Virtuális társkeresés

Mi végre hoztam ezt a blogot létre? - vetődik fel az átlagban ez a kérdés, főleg azokban, akik a virtuális társkeresést még úgy mélységében nem is próbálták ki. Bonyolult feladat önmagában is magunk mellé társat találni. A modern - szabadságtól terhelt - világunkban az emberek nemhogy közelednének egymáshoz, hanem a maguk kis mikrokozmoszait kialakítva - mint egy óriáscsillag felrobbanása után megmaradt apró, szakadt részei - távolodnak egymástól. A bizalmatlanság megakadályozza a régi formák, tradiciók, helyek hatékony mûködését s mindenki próbálkozik azzal, amit jónak gondol. Jó esetben. Mert vannak olyanok is, akik munkájukból és hobbijaikból kiindulva nem nagyon járnak idegen emberek közé és szûkös baráti körükben már nem találva senkit inkább megbékélnek a helyzettel és várnak a csodára: hátha a jószerencse eléjük sodor valakit. Vagy igen vagy nem. S aztán ebbôl születnek a rossz, megalkuvós házasságok. De szerencsére vannak, akik viszont hajlandóak aktívan is tenni magányuk megszüntetésért, méghozzá a technika legújabb vívmányának igen kényelmes módszerével: online társkeresôkbe jelentkeznek be. A mód kényelmes, mert otthoni karosszékbôl is mûvelhetô, kockázatmentes, mert a visszautasítás nem oly sértô, megalázó, mint pl. egy szórakozóhelyen, izgalmas, mert egyszerre részegítôen nagy számú delikvensbôl választhatunk, olcsó, mert a havidíj még mindig gazdaságosabb, mint bármilyen rendezvényre a belépô, tehát sok szempontból egy igazi jótétemény: DE NEM CSODASZER! Valójában ez is az élet leképezôdése, s itt is elôfordulnak bunkók, megtévesztô emberek, szórakozni-másokat átverni akarók, dilisek, lelki betegek, félrelépôk, mûveltek és mûveletlenek, érdekesek és unalmasak, lúzerek és nyerôk, szépek és nagyon csúnyák, kíváncsiskodók és rákattantak: miért is lenne ez jobb, mint a való világ, ha a szereplôi ugyanazok?! Viszont - ha valaki már gyakorlatra tesz szert, jó emberismerô, akkor itt ki tudja szűrni azokat, akik a negatív kategóriába tartoznak, akiket széles ívben el kell kerülni! Ebben a blogban próbálom majd összeszedni mindazt, amit eddig tapasztaltam, hogyan kell jó, informatív adatlapot készíteni, honnan tudhatjuk, hogy melyik adatlap kamu, NETikett, lúzerek és nyertesek, képek elemzése, levelezéstôl a randiig, társkeresô oldalak rangsora és sajátosságaik, kik és miért szórakoznak, biztonság, jó elsô levél, stb.... Szívesen veszem majd a hozzászólásokat, amelyek egyrészt majd árnyalni fogják a képet, másrészt remélem, a beküldött történetekkel szórakoztatva lehet megmutatni a netes ismerkedés hasznát, létjogosultságát, eredményeit és esetleges buktatóit, hogy a jogtalanul illetett negatív kritkát és indoklatlanul rárakodott - "Te miért itt ismerkedsz, hiszen te tök normális vagy?!" - értetlenkedést valami jobbító szándékú és hasznos kritikává, javaslatokká fordíthassuk.

KEZDEMÉNYEZŐKÉZSÉG!?

2009.12.31. 12:00 Line24

Sokan keresnek társat maguk mellé, de még többen élnek értelmetlenül elhúzott, nyöszörgős, szürke, nem kielégítő és egyáltalán nem szeretteljes kapcsolatokban. Ezek persze nem feltűnőek, nem várnak megoldásra - legalábbis környezetük szerint -, hiszen ha van mellettünk valaki, akivel a négy fal közt ugyan unalmas, de el lehet játszani kifelé a tökéletes boldogságot, akkor a külvilág és talán még mi magunk is elhisszük, hogy ez így jó. A jó kis töltöttkáposzta kapcsolatok...
Pár éve egy jó nagy pofáraesés után regisztráltam először, mikor már elegem lett a rengeteg káposztából. Kiszálltam - mindenkinek meglepetést okozva így. Még az exemnek is. A viták hevében ő is elszólta magát, hogy számára is egy marék langyos f..ss volt, de mint minden férfi, gyáván belemerülve a megszokott se nem meleg, se nem hideg löttybe még bőven, talán élete végéig is maradt volna mellettem. Miért? Talán mert engem már ismert s mégha nem is kerek velem - a vége felé már inkább szögeletes és nagyon karcos - az élet, de kiszámítható. Elviselt, én is őt. Talán meg is csalt, de nem érdekelt. Viszont én nem az elviselhető címkére vágytam a páromtól, a leértékelés egyre nagyobb százalékát feltűntető vörös bilétára, hanem az "Igazi" és az "Elkelt" aranyszínű céduláira!

Léptem. Előtte már a munkahelyemről nézegettem ugyan a társkereső oldalak választékát, de regisztrálni és találkozni nem mertem. Gáz lett volna. Ám azt láttam, hogy van választék: legalábbis ami a fényképekről és a szövegekről megállapítható volt.

Aztán külön költözésem első hónapjában találkoztam 1-2 sráccal. Jött a feketeleves! A hazugságok tömkelege. Az egyik: fényképen még szép barna hajú pasi megkeseredve, a világ fájdalmát magán hordozva, tiszta ősz fejjel...
A másik közel egy órán át az exéről mesélt, a "Majd holnap hívlak!" szöveg után négy nappal keresett…
A harmadik nagyképű álcája mögött egy kis nyuszika lappangott.

Az ismerkedés eme formáját pár hónap után megszüntettem. Elegem lett. Hogy most miért vagyok itt újra? Mert az életben azt tapasztalom, hogy a “műköröm, műöröm” nők miatt a férfiak nem mernek kezdeményezni. A kis plázapuncik és azokat majmoló egyéb egyszerű - a külsőségeik mögé bújó nőcik -, akik nagyzoló stílusukkal alázzák a férfiakat, majd csodálkoznak, hogy a kufirc után le vannak pattintva. De a lényeg ebből, hogy az őszinteség már nem pálya. Meg a bátorság is lassan a férfiak ínába száll...
Az utcán a férfiak nagy része utánam fordul, de megszólítani nem mernek. Talán, aki túl sokat van a virtuális térben az képtelen face to face beszélgetni. Ha a kamionsofőr nem logisztikusnak, a vállalkozó nem felsővezetőnek adná ki magát, akkor hamarabb megtalálhatnánk a hozzánk hasonlót. És fiúk, ha őszinte érdeklődéssel fordultok felé, akkor nyugodtan szólítsátok meg azt a lányt, aki szimpatikus. Nem kell a hülye csajozós szöveg! Elég csak annyi, hogy beszélgetni szeretnék veled. Ha kudarcba futsz, mert várja őt valaki otthon, akkor pech, de lépj rajta túl! De még jól is elsülhet: akár még velem is összefuthatsz!

16 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fvtr.blog.hu/api/trackback/id/tr20995959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

falusufni (törölt) 2010.01.01. 14:50:42

Jellegzetes "verjük más f@szával a csalánt" hozzáállás...

Xabi_ 2010.01.01. 22:51:27

Melyik az a barom, aki a nyílt utcán akar bohócot csinálni magából? :)

bagolybagoly 2010.01.02. 14:32:34

Az utcán leszólításról nekem a következők jutnak eszembe: hittérítő, koldus, részeg hajléktalan, falkában rettenthetetlen építő"munkás". Tényleg nehéz nélkülük elképzelni a világot ... de nekem annyira nem hiányoznának.

keiko 2010.01.03. 01:08:58

ez a harom komment igazi magyar hozzaallas....
Igazad van line24,nem kell felni a valtozastol!Utcan,ut kozben /nem kocsidban ulve../
jobban lehet ismerkedni,mint egy zajos fustos "szorakozohelyen"
Ragazzo en vagyok az a bator "krapek" aki az utcan bohocot csinal magbol! :-)))Te a munkahelyeden csinalod ezt?

bagolybagoly 2010.01.03. 17:00:44

A cím egyébként mit jelent? Amikor valaki kézzel kezdeményez? Azt a nagy "népsűrűségű" BKV járatokon szokták a rendkívül "bátor" "igazi" férfiak.

bagolybagoly 2010.01.04. 10:49:43

@Kedves Nard: Igen, ahhoz tényleg nagyon fontosak a kézségek.

Bond, JamesBond · http://twitter.com/fisssi 2010.01.08. 09:59:24

Nekem szimpatikus a bejegyzés, illetve annak tanulsága. Kicsit már közhelyes, hogy a "normális" (kinek mi a normális...) férfiak nem mernek kezdeményezni, a suttyó/bunkó/gerinctelen alakok bezzeg... Azért vannak kivételek.

#szájbergyerek# 2010.06.19. 12:13:36

Nekem az a tapasztalatom, hogy még az átlagos kinézetű lányoknál is magasak a elvárások. Ha egy pasi nem villant izmot, tetkót, verdát, lóvét, akkor szóba sem állnak vele. Ezek után hogy merjen bárki kezdeményezni, aki esetleg nem egy jóképű, izmos adonisz?

becsajozok.hu · http://becsajozok.hu 2014.12.30. 05:29:29

@#szájbergyerek#: Humorod is lehet például, vagy kellemes kisugárzásod stb.

#szájbergyerek# 2014.12.30. 10:33:13

@becsajozok.hu: Lehet de csak önmagában mindkettő kevés.
Tényleg nem akarok kötekedni de a "kellemes kisugárzás" is rokon értelmű kifejezés a jó külsőre. :)

becsajozok.hu · http://becsajozok.hu 2015.01.02. 14:09:37

@#szájbergyerek#: Biztos láttál már olyat, amikor vkit azért csíptek az emberek, mert olyan pozitív, vidám hozzáállása volt mindenhez. Ill. ha vki pár éve tantrázik akkor a szexuális kisugárzása erősödik fel. Abban egyetértünk, h ha vki jól néz ki könnyebben ítélik pozitívan, de ezen nem áll vagy bukik semmi. ;)

#szájbergyerek# 2015.01.04. 15:38:47

@becsajozok.hu: Láttam már ilyet, viszont a "csíptek valakit azért, mert ..." nem feltétlenül egyenlő azzal, hogy szeretik, imádják, odavannak érte a nők, Uram bocsá' lefeküdnének vele egynél többször is. Sokkal összetettebb ez ennél. :)
Ösztönlények vagyunk, még akkor is ha ilyen "kisugárzás" meg "pozitív hozzáállás" mantrákkal próbáljuk tagadni.

becsajozok.hu · http://becsajozok.hu 2015.01.04. 16:08:49

@#szájbergyerek#: Szóval akkor csak a külső számít? Egy átlagos pasival már le sem fekszenek a nők?

#szájbergyerek# 2015.01.04. 16:17:09

Sajnálom ha csak ez jött le.
Akkor ismét: Önmagában a jó humor/cukipofaság/pozítív hozzáállás kevés ha nem párosul jó (de legalább elfogadható) külsővel a másik fél számára. Persze lehetnek egyéb szempontok is.
Bár ha lehet választani egy elfogadható, átlagos vagy kifejezetten jó külsővel megáldott egyén között, akkor ugye nem kell sokat gondolkodni, hogy melyiket választják. :)

Lednecki Alexandra 2016.12.13. 21:42:27

Szerelmes akarsz lenni? Akkor tedd meg az első lépést!
Új esélyek szingliknek! Teljesen ingyenes a társkereső oldal,
ahol csak egy 10 másodperc a regisztrálás és bármi elképzelhető.
www.felszedlek.hu
INGYENES!!
süti beállítások módosítása