Virtuális társkeresés

Mi végre hoztam ezt a blogot létre? - vetődik fel az átlagban ez a kérdés, főleg azokban, akik a virtuális társkeresést még úgy mélységében nem is próbálták ki. Bonyolult feladat önmagában is magunk mellé társat találni. A modern - szabadságtól terhelt - világunkban az emberek nemhogy közelednének egymáshoz, hanem a maguk kis mikrokozmoszait kialakítva - mint egy óriáscsillag felrobbanása után megmaradt apró, szakadt részei - távolodnak egymástól. A bizalmatlanság megakadályozza a régi formák, tradiciók, helyek hatékony mûködését s mindenki próbálkozik azzal, amit jónak gondol. Jó esetben. Mert vannak olyanok is, akik munkájukból és hobbijaikból kiindulva nem nagyon járnak idegen emberek közé és szûkös baráti körükben már nem találva senkit inkább megbékélnek a helyzettel és várnak a csodára: hátha a jószerencse eléjük sodor valakit. Vagy igen vagy nem. S aztán ebbôl születnek a rossz, megalkuvós házasságok. De szerencsére vannak, akik viszont hajlandóak aktívan is tenni magányuk megszüntetésért, méghozzá a technika legújabb vívmányának igen kényelmes módszerével: online társkeresôkbe jelentkeznek be. A mód kényelmes, mert otthoni karosszékbôl is mûvelhetô, kockázatmentes, mert a visszautasítás nem oly sértô, megalázó, mint pl. egy szórakozóhelyen, izgalmas, mert egyszerre részegítôen nagy számú delikvensbôl választhatunk, olcsó, mert a havidíj még mindig gazdaságosabb, mint bármilyen rendezvényre a belépô, tehát sok szempontból egy igazi jótétemény: DE NEM CSODASZER! Valójában ez is az élet leképezôdése, s itt is elôfordulnak bunkók, megtévesztô emberek, szórakozni-másokat átverni akarók, dilisek, lelki betegek, félrelépôk, mûveltek és mûveletlenek, érdekesek és unalmasak, lúzerek és nyerôk, szépek és nagyon csúnyák, kíváncsiskodók és rákattantak: miért is lenne ez jobb, mint a való világ, ha a szereplôi ugyanazok?! Viszont - ha valaki már gyakorlatra tesz szert, jó emberismerô, akkor itt ki tudja szűrni azokat, akik a negatív kategóriába tartoznak, akiket széles ívben el kell kerülni! Ebben a blogban próbálom majd összeszedni mindazt, amit eddig tapasztaltam, hogyan kell jó, informatív adatlapot készíteni, honnan tudhatjuk, hogy melyik adatlap kamu, NETikett, lúzerek és nyertesek, képek elemzése, levelezéstôl a randiig, társkeresô oldalak rangsora és sajátosságaik, kik és miért szórakoznak, biztonság, jó elsô levél, stb.... Szívesen veszem majd a hozzászólásokat, amelyek egyrészt majd árnyalni fogják a képet, másrészt remélem, a beküldött történetekkel szórakoztatva lehet megmutatni a netes ismerkedés hasznát, létjogosultságát, eredményeit és esetleges buktatóit, hogy a jogtalanul illetett negatív kritkát és indoklatlanul rárakodott - "Te miért itt ismerkedsz, hiszen te tök normális vagy?!" - értetlenkedést valami jobbító szándékú és hasznos kritikává, javaslatokká fordíthassuk.

Sagittar: Elég a rinyából!

2008.02.01. 12:00 Line24

Sagittar - hímnemûként - megelégelte a férfiak panasznapját és keményen rádörren a negatív hozzáállású, lúzer, a nôket ostorozó nemtársaira! Olvassatok:

Most szeretnék egy általános tendenciára reagálni. Régóta bennem van, most kiírom, akinek nem inge, ne vegye magára... Az általános depressziós hangulatra szeretnék reagálni. Linux1-gyel kezdôdött, de a legújabb, ami az ihletet adta, az a "kommentjeinkből" cikk elsô idézete....

Unalmas a rinya party: az önsajnálat, a panaszkodás, ami itt folyik már bosszant! Engem is utasítottak már el, nem is egyszer, mert a nők nem viselkednek korrekten, lepattintanak! Egy kommentelô azt írta, hogy 1 jóképű fiúnál sorban állnak a hölgyek 101. lábtörlônek, miközben a kevésbé jóképû, de jóravaló srácokat észre sem veszik. Ez baromság! Ha az úriember "elmélete" igaz lenne, akkor ez úgy nézne ki, hogy a férfiak 99 százaléka egyedül lenne, míg a maradék 1 százaléka háremet nyithatna.

Lehet hibáztatni a hölgyeket, hogyha valakit elutasitanak? Nem! (Maga az elutasítás ténye senkinek sem róható föl, egyedül a módjáért lehet szemrehányást tenni) Nyilván mi férfiak is számunkra vonzó lánnyal szeretnénk együtt lenni és ezzel így vannak a nők is. Ha lepattint, megvan rá a jó oka és ő a maga közepességével másra vágyik. Ha kidobja a virágot a kukába? Akkor nem ő az, akit kerestünk, de majd a másik lány megtartja!   A VONZALOM HIÁNYA A FŐ GOND, HIGYJÉTEK EL! HA NEM TETSZEL A KISZEMELTNEK, NE VÁRJ KORREKTSÉGET, míg azzal, aki tetszik, tündi-bündi lesz. DE megjegyzem hogy én is - habár igyekszem korrekt lenni mindenkivel, visszautasítás esetén - másként viselkedek. Gyarló az ember, ez van! Aki intelligensebb az jobban kordában tudja tartani magát, igyekszik a másik érzéseire odafigyelni, aki nem, az nyersebben bánik a lenézett, taszítónak vélt ellenkező neművel. Ilyen az élet. Mellesleg lehet hogy az író úgy itéli meg, hogy az a lány közepes és mégis lepattintja, de ha közepesnek tartja, vagy netán csúnyának, mi értelme udvarolni, próbálkozni? Vagy netán már fel is adta, hogy olyan nőt környékezzen meg, aki igazán tetszik neki? Talán az utóbbinál lesz sikere, mégha nem is gondolná. (Bár a levelek által sugalt mentalitással ez valószinűtlen). Miféle szimpátiát várhat el a bejegyzés írója, ha önmaga se vonzódik igazán az említett hölgyekhez?

Nem tudom férfiak, hogy  mi van veletek! Néha úgy érzem, hogy puhányok gyülekezetébe csöppentem, ez a sok siránkozás az agyamra megy. Ha én lányosnak, nyafogónak, balféknek itélem meg a személyt a leírás, bejegyzés alapján, akkor a nő hogy ítélje meg az illetőt élőben?
Kicsit gondolkozzatok! A nőknek igazi férfiakra van szükségük, nem nyávogós pólyásokra. Linux1 nek is üzenem, hogy kicsit tegye félre a programozáskönyvet, menjen ki a Váci utcára és lesütött szemű, zárkózott lúzer helyett mosolyogjon rá a nőkre, a világra! Nem csak a nőknél lesz nagyobb sikere, maga is boldogabb lesz.

Nekem is voltak bosszantó szituim, kudarcaim, de azért írok, mert úgy gondolom eseteim tanulságul szolgálhatnak másoknak.
Ha elmegyek szombaton sörözni a barátaimmal, akkor azt látom, hogy a párom gyönyörű, a barátnőm párja is gyönyörű és amikor megpuszil két korty sör között, tudom, hogy nincs az a munka, pénz, ami pótolhatná egy nő közelségét, szeretetét. Ennyi!

Fiúk! Ismerkedni, randizni jó! A nők szépek, kedvesek, mindegyik egy kis csodálatos világ. Találkoztam már flugos világmegváltóval, nimfomán döggel, félénk angolszakos tanárnénivel, plázacicával, ezek rossz egyvelegével, sorolhatnám napestig. Sokszor felbosszantottak, sok hülyeséget kellett végighallgatnom, de emellett sok szép estére, barátságokra, jó szeretkezésekre, szerelmekre, áttáncolt éjszakákra gondolok a női nemmel kapcsolatban. Ha valaki alapvetően nőgyűlölő, csalódott, beletörödő, megfojtják a saját kudarcai, akkor soha az életben nem lesz olyan barátnője, amilyenre vágyik, mert mire ránézne a kiszemeltre, már fel is adja. A kudarcból tanulni kell és nem szabad önsajnálatba burkolózni.

Fiúk! Legyetek végre férfiak, könyörgöm!

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fvtr.blog.hu/api/trackback/id/tr69319502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Highway 2008.02.02. 16:58:18

Hosszú utat kell bejárni, míg az ember megtalálja párját. És ez az út időnként bizony elég sok kátyúval van tele.
Egyetértek Sagtitarral. A nyafogó, balfékek nem kívánatosak. Egyik fél részéről sem. Ha valaki abban a szakaszban van életében, hogy csalódott a másik nemben, ne járjon randira. Ha éppen nem alkalmas arra, hogy a szebbik oldalát lássa az életnek kímélje meg a másikat attól, hogy csalódnia kelljen. És azért mondom, hogy a másik fél csalódik, mert ha már az ismerkedésben eljutottak odáig, hogy találkoznak, akkor a szebbik oldalát mutatja, és egyszer csak kiderül, hogy ez csak álarc volt, és bizony tele van gyűlölettel. Ne akarja a másik nem iránt érzett utálatát egy egy randiban kiélni, a korábbi sérelmeit ártalanokon "leverni". Mit tehetnek ők róla? Biztos, hogy mindig a másik oldalban van a hiba? Ők voltak olyan szemetek? És mi mindent megtettünk, hogy a találkozás és ismerkedés a legjobban alakuljon?
Azt hiszem kedves Line24, hogy talán ideje lenne a többieket feldobni a pozitív élményekkel. Rájuk férne, és rám is. :)
Örömmel várnám a jobb élmények felelevenítését is.

Áron(alul) 2008.02.02. 17:43:33

Az első döntést a nő hozza meg. Erre predesztinálja az evolúció. Ha a döntés negatív, akkor nincs mit tenni, tovább kell lépni a férfinak. Ha pozitív, akkor el lehet gondolkozni a folytatáson. Ebben az esetben a pasin a sor, hogy mérlegelje a kapcsolat folytatását. Ha úgy dönt nem, akkor udvariasan, vagy udvariatlaul, de jelzi a hölgynek, nem akar vele többet talizni. Ha pozitív, akkor kezdődhet az ősi tánc. Nincs még semmi sem eldöntve, de mindkét fél hozott egy döntést a folytatásról. Így tessék ismerkedni.

Crom 2008.02.02. 20:44:59

Nos, ez a tipikus kettősség esete. Egyik félnek sincs igaza, és mindkettőnek igaza van. Sagittar-nak igaza van abban amit leírt, ugyanakkor nincs. Mert könnyű olyan helyzetből "osztani az észt" amikor már minden összejött, mert szerencséje volt, jobban akarta stb. De ha nem ennyire szerencsés, ő is lehetne a másik oldalon. Linux1-nek meg abban nincs igaza, hogy nem minden lány olyan mint amilyennek leírta...abban viszont igaza van, hogy jó részük ilyen.
Van erre valami ami igaz: mindenki olyan embereket, társaságot vonz maga köré, amilyen ő maga; durván fogalmazva: azt kapja amit megérdemel.
(Én csak érdeklődéssel olvasom a blogot, rég kszálltam ebből a mókuskerékből, nem való ez nekem...de érdekesnek találom mások tapasztalatait.)

atleta.hu · http://www.atleta.hu 2008.02.04. 03:10:28

Crom: Van itt kettosseg, de szerintem Sagittar irasa eleg ojjektiv, o nem resze a kettossegnek. A kettosseg szerintem azokban az egyszerusito velemenyekben nyilvanul meg, hogy vagy szuper kedvesnek es jo fejnek kell lenned, vagy nemtorodom bunkonak.

Az a helyzet, hogy ez az egesz egy eleg finom es szorakoztato jatek. Szorakoztato, ha megtanulod jatszani, de mindenkepp viszonylag finomak a hatarok. Aki tul kedves, az elso pillanattol tul odaado, tul balek, az a tobbseg szamara unalmas lesz (azert gondoljuk vegig, hogy a legtobb pasi pont magasrol szarik a rendes, apaca utanerzes csajokra). Aki siman paraszt, az meg talan az elso kanyart veletlenul veheti, de inkabb azt sem.

Latszolag bonyolult a dolog, es neha tenyleg tok ellentetes elvarasokat fogalmaznak meg a nok (marmint ugyanaz az egy db no), de csak arrol van szo, hogy bizonyos dolgokban maskepp jar az agyunk. A kinai szavak nagy reszet nem lehet egy bizonyos magyar szora leforditani, es viszont. Ha egyszer rajon az ember, onnantol kezdve tok jol mukodik a dolog, es szorakoztato, es nem csak akkor, ha mar megtalaltad az ugynevezett nagyot. A nagyO utani kaparas amugy szerintem szinte teljesen remenytelenne teszi a cel elereset. Az utat tessek elvezni, ne a celt hajkuraszni :).

> abban viszont igaza van, hogy jó részük ilyen.

Hat a jo reszuk az pont eleg laza megfogalmazas ahhoz, hogy mindenki azt ertsen alatta, amit akar. Alapvetoen a nok nem kulonboznek a pasiktol. Nincs tobb szemet no, mint pasi. Tessek ertelmes lanyokkal beszlegetni, es kiderul, hogy azert, mert neked van 5 jo fej haverod, attol meg szerintuk rengeteg ostoba, unalmas, buta, apolatlan, bunko, stb. pasi van. Es persze neki meg van 5 tok korrekt baratnoje, ezert hajlamos azt gondolni, hogy bezzeg a nok. Tok egyformak vagyunk, az van. Csak azt felejtjuk el, hogy az emberek kozul alapvetoen azert eleg keves jon be barkinek, a kulsot leszamitva is.

> mindenki olyan embereket, társaságot vonz maga köré,
> amilyen ő maga; durván fogalmazva: azt kapja amit
> megérdemel.

Hat, ez nem egeszen igy van. Ha igy lenne, akkor a rendes fiuk a rendes lanyokat kapnak :). A viselkedesed es a fejedben levo dolgok tenyleg predesztinalnak, de nem ilyen egyszeruen. Nincs ebben semmi ezoteria, egyszeruen olyan uzeneteket kuldesz, amire az a valasz, amit kapsz. Csak nem veszed eszre, egyszerubb a vilagot hibaztatni. Pedig ha valaki gyakran kavarodik ugyanabba a helyzetbe, akkor erdemes elgodnolkodni rajta, hogy mit csinal rosszul. Szoval mindenki azt kapja, amit bevonz, igy pontos szerintem. A balek nagy valoszinuseggel igenis meg fogja kapni a kihasznalos, taplo csajokat. Az is lehet, hogy eleve oket valasztja tudatalatt. Azok a lanyok, akik arrol panaszkodnak,hogy mindig atverik oket pl. azok mindig bevalasztjak a legatlatszobb trukkokkel probalkozo pasikat. Komolyan. Mi pasik 100m-rol kiszurjuk, hogy mi a jatekuk, a csajok meg nem veszik eszre. De gyakran forditva is igaz am! Erdemes neha (gyakran :) ) lanyokkal beszelgetni mindenfele egyeb indittatas nelkul. Csak hagyni, hogy meseljenek a pasikrol :).

Morella 2008.02.09. 04:32:00

Tökéletesen igaz minden szó! És az a tény pedig, hogy egy pasi írta... Elismerésem!

fraki 2008.09.13. 16:48:08

Marha fárasztó ékezet nélküli szöveget olvasni.
süti beállítások módosítása