mert vidéki vagyok?
Mostanára elolvastam visszamenőleg az archívumot. Úgy látom, a témák és a kommentelők nagy része is fővárosi "illetőségű", és inkább a huszonéves korosztályból kerül ki. Így nem csoda, hogy máshogy látják a világot, mint én.
Az én látókörömben lévő, korombeli (30+) nők igenis "normálisak", bár az is igaz, hogy nagyrészük kapcsolatban él.
Nem hiszem, hogy egy normális nő kivétel lenne. Én sem tartom magam annak (mármint kivételnek), kedves vagyok, lételemem, hogy szeretet adjak, buta sem vagyok, bár nincs diplomám. Viszont van két gyerekem, ami tudom nagy hátrány a társkeresésben. Ezrével vannak ilyen nők, mint én, csakhát a férfiak (tisztelet a kivátelnek) nem minket vesznek észre. Talán mert nem vagyunk harsányak, magamutogatók, nem lehet velünk dicsekedni, és ott van még a rengeteg sztereotípia a gyerekes nőkről...
Az itt olvasottak alapján semmi esélyünk, hogy társat találjunk. Ez nagyon szomorú és elveszi a kedvem az egésztől.

kóristalány 2008.12.19. 13:13:53

Nem hiszem, hogy a kedvességet lehetne színlelni, az az ember természetéből fakad. Vagy van, vagy nincs, megtanulni nem lehet. A szem és a mosoly árulkodhat.

Trisi · www.alphawing.hu 2008.12.19. 13:21:52

aTs: :) Kösz, nem jött be! Találtam három ilyet, egyik sem az volt. Viszont mindegyik szépen álcázta magát.

Trisi · www.alphawing.hu 2008.12.19. 13:27:43

kóristalány: Én ezt hittem. Majd 6 hónap múlva kiderült, hogy öltönyöst akar faragni belőlem és mivel én nem vagyok öltönyös (inkább sportos stílusú) ezért lepattant. A másik 4 évig színlelt majd 3 hónappal az esküvő elött dobbantott és elvitte az autómat és ügyvéddel pereskedett, hogy még 4 millióval leszedjen. Mindegyik édes volt, mosolygott és imádnivaló volt.

A 30 körüli nők tényleg tudnak kedvesek és benőtt fejűek lenni, de sokakat elkap a "gyereket akarok" vágy és az első fazont elkapják aki nem hadakozik túlságosan.
A gyerekkel társított nővel semmi baj! Viszont ha szakítás van, akkor nem csak a nőért szakad meg a szívem hanem a gyereket is el kell engedjem és az nagyon fájdalmas!

kóristalány 2008.12.19. 14:12:00

Sajnálom Trisi, erre nem tudok mit lépni. Én 4 napig se lennék képes színlelni (és nem is akarnék), nemhogy 4 évig. Mire jó ez?! Hogy működhet így egy kapcsolat?
Megint fel kell tennem a kérdést; én burokban élek...?

Trisi · www.alphawing.hu 2008.12.19. 14:16:51

kóristalány: :) Igen! Sokan vannak buborékban és csak pislogtak amikor végignézték mindezt. Mostmár én is keresek egy ilyen buborékot magamnak :)

kóristalány 2008.12.19. 15:56:36

Neeee! Lehet, hogy kívül nagyon kemény az élet, be belül nincs semmi.

falusufni (törölt) 2008.12.19. 22:11:16

"Az én látókörömben lévő, korombeli (30+) nők igenis "normálisak", bár az is igaz, hogy nagyrészük kapcsolatban él."

Na pont ezért nem lehet velük táskeresőkön talákozni, ott a nem normális huszonévesek fordulnak elő.

hangászsün 2008.12.20. 11:21:35

Hmm, asszem én is burokban éltem, és amikor újra aktív társkereső lettem vettem észre, hogy mekkorát változott a világ, mennyit változtak a nők, kb. 7-8 év alatt, vagy csak én nőttem fel, de nagyon nem tetszik ami van.Biztos vannak kedves, normális lányok, akik őszinték, és imádnivalóak, de őket már imádja valaki, azért mert meg is érdemlik. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a többi nő nem érdemlik meg, csak valahogy az az egyensúly tolódott el nagyon, a nők átvették az irányítást a kapcsolatokban, ők diktálnak, mi férfiak meg vagy alkalmazkodunk, vagy lelépünk. Nem tudom hova vezet ez, de nem jófelé az is biztos. Azért én bízom, a zsák a foltját effektusban, meg hogy más helyen kell keresgélni, ha az egyik helyen nem találunk.
Ja ma a buszon "véletlenül" végighallgattam egy lány telefonbeszélgetését a buszon a párjával, nagyon nem volt nehéz nem hallani, kárácsonyi hajcihő, de a lány csak kifogásolta mindenben a párját, semmi sem volt jó neki amit csinált, mindenben kritizálta. Mondtam magamban, az ilyen nőtől ments meg uram! A pasit nem hallottam, de szerintem nagyon nem is volt beleszólása...

Al Ghandi 2008.12.20. 12:11:37

Van azért még egy tényező. Lehetnek olyan normális nők, akik feladták magukat, mert lépten nyomon azt látják, hogy a plázacicák lenyúlják a férfiakat előlük. De ez csak tipp.

Másfelől, bár már régen jártam társkeresőn, sok sok értelmes nő volt fennt. Nyitott szemmel és nyitott szemlélettel kell keresni.

falusufni (törölt) 2008.12.20. 19:11:10

"Másfelől, bár már régen jártam társkeresőn, sok sok értelmes nő volt fennt."

Tényleg régen járhattál.

Bogi24 · http://fridabogi.blog.hu/ 2008.12.20. 21:37:37

Én egy normális lánynak tartom magam, ami azt illeti kedves is vagyok, nem tartom magam különlegesnek csak remélem , hogy valaki számára az vagyok/leszek.
"Biztos vannak kedves, normális lányok, akik őszinték, és imádnivalóak, de őket már imádja valaki"
Ebben van valami igazság, de ez nem csak a nőkre igaz!
Viszont azzal nem nagyon értek egyet , hogy a nők átvették volna az irányítást, és hogy ők dirigálnának, ez szerintem egyénfüggő. Ki milyen habitusú, biztos van olyan nő aki arra vágyik , hogy dirigálhasson, de ahhoz kell egy olyan pasi aki ezt hagyja. Szerintem fontos az egyenjogúság, én sem szeretném ha felettem uralkodna valaki, de papucs faszit sem kívánok, fontos , hogy meglegyen az a játékos egyensúly!

janomano 2008.12.20. 22:25:43

"Hogyan létezik, hogy itt minden nô kövér bálna vagy plázakurva?"

Logika, kedves post-író, logika! :-)

Ki keres internetes társakeresőn?
Akinek nincs társa.
Ki olvassa az internetes társakereséssel
kapcsolatos blogot?
Leginkább azok, akik netes társkeresőn próbálkoztak, de eddig sikertelenül.
Szeretnének kiokosodni, megtudni mi volt a baj, mit kellene nekik jobban csinálniuk.
Ugyanakkor el vannak keseredve, érthető módon.

Itt nem a nagy átlag kommentel. Ez egy szűk mintavétel. Ezért van sok keserű hozzászólás.
Ebből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni.

_Toto_ 2008.12.21. 13:30:00

Természetesen nagyon sok ilyen kedves, természetes, érző szívű és szerethető lány létezik.
Magam is sokat ismerek.
Sajnos már mindegyiknek van barátja, férje, vőlegénye. Az ilyen kincset általában megbecsülik.

Nem szeretek így gondolkodni róla, de tény: a társkeresés is piac, ahol a jó "áru" nagyon gyorsan elkel. :)

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2008.12.21. 21:15:25

Vagy gyerekük van, és így már nem is pálya egyik sem. Ugye? :)

Bacu 2008.12.21. 21:41:20

Én is normális fickónak tartom magam! A hangok is ezt mondják... :)))
Ne legyetek már ennyire letaglózva! Tény, hogy 30 körül a nők már kezdenek normálisabbá válni!
De vajh, miért is?
Mert még nincs párjuk, szeretnének gyereket... meg aztán belátták, hogy a nagypofájú mergás/bömös barátjuk lecserélte őket egy újabb 22 éves p.csára!

Serrin 2009.01.13. 18:55:22

Azokkal a nőkkel, akiknek gyerekük van, ált. az a tapasztalatom, hogy nagyon óvatosak. Részben érthető, de a legkisebb jelre inkább visszakoznak. Illetve túl sok olyan kérdést tesznek föl találkozás előtt is (pl. az anyagi helyzetemre, amihez mi köze van még ilyenkor), amit szerintem nem illene. Sokszor inkébb az az érzésem, hogy egy balekot keresnek pótapának/stb., mint valódi társat.

Megjegyzem, 29 évesen én sem a hirtelen kapcsolatba beleugró típus vagyok már, de ezeket túlzásnak tartom.

stpetya 2009.02.16. 16:22:15

Sajnos negatív,bár ne az lenne.
Szintén 29 vagyok,van egy édes,gyönyörű és nagyon okos 5 és fél éves kislányom akit imádok,az anyukájával már 3 éve különváltak útjaink :(
Ő az a fel nem akarok nőni,bulizós csaj típus,én meg már,csak egy nyugodt családi idillre vágyom,biztonságra,várjon valaki otthon aki szeret,ne azon agyaljon hogy elveszti a barátnőit ha nem jár velük többé bulizni,az ilyen barátok,barátnők vesszenek inkább el mint miattuk tönkremenjen a kapcsolat.Mások vagyunk.
Az elmúlt szingli időszakom arra ment rá hogy megismertem azthiszem 7 lányt akik közül nem maradt meg senki 4 hónapnál tovább.Azért voltak jó pillanatok velük de az már mitsem számít a végkifejletek fényében.Nem vagyok ronda,sem impotens,se nem vagyok szemét,soha nem használtam ki egy nőt sem,az egész lelkem és mindenem amim van beleadom a kapcsolatba az elejétől,mégsem vagyok jó,nem felelek meg.Nem értem.Miért kapom azt hogy az egyik lánynak fontosabb az italozás a haverokkal mint hogy mellettem érezhesse igazi nőnek magát?Miért nem tudott a másik lány értékelni 2 hónap után egy meglepi masszázst szőlőolajjal,úszógyertyák fényében?-"jajj,nem szeretem ha masszíroznak..."Egy Nő,nem szereti ha érzékien kényeztetik órákig? Vagy egy szép csokor virágot-"minek költesz ilyenre,úgyis elhervad.." Hol van a romantika és a tiszta érzelmek?Nekem ezekre van szükségem és megbecsülésre,szeretetre.Túl régimódi lennék?Csak van valahol egy oldalbordám,remélem,mert kezdem feladni és ha minden ilyen férfi kihal?Miért megy el a már sokadik barátnőm titokban füvezni a fiuhaverjaival éjjel 11kor mikor másnap reggel 5kor kel és dolgozni megy?Miért tudom meg hogy a számtalanadik hónapok óta csal,nem is egy fiúval...?Meg tudok-e még bízni ezek után bárkiben és esélyt adni...nem tudom,de azt tudom, hogy egyedül rossz.Marad a net továbbra is meg az egyre fogyó remény.

Serrin 2009.02.17. 18:40:11

@stpetya:

Szerintem, aki így reagál a romantikára, illetve füvezni jár titokban éjszaka, az nem érett még olyan kapcsolatra, amilyenre te vágysz. Ha buli (kinek, mit jelent) fontosabb, mint a társunk, akkor ott már vége.

Számomra a tánc (társastánc, swing, stb.) nagyon fontos, mozgás miatt is, de ha ez gond lenne, akkor erről le tudnék mondani. Ellenben ugyanezt elvárhatom a másik oldalról is.

Olyannal én biztos nem kezdenék aki bármilyen kábítószert fogyaszt, mert a drog mindig erősebb lesz, mint a szerelem.
süti beállítások módosítása