Virtuális társkeresés

Mi végre hoztam ezt a blogot létre? - vetődik fel az átlagban ez a kérdés, főleg azokban, akik a virtuális társkeresést még úgy mélységében nem is próbálták ki. Bonyolult feladat önmagában is magunk mellé társat találni. A modern - szabadságtól terhelt - világunkban az emberek nemhogy közelednének egymáshoz, hanem a maguk kis mikrokozmoszait kialakítva - mint egy óriáscsillag felrobbanása után megmaradt apró, szakadt részei - távolodnak egymástól. A bizalmatlanság megakadályozza a régi formák, tradiciók, helyek hatékony mûködését s mindenki próbálkozik azzal, amit jónak gondol. Jó esetben. Mert vannak olyanok is, akik munkájukból és hobbijaikból kiindulva nem nagyon járnak idegen emberek közé és szûkös baráti körükben már nem találva senkit inkább megbékélnek a helyzettel és várnak a csodára: hátha a jószerencse eléjük sodor valakit. Vagy igen vagy nem. S aztán ebbôl születnek a rossz, megalkuvós házasságok. De szerencsére vannak, akik viszont hajlandóak aktívan is tenni magányuk megszüntetésért, méghozzá a technika legújabb vívmányának igen kényelmes módszerével: online társkeresôkbe jelentkeznek be. A mód kényelmes, mert otthoni karosszékbôl is mûvelhetô, kockázatmentes, mert a visszautasítás nem oly sértô, megalázó, mint pl. egy szórakozóhelyen, izgalmas, mert egyszerre részegítôen nagy számú delikvensbôl választhatunk, olcsó, mert a havidíj még mindig gazdaságosabb, mint bármilyen rendezvényre a belépô, tehát sok szempontból egy igazi jótétemény: DE NEM CSODASZER! Valójában ez is az élet leképezôdése, s itt is elôfordulnak bunkók, megtévesztô emberek, szórakozni-másokat átverni akarók, dilisek, lelki betegek, félrelépôk, mûveltek és mûveletlenek, érdekesek és unalmasak, lúzerek és nyerôk, szépek és nagyon csúnyák, kíváncsiskodók és rákattantak: miért is lenne ez jobb, mint a való világ, ha a szereplôi ugyanazok?! Viszont - ha valaki már gyakorlatra tesz szert, jó emberismerô, akkor itt ki tudja szűrni azokat, akik a negatív kategóriába tartoznak, akiket széles ívben el kell kerülni! Ebben a blogban próbálom majd összeszedni mindazt, amit eddig tapasztaltam, hogyan kell jó, informatív adatlapot készíteni, honnan tudhatjuk, hogy melyik adatlap kamu, NETikett, lúzerek és nyertesek, képek elemzése, levelezéstôl a randiig, társkeresô oldalak rangsora és sajátosságaik, kik és miért szórakoznak, biztonság, jó elsô levél, stb.... Szívesen veszem majd a hozzászólásokat, amelyek egyrészt majd árnyalni fogják a képet, másrészt remélem, a beküldött történetekkel szórakoztatva lehet megmutatni a netes ismerkedés hasznát, létjogosultságát, eredményeit és esetleges buktatóit, hogy a jogtalanul illetett negatív kritkát és indoklatlanul rárakodott - "Te miért itt ismerkedsz, hiszen te tök normális vagy?!" - értetlenkedést valami jobbító szándékú és hasznos kritikává, javaslatokká fordíthassuk.

Gyermekes anyák társkeresőkön elkövetett hibái

2007.08.01. 10:00 Line24

Meglepő számomra - aki teljesen konzervatív gyermeknemzés dolgában -, hogy sok, túl sok gyermekes és egyedülálló anyuka van. Pelenkáskoromban is már úgy képzeltem, hogy olyan nő fog nekem gyereket szülni, aki iránti érzéseimben halálbiztos vagyok. Soha nem hagyom/hagyhatom el a gyerekeimet s őket mindenáron együtt neveljük fel. Talán ebben az elgondolásomban megerősített az a tény, hogy én is csonka családban nőttem fel: tudom elég közelről, hogy ez mit jelent!

Ahogy egyre többet tapasztaltam, próbálkoztam egy békés és nyugalmas kapcsolatot megvalósítani - tán saját vad és nyughatatlan természetem, torz értékítéletem, a felelősségtől való túlzott félelem, érettlenségem vagy csak a pechem miatt - annál inkább elkerült a siker.
Sokan tán az első hosszútávú párkapcsolataikban úgy érzik, hogy megtalálták az igazit - ha a második vagy a harmadik lány/srác beváltja az elképzelések nagyját, akkor máris fiatalos hévvel belevágnak a házasságba és a gyermeknemzésbe. Aztán ahogy kezdenek igazán felnőtté válni ezek az emberek - úgy alakul át a gondolkodásmódjuk, elvárási preferenciáik és jönnek rá arra, hogy túl gyorsan választottak: egyrészt nem éltek, másrészt nem próbálták ki magukat mással. A konfliktusok pedig dagadnak, a szeretet - ellentétben a klímánkkal - csak hűl, a szürke hétköznapok pedig gyilkosokká válnak. Innentől kezdve csak az a kérdés, hogy mikor fog belépni és melyik oldalon az a bizonyos harmadik, aki egy gyutacsként fogja felrobbantani ezt a fiatalos hévből és türelmetlenségbôl és optimizmusból összehozott házasságot. Az esetek többségében ilyenkor az asszony marad egyedül a gyerekével s rá hárul az az igen nehéz, esetenként pedig lehetetlennek tûnô feladat, hogy magának partnert találjon, aki elfogadja a gyermekét is.
A társkeresô oldalakon sok ilyen magányos anyukát találhatunk. A hibákat ôk is elkövetik - ahogy gyermektelen sorstársaik is - csak elég speciálisakat. Szeretném ezzel a bejegyzéssel segíteni ôket, hogy párkeresésük ezen a fórumon könnyebb és sikeresebb lehessen.

Hibák, amik elrémíszthetik a férfiakat:
- fotókon nagyon előtérben van a gyermek és háttérben az anyuka
A pasik, bármily egyszerűen és tán túl kegyetlenül hangzik is, de nôt, partnert keresnek maguknak, nem pedig gyermeket. Fokozva a kegyetlenséget, nem is szereteik igazán más ffi gyerekét felnevelni. Ezt bevállalni csak úgy tudják, ha már nekik is van, így azonos "hátránnyal" indulnak, vagy az "áldozatért" cserébe kapnak valamit - egy olyan nôt, aki szépségével, érzelmeivel, ragaszkodásával, egyéniségével szerelembe ejti ôket. De akkor is elsôsorban egy nôt keres a pasi, egy nôvel akar kapcsolatra lépni, s majd ha az elrabolta a szívét és komolyra fordul a helyzet, akkor szeretne foglalkozni a gyermek "problémájával".
Így az a jó ebben a helyzetben, ha korrektül szerepel a gyermek ténye az adatlapon, de egyébként nem állítjuk falként a két felnôtt közzé: sok nô olyan fotókat tesz fel "magáról", amin elbújik a gyerek mögé. Tragikus a helyzet, ha csak ezt láthatja a delikvens - ez azt sugalja, hogy az asszony nem egy tartós párkapcsolatot, szerelmet keres magának, hanem egy apát a gyereknek. S csodálkozik, ha ilyenkor egyáltalán nem érkezik levél avagy igen "érdekes" egyénektôl... A társkeresô oldalak nem közösségépítô site-ok! Nem egy iwiw, ahol régi ismerôsôk, rokonok számára kell prezentálnunk eddigi életünket, magunkat és ha van gyermek, akkor azt is bemutatni. Itt mindenki partnert keres saját részre: cél magunk "eladása" korrektül, de hatékonyan! Tehát, ha fotók, akkor lehetôleg ne legyen gyermek rajta! Ha a pasi érdeklôdik, meg lehet mutatni, ám elsô körben nem ez a lényeges.

- Szöveg:
"Nevelgetem 4 éves kicsi fiam, egy hangulatos házban, és élvezem az életet, s ahogy mondani szoktam: jóképű legyen, sokat keressen, és imádja a gyerekeket, de igazán csak az a fontos, hogy rendes legyen, és a fiam úgyis szelektál helyettem is."
Igen, kijött a farbával: legyen fullos pasi és még könnyedén elviselje más gyerekének a meglétét is, sôt, vágyjon rá!

"Mit is írjak? 29éves leszek, van egy 4 éves kisfiam. Általában vidám, őszinte ember vagyok, utálom a hazugságot.....a többit majd talán..."
Uncsi: az egyetlen információ magáról az, hogy van egy gyereke? A többi semmitmondó általánosság, kb. mintha azt írta volna, hogy két keze van és két lába.....

"Amint a személyes adataimból láthattad, elváltam, gyermekemet egyedül nevelem, sokat csalódtam és mostmár keresem azt az embert, aki mellett boldog lehetek végre."
- gyermekes lúzer. Süt ebbôl a 2 mondatból a megkeseredettség és az unalom.

"Naplóbejegyzés: Ma reggel sem várt egy levél sem. Kezd unalmassá válni. Pedig én írtam sokaknak, becs szó. Kedves barátném kifejtette, biztos azért mert én nevelem a kisfiam :( Én eddig azt hittem attól jobb vagyok, hogy van egy gyerekem - lehet tévedtem."
- elég nagyot. Mindenki saját és boldog családra vágyik. Nem az szerepel a fiatalok álmaiban, hogy majd ha elérem a 35-öt, akkor keresek magamnak egy gyermekes, elvált anyát és felnevelem más ffi gyermekeit. Ez egy tolerálni való hiba, amivel együtt kell majd élni. Csak már szintén elvált apukák ill. gyermektelen de valami gonddal rendelkezô férfiak vállalják be alapból ezt a szituációt. Az életben persze más: pl. egy munkahelyen dolgozók beleszerethetnek csak úgy egymásba, de hogy egy ismeretlen embernél eleve így keressen rá egy jó pasi nôre, az elég érdekes.

"EGYEDÜL NEVELEM 14 ÉVES FIAMAT. OLYAN TÁRSAT KERESEK AKI VELE EGYÜTT ELFOGAD ÉS CSALÁDKÉNT TUDNÁNK ÉLNI. SZÉPARCÚ NŐ VAGYOK. NINCS RÓLAM
KÉP A NETEN DE AKI KOMOLYAN MEG AKAR ISMERNI ANNAK KÜLDÖK MAGAMRÓL."
Itt inkább a fénykép nélküliséget emelném ki: miért kell imádkozni valakinek, hogy ugyan mutassa meg magát? Rengeteg idôt pazaroljanak el levelezésre, miközben nem is biztos, hogy tetszeni fognak egymásnak? Kérem szépen ezt azért átgondolni! Ennyire nem lehet valakinek szegényes az igényszintje, hogy teljesen mindegy legyen a másik fizimiskája! S a hölgynek sem lehet mindegy, hiszen ki is emeli arcának szépségét! Tessék megmutatni!

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fvtr.blog.hu/api/trackback/id/tr71112550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

veta 2007.08.03. 15:10:16

Túl sok a szóló anya. Hát igen, az enyém is az.
Amennyit én ebből látok, elvileg egy kapcsolat alapeleme a bizalom. Gyakorlatilag a mai (nem csak) Magyarországon (de valamiért itt különösen) ilyet mondani egyenlő a nyálas, butuska, naiv idealizmussal.
Itt még az a módi, hogy ha én vagyok az anya, akkor rettegek és apát keresek a gyerekemnek, főállású mama vagyok (mögébújós fotó), illetve, hogy mégcsakazkéne, hogy másgyerekét, na majd kilököm a fészekből, s csinálok másikat, aki okos, szép, tehát tiszta apja (egyes elriasztható pasasok)! Hát...a tippek tök jók, olyan kár, hogy ilyen nyilvánvaló dolgokba bele kell bökni felnőtt emberek orrát (pl. hogy ne csípőből panaszkodással indíts, még ha találnál is hozzá témát, akkor se, meg, hogy most Te mutatkozol be, nem a gyereked)

Veronika 2007.08.05. 22:24:10

Én egyedül nevelem a kislányomat,és nem olyan régen keresek társat itt az interneten.Első körben jelentkezett egy olyan férfi,aki kifejezetten kisgyermekes anyát keresett,mert nagyon szereti a gyerekeket..azt hiszem,nem volt pedofil..de már nem vagyok biztos ebben sem..szóval,azért lehetnek olyan férfiak,akik igenis szeretik a gyerekeket.De hol lehet olyan apukákra találni,akik egyedül nevelik gyermeküket??Mert nekem a legmegnyugtatóbb megoldás az lenne,ha egy hasonló társra találnék!!

molettibaba 2007.08.06. 12:50:18

Sziasztok! Én szintén egyedül nevelem a kislányom! Nállam egészen másfajta próblémák ütköznek ki,mert egy gyerekes anyukát legtöbbször otthon ülő,házitündérkének könyvelik el! Ami részben igaz hiszen a gyereket és a lakás rendben kell tartani és melette dolgozni is kell! A gond ott kezdődik mikor belibegek a tűsarku csizmámba és a nagy kekoltázsba-ez nállam mindennapos dolog! Szóval a vadabb-urambocsá bulizós jellemet és az anya szerepet képtelenek összegyeztetni,holott ezek nagyon jól megférnek egymással! Durván kifejezve vagy szürke egész legyél vagy kurva...középút nincs!!!!! De ez a világ hülyesége!
Még ez rövig megjegyzés...a gyerekes anyák könnyebb prédák mert belemennek sokmindenbe...hát ha lesz belölle valami! De ez sok fájdaslommal jár,mert sokat csalódnak.

Rosszfiú · http://cocktales.blog.hu/ 2007.08.17. 16:18:04

Szerintem a probléma alapvetően az lehet, hogy mindenki saját gyereket akar és ehhez a szándékhoz hozzákapcsol egy csomó másikat is. Például azt, hogy milyen hibákat nem követne el a nevelésénél, mire tanítaná. Illetve az is bele tartozik a dologba, hogy azért mindenki próbál igazságos lenni, de több saját gyerek között is akad kedvenc, hát még akkor, ha más az apja. A magam részéről nem tudom. Az biztos, hogy a férfiak stratégiai gondolkodásmódja miatt az egyedülálló anya eléggé kiszolgáltatott "áldozat" lehet, hiszen a gyerek is szempont és abból az irányból a nem tiszta szándékúak is könnyen hozzáférnek a nő lelkéhez. Aztán meg lelépnek. és az is lehet, hogy éppen a gyerek miatt. Mindenesetre azt hiszem, ha az "igazi" olyan, akinek már van gyereke, akkor a gyerek nem akadály. Én becsülöm azokat a nőket, akik egyedül nevelnek kisembert. Kemény dolog lehet.

krampusz 2008.01.26. 01:57:28

gyermekes anyák a társkeresőkön - ez már eleve egy nagy hiba. tovább szőrözni nem is nagyon érdemes. és mikor ilyen sokan vannak akkor már társadalmi kórkép is. és mikor már ezzé vált, akkor egyénekre vetítve pedig többnyire az ő kórképük is egyben. jó sablonosan, sajnos.

Viviparus 2008.04.24. 13:06:46

Nekem egyszer egy pasi így fogalmazta meg:
Az anyukákkal az a gondja, hogy egy kapcsolatban, szerelemben a nő érzelmeinek ranglistáján legalább néhány évig ő akar lenni az első (természetesen ez vice versa), amíg úgy döntenek, hogy saját gyerekük lesz.

Mosolygó gyilkos 2008.07.08. 23:00:07

Én, pasi létemre el tudtam fogadni a párom kisfiát, sőt... Úgy szerettem és szeretem még most is, miután elhagyott a páromat és a fiát is, mint soha senkit. A gyerek nem lehet akadály, mert magaménak éreztem mind a kettőjüket.

Nehéz az egyedülálló anyukának, mert nem is biztos, hogy nem akar egyedülálló lenni...

Egy srác 2008.12.02. 21:38:36

Sziasztok!
Én egy 31 éves srác vagyok és egy rövid történetet szeretnék elmesélni nektek. Ahol dolgoztam cégnél volt a büfében egy leányzó akivel véletlenek útján közelebb kerűltünk egymáshoz. A lánynak két gyermeke volt egy akkor 1,5 éves fia és egy 6 éves lánya. A szűk kapcsolat a lánnyal csak 2-3 hónapig tartott, de baráti szinten évekig negmaradt a barátszág köztünk! Amit ebből szerettem volna kihozni, a két gyereket anyira megszerettem pár nap alatt hogy még most is visszasírom őket, de az annyukat már régen "elfelejtettem".
Sajnos én még azóta sem találtam meg az igazit, de azt büszkén mondhatom, hogy titkon talán még örűlnék is neki ha volna a jövendőbelimnek egy gyereke, akit szerethetek, már addig is amíg meg nem születik a közös lúrkónk!

szAida 2009.05.04. 14:57:21

Már 2,5 hónapja saját bőrömön tapasztalom, mit jelent egyedülálló anyának lenni. Nem könnyű. És bizony, habár a gyermekünket nagyon szeretjük vágyunk mellette társra és én vágyom arra is, hogy egyszer legyen mellettem valaki, aki nem csak engem, de a fiamat is szeretni tudja. Egyébként az ismerős körömben sok olyan nő van, akinek nem (csak) a jelenlegi párjától van gyermeke és tökéletesen működik a családkép.

laci78 2012.04.04. 20:45:46

@szAida: szia!irnál magadrol?kor,merre laksz,stb.

laci78 2012.04.04. 20:46:42

@Veronika: szia!szeretnék veled ismizni!!lehet??

laci78 2012.04.04. 20:48:40

ha valakinek van gyereke s társat meg apukát keres az irlyon nekem!!
süti beállítások módosítása