Virtuális társkeresés

Mi végre hoztam ezt a blogot létre? - vetődik fel az átlagban ez a kérdés, főleg azokban, akik a virtuális társkeresést még úgy mélységében nem is próbálták ki. Bonyolult feladat önmagában is magunk mellé társat találni. A modern - szabadságtól terhelt - világunkban az emberek nemhogy közelednének egymáshoz, hanem a maguk kis mikrokozmoszait kialakítva - mint egy óriáscsillag felrobbanása után megmaradt apró, szakadt részei - távolodnak egymástól. A bizalmatlanság megakadályozza a régi formák, tradiciók, helyek hatékony mûködését s mindenki próbálkozik azzal, amit jónak gondol. Jó esetben. Mert vannak olyanok is, akik munkájukból és hobbijaikból kiindulva nem nagyon járnak idegen emberek közé és szûkös baráti körükben már nem találva senkit inkább megbékélnek a helyzettel és várnak a csodára: hátha a jószerencse eléjük sodor valakit. Vagy igen vagy nem. S aztán ebbôl születnek a rossz, megalkuvós házasságok. De szerencsére vannak, akik viszont hajlandóak aktívan is tenni magányuk megszüntetésért, méghozzá a technika legújabb vívmányának igen kényelmes módszerével: online társkeresôkbe jelentkeznek be. A mód kényelmes, mert otthoni karosszékbôl is mûvelhetô, kockázatmentes, mert a visszautasítás nem oly sértô, megalázó, mint pl. egy szórakozóhelyen, izgalmas, mert egyszerre részegítôen nagy számú delikvensbôl választhatunk, olcsó, mert a havidíj még mindig gazdaságosabb, mint bármilyen rendezvényre a belépô, tehát sok szempontból egy igazi jótétemény: DE NEM CSODASZER! Valójában ez is az élet leképezôdése, s itt is elôfordulnak bunkók, megtévesztô emberek, szórakozni-másokat átverni akarók, dilisek, lelki betegek, félrelépôk, mûveltek és mûveletlenek, érdekesek és unalmasak, lúzerek és nyerôk, szépek és nagyon csúnyák, kíváncsiskodók és rákattantak: miért is lenne ez jobb, mint a való világ, ha a szereplôi ugyanazok?! Viszont - ha valaki már gyakorlatra tesz szert, jó emberismerô, akkor itt ki tudja szűrni azokat, akik a negatív kategóriába tartoznak, akiket széles ívben el kell kerülni! Ebben a blogban próbálom majd összeszedni mindazt, amit eddig tapasztaltam, hogyan kell jó, informatív adatlapot készíteni, honnan tudhatjuk, hogy melyik adatlap kamu, NETikett, lúzerek és nyertesek, képek elemzése, levelezéstôl a randiig, társkeresô oldalak rangsora és sajátosságaik, kik és miért szórakoznak, biztonság, jó elsô levél, stb.... Szívesen veszem majd a hozzászólásokat, amelyek egyrészt majd árnyalni fogják a képet, másrészt remélem, a beküldött történetekkel szórakoztatva lehet megmutatni a netes ismerkedés hasznát, létjogosultságát, eredményeit és esetleges buktatóit, hogy a jogtalanul illetett negatív kritkát és indoklatlanul rárakodott - "Te miért itt ismerkedsz, hiszen te tök normális vagy?!" - értetlenkedést valami jobbító szándékú és hasznos kritikává, javaslatokká fordíthassuk.

A nagy puncivadászat

2009.01.23. 17:00 Line24

Leplezzük le a pasikat és vessünk véget a "nagyromantikus" női álmoknak! Merjük kimondani: a férfiak bizony szexelni akarnak! Azért jelentkeznek fel a társkereső oldalakra, azért mennek el a szórakozóhelyekre, azért szólítanak le nőket az utcán avagy a könyvtárakban, mert kanosak, mert megtetszett nekik az a nő. Úgy mint nő. Mint beporzásra váró "vágytárgy"!

Ez az elsődleges és főmozgatórúgója minden férfinak! Nincsenek rózsaszín ködfelhőbe burkolózó romantikus álmok szerelemről, kéz a kézben történő páros levitációkról, hanem elsődlegesen egy jó kettyintés, a matrac teljes felületének maximális hasznosítása lebeg a hímneműek szeme előtt!
Ó, ez egyáltalán nem igaz! - hördül fel a nagyközönség - Mert ebben az esetben csak szexkapcsolatok léteznének és semmi más!
Ugyan, ez a kettő nem függ össze. A férfiak is szeretnek biztonságban élni, párkapcsolatban, szeretetben: természetes igény náluk is a társas lét és a boldogságra való törekvés. De ettől függetlenül az első találkozásnál csak a hormonok hajtják őket: megtetszik a nő külsőleg, vágyódni kezdenek rá, elképzelik vele a szexet. Később már van esély arra, hogy nemesül ez a vágy és szerelem-szeretet lesz belőle, de ehhez szükséges - első pillanattól - a vonzalom, a vonzódás a nő testéhez!
Ó, dehogy! - jönnek majd erre a férfiriposztok. Majd sokan személyesen elmesélik, hogy ők bizony eleve komoly szándékkal mentek el a randira, ők már egy feleséget akartak maguknak becserkészni: na, erre mi a válaszom?
Csak a puncira vágytak: egy állandó puncira. Nem hiszik el magukról, hogy igazán nagy májerek a csajozásban, jó ideje nem is volt sikerélményük, így ezek a férfiak egy dologra hajtanak rá - állandó nőt akarnak, állandó partnert, állandó puncit, mert már elegük van a rengeteg kudarccal járó eredménytelen randikból! Ők szíves örömest leragadnának már egy mellett, hogy megkaphassák bármikor az állandó betevőt.

Miért nem beszélnek erről a férfiak a nőkkel? Mert elég kiábrándítóan hangzik. Mert azonnal tovaszáll a beporzásra kijelölt hölgy (mégha nála is csak a numera a fő cél), hiszen ez annyira megalázó: ő nem egy tárgy, amit használni kell. Mert a nők a nagy szerelmet keresik, az állandóságot és azt a pasit, aki ennek illúzióját is megadja. Már a kezdetek kezdetétől! Még ebben az elfajzott világban sem menő csak kettyinteni, habár egy leszbikus érzelmi degenerált szerint, - aki a Szex és New Yorkot írja - mégis, de tudjuk, hogy az amerikai sorozatok hazudnak. A látszat sokszor csal, mégis nagyon fontos, főleg egy nő számára: nem vetülhet rá a kurvaság halovány gyertyalángja se! Márpedig egy menetet csak az élvezet kedvéért bevállaló és hirdetô nő híre gyorsabban terjed, mint az influenza vírus.
Ha a kívánalom, a testi vonzódás feltámad a férfiban, akkor következik az udvarlási ritus. Itt - megismerve a nőt - a testi vonzalom mellett már egyéb pozitív érzések is felszínre kerülhetnek, jó esetben. Ellenkezőben pedig egy kósza numera után elmaradnak a férfitől a telefonok.

Nemrégiben férfitársaságban hallhattam:
- Elegem van a csajokból, mert átvernek minket! Az a sok pushupos melltartó, a smink, a csábos ruhák, az ezernyi öltözködésbeli trükk mind csak arra jó, hogy becsapjanak minket. Leszólítok egy jó csajt, beszélgetünk, tetszik, a randevúk közt elképzelem, hogy milyen jó lesz vele, milyen kellemes lesz jó hegyes melleit simogatni, milyen jó lesz belemarkolni kemény fenekébe, ha leveszi a farmerét... Aztán végre elérkezik a pillanat és feltárul az igazság és lehull a lepel.
Sokszor voltam már úgy, hogy levettem a nő melltartóját és szinte leesett a melle! Levette a felsőjét és kibuggyant a hasa. Annyira örültem, amikor reggel elment és soha többet nem hívtam fel. Mert mit mondjak nekik, hogy miért nincs folytatás? Azért mert ronda, amit olyan jól leplezett? Mert lógós a melle? Mert hájas a feneke? És akkor még én leszek a bunkó paraszt!

S mi a tanulság ebből az egész jól megmondom monológból? Az, hogy megint bizonyítva látom azt az elcsépelt mondást, hogy a "Külső megfog, a belső megtart!". Mindenki figyeljen oda magára és tegyen meg sokat az egészségért, az ápoltságáért, formáiért és ez boldogabbá teheti magánéletét is, mert így több potenciális jelöltnek tetszhet meg, akikből megtalálhatja és kiválaszthatja az igazit, aki egyaránt jó lesz testileg is és lelkileg is, akár kompromisszum nélkül!

UI: s a netes társkereséshez is passzoló lényeg a hölgyek számára: érdemes adni és tenni a külsőnkért, mert a csinos alak vagy arc természetesen több férfit vonz be, akik közt nagyobb eséllyel lesz ott az, akit kerestek. Minnél előnytelenebb valaki, annál kisebb az esélye alku nélkül megtalálnia párját, annál nagyobb erőfeszítéseket kell tennie és annál több csalódást átélnie a sikerig. Könnyebb megalázni, leszólni, undorítónak nevezni az ilyen férfiakat, mint pl. tenni az elhízás vagy a slamposság ellen! Pedig érdemes lenne leszámolni azzal a hazug sémával, hogy az a férfi paraszt, akit érdekel egy nő külseje. Érdemes lenne nem összemosni a külső iránti igényességet a belső értékek iránti igénytelenséggel! Talán kicsit mindenkinek könnyebb lenne... 
(S persze ne feledkezzünk meg arról sem, hogy ez fordítva is igaz!)

218 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fvtr.blog.hu/api/trackback/id/tr88810815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dorombolo 2009.01.23. 22:52:59

@Moneymaker: Na. ebben is vagyon igazság.. de hát akkor összesíthetjük úgy, hogy jó szex csak jó nőknek jár, jó pasiktól, - életkortól függetlenül, legyél becsületes, kedves , hűséges, stb, de ez másnak ne a jussod?
Sztem, aki ilyen és aki nem ilyen, az is szeretkezik.. Akár a szülőd, akár nem... Gondolj így rá, és nem mégy tévútra...
Egyébként nem erről beszéltem. Épen arról akartam szólni, hogy aki nő, aki férfi, aki akarja, az mindig kívánatos tud maradnI annak, AKI(K)NEK AKAR!

Moneymaker (törölt) · http://moneymaker.hu/ingyenjatekok 2009.01.23. 22:53:16

@feltételes reflex:
Nézd ha kellesz egy fiatalabb pasinak akkor utcú neki, had legyen egy jó napod, ő meg majd elfelejti egy kis alkohol hatására, vagy simán öngyilkos lesz :)


www.moneymaker.hu

Moneymaker (törölt) · http://moneymaker.hu/ingyenjatekok 2009.01.23. 22:54:55

Egyszer akartam benyomni a kommentet csak lefagyott a weblap.


www.moneymaker.hu

Hagrid 2009.01.23. 22:56:26

Beprogramozás ide vagy oda külön kell választani a szexre hajtást és a komoly párkapcsolatot. Ha én szexet akarok, akkor a külső számít és bízom benne, hogy a "technika is rendben lesz".

A komoly párkapcsolathoz, hosszabb távra ez mind huszadrangú. Elsődleges, hogy a csaj társaságában érezzem jól magam, legyen némi szabad mozgásom, de élvezzem, várjam az együtt töltött perceket. Az ápoltság az alap, adni kell a külsőre persze, de az egész kutyagumit sem ér. A "megtartáshoz" nem elég a punci, az állandó punci. Több kell...társnak, partnernek kell éreznem a nőmet, tisztelnem, különben elhagynám másért, akiben ezt meglátom.

Dorombolo 2009.01.23. 22:56:55

@Moneymaker: Nálam nem... Én Nem vagyok a rosszabb fajta, de ezt itt most ne beszéljük meg... sok.sok évvel látnak -egyesek - fiatalabbnak mint vagyok.. de ez nem ide való..

Hagrid 2009.01.23. 22:57:24

Beprogramozás ide vagy oda külön kell választani a szexre hajtást és a komoly párkapcsolatot. Ha én szexet akarok, akkor a külső számít és bízom benne, hogy a "technika is rendben lesz".

A komoly párkapcsolathoz, hosszabb távra ez mind huszadrangú. Elsődleges, hogy a csaj társaságában érezzem jól magam, legyen némi szabad mozgásom, de élvezzem, várjam az együtt töltött perceket. Az ápoltság az alap, adni kell a külsőre persze, de az egész kutyagumit sem ér. A "megtartáshoz" nem elég a punci, az állandó punci. Több kell...társnak, partnernek kell éreznem a nőmet, tisztelnem, különben elhagynám másért, akiben ezt meglátom.

Dorombolo 2009.01.23. 22:58:42

@Moneymaker: És ha túl jó lesz neked, akkor meg TE SÍRHATSZ!!!

Dorombolo 2009.01.23. 23:00:06

@Moneymaker: És ha túl jó lesz neked, akkor meg TE SÍRHATSZ!!!

feltételes reflex 2009.01.23. 23:00:22

@Moneymaker:

jó-jó, de minek az nekem?? :) mondjuk kipróbálhatnám, az igaz.... :)

(már csak azért is, mert olyan ciki összeszedni az alkoholból a bukott hősöket...- öngyilkosság még hálistennek nem volt:))

Dorombolo 2009.01.23. 23:00:38

@Moneymaker: És ha túl jó lesz neked, akkor meg TE SÍRHATSZ!!!

Moneymaker (törölt) · http://moneymaker.hu/ingyenjatekok 2009.01.23. 23:03:01

@Dorombolo: kihagylak bejjjjbbeeeeeeeeeeeeeeee
:)
Ugyhogy nem tudhatom miről maradtam le:):):):):):):)

www.moneymaker.hu

doktor.dikhed 2009.01.23. 23:04:31

"A komoly párkapcsolathoz, hosszabb távra ez mind huszadrangú."

Ha nem jó a szex, bizony elvándorol az ember otthonról. Egy hosszú kapcsolatban nem a szex az első, de ahogy a sötét oldal erejét sem szabad alábecsülni, úgy a szexét sem :)

Dorombolo 2009.01.23. 23:09:23

@Hagrid: @Dorombolo: Nem érzem a különbéget... ha nyitott vagyok egy új kapcsolatra - és szándékosan nem úgy fogalmaztam, hogy "kapcsolatot keresek" - akkor nyitott vagyok...
A pasiknál van ezek szerint a megkülönböztetés, hogy csak dugni akarok, de semmi komoly...
Akkor az induló cikknek igaza lenne? Legalább foglalj állást, jó???

2009.01.23. 23:09:58

:D Régen olvastam ekkora nagy baromságot!
Pedig egyszer elolvastam már a Bibliát, és még az is kisebb idiótaság volt, mint ez! :D
Tudnám miért fecsérlik emberek ilyenre az idejüket.

De hozzá kell tennem a kommentek se kutyák. Néha elborzadok az agytalanságon. Nem is agytalanság, ez valami sokkal mélyebb sötétség.

Dorombolo 2009.01.23. 23:10:47

@Moneymaker: Á, én sem... Csak azt, hogy 3x is bebillent. Rajtam kívül...

Dorombolo 2009.01.23. 23:11:46

@doktor.dikhed: Ja.Erről beszéltem. de minek?

Dorombolo 2009.01.23. 23:13:26

@Hivatásos beszólóművész: Szerinted. Szerintem meg az agyatlanság ahogy a szexhez, mint életünk alapeleméhez viszonyulunk...
Jah, hogy Isten, nem így látja... Az az Ő baja..

Dorombolo 2009.01.23. 23:14:27

@Hivatásos beszólóművész: Szerinted. Szerintem meg az agyatlanság ahogy a szexhez, mint életünk alapeleméhez viszonyulunk...
Jah, hogy Isten, nem így látja... Az az Ő baja..

Márai Coelhó · anygyalszarny.blog.hu 2009.01.23. 23:18:56

Bocs, az előbb nem küldte el azh egészet.

min0rity r3port · http://m0r3.blog.hu 2009.01.23. 23:19:39

Nem így működik. Szerintem nem. Bonyolultabb. És egyszerűbb is.

Dorombolo 2009.01.23. 23:22:46

Tényleg megyek ...aludni.. Ezt a mai feszejt csak egy jó szeretkezés oldja. Ja! És erre nekem VAN lehetőségem! Saját ágyamban, saját pasimmal,saját innen elmesélt történeteimmel..
Lehet sajnálni vagy ellenkezőleg,.. De én JÓL érzem magam a saját intellektusommal,a saját bőrömben...

feltételes reflex 2009.01.23. 23:26:59

@Dorombolo:

jesszum, ennyire ne vedd azért komolyan!:)

balage_81 (törölt) 2009.01.23. 23:27:12

az általam működtetett társkeresőn a szexpartner kereső részre ugyanúgy regelnek a lányok is, szóval nem kell tenni a szépet, empirikus-tudományos-megdönthetetlen bizonyítékom van 80 évre titkosítva hogy a lányok a facot, a fiúk meg a sunit keresik, és így van ez rendjén

Marty Mcfly 2009.01.23. 23:28:40

Azokat a nőket tisztelem, akik felmerik vállalni, hogy ők is szeretik a faszt és dugni akarnak! A többi mind kétszínű műribanckodás, undorodom tőlük!
Hál' Isten, van egy rossz hírem az ilyen lúúúzer csajoknak: vannak jófej nők is, akik számára nem kurvaság lefeküdni egy pasival akárhanyadik randin!!!
LOL

withouthesitation 2009.01.23. 23:31:30

te jó ég, erről egy cikket írni! :D kiröhöglek, már bocs.

amit leírtál: Ez van. és? :D
látom nagyon ráérsz, illetve valami menő, felkavaró témát akartál kivesézni, és mi más lenne mint a szex, meg h a férfiak kihasználják az "ártatlan kis puncikákat" stb stb, nem az a lényeg, hogy nem ezt mondtad.. akármi. PONT.
hanem h egy olyan sablon bejegyzést írtál, hogy sajnálom az időt, amíg elolvastam!

baget 2009.01.23. 23:43:54

gratulálok a bejegyzéshez. Nyers lett, de pont ezért jó, és éri el célját! Csak így tovább!

Vel 2009.01.23. 23:44:54

Igen, nagy közhely ez, de még sokan nem akarják felfogni, hogy igaz is. Ezért folyik a sok álszent gyűlölködés.

Marty Mcfly 2009.01.23. 23:49:40

A sok képutató Hülye Picsának ajánlom figyelmébe Csernus könyvét (A Nő)... no comment!
Az a baj, h fel sem fogják...

Marty Mcfly 2009.01.23. 23:50:38

A sok képutató Hülye Picsának ajánlom figyelmébe Csernus könyvét (A Nő)... no comment!
Az a baj, h fel sem fogják...

luchador 2009.01.24. 00:09:38

"Mer a lényeg a lényeg,igaza van a költőnek, mi végre van, ha feláll az emberi fasz
Ki tudja azt. Nem igaz, Morozsgoványi?
Igenis hadnagy úr!
Továbbá megkérdem én Morozsgoványi, egyenes szóval, magyarul, hogy van-e nagyobb dolog az asszonyi pinánál? Mer nevezze akárki akárhogy, mégicsak a pina a közös nevező. Vagy nem? És ha nem? Akkor azé nem mer nem. Vagy azért mer csunya, ugye a szava neki, vagyis mosdatlan, vagyis disznó.
Mert megengedem én kérem, hogy mindenféle költők tollán szebb az a szerelemkelyhe, vagy a harmatos lilliom, vagy éppenséggel, a cunnika. Effelől semmi kétség. Vagy ahogy a nótában is megvan mondva, ahogyis: lennél te rózsa-rózsabimbó, s lennék a méh, dádá-dá dőngi-döngicsélve szállnék feléd.
De ez csak mondva van, udvarlásból meg illedelemből.
Mer a legtöbbje ezalatt a kimondott pinát érti és gondolja.
Értől engem? A pinát. Mert idefigyelj Vendel, énnekem van egy nézetem. Hogy nem a pina forog a világ körül, hanem igenis a világ forog a pina körül. "

SG86 2009.01.24. 00:13:39

Mér, a lányok nem csak kefélni akarnak? Dehogynem.... Egy kúrás két emberen múlik

Marty Mcfly 2009.01.24. 00:18:20

Ez az srácok! Szedjük szét a posztot! :-)

Reggie 2009.01.24. 00:32:26

A post irojanak valami nagyon sulyos hibaja lehet, ha csak ilyen palikkal talalkozik.

steverubellreborn 2009.01.24. 00:44:17

"De ettől függetlenül az első találkozásnál csak a hormonok hajtják őket: megtetszik a nő külsőleg, vágyódni kezdenek rá, elképzelik vele a szexet"


Ez hülye.A nő is így gondolkodik a pasiról.Személyes vonzalom nélkül el sem jönne a második randira.

"mi a tanulság ebből az egész jól megmondom monológból?

Idióta vagy-bármennyire is azt hiszed,hogy nem,- és egy épeszű nő sem kíváncs rád.( akár pasi akár "leszbikus érzelmi degenerált" vagy).

"állandó nőt akarnak,állandó partnert,állandó puncit, mert már elegük van a rengeteg kudarccal járó eredménytelen randikból!"

Remek kapcsolat lehet.Egyébként,reális kompromisszumokra épülő kapcsolat is egy jól sikerült randival kezdődik.

"Miért nem beszélnek erről a férfiak a nőkkel?"

Nem értem,hogy azért mert te ezt nem beszéled meg,miért gondoldod úgy,hogy a többiek sem.

"főleg egy nő számára: nem vetülhet rá a kurvaság halovány gyertyalángja se"

Ez valami nevelőnői intés egy századfordulós leányregényből?
Miért lenne egy nő kurva mert szeretne egy alkalmi hancúrozást?

B. Zalan @ zalan.blog.hu 2009.01.24. 00:44:18

Én azért kiváncsi lennék, ki mondta ennek a csajnak, hogy ha elmegy bulizni, kurvásan felöltözve, mint mindenki, majd ott beszélgetni akarnak vele!
Másrészt a szex fontos része a kapcsolatnak, tehát ha szar, felesleges költeni randikra, meg ilyenek...

steverubellreborn 2009.01.24. 00:47:35

Idióta vagy-bármennyire is azt hiszed,hogy nem,- és egy épeszű nő sem kíváncs rád.( akár pasi akár "leszbikus érzelmi degenerált" vagy).

persze nő is:(

msmester 2009.01.24. 00:54:26

A cikkben idézett szöveg szinte szórol szóra így hangzott el Chris Rock 1999-es, Bigger and Blacker című standup comedy-jében...

steverubellreborn 2009.01.24. 00:54:28

Újraolvastam amit írtál,Obama bezavart így megoszolott a figyelmem.Tényleg agyrém amit írsz,de főleg azért mert ilyen magabiztosan mandinerből nyomod ezt a férfilélekismerő lózungot.
Mondjuk magadat se ismered ha ilyen helyzetekbe kerülsz.A barátnőiddel is-ha vannak-átbeszélhetnéd ezt a katyvaszt.

msmester 2009.01.24. 00:55:41

A cikkben idézett szöveg szinte szórol szóra így hangzott el Chris Rock 1999-es, Bigger and Blacker című standup comedy-jében...

steverubellreborn 2009.01.24. 01:01:36

@Moneymaker:
Az tényleg jó ritka adottság,hogy lazán tudsz ismekedni vagy feleszedni egy csajt,de csak azt nem értem,hogy akkor miért csodálkozol,hogy hamar kiderül,hogy ezek nagy része riherongy.
(biztos van olyan aki ún laza maca de mégsem riherongy).

hogykelltörölni 2009.01.24. 01:01:58

Nagy igazság:
zl9kui.blogter.hu/319908/mit_keres_a_ferfi_mit_a_no_vagy_miert_nem__1_felvonas

Amúgy miért csak a virtuálisakat szidjuk? És az életben máshogy mennek a dolgok?! Másrészt pedig kérdem én: ha annyira mindegy az a luk, akkor miért nem fickót keresnek a férfiak? Elvégre minden mást egy baráttal is megtehetnének ezen kívül!

algi 2009.01.24. 01:18:15

Kicsit kezd elegem lenni abból, hogy a szememre/szemünkre vetik, hogy kell nekem/nekünk a szex. "Minő borzalom!" Hát, hadd tájékoztassak minden nőt arról, hogy a szex JÓ DOLOG! Sőt, továbbmegyek: a JÓ szexet egy nő legalább annyira élvezi mint egy férfi. Amnelyik nő annyira utálja a szexet, hogy felháborodik, ha valaki azt akarja tőle, az nem tudja, milyen a jó szex.

Rendben, elfogadom, hogy azalapján döntenek a nők, hogy melyik pasi meggyőzőbb ágyon kívül, de az felháborító, hogy a kontraszelektált pasik teljesítménye után el se tudják képzelni, hogy létezik jó szex is. A jó szexet onnan lehet felismerni, hogy megőrülnek érte a nők, és harcolnak is egy olyan férfiért, aki jó az ágyban.

Ja, amúgy pár kérdés: A csajok miért "sportos" pasikat keresnek a társkereső oldalakon? Mert ők biztos egészséges életmódot folytatnak? Ha nem használnék pattanáseltávolítót, szemeznének velem a csajok? Talán azért, mert a sima arcbőr javít az önbecsülésemen?

steverubellreborn 2009.01.24. 01:18:26

@Moneymaker:

lesz még több is ebből?
csak azon csodálkozom,hogy csodálkozol,hogy nem volt még egy olyan nő az életedben mint akire vágysz.

steverubellreborn 2009.01.24. 01:19:25

@Moneymaker:

lesz még több is ebből?
csak azon csodálkozom,hogy csodálkozol,hogy nem volt még egy olyan nő az életedben mint akire vágysz.

steverubellreborn 2009.01.24. 01:19:27

@Moneymaker:

lesz még több is ebből?
csak azon csodálkozom,hogy csodálkozol,hogy nem volt még egy olyan nő az életedben mint akire vágysz.

steverubellreborn 2009.01.24. 01:23:19

@igazitrebitsch:
mi köze ennek a feminizmushoz?
Én olyanokat olvastam a témában,hogy a nőnek is egyenlő joga van a gyönyörre a szexben.

steverubellreborn 2009.01.24. 01:30:05

@Moneymaker:
Még csak annyi jutott az eszembe,hogy ha megnézed ahogya legtöbb magyar pasi kinéz 40 körül,az kiábránditó .Lehet ápolatlan,büdös,igénytelenül öltözött,elhízott.A nő persze adjon magára(smink,fodrász,szoli,elegáns ruhák)és persze kívánja és élvezzen nagyokat evvel a pasival.

Marty Mcfly 2009.01.24. 01:31:08

@steverubellreborn:
a legtöbb nő riherongy... mindenki olyannak látszik, amilyen lenni akar! A mai világban egy nagyon rossz trend van, amit a legtöbb nő követ és ennek az eredménye, hogy riherongyok lesznek! A dolog pikantériája, hogy minél nagyobb riherongy vki, annál hevesebben ágál ellene, hogy ő az lenne...
De van jó hírem! Kevés, de van tényleg kurva jófej csajszi, akivel tök lazán lehet bármiről beszélgetni és kurva jó a szex és láss csodát: tisztelni tudod! Jah, és gyönyörű (külsőleg)! Tisztában van magával... a többi nő csak szépnek látszik, de belülről rohad!

Marty Mcfly 2009.01.24. 01:31:23

@steverubellreborn:
a legtöbb nő riherongy... mindenki olyannak látszik, amilyen lenni akar! A mai világban egy nagyon rossz trend van, amit a legtöbb nő követ és ennek az eredménye, hogy riherongyok lesznek! A dolog pikantériája, hogy minél nagyobb riherongy vki, annál hevesebben ágál ellene, hogy ő az lenne...
De van jó hírem! Kevés, de van tényleg kurva jófej csajszi, akivel tök lazán lehet bármiről beszélgetni és kurva jó a szex és láss csodát: tisztelni tudod! Jah, és gyönyörű (külsőleg)! Tisztában van magával... a többi nő csak szépnek látszik, de belülről rohad!

steverubellreborn 2009.01.24. 01:34:33

@hogykelltörölni:


"ha annyira mindegy az a luk, akkor miért nem fickót keresnek a férfiak? Elvégre minden mást egy baráttal is megtehetnének ezen kívül!"

ezt nem értem.

Marty Mcfly 2009.01.24. 01:36:00

Amúgy ja! Rengeteg igénytelen faszi van ebben az országban!
Bár ez nem ok, hogy a nő is az legyen! Amúgy a nők (és szerintem minden normális ember) autómatikusan adnak magukra, nem teher számukra, hogy kisminkeljék magukat, meg ilyesmi...

Marty Mcfly 2009.01.24. 01:36:39

@hogykelltörölni:
ja, ez egy kicsit ratyi volt....

steverubellreborn 2009.01.24. 01:38:41

@D=M=C:

de a riherongy nőhöz kellenek a pasik is akiknek ez így jó.

Marty Mcfly 2009.01.24. 01:43:03

persze! de hidd el, zsák a foltját! nem is irígylem tőlük ne félj! :-)

Norden 2009.01.24. 01:43:52

Szerintem a férfiak a nőket három kategóriára osztják alapból:
1. fizikailag nem vonzó, ha nem áll fel rá nem tudok mit csinálni, max haver lehet. Ez 10-20 %
2. Megdugnám de hosszú távra, esetleg feleségnek nem kellene. ez kb 60-80%
3. komolyan érdekel, elvenném feleségül is. Ez szintén 10-20%.

Persze a 2. kategóriásból lehet 3-as és fordítva, végül is alapból minden csaj vagy 1-es vagy 2-es.

A 2-es kategóriához némi kifejtés:
-ennek az alja ha éppen részeg vagyok és rámmászik (egy szalmaszál keresztbe tevés nélkül) akkor megdugnám.
- a teteje meg külsőre nagyon bejön, de agyilag zokni, vagy mentalításban különbözünk,1 éjszakás kalandra, érzelemmentes csak szex kapcsolatra bevállalnám.

Persze elsőre mindenki a külsőre megy, és általában azt könnyebb megmondani, hogy kivel nem, mint, hogy kivel igen.

hogykelltörölni 2009.01.24. 01:49:49

@D=M=C: Bocsánat a kifejezésemért, úgy akartam írni: hogy ha mindegy, hogy van -e pina "használat" vagy nincs (azaz szex). Elnézést, kicsit túloztam! ;) Jó, azért heteróknál maradva ezen kívül nem fogja meg a férfi kezét (végül is ha belegondolunk 10-20 év kapcsolat után a párok mekkora része jár kézen fogva?), nem puszilózik/csókolózik (bár vannak országok...). Csak kérdem én: ha ez a posztoló nő csak barátkozni akart, akkor miért nem jelezte ezt előre az adatlapján?

@steverubellreborn: Lényeg: egy (szexuális/romantikus, ki hogy nevezi) párkapcsolatban szexelni akar a fickó, ez meg csodálkozik? Az egyenlő joggal pedig maximálisan egyetértek!!

hogykelltörölni 2009.01.24. 01:57:12

@D=M=C: Még egy hozzáfűzés az előzőhöz: annyiban sántít amit mondtam, hogy a legtöbb nővel beszélgetni is más mint férfival, mivel teljesen máshogy gondolkoznak. Ez is biológiai eredetű.

Marty Mcfly 2009.01.24. 01:57:45

Amúgy a posztoló nő nem tudom hol élt idáig... ez a téma már 20milliószor lerágott csont! Sztem a posztíró egy elkeseredett 18 éves csitri túl az első nagy szakításán (vagy 22 éves fősulis csaj, aki most szembesül ilyen gonosz, sátáni dolgokkal), mert otthagyták, mint a szart, mert nem csak a szexet akarta (de az is lehet, h még szűz), hanem vmi magasztosabb érzelmet, amit utoljára 12 évesen érzett, mikor ránézett az ágyából a ricky martin poszterjére! :-)

steverubellreborn 2009.01.24. 02:00:21

@Kivlov:
"ezen a főcímen is csak a b*zik + az szdsz-esek akadnak fenn. megérdemlik. kötélre velük. Ámen!"


orvos láthatott már?
(pótkérdés:te melyk lennél szívesen?)

Marty Mcfly 2009.01.24. 02:01:38

@hogykelltörölni:
hidd el, van olyan csaj, aki "pasis gondolkodású"! Mindamellett igazi nő, csupán nem kényeskedik, nem kell mindig azon görcsölnöd, h vajon amit épp mondtál, azzal megsértetted-e, vagy veszi a poént...
Sztem viszonylag 1szerű a képlet: tisztelni kell a nőt, főleg ha megismerted és jó vele! Ha meg más, mint amilyennek képzelted, tovább kell állni!

hogykelltörölni 2009.01.24. 02:03:23

@D=M=C: Talán. XD Bár mint írja virtuális párkereső, azért ne legyünk vele ennyire kegyetlenek! Lehet, hogy átolvassa amit írtunk és jobban átgondolja, illetve innentől kezdve máshogy áll a férfihoz, ne adj Isten talán még meg is kérdezi ezeket élőben. Kíváncsi leszek mit válaszol. Szerintem sok lány gondolkodik még hasonlóan, csak nem mer róla beszélni. Na jóc'cakát!

hogykelltörölni 2009.01.24. 02:06:14

Azta' hogy beindult itt az élet!! :-D Pasis: természetesen, én is ismerek sok ilyet! Amikor én 'nő'-ről beszélek nyilván a nőies agyra gondolok. De ahogy fehér és fekete sincsen... Én mikor mondtam, hogy nem kell tisztelni?! Tovább kell állni, de 2-3 év után?! Ez hogy is van? Most már tényleg alvás!

Marty Mcfly 2009.01.24. 02:07:26

@hogykelltörölni:
Nem, a posztíró nem ezt írja. Nem tudom, honnan szedtétek, h csak a netes társkeresésre van kihegyezve a sztori!?
"Azért jelentkeznek fel a társkereső oldalakra, azért mennek el a szórakozóhelyekre, azért szólítanak le nőket az utcán avagy a könyvtárakban, mert kanosak, mert megtetszett nekik az a nő."

Marty Mcfly 2009.01.24. 02:09:25

Aki több évig él szar kapcsolatban az vagy hülye, vagy arra hajaz, hogy a mónikasóba vitázhassanak egy kurvajót pár ezer forintért! :-)
Állj tovább!

Szarazinda 2009.01.24. 02:12:50

Na mi van ribancok, nem tetszik a rendszer? Igen, a poszt igaz, csak a punci kell, ezért úgy hazudunk, mint, ha könyvből olvasnánk.

Pont mint ti, ribancok, mert nektek meg csak a férj, meg a családapa kell, az összes többit ugyanígy behazudjátok. Emancipaci? Megkaptátok, éljetek vele!

hidden_peak2 2009.01.24. 02:36:48

Tudjátok nekem pont elegem van csajokra fordított energiából. Ez van, biztos "nyafogós" ffi vagyok. Lexarom :).

Már egy jó ideje inkább más tevékenységbe ölöm az energiámat, kicsit belefárdtam.

Már dugásért sem vagyok hajlandó mindent elkövetni.

hidden_peak2 2009.01.24. 02:59:04

@D=M=C:

5éves együttéléses kapcsolat után kb fél évet végig qrváztam, disco ribancoztam, most kicsit elegem van belőlük :))

ettől csak nem lettem buzi :)))))))

Libretto · http://szviccs.blog.hu 2009.01.24. 06:15:10

Micsoda marhaság, a nők is baszni akarnak. Vagy minek keresenek párt? Backgammonozni?
Ostobaság

repecs 2009.01.24. 06:52:02

Az emberek szeretetet, odaadást, törődést, bizalmat, keresnek ennek fontos része a sex de nem minden. Nekem nő mondta hogy nagyon sok nő hülye én mint férfi mondom nagyon sok férfi hülye.

Ésszelteli 2009.01.24. 07:43:20

De gáz,hogy ilyen sekélyes nők is vannak,úgyhogy az ilyenek tényleg örülhetnek ha valaki kicsit legalább rájuk tekint egy fél órára,mert amint beszélni kezdenek valószínű beadja a nagy eltűnéses trükköt.

Ha-ha-ha-haha

Ésszelteli 2009.01.24. 07:45:05

Magasabb színvonalra kellene tenniük a lécet a lányoknak,mert különben csak szivacseffekt tapasztalatokat szerezhetnek.
Ha-ha-haha

kisanya 2009.01.24. 07:57:17

....oh yeah....mikor kiderült,hogy családos az anyuka és várták otthon, akkor éreztem először át teóriád lényegét....nos mindhármunk lelkét akarta hihetetlen vehemenciával,de mi ellenálltunk és összevissza spricceltük az arcát.....szemét férfiak,pedig próbáltam Csehovot felolvasni,hogy nyugodjon meg....:-DDDDDDD

Donor 2009.01.24. 08:55:33

Nem értem miért piszkáljátok a poszt íróját.
Tökéletesen így működnek a dolgok. Ha nem így működne akkor bajban lenne a világ. Csak az írás stílusa, éppen egy kiábrándult elkeseredett hangvételével van megfogalmazva.

Biológiai tény, hogy az élet célja a génjeink tovább örökítése. Minden más csak az ehhez szükséges "rossz"

A postban csak az a hülyeség, hogy a rózsaszín ködben kézen fogva levitáló szerelmet elválasztja a szextől, pedig ez a kettő is összefügg. Azt pedig csak a gyerekek nem tudják hogy a szerelem célja a szex.

Persze van más értelme is a szerelem, illetve udvarlás folyamatának. Nevezetesen az, hogy az utódainknak a lehető legjobb géneket szerezzük meg. Ez férfiak és nők esetében is így van, az eltérés csak az, hogy a nőknek kevesebb dobásuk van ezért jobban kell ügyelniük a minőségre, a férfiak viszont megtehetik hogy több alkalmas partnernek is adjanak örökítő anyagot. A nagy számok törvénye szerint az adja át sikeresebben a génjeit akinek több az utódja.

Persze ez nem magyarázza, a monogámiát. De a génjeink sikerességét úgy is biztosíthatjuk, hogy nem csak szórjuk a világban a magot, hanem a viszonylag kevés utódnak lényegesen jobb túlélési feltételeket biztosítunk. A család és a tartós kapcsolatok, egyenes következményei ennek a stratégiának. (ettől függetlenül 2-3 utódra szükség van, a génjeink tartós fenmaradásához, mert statisztikailag az egy gyerekes családok könnyebben kihalnak)

Hogy jön ehhez a szerelem? Nagyon egyszerű, minek választana az adott élőlény egy olyan változatot ami látszólag számára hátrányos (kevesebb utód) csak és kizárólag a szerelem jutalma miatt fogja ezt megtenni.

Szóval kár ezen agonizálni. A férfiak tényleg csak dugni akarnak, de a nőknek is ez a célja.

Persze vannak olyanok akiknek nem, de ezek a gének nem maradnak fent sokáig.

C10H12O6 2009.01.24. 08:57:28

A nőket mindegy, hogy ki b*ssz*, csak legyen tető a feje felett, meg legyen zabálnivaló a hűtőben.

digib 2009.01.24. 09:08:19

nem tartom magam se különösen vonzónak, se különösen szexinek, de jóval elmúltam 30, amikor nőismerőseim tanácsadásait követve elkezdtem "randizni". A addig 80%-ban csak éppen jókor voltam jó helyen és jókat mondtam, leggyakrabban komoly szándék nélkül, aztán mégis összejött, mert a csajoknak is nagyon kell... akár annyira, hogy leitassanak és kifizessék a taxit, vagy üldözzenek 7 emeleten keresztül a lépcsőházban.

Szóval, beismerem ÉN BIZONY ARRA GONDOLOK, SZINTE CSAKIS, de a ez csajoknál is pont így van. (ja persze, ők szentek)

Boldog, tartós, komoly, és hűségre épülő párkapcsolatban élek évek óta.

Csá

Vegha 2009.01.24. 09:42:48

jajj istenem!
kerestem, de nem találtam:
valaki nyugtasson meg, hogy nem létezik a_nagy_igazság_2 és a_nagy_igazság_1 post. ugye nem?? ugye neeem ??

Moneymaker (törölt) · http://moneymaker.hu/ingyenjatekok 2009.01.24. 09:52:04

Ember most esik le! Ti az interneten ismerkedtek. Basszus!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Már nem azért de nem egyszerűbb, ha meglátsz egy nőt aki tetszik odamész és elkezdesz beszélgetni vele valami kis mókás dologról. Egyszerűen a de szép cipőd van kezdetű megszólítástól, a hol vetted a fagyidig. Nekem a 4től a 10 perc kell a telefonszámig.
Szóval hajátok már ezt a szarságot, ha nem láttok személyesen valakit akkor nem tudhatjátok, hogy mi van. felesleges valakibe időt ölni, ha csak egy kép van róla.


www.moneymaker.hu

csubi71 2009.01.24. 10:00:39

MENNYI IDŐS A LINE24? 19?vagy 20? MINDIG tetszik egy ilyen vélemény mint a tiéd! Ezt kb 30 ÉVES KORIG EL HISZI sok ember! De! Én már elmúltam 30, és az egyik híres randikereső oldalról igazolni tudom, hogy a NŐK hány %-a és MIÉRT teszi fel a hirdetését a honlapra! És ezzel nem bántani se nem védeni nem szeretnék senkit. Te mint valami szüfrazsett próbálod védeni a mundér becsületét,pedig ez hülyeség! A NŐK -meglepő módón :-) - mint a férfiak szintén HÚS-VÉR EMBEREK! UGYANAZT AKARJÁK,MINT A FÉRFIAK, CSAK ÉPP A MÁSIK NEM KÉPVISELŐJÉBŐL. SEMMIBEN NINCS ELTÉRÉS! AZ HOGY EZT KI HOGYAN ÉLI MEG,EBBEN VAN NAGY KÜLÖNBSÉG,EZÉRT ÁLTALÁNOSÍTANI NEM IS SZABAD. DE HOGY CSAK A PASIK ILYENEK, RÖHÖGNÖM KELL! EGY 20 ÉVES ZÖLDFÜLÜTŐL MÉG ELFOGADOM, DE HA MÁR IDŐSEBB VAGY,AKKOR VMI MÁS A GOND.

PiciFaction 2009.01.24. 10:09:35

Sziasztok!
Én a cikket sem olvasom végig meg a kommenteket sem.Remélem van olyan aki tanult és foglalkozoztt Evolúciós Pszichológiávan vagy csak van egy közepes Biológiai tudása:)
Nem kezdem el leírni, hogy miért jó a cikk és miért rossz oldalról világítja meg a témát!
Ha esetleg van rá igény szóljatok:)
De ez ebben a formában megint suviniszta uszítás:)

Dorombolo 2009.01.24. 15:38:44

@Donor: Persze, annak aki elhiszi, így működnek. De annak aki erről hajlandó gondolkodni és nem elfogadni az elétálalt, jól használható paneleket, az nyugodtan gondolhat és érezhet mást...
Nem tudom miért hiszi bárki, hogy az a tény, hogy a következő nemzedéknek csak 30 foga lesz átlagban, nem jelentkezik másik oldalon akként, hogy a szex elsődleges értelme NEM elsősorban és főként a gének továbbadása, hanem a "szimpla" , kölcsönös örömszerzés..
(Bigott keresztények kíméljenek... )

bagolybagoly 2009.01.24. 16:50:33

háááát ez a cikk. a nők vajon mire gondolnak az első randin? hogy milyen jó lesz majd mosni a szaros gatyáját?
A dőltbetűs rész meg ... ezernyi öltözködésbeli trükk mind csak arra jó, hogy becsapjanak minket... szeeeeegény pasik. majd protestálok én is, hogy járjanak már inkább pucéran, és ne a hálószobában kelljen előhalászni a kicsit, ványadtat, lógósat meg a szőrös segget.

nitro1 2009.01.26. 23:46:19

De én nem akarom leborotválni a seggem. :-o

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2009.01.28. 14:18:28

100szónak is egy a vége, kefélni mindenki szeret,

csak van aki letagadja.

Aki nem hiszi, járjon utána.

GergőÁron (törölt) 2009.02.02. 02:58:28

biztosan 547826349872zrz2 ember bekommentelte már, de: náoszt, hát közhely ez. Sőt, nemtán fordítva nem így van?
A nőstény egyedek is a vezérhímet keresik.
Nekem úgy tűnik, hogy a legfontosabb, hogy magabiztos legyen az emberfia, és ez sugározzon is ki, durván.
Kurvára nem úgy mennek oda, hogy na ezzel a hímmel milyen jó lesz romantikusan összebújni, milyen móka lesz becézgetnie egymást aranyosan, vagy milyen jó lesz intellektuális beszélgetéseket lefolytatni. Meg a lónak a faszát, dehogy.
Sőt. Ha magabiztosan tudod őket szarba se venni, attól külön megőrülnek. Hisz ez azt mutatja, hogy akkora alfahím vagy, hogy ezt is megteheted. Már ha Darwinig próbálom visszavezetni az elméletet (ez olyan elegánsan hangzik, nem?)
Tényleg nem kell se gazdagnak, se gálánsnak, se bradpittnak lenni.
Lazaság, magabiztosság.
De ez a fő buktatója is a dolognak, ugyanis ezt a kettőt készségszinten kell tolni. Csak semmi megjátszásdi, mert a tájékozódni és vezetni nemtudásért cserébe a nőstényeket azzal kárpótolta a természet, hogy ösztönösen megérzik a görcsösséget és lúzerséget, a legapróbb jelből is.
Szóval ha valaki nem tud nőstényt szerezni, akkor az valószínűleg nem is fog tudni. Ha azt érzed, hogy szarnak a fejedre a lányok, akkor az úgyis van. Ha teljesen kilátástalan a helyzet, akkor nyugodtan felkötheted magadat egy szimpatikusa kandeláberre (vagy mégjobb otthon, ahol nem rabolod a tűzoltóautó drága gépidejét azzal, hogy téged pecázik le valami póznáról, amikor értékes emberek életét is menthetné épp), ugyanis fajfenntartás szempontjából teljesen irreleváns, hogy most döglesz meg, vagy csak 50 év múlva. Egy csomó keserűségtől kímélheted meg magadat, de ami fontosabb, hogy ezáltal sikeres embertársaidat is. Ez fokozottan megfontolandó, hogyha nincsenek olyan emberek, akiknek fontos lennél, és munkád során is kevés értéked állítasz elő, és könnyen pótolható vagy. Érdemes ilyenkor elgondolkozni azon, hogy nem gálánsabb dolog-e több élettered és lehetőséget adnod léted megszűntetésével azoknak, akik sikeresebbek lehetnek nálad? Arról nem is szólva, hogy kevesen szeretnek rakás szerencsétlenségeket nézni, ahogy eleve kudarcra ítéltetetten, görcsösen küszködnek. Gondolkozzatok el ezen, és ne féljetek szembenézni a ténnyel: aki értéktelen, lúzer, felesleges szarnak érzi magát, az az is.

Vel 2009.02.02. 15:08:12

"Gondolkozzatok el ezen, és ne féljetek szembenézni a ténnyel: aki értéktelen, lúzer, felesleges szarnak érzi magát, az az is."

Az Élet Kegyetlen Igazsága.

Esetleg, aki számára az öngyilkosság túl meredek lenne, az még mindig meglelheti lelki békéjét a vallásban! Nagy előnye ennek az alternatívának az hogy élete hátralévő részében azzal nyugtathatja magát hogy ha más nem is, Jézus szereti őt. Bonuszként, a morális felsőbbrendűségének tudatában, vigyorogva dörzsölheti kezeit, hogy azok a mocskos köcsögök, akik most a jó csajokat dugják halomra, haláluk után a pokol tűzén égnek az idők végezetéig!Gváááh!

Trisi · www.alphawing.hu 2009.02.02. 15:21:37

@GergőÁron: Meg kell valljam, hogy bár kissé szálkás a mondanivalód, de mélyen igaz.

chiemsee 2009.02.02. 22:47:26

@GergőÁron: Ez NAGYON tetszett! Hihetetlen jó stílusban megírtad a mondanivalódat, mely bár a maga ironikus formájában is, de igazságot rejt. Le a kalappal! ... de tényleg!

Ez a rész a csúcs: "vagy mégjobb otthon, ahol nem rabolod a tűzoltóautó drága gépidejét azzal, hogy téged pecázik le valami póznáról, amikor értékes emberek életét is menthetné épp" :)))) elismerésem!

cinimini 2009.02.05. 21:17:22

@D=M=C: Teljes mértékben egyet értek a hozzászólásaiddal. Szívemből beszéltél.....

NRG44 · http://althir.org 2009.12.17. 04:54:28

marhaság a poszt, pont a férfi az, aki a ROMANTIKÁÉRT keres nőt. ha csak a testiség kellene, arra elég lenne egy gumibaba is.

a nő meg vagy a vak ösztön által dönt, vagy a rideg, racionális számitás alapján - ezt ugye mindenki tudja, a pénzéhes ribancok topik.

nem jósolok túl nagy jövőt az emberiségnek
süti beállítások módosítása