Virtuális társkeresés

Mi végre hoztam ezt a blogot létre? - vetődik fel az átlagban ez a kérdés, főleg azokban, akik a virtuális társkeresést még úgy mélységében nem is próbálták ki. Bonyolult feladat önmagában is magunk mellé társat találni. A modern - szabadságtól terhelt - világunkban az emberek nemhogy közelednének egymáshoz, hanem a maguk kis mikrokozmoszait kialakítva - mint egy óriáscsillag felrobbanása után megmaradt apró, szakadt részei - távolodnak egymástól. A bizalmatlanság megakadályozza a régi formák, tradiciók, helyek hatékony mûködését s mindenki próbálkozik azzal, amit jónak gondol. Jó esetben. Mert vannak olyanok is, akik munkájukból és hobbijaikból kiindulva nem nagyon járnak idegen emberek közé és szûkös baráti körükben már nem találva senkit inkább megbékélnek a helyzettel és várnak a csodára: hátha a jószerencse eléjük sodor valakit. Vagy igen vagy nem. S aztán ebbôl születnek a rossz, megalkuvós házasságok. De szerencsére vannak, akik viszont hajlandóak aktívan is tenni magányuk megszüntetésért, méghozzá a technika legújabb vívmányának igen kényelmes módszerével: online társkeresôkbe jelentkeznek be. A mód kényelmes, mert otthoni karosszékbôl is mûvelhetô, kockázatmentes, mert a visszautasítás nem oly sértô, megalázó, mint pl. egy szórakozóhelyen, izgalmas, mert egyszerre részegítôen nagy számú delikvensbôl választhatunk, olcsó, mert a havidíj még mindig gazdaságosabb, mint bármilyen rendezvényre a belépô, tehát sok szempontból egy igazi jótétemény: DE NEM CSODASZER! Valójában ez is az élet leképezôdése, s itt is elôfordulnak bunkók, megtévesztô emberek, szórakozni-másokat átverni akarók, dilisek, lelki betegek, félrelépôk, mûveltek és mûveletlenek, érdekesek és unalmasak, lúzerek és nyerôk, szépek és nagyon csúnyák, kíváncsiskodók és rákattantak: miért is lenne ez jobb, mint a való világ, ha a szereplôi ugyanazok?! Viszont - ha valaki már gyakorlatra tesz szert, jó emberismerô, akkor itt ki tudja szűrni azokat, akik a negatív kategóriába tartoznak, akiket széles ívben el kell kerülni! Ebben a blogban próbálom majd összeszedni mindazt, amit eddig tapasztaltam, hogyan kell jó, informatív adatlapot készíteni, honnan tudhatjuk, hogy melyik adatlap kamu, NETikett, lúzerek és nyertesek, képek elemzése, levelezéstôl a randiig, társkeresô oldalak rangsora és sajátosságaik, kik és miért szórakoznak, biztonság, jó elsô levél, stb.... Szívesen veszem majd a hozzászólásokat, amelyek egyrészt majd árnyalni fogják a képet, másrészt remélem, a beküldött történetekkel szórakoztatva lehet megmutatni a netes ismerkedés hasznát, létjogosultságát, eredményeit és esetleges buktatóit, hogy a jogtalanul illetett negatív kritkát és indoklatlanul rárakodott - "Te miért itt ismerkedsz, hiszen te tök normális vagy?!" - értetlenkedést valami jobbító szándékú és hasznos kritikává, javaslatokká fordíthassuk.

Olvasói levél - Képzeletbeli olvasói levél egy friss pipihústól

2009.01.14. 15:05 Line24

Egy félig sem komolyan veendő levél arról, hogy manapság mi visz rá egy ártatlan és fiatal női lelket arra, hogy felfedezze a netes társkeresés néha igen posványos lápját...

Marhára utálom, ha szinglinek neveznek. Utálom már ezt a szót, mert úgy tudják mondani a kolleganőim - mindegyiknek van ám pasija, mert akinek nincs az nem mer engem ezzel zrikálni -, meg a szüleim és annak a rokonai, főleg a Rózsa néni, - anyámnak az özvegy húga -, akit lassan már én is hívhatnék így az utóbbi egyedül töltött masszív 20 éve miatt, szóval úgy tudják mondani, hogy tisztára megalázkodok miatta. Pedig marha jól érzem magam, mert a barinőimmel tisztára fasza bulikba járunk, meg moziba is, hogy update-ek lehessünk mindabból, ami a kultúrában történik. Ja, meg nyomjuk a Norbi update-et is, ami szerintem bejön, mert legalább nem kell mozogni, csak kevesebbet enni és már kész is a menő karcsú alak, borotvált pipaszár lábak meg rá a harisnya és a miniszoknya és lehet csávózni! (Én persze géppel szedem ki, a borotvát meghagyom a parasztoknak! Legyen már stílusunk és legyünk már igényesek!)
Szóval, én ellennék simán, de van egy új dolog is, ami már bejött 1-2 barinômnek, meg még az anyám kolleganôjének is és azóta olyan happy, hogy nem bír egy értelmes mondatot legépelni a főnökének, pedig titkárnő - illetve irodavezetô egészen precízen -, mert szerelmes valami Pozsgay-fejű öreg muksóba, akivel nem bírt volna soha az életben összefutni, ha nem regisztrál egy társkereső oldalon, ahol azonnal lecsapott rá ez az ürge és lehalászta magának. De ahogy mondtam nem csak öregek vannak fent, mert két barinőmnek is összejött ez a móka meg 1-1 srác, s azóta marhára nem bírom őket lerángatni a Kaméleonba, meg nyáron a Rióba. Pedig nagyon jó kis pasikat tudtunk ám fogni, nem is értem miért kellett nekik felmenni?! Ja, persze, hallották valahol, szintén olyan csajtól, akinek sikerült valami normálisat kifognia, normálisabbat állítólag, mint amilyen hülyék járnak le szórakozni. Szóval hallották, hogy jó a dolog és rögtön a Margó is meg a Julcsi beregisztráltak valamelyik társkeresőbe, de csak poénból. Aztán írogattak nekik mindenféle srácok, először megbeszélték egymással, mutogatták azok fotóit egymásnak, röhigcséltek, de hirtelen bedurvult a szitu és felszedtek 1-1 hímet maguknak.
Na, azóta semmi, ki se lehet őket mozdítani. Én meg itt állok egyedül! Jó, lemehetnék bulizni az Ágicával, de ő olyan tejbetöki, meg igazából kicsit ronda is, így sehogyse vannak motíválva a kanok, hogy begyújtsák a rakétákat és leszólítsanak, mert a pechesebbeknek az Ágica jut és azt nem komálja egyikük sem, mert ki szeretne már alapból egy rondával járni, amikor meg lehetnék nekik én is?! Tiszta orosz rulett! Egyedül meg nem álldogálhatok-táncolhatok, mert még kurvának néznek a mocsok turisták és rögtön lobogtatni fogják az orrom előtt a hülye kis Euro-jukat.
Szóval manapság nincs most progim az estékre, mert lelépett mindenki, így én is gondolkodni kezdtem azon, hogy bepróbálkozzak ezzel a netes társkerivel, hátha sikerül valami normálisan kinéző csávócskát, aki nem is annyira csóró, de nem vágja azonnal a képembe a slusszkulcsát felszednem és még talán beszélgetni is tudunk majd a legújabb Terminator film fasza effektjeiről.
Szóval szedem össze a bátorságot, meg azt a rengeteg infót, amit majd magamról elmondhatok, mert azt hallottam, hogy valamiféle adatlapot ki kell töltenem és nem elég a fotókat feltöltenem, pedig abból már ki is válogattam a jókat, ahol állat módon bulizunk, meg a Józsi - a Margó akkori kandúrja - épp fel akarja húzni a haspólómat, meg amin az új DandC rucimban feszítek a white-partyn, ja meg a tavalyi elég uncsi görög családi nyaraláson készült valami hülye romoknál, ahol legalább mögöttem van a tenger.
Persze még azért gondolkodok, mert most hirtelen rájöttem, hogy mégsem könnyű írni magamról, mert a bulikat, amikor a Margó kint hányt a Rio előtt a Dunába és én fogtam a fejét, tán mégse kéne leírni, sokkal jobb szóban elmondani, hogy lássam a srácok fejét is közben, mert biztos röhögnének rajta. Kell maradnia témának a randira is!
Na, szóval, azért írom most ezt a levelet, mert segítség kellene, és nem tudok magamról végül mit kitalálni: itt viszont annyi sok okos olvasó van, aki összedobhatna nekem egy jó kis adatlapot. Cserébe majd mesélek, hogy mi történt, jó?
Sok pusszancs!

Várom a leveleiteket, véleményeiteket, élményeiteket az fvtr@citromail.hu címen!

Blog a Facebook-on: FVTR Blog-Közössége

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fvtr.blog.hu/api/trackback/id/tr32872824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

itelethozo · http://itelethozo.blog.hu 2009.01.14. 17:07:59

Sajnos nem stimmel a szöveg minősége - stilisztikailag - és a képzelt karakter. Ekkora Iq-val több lenne helyesírási hiba és kevesebb a bonyolult hasonlat. Na meg a szökési sebességről nem is hallott volna.:)
Amúgy nagyon jó!

kóristalány 2009.01.15. 08:38:28

Na igen, ez a pipi (bár inkább libának nevezném) tökéletesen passzol az előzőekben bemutatott hím díszpéldányhoz.
Azért kíváncsi lennék, hány évesnek képzelte az író a karaktert, mert én is látok némi ellentmondást.

ZeitGeist · http://zeit-geist.blog.hu/ 2009.01.16. 12:21:16

Teljesen egyértelmű, hogy férfi tollából származik az írás :)

Rusznák Tamás · http://probona.hu 2009.01.17. 23:18:26

Tényleg nem komoly... :) Mondhatni, meglehetősen eklektikus. Nem világos, hogy a miértre vagy a hogyanra nyomul, mint ahogy az sem, hogy igazi- vagy műliba. "Okosságot" erre nehéz gyűjteni. Ha kicsit is komoly lenne, nem mindegy, mire és milyen időtávra kellenek a pasik, ürgék, kanok, csávócskák, srácok, kandúrok a csajszinak. Bár a stílus orientál... :)
süti beállítások módosítása