Virtuális társkeresés

Mi végre hoztam ezt a blogot létre? - vetődik fel az átlagban ez a kérdés, főleg azokban, akik a virtuális társkeresést még úgy mélységében nem is próbálták ki. Bonyolult feladat önmagában is magunk mellé társat találni. A modern - szabadságtól terhelt - világunkban az emberek nemhogy közelednének egymáshoz, hanem a maguk kis mikrokozmoszait kialakítva - mint egy óriáscsillag felrobbanása után megmaradt apró, szakadt részei - távolodnak egymástól. A bizalmatlanság megakadályozza a régi formák, tradiciók, helyek hatékony mûködését s mindenki próbálkozik azzal, amit jónak gondol. Jó esetben. Mert vannak olyanok is, akik munkájukból és hobbijaikból kiindulva nem nagyon járnak idegen emberek közé és szûkös baráti körükben már nem találva senkit inkább megbékélnek a helyzettel és várnak a csodára: hátha a jószerencse eléjük sodor valakit. Vagy igen vagy nem. S aztán ebbôl születnek a rossz, megalkuvós házasságok. De szerencsére vannak, akik viszont hajlandóak aktívan is tenni magányuk megszüntetésért, méghozzá a technika legújabb vívmányának igen kényelmes módszerével: online társkeresôkbe jelentkeznek be. A mód kényelmes, mert otthoni karosszékbôl is mûvelhetô, kockázatmentes, mert a visszautasítás nem oly sértô, megalázó, mint pl. egy szórakozóhelyen, izgalmas, mert egyszerre részegítôen nagy számú delikvensbôl választhatunk, olcsó, mert a havidíj még mindig gazdaságosabb, mint bármilyen rendezvényre a belépô, tehát sok szempontból egy igazi jótétemény: DE NEM CSODASZER! Valójában ez is az élet leképezôdése, s itt is elôfordulnak bunkók, megtévesztô emberek, szórakozni-másokat átverni akarók, dilisek, lelki betegek, félrelépôk, mûveltek és mûveletlenek, érdekesek és unalmasak, lúzerek és nyerôk, szépek és nagyon csúnyák, kíváncsiskodók és rákattantak: miért is lenne ez jobb, mint a való világ, ha a szereplôi ugyanazok?! Viszont - ha valaki már gyakorlatra tesz szert, jó emberismerô, akkor itt ki tudja szűrni azokat, akik a negatív kategóriába tartoznak, akiket széles ívben el kell kerülni! Ebben a blogban próbálom majd összeszedni mindazt, amit eddig tapasztaltam, hogyan kell jó, informatív adatlapot készíteni, honnan tudhatjuk, hogy melyik adatlap kamu, NETikett, lúzerek és nyertesek, képek elemzése, levelezéstôl a randiig, társkeresô oldalak rangsora és sajátosságaik, kik és miért szórakoznak, biztonság, jó elsô levél, stb.... Szívesen veszem majd a hozzászólásokat, amelyek egyrészt majd árnyalni fogják a képet, másrészt remélem, a beküldött történetekkel szórakoztatva lehet megmutatni a netes ismerkedés hasznát, létjogosultságát, eredményeit és esetleges buktatóit, hogy a jogtalanul illetett negatív kritkát és indoklatlanul rárakodott - "Te miért itt ismerkedsz, hiszen te tök normális vagy?!" - értetlenkedést valami jobbító szándékú és hasznos kritikává, javaslatokká fordíthassuk.

Miről beszélgessünk az első randin avagy témakörök kukáknak...

2007.11.16. 08:01 Line24

Az első randi könnyű és egyúttal nagyon nehéz feladat elé állítja a feleket. A teljes ismeretlenség zavarba ejtő, mert nem tudjuk, hogy milyen reakciókat várhatunk, milyen  témaköröket kerüljünk vagy hozhatunk szóba, viszont oly sok a felfedezetlen terület, a fekete lyuk, hogy képtelenség a randi 1-2 órája alatt mindent megbeszélni. Fiatalkoromban nagyon izgultam és a fő problémát jelentette, hogy vajh miről is beszélgessek a hölggyel? Pedig tudnom kellett volna azokban az időkben is, hogy semmi félnivalóm nincs emiatt, hiszen:
- a nők szeretnek beszélni, csak kérdezni kell őket és figyelni s ezzel letudtuk a randi dandárját
- úgy sincs elég idő - még akár szűkszavúan is - átrágni magunkat az összes kérdésen
Ha már nagyon izgulni támad kedvünk, megtehetjük, de már a második alkalom alatt, ahol már emlékezni kell miről volt szó s arra tilos újra rákérdezni, s mellette bizony újabb és újabb témákat felhozni! Tehát az első randi igazából sétagalopp!

Ahogy a táncban, itt is a férfinak kell irányítani. Megfelelő témavezetéssel, a gyakorlatból áradó magabiztonsággal, figyelemmel és egy kis humorral nagy eséllyel nyerők lehetünk.  Egy nagyon fontos dolog van, ami nélkül viszont nem lehetünk sikeresek: ÉRDEKELJEN A NŐ MONDANIVALÓJA!

Teljesen előre nem lehet felkészülni, rögtönözni is kell: minden esetben koncentráljunk a válaszra és ha egy picit is az átlagtól eltérő, nem sablonos dologról hallunk, akkor bele kell kapaszkodni és kibontatni a témát.
A nők szeretnek beszélni: számukra ez a közösségi kohéziós erő és egyben élvezet is - ahogy az énekes madarak is csicseregnek, úgy nekik is szükségük van legalább napi 2-5000 szó kimondására! Tehát a jól kérdező és figyelmes pasinak könnyű dolga van csak megfelelő hallgatóságnak kell lennie!

A szórakoztatás nem folyamatos nevettetésből áll - hiszen nem vagyunk se humoristák, ill. nem tudhatjuk még mennyire lehet feszegetni a határokat, így elég, ha egy nagyon kellemes eszmecserét nyújtunk a hölgynek.

Próbáljunk meg - ha már annyira izgulunk, hogy csak az előre elkészített kérdésekből vagyunk képesek dolgozni - azokat úgy egymás után fűzni, hogy legyen közük egymáshoz, 1 logikai szállon legyenek, mert különben bukik a bizalom és rájön a partner, hogy meg sem hallgatjuk, (mert nem érdekel minket) hiszen hanem rögtön átevezünk egy másik

Fontos dolog: nem biztos, hogy ha rosszul megy a társalgás, nem látunk érdeklődést a másik arcán, csak tőmondatos válaszok érkeznek, nem fűzi tovább az általunk felvetett témát, akkor nem feltétlenül vagyunk rossz társalgók! Ha a szimpátia nem születik meg az első percekben, nem tetszünk a hölgynek, akkor hiába minden erőfeszítés! Fontos itt is a testbeszéd: ha zárkozott testhelyzetet látunk a randi elejétől fogva - s ez idővel sem oldódik - akkor erről van szó. Ne legyünk pipogyák: szakítsuk meg minnél előbb a randit és engedjük őt is és magunkat is szabadjára!

A teljesség igénye nélkül következzen pár fogódzkodó:

Alapdolgok/témák/kérdések:
- Munka
Mit szeretsz/utálsz benne? Honnan jött, hogy pont ezt csináld? Volt valami álmod gyerekkorodban, pl. tûzoltó vagy katona? Hova lehet innen továbblépni? Szeretnek a kollegák? Milyenek a munkatársak? A fônököd? Szoktatok együtt bulizni? Mióta dolgozol itt? Jól fizetnek?

- Szabadidő
Sport:
Szoktál sportolni? (miért azt, mióta, milyen sûrûn, stb) Mit szeretnél még kipóbálni? Melyik extrém sportot nem próbálnád meg soha? Gyerekkorodban csináltál vmit rendszeresen?


Lakberendezés/környezet: Szereted a lakásodat csinosítani? Milyen stílust szeretsz? Ha lenne kerted szeretnél benne kertészkedni? Melyik a kedvenc helységed a lakásban? Mikor költöztél oda? Mit tettél te rendbe a lakásodban? Sokat küzdöttél a "mesterekkel"? Hol tudnád leélni az egész életed, mi a vágy?


Kultúra: Mit láttál utoljára? Millyen filmeket szeretsz? Kedvenc színészed? Melyik magyar színházat szereted? A Nemzeti tetszik? Magyar filmek bejönnek vagy a hátad borsódzik? Milyen zenét szeretsz?

Szórakozás: Mindegyik nő szeret táncolni: te mennyit? Salsán gondolkodtál már? Hastánc taszít vagy érdekesnek találod? Melyik rádiót szoktad hallgatni? Barátnőiddel hova jársz levezetni a heti feszkót és egy kicsit kitombolni magad?  Merre voltál utoljára bulizni?

Utazás: Merre jártál eddig? Melyik volt a legszebb, legérdekesebb, legmozgalmasabb utazásod? Hova szeretnél még mindenféleképp eljutni? Hova tervezed a nászutad? Wellness hétvégére hova vihetlek el?  Síelés vagy tenger?

- Kapcsolatok
Mikor ért véget az elôzô komoly? Mi volt a fő szakítási ok? Ki mondta ki?  Mi volt a leghosszabb, legkomolyabb és a legrövidebb? Hányszor érezted eddig, hogy megtaláltad az igazit?  Milyen pasit keresel? Melyik tulajdonság taszít és mi az, aminek feltétlenül meg kell lennie?

Tervek a jövôre:
Hány gyereket szeretnél? Hol szeretnél lakni: házban, nagy lakásban, városban vagy falun? Karrier?

Egyéb:
Reggeliztél már valaha ágyban? Mivel tud téged egy pasi kiborítani? Szomorúság esetén mivel lehet felvidítani? Milyen netes randijaid voltak eddig? Mi a véleményed erről az ismerkedési metódusról? Hétvégéd mivel telt?

S minden kanos férfinak: ne hozzátok szóba a szexet! Úgyis minden verbálisan feltett szexre felhívó kérdésnek automatikusan nem lesz a válasz! Egyikőtők sem oly csodás külsejű, amire a hölgyek csak a megfelelő pillanatra várnak, hogy rávessék magukat: a szex nem szóbeli felszólítás avagy megbeszélés utján alakul, hanem kimondatlanul, a helyzet és a hangulat hozza majd meg.

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fvtr.blog.hu/api/trackback/id/tr68133705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kazimír 2007.11.16. 12:40:05

Tudom, hogy a teljesség igénye nélkül soroltad fel a témákat, és kérdéseket, eggyel azért mégis kiegészíteném. A "milyen zenét szeretsz" kérdés után, még "elsüthető" a - játszol-e valamilyen hagszeren (vagy szoktál-e énekelni)? Számos további kérdésre ad lehetőséget, főleg ha mi magunk is szívesen keltünk zajt valamilyen hagszeren 'zene' címszó alatt.
Még valami: A "hány gyereket szeretnél" - kérdést én valószínűleg nem tenném fel az első randin. Talán a sokadikon..

Klassz a blog, mindig olvasom. További sikeres és szép napot!

Kopasz Mercis 2007.11.16. 13:03:23

A kérdések pedig a kérdezőt jellemzik. :)

jemhadar 2007.11.17. 13:49:31

Neked hány randid volt eddig életedben??? :)
Merthogy ez itt úgy ahogy van, nem működik.
Amennyire te kíváncsi vagy a nőre, ő is ugyanannyira kíváncsi terád (sőt a leírásod alapján úgy tűnik, te nem is vagy rá kíváncsi, nálad ez csak stratégia az ágy felé vezető úton), úgyhogy sajnos muszáj beszélni magadról :), mert ha minden kérdést kérdéssel ütsz el, az egyrészt idegesítő, másrészt a folyamatos kérdezgetéssel tolakodónak fogsz tűnni. Ha már a tolakodásról van szó: bár a kérdések úgy vannak megírva, mintha felnőtt nőhöz szólnának, az ilyenfajta cikkekből valószínűleg inkább tapasztalat nélküli tizenéves fiúk próbálnak majd tippeket szedni, akik értelemszerűen tizenéves lányokkal randiznak - akiknek viszont még nincs igénye arra (főleg első randin!), hogy olyan mértékben megnyíljanak valakinek, hogy teljes panorámát nyújtsanak a múltjukról-jelenükről-jövőjükről, ők még csak "járni" akarnak valakivel, aki szimpatikus nekik, tanulni a társkapcsolat megteremtésének és fenntartásának módjait.
Szóval az első randi az randi és nem interjú, és főleg nem életgyónás. Sokkal jobban jártok azzal, ha nem magatokról, hanem benneteket érintő témákról beszéltek, nem kérdés-felelet, hanem eszmecsere formájában.
És ha ott ülsz, és nem tudsz mit mondani a másiknak: akkor ez van és kész. És nem azért van, mert TE kuka vagy, hanem mert TI egymással nem tudtok mit kezdeni, nincs meg a közös hullámhossz. Ilyenkor teljesen fölösleges művi úton, fortélyokkal erőltetni a kapcsolatteremtést. Akivel egymásra tudtok hangolódni, azzal úgyse leszel kuka.

Line24 2007.11.17. 18:09:41

Na akkor pár dolgot fűznék hozzá:
- ezek a kérdések nem egy nagyon szórakoztató társalgás menetét vázolják, hanem MINDEN esetben, nőnek és helyzetben feltehető kérdések, amelyek mentőövként szolgálhatnak olyanoknak, akiknek VÉGKÉPP nem jut az eszébe semmi. Ha érkezik rájuk bármiféle válasz, azokon továbbhaladva szépen ki lehet bontani
- nagyon szívesen veszek bárkitől bármilyen kiegészítést, amelyeket hozzáillesztek az előzőekhez
- Jemhadar: ajánlom figyelmedbe a 2. bekezdést. Ha nem érdekel, amit a nő mond és nem tudsz rá reflektálni, akkor vége az egésznek. Ha nő visszakérdez, természetesen válaszolni kell. De csak úgy elkezdeni mesélni magunkról és ömleszteni az infókat a nőre nem kifizetődő, mert igenis beszélni jobban szeretnek, mint hallgatni. S ha az infórmációáramlás deficites lesz, hidd el kérdezni fognak! Hallottam már jó pár esetben azt, hogy azért adta ki 1 lány 1 pasi útját, mert annak be nem állt a szája...

András 2007.11.21. 01:24:17

Ez a fejezet teljesen korrekt. Hasznos, és a valóságban is használható ötleteket tartalmaz.
Kedves Jemhadar: teljesen félreértetted nemcsak ennek a cikknek, de az egész blognak a célját. Nem kész megoldásokat, hanem hasznos ötleteket, tapasztalatokat ad át.
Ha te olyan okos vagy ahogy előadod magad, semmi keresnivalód itt mint olvasó. Menj, és csajozz vagy pasizz be, ahogy tetszik! :))
Megint mondom: itt nem kész megoldásokról és \"tuti stratégiákról\" van szó, hanem ötletekről. Aki még nem fogta fel hogy ezek a dolgok igy működnek, az vagy tapasztalatlan, vagy olyan \"okos\" mint Jemhadar, és haszontalan bármilyen hozzászólás a részéről! :))
Szerencsére az itt olvasottakkal nagyjából már tisztában voltam, és ez sokat segitett a sikeres első randi létrejöttében. Még a legnagyobb vonzalomhoz is kell néha egy kis "löket" hogy tovább haladjon a kapcsolat a beteljesedés felé.
Jól teszi aki megérti ezt.

Gáb-orom 2008.01.06. 04:21:01

Párkapcsolati szakértő vagyok. Most jöttem nemrég külföldi anyagokkal, inditok majd blogot is.

Legnagyobb baja ennek a cikknek a következő:

ez a metódus nem vonzalmat alakít ki, hanem barátságot férfi és nő között. Így a párkapcsolati hatása 1 a 10-hez. Jobb esetben.

Az teljesen oké, hogy a randin a férfi irányit a randin, hiszen neki kell uralnia azt a keretet ami kialakul (vagy sem). A nők nem tudnak felnézni arra a férfira, akik nem tudnak irányítani.

A férfinek először is vonzónak kell lenni, vagy azzá válni. A csajnál el kell érni, hogy úgy nézzen rád, hogy "na végre egy pasi a láthatáron..." Nemcsak, hogy érdeklődő, hanem egyenesen mintha már kezdene szerelmes lenni a pasiba. Egyfajta vágyakozó nézés. Amit ilyenkor még leplezni igyekszik a csaj, de testbeszéde árulkodó.

Aztán jöhet a barátkozós része a dolognak.
Ami itt persze még mindig nem teljesen profi, mert a kérdések nagyon unalmasan vannak feltéve, leírva.

A vonzalom kialakítása félreéthető bókokból, hiteles karakter jó bemutatásából, magabiztos és ugyanakkor pimaszul vicces ugratásokból jön össze. Szerepjátékok eljátszásából, (a csajok ezt imádják)
Fontos, hiteles és elfoglalt karakteres férfi benyomását jól demonstrálni (nem beszélni). Közben átkozottul figyelni a nő nem verbális jeleit, (ahogy a szerző is írta) és (és itt a nagy különbség) ezek alapján reagálni, és nem amit mond.

Ezután jöhet a barátság kialakítása. Ha előbb kezdődik a fenti témák kitárgyalása, akkor barátzónába kerülsz a csajnál. Szexuális érdeklődés nagyon alacsonyan lesz. A szerző korábbi randijai is ezért nem jöttek össze. Gondolok itt a fagyis lány, és a médiás-hegymászós barátnő esetére.

Nem alakítottál ki vonzalmat, ők beraktak egy jó barát (aki meghallgat) kategóriába. A férfi dobozból kiestél, hiába küzdöttél. Vagy akár ők hiába próbáltak küzdeni.

Amikor a vonzalom stabil (5-20 perc jobb esetben), akkor a barátkozós résznél el kell érned, hogy beléd szeressen a csaj. Továbbra is különlegesnek kell lenned (nemcsak tünnöd):
Például ne azt kérdezd, hova utaztál, merre jártál eddig és hova mennél még szívesen, hanem:
"Ha most becsuknád a szemed! Csukd is be! És hirtelen kinyitnád, akkor legszívesebben hol lennél?"

Ezt a csaj meg fogja jegyezni az érzelmiben, ha csak a szokásos sablonkérdésekkel jössz. Max. egy jó beszélgettem egy kedves idegennel érzés jön. És 1 hónap múlva már nem fog emlékezni erre a randira. Fél év múlva már a nevedre sem. Ez van!

Érzékeltetni a csajjal, hogy különleges valamiért számodra. De előtte a csajnál el kell érned, hogy küzdjön érted.

Olyan kihagyhatatlan lépések, amik egy párkapcsolat sikeres indulásakor kihagyhatatlannak tűnnek.

Persze a barátkozós, komfort résznél több randit kell lebonyolítani, hacsaknem olyan vonzalmat nem tudtál kialakítani az elején, ami már feljogosít téged akár aznap a csábításra. Itt is a nőt kell figyelni, és nem verbális jelzéseit.

krampusz 2008.01.28. 08:53:36

k*rvára mind1 mit beszélsz. akár hallgthatsz is. Ha külsőre bejössz a nőnek, legfeljebb te lészel a csodálatos mr. titokzatos : DDD Pesze ha nem, akkor csak egy kuka. A nők sajnos így működnek (legalábis errefele) minden cselekedeted elé a + vagy - jelet az alapján teszik hogy milyen a külsőd. Ha pl. vagánykodik és súlyosabb esésű humorokat nyom el vlki akkar

1. ha jól néz ki: vagyány, ffias
2. ha gyengébb: egy hülye paraszt

ilyen suttyó kettős mércével semmit nem lehet kezdeni.

Ha van eszetek egy dolgora figyletek: fizikai kontaktus: húz feléd, hozzád is ér, összeértek és marad úgy. Persze legjobb ha lekap, vagy le lehet kapni, tapizni. A többi sz*rság hogy humor, témák intelligencia... hagyjátok a p*csába, legtöbb nő asse tudja mik ezek. Tartsátok meg ezeket a haveroknak : > Viszont ha meg lehet fogdosni, simogatni, sőt, simulva kínálja magát iylesmikre, akkor megy a dolog a zútján. A nők láb közül vannak irányítva, úgyhogy ezek számítanak : >
süti beállítások módosítása