Virtuális társkeresés

Mi végre hoztam ezt a blogot létre? - vetődik fel az átlagban ez a kérdés, főleg azokban, akik a virtuális társkeresést még úgy mélységében nem is próbálták ki. Bonyolult feladat önmagában is magunk mellé társat találni. A modern - szabadságtól terhelt - világunkban az emberek nemhogy közelednének egymáshoz, hanem a maguk kis mikrokozmoszait kialakítva - mint egy óriáscsillag felrobbanása után megmaradt apró, szakadt részei - távolodnak egymástól. A bizalmatlanság megakadályozza a régi formák, tradiciók, helyek hatékony mûködését s mindenki próbálkozik azzal, amit jónak gondol. Jó esetben. Mert vannak olyanok is, akik munkájukból és hobbijaikból kiindulva nem nagyon járnak idegen emberek közé és szûkös baráti körükben már nem találva senkit inkább megbékélnek a helyzettel és várnak a csodára: hátha a jószerencse eléjük sodor valakit. Vagy igen vagy nem. S aztán ebbôl születnek a rossz, megalkuvós házasságok. De szerencsére vannak, akik viszont hajlandóak aktívan is tenni magányuk megszüntetésért, méghozzá a technika legújabb vívmányának igen kényelmes módszerével: online társkeresôkbe jelentkeznek be. A mód kényelmes, mert otthoni karosszékbôl is mûvelhetô, kockázatmentes, mert a visszautasítás nem oly sértô, megalázó, mint pl. egy szórakozóhelyen, izgalmas, mert egyszerre részegítôen nagy számú delikvensbôl választhatunk, olcsó, mert a havidíj még mindig gazdaságosabb, mint bármilyen rendezvényre a belépô, tehát sok szempontból egy igazi jótétemény: DE NEM CSODASZER! Valójában ez is az élet leképezôdése, s itt is elôfordulnak bunkók, megtévesztô emberek, szórakozni-másokat átverni akarók, dilisek, lelki betegek, félrelépôk, mûveltek és mûveletlenek, érdekesek és unalmasak, lúzerek és nyerôk, szépek és nagyon csúnyák, kíváncsiskodók és rákattantak: miért is lenne ez jobb, mint a való világ, ha a szereplôi ugyanazok?! Viszont - ha valaki már gyakorlatra tesz szert, jó emberismerô, akkor itt ki tudja szűrni azokat, akik a negatív kategóriába tartoznak, akiket széles ívben el kell kerülni! Ebben a blogban próbálom majd összeszedni mindazt, amit eddig tapasztaltam, hogyan kell jó, informatív adatlapot készíteni, honnan tudhatjuk, hogy melyik adatlap kamu, NETikett, lúzerek és nyertesek, képek elemzése, levelezéstôl a randiig, társkeresô oldalak rangsora és sajátosságaik, kik és miért szórakoznak, biztonság, jó elsô levél, stb.... Szívesen veszem majd a hozzászólásokat, amelyek egyrészt majd árnyalni fogják a képet, másrészt remélem, a beküldött történetekkel szórakoztatva lehet megmutatni a netes ismerkedés hasznát, létjogosultságát, eredményeit és esetleges buktatóit, hogy a jogtalanul illetett negatív kritkát és indoklatlanul rárakodott - "Te miért itt ismerkedsz, hiszen te tök normális vagy?!" - értetlenkedést valami jobbító szándékú és hasznos kritikává, javaslatokká fordíthassuk.

Netes társkeresés - a törlés művészete

2007.09.15. 11:14 Line24

Messzemenően kellemetlen élmény ha végigböngésszük a postaládánkba érkezett leveleket és köztük találunk olyan pár/sok (ez a mennyiség igazából az igényektől, elvárásainktól, saját magunk kalibrációjától-értékelésétől, kialakított szubjektív ideálunktól, általunk keresett személy képétől, eddig bevésődött pozitív és negatív élményektől és korunk szépségideáljától függően alakul ki - tehát Miss Hungary 10-es IQ-val kizárólag sokalni fogja a jelentkező csúnyaságok mennyiségét) kéretlen levelet, amelyek írói bizony nem az emberi faj szebbik részéből kerültek ki, - mondhatni Taigetosz pozitívak -, csak épp elkeveredtek a nagy dobás előtt a beutalóik így megúszták.
Olyan reményekkel regisztrál ide mindenki, hogyha bejelöli a paramétereket és megírja kívánságait, akkor matematikai pontossággal csak olyanoktól kap üzit, akik elképzeléseinek megfelelnek. Persze, akkor is történhet any gikszer és becsúszhat véletlenül egy nem épp megfelelő, ám ha igen nagyszámban érkeznek nemkívánatos paraméterrel rendelkezők ill. "szublimáltjai az előnytelen külsőségeknek", amely tényt még fényképpel igazolják is,
- akkor először csóváljuk a fejünket, de még visszaírunk, hogy bocs nem itten kénne már postaládákat tömögetni,
- majd csak elolvassuk és úgy hagyjuk,
- aztán töröljük őket,
- majd dühösen töröljük őket
- és a végén elkeseredünk, hogy mi csak ennyit érünk?!
Van, akiben ekkor érik meg a kasztváltás érces gondolata és besorolását, saját piaci értékét bónuszról bizony átállítja maluszra és beáll a már totálkárosok népes táborába, de van, aki nem adja fel. Maximum elhagyja a virtuális társkeresés cirkuszi magamutogató porondját avagy másképp fogalmazva a húspiacot. (ahol egyébként szintén nem igazából kelendő a zsíros húsika és inkább a szintisztákat viszik, ahogy nagyikám is élvezettel válogatta anno a sarki hentesnél a véres cafatokat egy kis csirkenyakkal kibélelve húsleves ízesítésének céljából, amely nemes nyaki falatok mind az én tányéromban végezték, mint kisunokának megfelelő csámcsogáselősegítő csibefalatok)
Ténység, hogy pl. a Ráday utca jobb stratégiával gyűjtőhelye az előnyős külsejű embereknek, mint a háló. Ám még így is akad idefent jó pasi és jó nő. Kb ezeket akarja mindenki bevonzani. Érdekes kivételek közé tartozhat Tom és Jerry - egy pasi, akinek e rajzfilmfigurák vannak mindössze az adatlapján - mert az 50 olvasatlan levelével igencsak hasít a nők kiismerhetetlen ízlésének tajtékos tengerén. Elmegyek és én is körberajzoltatom az arcom, hátha duplájára nő az esélyem. De lehet, hogy elég lesz kiszíneznem: Pákó is csajozik ezerrel mint színesbőrű "Star".
Szóval a törlés, a válogatás egyértelmű velejárója a netnek. Itt nincs olyan nagy rizikó és lebőgés, mint a való életben, itt nem kell személyesen, akár mások szeme láttára odamenni egy lányhoz/fiúhoz és egyértelműen elhívni randira s utána elkullogni, égő arccal, ha megkapjuk a visszautasítást. Itt maximum törli a levelünket a kinézett delikvens. Ettől kezdve bizony - akinek nem számít az idő és a fáradság - bepróbálkozhat bárkinél, a visszautasítás nem fáj, nem rombol önbecsülést, sőt, tán észre sem vehető.
Szóval nagy levegő, adatlap behív, postaláda kinyit és delete-re fel! :-)

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fvtr.blog.hu/api/trackback/id/tr31164070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

uzssob · http://uzssob.extra.hu/?p=52 2007.09.15. 20:15:42

"(ez a mennyiség igazából " > attól függ, hogy puncid van-e vagy pöcsöd. Ha puncid van, nem tudsz olyan trágya adatlapot összehozni, hogy ne írnának százával, akár naponta!
Amúgy pedig sokan igenis azért regisztálnak a társkeresőkre, hogy az önbecsülésüket visszaszerezzék: tök mindegy nekik, hogy ki ír, csak írjon, hogy "szép, vonzó", akármi... Ez persze többnyire csak nőkre igaz, mert lévén hogy tizedannyi nő van, mint pasi, igy nekik csak várniuk kell.. és rohamozzák is őket.
A többi a "Web/URL" linken kifejtettem már :-)

fferi11 2007.09.15. 20:36:43



engem idegesít néhány dolog ebben a netes keresősdiben. én is voltam néhány helyen bejelentkezve, és persze egy idő után látja az ember, hogy mindegyik oldalon megjelenik az a reménykedő törzsgárda, amelynek tagjai évek óta fenn vannak mindenütt (én is:) úgyhogy akár már egy találkozót is szervezhetnénk a való világban.
de ez csak rövid kitérő.
én azt rühellem, de piszokul, ha egyáltalán nem is válaszolnak. tudom, hülyeség, ez olyan, mint az álláskeresés, de ott is rühellem az ilyet.
egyszer megcsináltam, hogy összeollóztam egy levelet nők sablonmondataiból: " egyszer ilyen vagyok, másszor olyan" "látszólag visszafogott, mégis szenvedélyes" "szeretem a vidámságot" - ilyesmik, vagy 8 mondat biztos ismerős. ezt elküldtem egy nőnek, és egyoldalas áradozó levelet kaptam tőle, hogy micsoda férfi vagyok, meg minden, sok ilyen mélyérzésű pasas kéne blabla. azt is sűrű mentegetőzések közepette említette, hogy nem vagyok az esete.
és akkor ne üssön meg a guta? hát ezek saját magukkal akarnak összeállni?
nem tesznek fel képet?
ha igen, akkor síszemüvegben, 100 méterről, háttal készült?

Randiguru · http://www.net2bed.com 2007.09.15. 20:45:52

az én sikereim leginkább Grant Adams (www.net2bed.com) és Dave M. www.insiderinternetdating.com/

-nek köszönhetőek:)))))))))))) csajozási tanácsok, a netes sikerekhez. férfiként napi 70 levél, 70%-os válaszolási arány, számtalan telefonszám már az első válaszlevélben:)))))

FAQlyás Menyét 2007.09.15. 21:31:11

Nem lehet sikeres ember, akinek naponta 70 levelet kell elolvasni.

mikk85 2007.09.15. 22:29:57

Egyszer csak úgy próbaképpen feltettem egy női adatlapot, kép nélkül(!), a szövegre nem emlékszem, de nem sablon volt, testi paramétereim normális testalkatra engedtek következtetni. 90 percen belül ~15 levelet kaptam - ebből aztán próbáltam következtetni, milyen nyomás alatt vannak a nők egy ilyen oldalon:). Roppant érdekes volt: már az első levélből látszik, hogy aki írta, az bepróbálkozik-e mindenkinél, és ezt éppen tét nélküli ismerkedésből, alfahím-szindrómából vagy teljes kétségbeesésből teszi. Pár óránál tovább mondjuk nem bírtam, de ha fenn vagyok két napig, megírhattam volna a szociológiai diplomamunkámat. Én is utálom, amikor nem válaszolnak, ezért másokkal sem játszottam el, és már-már női módon kedves, ámde teljesen semleges válaszokban tájékoztattam őket arról, hogy "csak a barátnőim unszoltak", meg hogy kipróbálom, meg hogy nem is leszek már itt sokáig, stb. Azt is érdemes volt figyelni, hogy erre hogyan reagáltak (szinte senki sem hagyta szó nélkül). Néha megdöbbentő pálfordulásoknak lehettem tanúja a kedves nyitólevélhez képest, mert kiderült, hogy az illető éppen gyermekien "demosteztmérkellett?" durcáskodó vagy éppen tahó jellemmel bír. (Ez pl. tipikusan összefüggésben volt az alfahím-szindrómával.:)

kiskiváncsi 2007.09.16. 00:22:31

nekem első a személyes találkozás. utána jöhet az adatlap.
képtelen lennék ilyen oldalakat használni. mondjuk én nem vagyok normális.

atleta · http://www.atleta.hu 2007.09.16. 04:04:37

Kiskoromban en is bohockodtam ilyen helyeken, es ahogy fferi11-et, engem is kurvara zavart, ha nem valaszoltak. Persze minden liba adatlapjan ott volt az elvaras, hogy te neki szemelyesen irjal, es ne ket sort. Az meg ugye ido is, meg egy kis lelkesedest is beletesz az ember. Innen kezdve minimum elvarhato, hogy irjon egy ket sorost valaszt, hogy bocs, de nem (copy&paste, 3 masodperc). Vagy irja le, hogy hagyjuk a suketelest, vegulis arra valo az adatlap, megnezi, aztan ha erdekli, akkor lehet tovabb bohockodni.

Amugy nyilvanvaloan az elore gondosan megszerkesztett levelek jonnek be (egy juzerre keves melo jut, ki lehet csiszolgatni a tokeletessegig). De hat a nok mar csak ilyenek IRL is. A legszarabb ocska dumakkal lehet oket megvezetni (erdemes meghallgatni pl., hogy milyen pasikon szoktak problemazni - erre jo tesztalanyok az ismerettsegi kor tagjai). Aki meg tenyleg komolyan all hozzajuk, azt meg nem veszik eszre. Fel sem merul bennuk, hogy aki profin ismerkedik, az talan sokat gyakorolta ;-))), plusz nyilvan tet nelkul nyomul. De hat legyen ez az o bajuk.

A netes ismerkedes viszont buko. Sok a pasi, keves a no, es az ember nem erre van optimalizalva. Kell ugye kulso meg belso vonzalom (plusz kemia). A kulso az viszonylag gyorsan felmerheo, a lelek megismerese melosabb. Ebbol kovetkezoen semmi ertelme a masodikkal kezdeni, mert az lenyegesen tobb energiat visz el. (Elobb kivalogatom a jo fej csajokat egy csomo meloval, aztan azok kozul konnyen azokat, akik tetszenek is, vagy forditva. A vegeredmeny elvileg ugyanaz, csak a sorrend miatt a melo mennyisege mas.)

Randiguru · http://www.net2bed.com 2007.09.16. 05:53:35

ki mondta, hogy mindet el is olvastam?:))) azért van titkárnőm:)

era · http://fvtr.blog.hu 2007.09.17. 14:50:03

Véletlenül találtam a blogodra, nagyon tetszik. Persze az jön le belőle, amire hamar rájön az, aki az internetes társkeresőn keresgél. A technika csak max. kényelmesebb formáját adja magának az ismerkedésnek, de aztán maguknak kell rájönni,hogy volt-e értelme, hogy ilyen könnyen egymás életébe láttak. Legtöbbször az jön ki hogy a nagyobb merítés csak több szemetet hoz fel.(Elnézést azoktól akik csak azért kerülnek a "szemét"kategóriába, mert nem értem, hogy az 50-es hölgynek minek kell 20on éves "neked leginkább megfelelő társat" ajánlgatni, mikor kérted, hogy 50 felettiek érdelnének- más kérdés, hogy az 50 feletti pasikat igen is érdeklik a huszonéves csajok.)Szóval volt tanárom szavaival élve:" az "alja" mindig jobban látszik". Van akinek jó szórakozás, van akinek segit kitölteni az üres hétvégéit, van akinek -inkább rövidebb, mint hosszabb időre- bejön. Tényleg nem szabad csodát várni tőle, de ön- és emberismeretet adhat. Mégha az is a vége, hogy ezeknél a randiknál még az is jobb, ha .........és akkor egy csomó jó dolgot ki tud találni az ember, ami egyszerre elkezdi érdekelni.
süti beállítások módosítása