Virtuális társkeresés

Mi végre hoztam ezt a blogot létre? - vetődik fel az átlagban ez a kérdés, főleg azokban, akik a virtuális társkeresést még úgy mélységében nem is próbálták ki. Bonyolult feladat önmagában is magunk mellé társat találni. A modern - szabadságtól terhelt - világunkban az emberek nemhogy közelednének egymáshoz, hanem a maguk kis mikrokozmoszait kialakítva - mint egy óriáscsillag felrobbanása után megmaradt apró, szakadt részei - távolodnak egymástól. A bizalmatlanság megakadályozza a régi formák, tradiciók, helyek hatékony mûködését s mindenki próbálkozik azzal, amit jónak gondol. Jó esetben. Mert vannak olyanok is, akik munkájukból és hobbijaikból kiindulva nem nagyon járnak idegen emberek közé és szûkös baráti körükben már nem találva senkit inkább megbékélnek a helyzettel és várnak a csodára: hátha a jószerencse eléjük sodor valakit. Vagy igen vagy nem. S aztán ebbôl születnek a rossz, megalkuvós házasságok. De szerencsére vannak, akik viszont hajlandóak aktívan is tenni magányuk megszüntetésért, méghozzá a technika legújabb vívmányának igen kényelmes módszerével: online társkeresôkbe jelentkeznek be. A mód kényelmes, mert otthoni karosszékbôl is mûvelhetô, kockázatmentes, mert a visszautasítás nem oly sértô, megalázó, mint pl. egy szórakozóhelyen, izgalmas, mert egyszerre részegítôen nagy számú delikvensbôl választhatunk, olcsó, mert a havidíj még mindig gazdaságosabb, mint bármilyen rendezvényre a belépô, tehát sok szempontból egy igazi jótétemény: DE NEM CSODASZER! Valójában ez is az élet leképezôdése, s itt is elôfordulnak bunkók, megtévesztô emberek, szórakozni-másokat átverni akarók, dilisek, lelki betegek, félrelépôk, mûveltek és mûveletlenek, érdekesek és unalmasak, lúzerek és nyerôk, szépek és nagyon csúnyák, kíváncsiskodók és rákattantak: miért is lenne ez jobb, mint a való világ, ha a szereplôi ugyanazok?! Viszont - ha valaki már gyakorlatra tesz szert, jó emberismerô, akkor itt ki tudja szűrni azokat, akik a negatív kategóriába tartoznak, akiket széles ívben el kell kerülni! Ebben a blogban próbálom majd összeszedni mindazt, amit eddig tapasztaltam, hogyan kell jó, informatív adatlapot készíteni, honnan tudhatjuk, hogy melyik adatlap kamu, NETikett, lúzerek és nyertesek, képek elemzése, levelezéstôl a randiig, társkeresô oldalak rangsora és sajátosságaik, kik és miért szórakoznak, biztonság, jó elsô levél, stb.... Szívesen veszem majd a hozzászólásokat, amelyek egyrészt majd árnyalni fogják a képet, másrészt remélem, a beküldött történetekkel szórakoztatva lehet megmutatni a netes ismerkedés hasznát, létjogosultságát, eredményeit és esetleges buktatóit, hogy a jogtalanul illetett negatív kritkát és indoklatlanul rárakodott - "Te miért itt ismerkedsz, hiszen te tök normális vagy?!" - értetlenkedést valami jobbító szándékú és hasznos kritikává, javaslatokká fordíthassuk.

Iwiw haszna a netes társkeresésben

2007.11.26. 10:20 Line24

A mai elharapózott bizalmatlanság világában, ahol a netes társkeresés lassan nem a bizalomról, tisztességről, korrektségről (tisztelet a kivételnek!) hanem az átverésről, a szórakozásról, a két normális kapcsolat közti űr kitöltéséről, a "kipróbálom mi ez"-ről, a másik érzéseinek nem figyelembe vételéről, saját magunk minnél előnyősebb színben történő bemutatásáról szól , szóval ezekben az időkben nem árt valami mankó, amivel megsegíthetjük döntésünket, amivel teljesebb képet kaphatunk kiszemeltünkről.
Van egy fórum a neten, ahová a nagyon nagy többség úgy regisztrál be, hogy az igaz adatait, családi körülményeit adja meg, valós fotóit rakja fel. Itt még nem harapózott el az álregek, a hamis képek, a hamis adatok feltöltése, itt még az igazmondás dívik. Talán azért, mert itt már a megismert embereket gyűjtjük össze, ők már nagyjából egészéből ismernek, nem érdemes és visszatetsző előttük hazudni. Ez a site az iwiw.
Ha a társkereső oldalakon bejelentkezek egy hölgynél, rendszeresen megadom a saját mailcímem. Ide várom a válaszokat, amelyek ha megérkeznek, első pillantással a feladó címét, ill. a megjelenített nevét ellenőrzöm le. Sok esetben - szerencsémre - a naívabbak, a figyelmetlenebbek a freemailes, gcom-os, stb ingyenes mail postafiókjukba is bevésik valódi nevüket: ezt azonnal kihasználom s az iwiw-en rákeresek.
Derült már így ki egy nem bevallott gyermek, egy nem bevallott férj. De a sokadik kérésemre képet továbbra sem küldő hölgy reglapjára látogattam el és máris világossá vált értetlenkedésének oka. De ezzel a módszerrel szűrtem már ki túlkoros (csekély 10 évvel kevesebbet írt a Nlcafés adatlapjára) hölgyet - igaz a fotói és foglalkozása (modell) alapján ezt simán meg is tehette.
Az iwiw-en egyébként sokkal reálisabbak a fotók is, inkább a hétköznapi énüket ábrázolják s talán odakeverednek előnytelenebbek is - már ezért is érdemes leellenőrizni: tanulságos és sokat mondó a társkeresőre felrakott és az iwiw-es közti különbség.
A levelezés beindításához sem árt némi plusz információ: csippentsünk fel innen!
Kedves társkeresők: időtök és idegzetetek megvédésének érdekében - ne csak a titkosszolgálatunk - hanem ti is használjátok fel e online emberkatalógust!
S végül ráadásként:
Egy cikk a hatékony iwiwes keresésről

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fvtr.blog.hu/api/trackback/id/tr40230887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

atleta.hu · http://www.atleta.hu 2007.11.29. 04:21:41

Hat meg a regi szep idokben, amikor volt egy olyan kozismert luk a wiw-en, hogy e-mail cim alapjan is meg lehetett talalni barkit (holott az nem publikus adat).

Nap 2007.12.09. 23:23:35

Az e-mail cim nélkül is nagyon jól el lehet boldogulni. Pl. rákereshetsz, keresztnév, lakhely, életkor alapján stb. Legkalandosabb keresésem-a munkahely alapján megkerestem az ott dolgozókat, felételezve (helyesen), hogy az ismerősök között ott lesz az illető. Meg is tudtam, hogy idősebbnek hazudta magát. :)

0902 2007.12.16. 23:16:51

az iwiw tenyleg jo magannyomozashoz, kiveve amikor az egesz iwiw nem egy kib nagy ajax error. ez egyik terjedo felben levo ismerkedesi taktika iwiwen, miutan kiszemelted az illetot, h bejelolod, majd torlod a jelolest :) kicsit ovis, de mukodik. felhivja a figyelmet a bejelolo szemelyere, de megis kimagyarazhato, es kevesbe nagy eges ha nem jossz be az illetonek (duma: szabo marist v xy-t kerestem, es mielott jobban elmerultm volna a profilodban bejeloltelek, de utana vettm eszre, h te nem az altalam keresett szabo maris vagy, bocsanat, es toroltm a jelolest.) volt akinek mukodott, volt akinek nem. :) good luck, amugy necces dolog ez a virtualis ismerkedes...mer abszolut nincs kemia...de majd egy kovetkezo post-hoz tobbet kommentelek, rengeteg szemelyes tapasztalatom van kulfoldi dating website-okkal, javareszt pozitiv. udv es kiraly a blog, tecccccccik

Bicskas 2008.01.05. 18:35:18

igazan hizelgo, hogy bevagtatok az irasom, majd meg irkalok hozza ha vmi ertelmes eszembejut
süti beállítások módosítása