Virtuális társkeresés

Mi végre hoztam ezt a blogot létre? - vetődik fel az átlagban ez a kérdés, főleg azokban, akik a virtuális társkeresést még úgy mélységében nem is próbálták ki. Bonyolult feladat önmagában is magunk mellé társat találni. A modern - szabadságtól terhelt - világunkban az emberek nemhogy közelednének egymáshoz, hanem a maguk kis mikrokozmoszait kialakítva - mint egy óriáscsillag felrobbanása után megmaradt apró, szakadt részei - távolodnak egymástól. A bizalmatlanság megakadályozza a régi formák, tradiciók, helyek hatékony mûködését s mindenki próbálkozik azzal, amit jónak gondol. Jó esetben. Mert vannak olyanok is, akik munkájukból és hobbijaikból kiindulva nem nagyon járnak idegen emberek közé és szûkös baráti körükben már nem találva senkit inkább megbékélnek a helyzettel és várnak a csodára: hátha a jószerencse eléjük sodor valakit. Vagy igen vagy nem. S aztán ebbôl születnek a rossz, megalkuvós házasságok. De szerencsére vannak, akik viszont hajlandóak aktívan is tenni magányuk megszüntetésért, méghozzá a technika legújabb vívmányának igen kényelmes módszerével: online társkeresôkbe jelentkeznek be. A mód kényelmes, mert otthoni karosszékbôl is mûvelhetô, kockázatmentes, mert a visszautasítás nem oly sértô, megalázó, mint pl. egy szórakozóhelyen, izgalmas, mert egyszerre részegítôen nagy számú delikvensbôl választhatunk, olcsó, mert a havidíj még mindig gazdaságosabb, mint bármilyen rendezvényre a belépô, tehát sok szempontból egy igazi jótétemény: DE NEM CSODASZER! Valójában ez is az élet leképezôdése, s itt is elôfordulnak bunkók, megtévesztô emberek, szórakozni-másokat átverni akarók, dilisek, lelki betegek, félrelépôk, mûveltek és mûveletlenek, érdekesek és unalmasak, lúzerek és nyerôk, szépek és nagyon csúnyák, kíváncsiskodók és rákattantak: miért is lenne ez jobb, mint a való világ, ha a szereplôi ugyanazok?! Viszont - ha valaki már gyakorlatra tesz szert, jó emberismerô, akkor itt ki tudja szűrni azokat, akik a negatív kategóriába tartoznak, akiket széles ívben el kell kerülni! Ebben a blogban próbálom majd összeszedni mindazt, amit eddig tapasztaltam, hogyan kell jó, informatív adatlapot készíteni, honnan tudhatjuk, hogy melyik adatlap kamu, NETikett, lúzerek és nyertesek, képek elemzése, levelezéstôl a randiig, társkeresô oldalak rangsora és sajátosságaik, kik és miért szórakoznak, biztonság, jó elsô levél, stb.... Szívesen veszem majd a hozzászólásokat, amelyek egyrészt majd árnyalni fogják a képet, másrészt remélem, a beküldött történetekkel szórakoztatva lehet megmutatni a netes ismerkedés hasznát, létjogosultságát, eredményeit és esetleges buktatóit, hogy a jogtalanul illetett negatív kritkát és indoklatlanul rárakodott - "Te miért itt ismerkedsz, hiszen te tök normális vagy?!" - értetlenkedést valami jobbító szándékú és hasznos kritikává, javaslatokká fordíthassuk.

Akiket a lovebox statija megcsapott

2007.11.05. 22:48 Line24

A reménytelen esetek.

Vannak páran. Akik már évek óta fent. Nem kényszerűségből járnak vissza - mint azok a pechesek, akik találkoznak, járnak, majd szakítanak, s legalább megpróbálkoztak egy kapcsolattal csak nem sikerült s így keresnek tovább -, hanem azok, akiket stabilan évek óta fent eszi a fene. Kapják a maileket, jönnek különböző jelentkezők, de érdekes módon egyik sem az igazi. Ők a reménytelenek. A netes társkeresőkre kattantak. Akiknek senki és semmi nem elég jó. A lelkileg megtiportak. Akik igazából nem újat keresnek, hanem a régit, az exüket. Vagy valami annál is jobbat.
Vonzó külsővel rendelkeznek, tehát biztosan kapnak szép számú jelentkezést. Tán még az adatlapjukat is ki tudják tölteni értelmes szöveggel. De aztán kész. Válaszolni képtelenek. Randizni képtelenek. Ránéznek egy adatlapra és máris csukják be, mert nem Mr. tökéletes található rajta. Sokszor nem olvasnak levelet, nem olvasnak adatlapokat, csak fényképet néznek: nem Richard Gere, akkor megy a kukába!
Semmibe nem kerül manapság felregisztrálni egy társkereső oldalra: kb 5 perc a munkahelyi gépről és internet elérésről. Már szinte mindenütt van, lassan már a vakolókanálba és a parizeres mérlegbe is tesznek egy hot spotot. Mobilja pláne mindenkinek van, így aztán még egy emelt díjas sms-sel is meg tudja támogatni ezt a friss adatlapot - ha kell egyáltalán.
Aztán lehet nézegetni a jelentkezőket. És törölgetni. Mert ez egy nagyon jó szórakozás, igaz? Egy idő után már lehet írni fikázó szöveget is az adatlapra - mert pár ilyen lány a sok jelentkezőtől azért egy picit felbátorodik és kinyitja a szájacskáját és megemeli kezdeti igényszintjét is - s követelni kezdi a sablon dumák helyett az egyedit, a jópofa szövegeket, a szórakoztató levelezést, a 160-as magassága mellé a min. 180-as pasit, kocsi+pénz+diploma+sárm+legyen meg minden ellentétes tulajdonság benne egyszerre: határozott-de figyelmes, nők kedvence-de hűséges, független-de ragaszkodó, érzelmes-de nem nyálas, határozott véleménnyel rendelkező-de mindig mindent figyelembe vevő, egzisztenciával rendelkező-de ne pénzhajhász és sok ideje legyen a partnerére, szép és ápolt-de nem hiú.
Szegény ti, adatlapok és jelentkezők közt kukázók, akiknek már semmi nem elég, akik reménytelenül várnak a jobbnál is jobbra, akiknek életformájuk lett a netes társkeresés: a rengeteg jelentkező közt elvész a lényeg, s ti bizony így örökre egyedül maradtok.

Idézek egy adatlapból, amelyre mindez abszolút igaz:
"Királylány. Olyan hétköznapi fajta. Csillogó ruhák, ékszerek, lovagok nélkül. Tulajdonképpen csak egy copfos apró lányka. Kócos tincsekkel, smink és tűsarkú nélkül. Még nem vagyok alkalmas a szerelemre. Akkor sem, ha mindenféle beleszerettem statit írtok. Amúgy a szerelem mellett most a dugásra is alkalmatlan vagyok. Remélhetőleg idővel mindkettő változni fog:-)
2003 szept.27 óta a LoveBox tagja.
Eddig 161466 alkalommal nézték meg a lapját."

37 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fvtr.blog.hu/api/trackback/id/tr6210576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Night 2007.11.05. 23:34:57

A lovebox ilyen szempontból TEMETŐ.

Két nappal azután lett az első \\\"normálisnak\\\" nevezhető kapcsolatom, hogy töröltem magam.

Közel négy év után.

De ez a sztori sem javítaná danger statisztikáját.:D

Pedig én azt hittem, hogy nyitott vagyok.
Én azt hittem, hogy tényleg akarom... és próbálkoztam is.

De a net keményebb függőség, mint a heroin, és csak önbizalom-erősítésre alkalmas - olykor - másra nem, ha napi szinten használod.
Viszont tulajdonképpen végül meg is gyógyít, csak néha ez nagyon-nagyon sok idő...

Hajrá mindenki!:-)

atleta.hu · http://www.atleta.hu 2007.11.06. 21:11:40

Es ha csak jatszik? Regen volt, aki tamagocsival szorakozott. Ma van, aki WoW-ozik, van aki iWIW-ezik, es talan olyan is, aki fentart egy-ket reget tarskereso oldalakon. Talan nem is igazi keppel, de az is lehet, hogy igazi. Ettol meg mondjuk IRL siman lehet hogy van (eleg) kapcsolata.

ndomine 2007.11.17. 15:57:47

"Enyhe" ellentmondást érzek a fenti és a "Paraméterkönyv" című írás között.....
(Most akkor ki is gondolja szükségszerűnek, hogy a másik élő, egyedi, megismételhetetlen és mellesleg örökké átalakuló embert bele kell nyomni egy sablonba, és ha nem illeszkedik, a teli baloldali kalapba, ha igen, akkor az üres jobboldaliba kell dobni? "Jaj, azok a hülye reménytelenek...! Mit is képzelnek magukról...?")

Line24 2007.11.17. 17:56:11

Ndomine: a két írás teljesen másról szól, így összefüggés és ellentmondás nehezen található köztük. De ha mégis rávilágítasz, akkor boldog leszek, mert
ad1: újabb síkját fedezed fel az írásaimnak
ad2: megint tanulok valamit.

ndomine 2007.11.18. 10:52:19

Nem akarok kötözködni, szerintem leírtam, mi az összefüggés.
Az egyik írásban te kifejted, hogy a jelölteket egy folyamatosan fejlődő követelményrendszerhez méred hozzá, mindezt úgy beállítva, hogy ez így természetes és mindenkinél így van, a másikban pedig keményen lesajnálod azokat, akik ebben a feltételesdiben náladnál messzebbre mentek, és ezért magányosak - hozzád hasonlóan.

abi 2007.11.18. 12:59:50

upsz ,lb egyik legjobb,de közben annyi felhasználoja van érdekes modon ,h hihetetlen,de miért is ?mert minden ismerkedönek van még egy reglapja(leskelödöje)aki ismeri tudja miröl beszélek ,ha csak ,minden 2.emerkének van leskelödöje, akkor miért ne lehetne létszám sok ezer?,nos ilyen álreglap mögé bujva keresgélnek emberkék, álparaméterekkel,álképekkel,a statizni a legegyszerübb mégcsak meg sem kell fogalmazni egy mondatot se,mert helyettünk vmi idiota stati elmegy ,azt vagy lereagálja az illetö vagy nem:(de mit veszithetek:)?tehát, mitöl és hogyan lesz udvarlás?vajon ,ha tényleg idövel talál vki vkit?hmm ..sztem csak alkalmit,pláne aki még nem romlott el ott:( akkor lejön-e innen,vagy van-e másik adatlapja?mert az ember idövel ha már megszokta visszavágyik visszajár ,nézelödni ne adj isten beszélgetni ,mert ott a billentyük mögött ,nem kell kiöltözködni, vagy viselkedni tehá,t kialakul a játék a betükkel müfaj:(,és ha megismerkedtünk, nézzük meg egymást iwiwen,takitika állitolag onnan letudod inforrmálni h tényleg ö e.?micsoida biztonság ez sem igaz:(akkor már tulképp jelöljük is be egymást, ha taliztak azért, ha nem akkor meg azért mert majd egyszer ,de növeld az ismeröseim számát légyszi,igaz ,ez nem nevezhetö ismerösnek ,csak 1-2 levélválto micsodáknak ,dehát a ai fegyorsult világban ez is megteszi, s hanem tetszik ,hát vegyél le az ismeröseid közül...pff nesze..ezaz ..és akkor ,ez is ,megint mi?:(

Line24 2007.11.18. 13:12:42

Ha nem akarsz, akkor ne tedd! :-)
De rendben tárgyaljuk ki és járjuk körbe:
- úgy érzem, te nem értesz egyet a paraméterkönyv írásban lévő állításaimmal. Úgy gondolod, hogy az embereknek nincsenek elvárásai a partnerével kapcsolatban, amelyek idővel változnak? Tehát neked nincsenek?
- a loveboxos - túlzott elvárásokról - pedig azért negatív a véleményem, mert nem valós kapcsolatok folyamán formálódik, alakul és lesz jó esetben egy vállalható kompromisszumok alapján meghozott igazán jó döntés, hanem mesterséges, mű, virtuális levelezések, de nem igazi együttélések, találkozások, szerelmek közben formálódik. S ez nem jó! Úgy gondolom, hogy még szerinted sem!
- ha már lassan személyeskedésbe megy át az érvelésed és belerángatod elméleti vitánkba a magánéletemet, akkor igazán örülnék, ha felkészülten tennéd és legalább alaposan elolvasnád a blogomat, legfőképp a saját élményeimről szóló írásokat!

ndomine 2007.11.18. 13:28:46

Nem én "személyeskedek" meg belerángatok, te vagy az, aki önként kiteregeti a magánéletét az írásaiban, és az ebből származó információk alapján vontam le következtetéseket. Tényleg nem olvastam el a vonatkozó háttérirodalmat :), lehet, hogy 25 éve házas vagy, ez a dolog szempontjából tökéletesen lényegtelen, én két kerek egésznek szánt írást olvastam el, és ami azokban volt, abból következtettem és arra reagáltam.
Szóval aki érzelmes és személyes hangvétellel ír nyilvánosan a magánéletéről, az ne csodálkozzon, ha egy esetleges válaszban szóbahozzák a magánéletét...
Amit a műélmények által okozott műelvárásokról írsz, azzal tényleg egyetértek, csak éppen te a cikkedben még nem így írtad le. Azért nem értettem valószínűleg.
Az embernek mindig vannak elvárásai, és az elvárásai terén mindig kell KOMPROMISSZUMOT KÖTNI, ha egy kapcsolatba belemegy. Minden egyes embernél lesz legalább egy kizáró tényező, ellenérv, stb., ami miatt "nem kell"; nem egy a százból, hanem 0 a 3 milliárdból az, aki kielégít minden elvárást. Aki elsőre megfelelőnek látszik, arról később derül ki, hogy vannak a te elvárásaiddal nem egyező tulajdonságai. Hogy mi az, amivel kompromisszumot tudsz kötni, és mi az, amivel nem, ez végső soron szubjektív, és szerintem nem meghatározható, hogy mi dönti el. Ha nem így lenne, akkor nem lennének rossz házasságok meg rossz kapcsolatok, mert létre sem jönnének vagy egyből megszűnnének.
Az embernek mindig van egy zsánertípusa, de a gyakorlatban pont azok, akikkel több éves kapcsolatokba belemegy, szinte egyáltalán nem, de maximum felerészben felelnek meg ennek.

yud67 2007.11.29. 15:48:30

Ezen a néven voltam fönt az LB-n, igaz nem sokáig, csak pár hónap volt.
Egy megromlott házasság, majd csendes válás után mentem oda fel, hátha alapon. És nekem bejött! Megtaláltam ott a párom, másfél éve már együtt vagyunk!
A fenti írásban említett hölgyek valóban megtalálhatók ott, de az ilyesféle urakban sincs hiány. Van mindenféle kínálat: csak szexet keresők, szórakozásból, unalomból ottlévők, komolyan gondolók, tényleg párt keresők stb.
Azt hiszem nem lehet általánosítani. Mint ahogy a való életben is vannak mindenféle emberek. Én az internetes társkeresést inkább a monden kor lehetőségének gondolom, mint ahogy régen az "ötórai teák" voltak potenciális lehetőségek, a kor változásával most az internetes társkeresők azok. Semmiképpen nem ítélném el a dolgot, sem az ottlévő embereket. Mindenki a boldogság kék madarát keresi, hogy milyen eszközzel, az már csak a lehetőségektől függ. Szerintem.
üdv: yud67

lovely 2007.12.05. 22:44:48

Sziasztok!
Én is az LB tagja vagyok. Igaz még csak néhány hete. Az elején megijedtem.... mi ez? Szex partner kereső? Mert kaptam olyan leveleket, hogy húúúúúú! De azután előkerültek a normális meberek is. Jó, nem tudhatjuk, és én általában fenntartással fogadom a csupa jó dolgokat írókat. Mert akkor miért vannak mégis egyedül? És akkor eszembe jut, hogy bas*us, én is egyedül vagyok, pedig nem vagyok még öreg (33) nem is vagyok csúnya, de valahogy a kapcsolataimban csalódnom kellett. És manapság hol ismerkedjen az ember gyereke aki elmúlt már 20? :) Miért ne ott? Ott legalább élet van. (Mondjuk érdekes amit mondtatok a kukcskáló 2. regről. Nekem ez még nem jutott eszembe)
Mert pl. a pasizas.hu-n annyira gyér a "felhozatal". Néhány jelenlévő, oszt kész.
A netes társkeresőket én egy nagy gyűjtő kosárnak tekintem. Ott legalább azok vannak, akik társat keresnek. És nő létemre, megvárom hogy az urak írjanak keressenek, még ha csak egy statit is küldenek. Jelzem azt utálom, ha az ilyen oldalakon nincsenek képek, vagy valami cicás kép, szex képregény vagy valami olyasmi amiből az úr kiléte egyáltalán nem derül ki.
Attól, hogy így ismerkedünk, még igenis arra várunk, hogy ne nekünk kelljen a pasit "felszedni".
Jó, tudjuk, hogy a nő választ. De az első lépét nem neki kell megtenni. :)
És ha írnak, vagy statiznak, és szimpik első ránézésre, válaszolok. És ha ezután is tetszik, találkozom velük. Nem húzom hetekig. Essünk túl rajta. Úgy is ez a döntő. :)Lehet, hogy azután még sem lesz előle semmi, de muszály személyesen is látnom, mert jobban kiismerhető az ember személyesen, mint néhány betű halmazából, amik érzelmeket nem is közvetítenek vagy lehet, hogy segítséggel születtek.
Azt viszont nagyon utálom, ha az első találkozáskor elvárják, hogy csók legyen, ne adj isten szex is. Ne legyen má kötelező! Na jó, ha nagyon bejön.... de ez még nem fordult elő. :)

Tetszik a blog. Most találtam, de nagyon szórakoztató, értelmes és tanulságos.
Köszönöm, hogy megosztod velünk élményeidet. :)

Thonuzaba 2007.12.06. 20:14:36

Ez itt valami leki szemetesláda-féle. Legalábbis az fenti írásokból ezt szűrtem le magamnak.

smartdrive 2008.01.04. 19:53:31

szia Night. miért nem jossz vissza? :D

Oz 2008.01.05. 07:02:23

Aki az életben lúzer, az a neten is az. Persze egyszerűbb a szájtot, a többieket vagy akár a bolygó-együttállást okolni, mint szembenézni a ténnyel, hogy bizony balfékek vagyunk.

Csiga 2008.01.05. 10:20:54

Oz: majdnem igaz, amit írsz. Csak annyi a megjegyzésem, - hogy mégha az embert kedveli a másik nem -, akkor is egy elég szar stílus, hozzáállás alakult ki a Loveboxon, ami már rég nem az ismerkedésről, a kapcsolatépítésről szól, inkább a chatről, népszerűségszerzésről, átverésről és kefélésről.
Sok emberrel találkoztam már, aki használta a site-ot és még egyetlen egy sem büszkélkedett el vele, hogy sikerült neki komoly és tartós (legalább 3-4 hónap) kapcsolatot felszednie! A maximum 1-1 szex volt...
De ha már te ilyen nagy varázsló vagy, biztosan meg tudsz lepni pár nagyon szép sikersztorival!

És igen, vannak olyan "beteg" csajok is fent, amiről a cikk szól: nem kóser dolog évekig itt lógni, főleg ha még van egy megnyerő külseje is a lánynak: ilyen esetben az agyában nem stimmel valami!

pillanat 2008.01.05. 13:42:19

Tulajdonképpen megtiszteltetésnek is vehetem, h annyi reglap közül pont az enyémről sikerült idézni.
Sőt, még azt is megkockáztatom, részben igazatok van. De mint mindig, az éremnek van egy másik oldala is. Jelen esetben az én oldalam.
Amit ismerni véltek, véleményt alkottok,az nem egy bulvár magazin, hanem az életem. Amiről nagyon-nagyon sok dolgot nem tudtok. Többek között azt sem, miért született az, amit idéztetek.
Itt vagyok, kérdezhettek. Néha nem árt, mielőtt skatulyákat alkottok.

Susu 2008.01.05. 14:27:35

Én csak gratulálni tudok a szerzőnek a magas színvonalú irományáért.
Na meg azért, hogy a saját életében megélt minden nagyobb csalódásokat sikerült burkoltan beleírnia. Mert jócskán van benne. Lényegtelen, hogy ezt esetleg egy társkereső oldalon vagy a valós életben szerezte, azok az emlékek még mindig nagyon fájnak neki.
Az igaz, hogy a cikkben vannak igazságok, de ezt nem lehet ráhúzni az egész oldalra, ezt sem lehet általánosítani, ahogy semmit se.
Vannak,, igen, pénzes pasik, akiknek egy buta csaj kell egy estére, de azért "jól" nézzen ki.
Vannak csajok, akik a pénzes hapsikra vadásznak, hogy valaki kielégítse csupán testi vágyaikat.

De van a sitenak egy másik oldala, amit kevesen ismernek és kevesen tapasztalnak meg. Ez nem csak arról szól, hogy legyen egy csajod vagy egy pasid. A nevében is benne van, hogy TÁRSkereső oldal. Az embernek a barátja is a társa.
És igen! Lehet azt is találni. Még hozzá szép számmal. És lehet, hogy értékesebbek, mint a valóságban lévő barátaid. De ezt leírni teljesen felesleges, hisz aki nem akarja úgy se hiszi el és csak az idiótaságot látja az oldalban.
Az meg már mindnekinek a saját dolga, hogy ki épp mire használja, de általánosítani senkit és semmit nem lehet!!!!

tyler az 51:-) 2008.01.05. 15:04:49

Azt hiszem elég nagy kutatómunka állhat ez mögött,hiszen véleményt kreálni a másikról csak bizonyos mélységekig történő ismerettség után lehet ..és ezek a mélységek most ágyon kívűl értendőek.
A lovebox temető?!
nekem például életem legnagyobb szerelmét hozta...és pontosan ezért nem állnék egyik "oldalra " sem,mert azt hiszem a loveboxot fejtegetni a temető...ez pedig azért van így,mert lehet beszélni regekről ill. álregekről...lehet idézgetni olyan ember adatlapjáról akit nem is ismersz...de az igazságot soha nem fogod felfedni...mert nincsenek tényszerű dolgok...kivéve azon naplókat akik rendszeresen és őszintén írják beszámolójukat életükről..no de itt ismét jön a saját véleményfejtés ami ugye arra mutatott rá,hogy mennyi álreg van..,nos innentől kezdve pedig semmi sem lehet szinte tényszerű.
Privát véleményem,hogy a box helyet ad annak aki igényli..és aki pedig nem szereti az távozzon..ez ilyen egyszerű.én is találkozok olyan emberekkel akikkel nem tudok társalogni..ezért nem is teszem..viszont van rengeteg jó barátom és ugye a kedvesem akik miatt igenis hálás vagyok dangernek..mert adott egy plussz teret ahol barátságot ,szerelmet és egyáűltalán emberi érzelmeket és érzéseket adhatok és érezhetek..igaz meg vannak a virtualitás határai..és ezért jutottam el a találkozóig azzal akivel úgy éreztem,hogy kellett.
örülök,hogy pillanat ilyen népszerű:-)de azért én is kíváncsi lennék,hogy hozzájárulás nélkül lehet e ilyet?!publikus a napló ez igaz,de mielött valakit példának hozol nézz a dolgok mögé is..ismerd meg aztán "skatulyázz".
Nem lázadni..felháborodni jöttem ide...
véleményt mondani..hiszen ez a funkció adott.
szép napot mindenkinek

tyler az 51:-) 2008.01.05. 15:05:06

Azt hiszem elég nagy kutatómunka állhat ez mögött,hiszen véleményt kreálni a másikról csak bizonyos mélységekig történő ismerettség után lehet ..és ezek a mélységek most ágyon kívűl értendőek.
A lovebox temető?!
nekem például életem legnagyobb szerelmét hozta...és pontosan ezért nem állnék egyik "oldalra " sem,mert azt hiszem a loveboxot fejtegetni a temető...ez pedig azért van így,mert lehet beszélni regekről ill. álregekről...lehet idézgetni olyan ember adatlapjáról akit nem is ismersz...de az igazságot soha nem fogod felfedni...mert nincsenek tényszerű dolgok...kivéve azon naplókat akik rendszeresen és őszintén írják beszámolójukat életükről..no de itt ismét jön a saját véleményfejtés ami ugye arra mutatott rá,hogy mennyi álreg van..,nos innentől kezdve pedig semmi sem lehet szinte tényszerű.
Privát véleményem,hogy a box helyet ad annak aki igényli..és aki pedig nem szereti az távozzon..ez ilyen egyszerű.én is találkozok olyan emberekkel akikkel nem tudok társalogni..ezért nem is teszem..viszont van rengeteg jó barátom és ugye a kedvesem akik miatt igenis hálás vagyok dangernek..mert adott egy plussz teret ahol barátságot ,szerelmet és egyáűltalán emberi érzelmeket és érzéseket adhatok és érezhetek..igaz meg vannak a virtualitás határai..és ezért jutottam el a találkozóig azzal akivel úgy éreztem,hogy kellett.
örülök,hogy pillanat ilyen népszerű:-)de azért én is kíváncsi lennék,hogy hozzájárulás nélkül lehet e ilyet?!publikus a napló ez igaz,de mielött valakit példának hozol nézz a dolgok mögé is..ismerd meg aztán "skatulyázz".
Nem lázadni..felháborodni jöttem ide...
véleményt mondani..hiszen ez a funkció adott.
szép napot mindenkinek

Line24 2008.01.05. 15:25:57

Kedves Tyler!
Dehogy áll kutatómunka a fenti cikk mögött. Ez egy vélemény - a sajátom, amely a tapasztalataimból szűrődött le. S a vélemény szabad, ahogy a tiéd is!
Azonkívül első bekezdés, első sora: "Vannak páran..." Ez mit jelent? Hogy nem minden Loveboxos olyan, mint a fenti - úgy sejtem általad igazán el sem olvasott, - cikkben: szó nincs általánosításról!
Örülök, h neked sikerült, de sajnos nagyon-nagyon sok embernek nem: s ezek valóban távoztak is az őket ért csalódások, bunkó beszólások, durva elutasítások és átverések miatt. Túl sokkal találkoztam, túl sokkal leveleztem, akik panaszkodtak.
S ha te nyersz a lottón, az nem jelenti, hogy másnak is kell, s nem jelenti, hogy ez a tutti recept a meggazdagodásra!

tyler az 51:-) 2008.01.05. 15:58:28

Kedves Line24!
igen véleményt mondtam.se több se kevesebb.
eszem ágában sincsen veszekedni vagy saját igazamról győzködni sem téged sem pedig mást.
foglalhattam volna több oldalba is a leegyszerűsített mondanivalót..
vannak bizonyos részek amik nem tetszenk az olvasott cikkből,de ez nem azut jelenti,hogy az íróját véres ellenségemnek tekintem..mit tanulhatna az ember az életben,ha mindenkit megutálna aki más véleményen van!?

spec nekem ez nem tetszik:"Kapják a maileket, jönnek különböző jelentkezők, de érdekes módon egyik sem az igazi. Ők a reménytelenek."
ezt akár magamra is vehetném...mert évekig én sem találtam senkit.de ettőlk még nem éreztem magam reménytelennek.
Tudod szerintem az kever most itt nagy vihart,hogy magára veszik az emberek amiket írtál..és hozzám meglehetősen közel álló pillanat is gondolom ki van akadva,hogy az ő regjéről vettél dolgokat...ez a probléma oka,hogy ők szerepelnek személyes gondolatukkal itt,holott lehetnek annak igenis mögöttes tartalmai,ez viszont csak azok számára egyértelmű akik valóban jól ismerik őket.
Elolvastam a cikket...nem szokásom úgy írni,hogy nem olvasom végig a dolgokat...
tudod mit,,szerintem nincs is kiakadva pillanat..talán egy kicsit.
lottós példa...több embert is ismerek akik szintén ilyen jó "helyzetet" köszönhetnek a boxnak.
Tudom mit mondasz és igazad van!rengetegen keserednek el és nem találnak kiutat és reménytelenül keresgélnek...de ez nem biztos ,hogy azt jelenti,hogy pillanat is éppen ilyen...azért mert most jelen esetben ez szerepel az adatlapján.
és ha nézzük a klasszikust:
-ha valaki megbánt az az ő hibája...ha mégegyszer megteszi az már a tiéd-
nem rakok idézőjelet nem tudom a pontos írást..a lényeg benene van.
köszönöm,hogy meghallgattál!
Tyler

pillanat 2008.01.05. 16:32:00

Pillanat valóban nincs kiakadva:-) Egyszerűen reagál, hisz a véletlen, vagy kevésbé véletlennek köszönhetően pont az ő sorait idézték be példának egy olyan cikk végére, amely a reménytelen, boxon kukázó társkeresőkről szól.

Ahogy írtam, van abban igazság, amit mondasz, kedves Line24. Tény, h magasan van a léc, néha én magam is hajlamos vagyok elhinni, h túl magasan. Aztán rájövök, h a léc nem véletlenül van ott, ahol van. Szűr, méghozzá elég jól. És csodák csodája, néha akad olyan férfi, aki lazán átugorja. Sajnos, sokszor a körülmények is beleszólnak abba, miként alakul egy bimbózó párkapcsolat, sőt, még az is előfordul, h én nem kellek a lécet előtte még lelkesen átugrónak.

Idézném egy nem is olyan régi szösszenetemet:

"Beszélgettünk, de ami ennél is lényegesebb, kimondtuk olyan dolgokat, amelyek eddig csendben lapultak a mélyben.
Az én tételmondatom a következő volt: túl okos és szép vagyok.
Ez alapján felettébb nagyképűnek tűnhetek, de legkevésbé sem erről van szó.
A szépségemen nem a klasszikus szépség, sokkal inkább a nőiesség értendő. Az okosságom meg nyitottságot, érzelmi intelligenciát jelent.
Arról nem is beszélve, hogy a fent említett tulajdonságok relatívak. Ráadásul egymáshoz képest értendőek. A szépségemhez képest vagyok túl okos, és az okosságomhoz képest túl szép.
Egyébként úgy is fogalmazhatok, a szépséghez nem vagyok elég szép, az okossághoz pedig nem eléggé okos. Mondhatnám, hogy egyikben sem vagyok elég jó.
De sokkal találóbb, ha azt mondom, a két dolog egyensúlyban van az életemben. Egyformá fontosak. A mérleg egyik serpenyőjében ül a magára igényes NŐ, a másikban pedig az EMBER.
A baj az, hogy kevés olyan férfival találkozom, akinél a két dolog szintén egy szinten van. Aki szellemileg megfog, az nem viselkedik nekem tetsző férfiként. Nincs benne kellő határozottság, nem sugároz biztonságot, erőt, általában nem sportol, nem érdekli az öltözködés, a külcsín. Aki pedig gondot fordít az utóbbira, szellemileg egy 3 éves kisgyerek szintjén van, és leragad a melyik parfümöt vegyem problémakörnél.
Ha létezik olyan csaj, mint én, de rajtam kívül még sokan az ismerettségi körömből, aki amellett, hogy érdeklődik az embertársai iránt, nyitott a világra, foglalkoztatja az irodalom, a politika, a vallás, vigyáz az alakjára, jár fodrászhoz, kozmetikushoz, szeret sminkelni, szemtelenül rövid szoknyákban járni, akkor kell lenni hozzám illő pasinak is. Aki mondjuk HVG-t olvas és rózsaszín pólóban jár. Aki jól érzi magát egy fesztiválon, de szívesen áldoz egy egzotikus nyaralásra is. Aki színházba és szoláriumba egyaránt jár.
Muszáj, hogy létezzen.
Nem a tökéletességre vágyom, hisz magam sem vagyok az. De nem adhatom alább a nekem tökéletesnél."

Tudod, miért érzem mégis úgy, h nem ábrándokat kergetek? Mert vannak körülöttem, akiknek sikerült, vannak, akiknek ráadásul a boxon. Sokan közülük éveket voltak egyedül,nem érték be félmegoldással, nem horgonyoztak le csak azért vki mellett, h hozzád hasonlók elégedettek legyenek velük.

Persze, ha ismernél, tudnád, h az utolsó pasinak, akinek fontos szerepe volt az életemben, semmi köze a boxhoz. Én ide már régesrég nem pasit keresni járok. Ha tetszik vki, nyitott vagyok, de nekem ez az oldal azokat az embereket jelenti, akiket itt ismertem meg, nőket és férfiakat egyaránt, akik a való életben is barátokká lettek, akik részévé váltak az életemnek.

Végül pedig csak annyi, hogy attól, mert a lovebox háttere a net, ugyanúgy a valóság része.Sok-sok ember talált ezen az oldalon egymásra, osztja meg örömét, bánatát, szervez közös programokat. Azok pedig, akik a neten primitívek, az életben is azok, max. kisebb a pofájuk, ha az arcukat is vállalni kell.

Ha neked nem tetszik az oldal, akkor ne használd. Ez azonban nem jogosít fel arra, hogy ítélj, elítélj bárkit is, aki tag, még akkor sem, ha évek óta az.

Lovelight 2008.01.05. 16:38:08

Az amit írtál az jó végülis...
Akarom mondani, van benne igazság.
A bajunk csak az, hogy pont egy olyan ember reglapját idézted, akire a leírásod baromira nem illik.:-)

ui.: Mosoly-mosolyt követett míg végigolvastama hozzászólásokat. Mintha ezeket a neveket már láttam volna valahol?:-)

Jah, és én is a lottónyertesek közé tartozom.
Azon kevesek közé, akik nincsenek is olyan hihetetlenül kevesen. Mert aki keres, az talál.
Találtam. Olyan barátokat, akik mára már a családomat jelentik. Igen, élőben is!

A loveboxot is, mint oly sok más dolgot az életben, mindenki a maga szintjén éli meg. - szerintem ez a dolog kulcsa...

Lovelight 2008.01.05. 16:41:15

Még egy kérdés:-)

Mégis mibaj azzal, ha egy nő "csak" 160 centis... és 180 centis pasikra bukik?
Komoylan nem értem:-)

I robot 2008.01.05. 16:57:41

A lovebox többről szól, mint gondolnád. Emberségről, őszinteségről, barátságokról, és szerelemről.
Maga az élet sem szól többről…..

Line24 2008.01.05. 18:59:44

Pillanat!
Első körben bocs, ha megbántottalak volna: valóban nem ismerlek. Ettől függetlenül a jelenség létezik, az adatlapod s a rajta lévő tények alapján pedig épp beleillettél a képbe. Ismétlem: csak is az adatlapod alapján! Valszeg ha beszélünk, ha személyesen is van szerencsém hozzád, akkor más formát ölt a véleményem: akár negatív, akár teljesen pozitív formában.

Többiek!
Mindenkinek őszintén gratulálok, aki megtalálta a párját a boxon. Nekem is van 1 haverom, aki a jelenlegi feleségére lelt itt. De! Ha most minden eredményes hozzászólót összeadok, akkor is legalább tízszer több olyan embert ismerek, akinek nem jött össze és rettentően rossz élményeket szedett össze!!

Minden kedves olvasónak!
Moldovára hajazó címbe csak a hatás kedvéért került be a Lovebox neve - áttételesen a cikk minden netes társkereső oldalra vonatkozik. Tehát - kérem - senki ne hegyezze már ezt a problémát ki folyton a Boxra!
Elég béna lett volna a cím a következő formában: "Akiket a netes ismerkedései forma hatásának a füstje megcsapott" avagy "Akiket a Randivonal/Lovebox/NLCAfe/Parom.hu/stb füstje megcsapott" Szóval nem kell keresztet ragadni és csatába indulni a Box megvédésének érdekében, hisz a cikk nem az oldalról szól.

Robot! Na ne... :-)

Jirka 2008.01.18. 16:32:58

Nagy az íkúm is, meg a farkam is, megtalálhattok a LoveBox.hu-n.
szekszistennők kíméljenek, mert félénk vagyok

shell21 · http://www.lovebox.hu 2008.01.30. 12:28:34

A lovebox egy eszköz, amivel valamit könnyebb csinálni. Nem tanfolyam, hogy hogyan legyél partiképes vagy normális ember, hanem ESZKÖZ AZOKNAK, AKIK normális emberek.

Bírom, amikor a nemnormálisak a loveboxban vélik felfedezni a hibát, és nem néznek magukba. Nekem speciel működik, mert én tudok ismerkedni, nem csak itt, máshol is.

A net nem tehet arról, hogy a lelkisérült emberek megszállták. A lovebox sem. Amire kitalálták, arra tökéletes. A kiégett életetekkel tanuljatok meg kezdeni valamit, ne mást basztassatok.

Szerintem.

Bogica 2008.02.01. 12:03:05

Húú hát érdekes volt amit olvastam... persze engem is érint, és nem is egy nagyon kedves barátnőmet is...

Túl vagyok már nem egy kapcsolaton, és tény, hogy egyik sem netes volt... és igen lehet így is és úgy is ismerkedni, sohasem tudhatod, hogy melyik csatornán, közegben veti eléd a sors az IGAZIT, mi még nem adtuk fel, és nem tartozunk a lelki sérültek közé...

Csak néha egy város, egy környezet túl kicsinek tűnik, és keresed a következő dimenziót... és nem azért mert ronda vagy, buta, vagy vmi óriási defekted van :)

Úgy vélem nekünk nincs óriási defektünk, sőt nem érzem azt h csúnyák lennénk, vagy buták de általában ezen tulajdonságok pozitív megfelelői nem feltétlenül járulnak hozzá a sikerhez, akármilyen szörnyűnek is tartom ezt...

Sokkal könnyebb lenne ha ultra buta lennék, szőke cicababa mittudomén kicsoda... úgy megelégednék azzal amivel ők, mert nekik nem számít az intelligencia csak a pénz, az autó a stb. :)

Szóval én csak egy dimenziónak tartom ezt az egészet :)

Béke meg minden ;)

mon-cheri 2008.03.02. 12:48:02

Érdekes ez az oldal...
Hogy mi is a jelentősége, teljesen egyedi, ki mit tapasztal. Én a magam egyszerű gondolatával annak reményében regisztráltam, hogy ez egy "társkereső"
Én naív ember módjára azt feltételezem, hogy "emberek" ülnek a gépek másik oldalán.
Ami igaz is...de az összes jó tulajdonság mellet az öszes rossz is megnyilvánul...csak úgy, mint az életben.

schweini 2008.03.05. 17:23:55

Olyan LB-sen.
Egy kis muzsikabelinkelés:)
Ennyit tudnék hozzáfűzni:

www.youtube.com/watch?v=rPrx9p8Np6M
Kaleidoscope Skies

SzőkeNő Szarvas 2008.03.15. 15:17:53

Hüm hümm.. csak nem savanyú szőlő szagot sodor erre a szél?? :)))

Beca 2008.04.03. 10:22:45

Sziasztok!
Én is LB tag vagyok, megjegyzem, nekem volt egy egy éves kapcsolatom onnan. A barátnőm most vett közös lakást az ott megismert barátjával. Tehát van sikersztori.

Egyébként baromira nem értem, miért csak a lányokat szídjátok a negatív dolgokért? A pasik fent ugyanannyira nyavajások. Kamu képek, kamu szövegek, bunkók, hatalmas igénnyel.

Ja, és rengeteg csalódott ember van fent, akik a rossz érzésüket kivetítik a többiekre. Nem panaszkodni kell..törölni kell a regisztrációt.

Egyébként pedig könnyen ki lehet szűrni az abnormális embereket.

Virág58 2010.03.20. 08:13:08

@Beca: Szia!

Teljesen egyet értek Veleds!

Sajnos én nem vagyok olyan jó ember ismerő.
Segíítenél nekem hogyan tudod Te kiszürni az abnormásik embert. Igen megköszöném a tanácsaidat hogy mire is figyeljek.

Köszi Várom válaszod

mindenkeppen 2010.03.31. 22:50:30

Ti ugye nem hiszitek el, hogy a lb-egy társkereső oldal? )90%kamu elsődleges képekkel. Internetről leszedett sztárfotókkal? Szinte az összes filmcsillag regisztrált már. És minden ukrán, vagy swéd fotómodell,és szegény birka palik, nyomatják nekik a beleszerettem statit:-)
Vicc az egész:
Móriczka oldal:-)

mindenkeppen 2010.03.31. 22:52:04

@Csiga: Nagyon jól látod a dolgokat:-)

mindenkeppen 2010.03.31. 22:53:23

@mon-cheri: Itt az összes lábimádó,vagy a házaspárok, akik 3at keresnek, szexuális életük felpezsdítésére:-)
Olyan ez mint egy nyilvános kupleráj:-)

AdAnna 2012.06.05. 19:19:37

Sajnos ebbôl nem minden igaz, mert a legtöbb ffi., ha ronda, szegény és még kapcsolatban is él, csak szexigénye van, ami állati ösztönre utaló emberi önzô jellemtelenség, a nôi nem katalizátorként való kihasználásának igénye.
süti beállítások módosítása