Virtuális társkeresés

Mi végre hoztam ezt a blogot létre? - vetődik fel az átlagban ez a kérdés, főleg azokban, akik a virtuális társkeresést még úgy mélységében nem is próbálták ki. Bonyolult feladat önmagában is magunk mellé társat találni. A modern - szabadságtól terhelt - világunkban az emberek nemhogy közelednének egymáshoz, hanem a maguk kis mikrokozmoszait kialakítva - mint egy óriáscsillag felrobbanása után megmaradt apró, szakadt részei - távolodnak egymástól. A bizalmatlanság megakadályozza a régi formák, tradiciók, helyek hatékony mûködését s mindenki próbálkozik azzal, amit jónak gondol. Jó esetben. Mert vannak olyanok is, akik munkájukból és hobbijaikból kiindulva nem nagyon járnak idegen emberek közé és szûkös baráti körükben már nem találva senkit inkább megbékélnek a helyzettel és várnak a csodára: hátha a jószerencse eléjük sodor valakit. Vagy igen vagy nem. S aztán ebbôl születnek a rossz, megalkuvós házasságok. De szerencsére vannak, akik viszont hajlandóak aktívan is tenni magányuk megszüntetésért, méghozzá a technika legújabb vívmányának igen kényelmes módszerével: online társkeresôkbe jelentkeznek be. A mód kényelmes, mert otthoni karosszékbôl is mûvelhetô, kockázatmentes, mert a visszautasítás nem oly sértô, megalázó, mint pl. egy szórakozóhelyen, izgalmas, mert egyszerre részegítôen nagy számú delikvensbôl választhatunk, olcsó, mert a havidíj még mindig gazdaságosabb, mint bármilyen rendezvényre a belépô, tehát sok szempontból egy igazi jótétemény: DE NEM CSODASZER! Valójában ez is az élet leképezôdése, s itt is elôfordulnak bunkók, megtévesztô emberek, szórakozni-másokat átverni akarók, dilisek, lelki betegek, félrelépôk, mûveltek és mûveletlenek, érdekesek és unalmasak, lúzerek és nyerôk, szépek és nagyon csúnyák, kíváncsiskodók és rákattantak: miért is lenne ez jobb, mint a való világ, ha a szereplôi ugyanazok?! Viszont - ha valaki már gyakorlatra tesz szert, jó emberismerô, akkor itt ki tudja szűrni azokat, akik a negatív kategóriába tartoznak, akiket széles ívben el kell kerülni! Ebben a blogban próbálom majd összeszedni mindazt, amit eddig tapasztaltam, hogyan kell jó, informatív adatlapot készíteni, honnan tudhatjuk, hogy melyik adatlap kamu, NETikett, lúzerek és nyertesek, képek elemzése, levelezéstôl a randiig, társkeresô oldalak rangsora és sajátosságaik, kik és miért szórakoznak, biztonság, jó elsô levél, stb.... Szívesen veszem majd a hozzászólásokat, amelyek egyrészt majd árnyalni fogják a képet, másrészt remélem, a beküldött történetekkel szórakoztatva lehet megmutatni a netes ismerkedés hasznát, létjogosultságát, eredményeit és esetleges buktatóit, hogy a jogtalanul illetett negatív kritkát és indoklatlanul rárakodott - "Te miért itt ismerkedsz, hiszen te tök normális vagy?!" - értetlenkedést valami jobbító szándékú és hasznos kritikává, javaslatokká fordíthassuk.

Women: Fight for your body!

2008.02.11. 07:00 Line24

A nők egy igen nagy és kényelmes tévhitben lebegnek: azt hiszik, hogy egy jó fodrász, egy kitűnő smink, egy csinos fülbevaló, egy jó köröm máris széppé és kívánatossá varázsolja őket, miközben  a testüket maximálisan elhanyagolják: esznek és mellette semmit, de semmit nem sportolnak.
A női test olyan - a pasik számára -, mint a méheknek a virág. Látványa, szép és kecses ívei vonzzák a férfitekintetet. Szinte azt is mondhatnám költői képpel, hogy azonnali beporzásra csábítják a férfit. Az pedig, a beépített programjához híven megy is, akcióba lendül s próbál a szép virág kelyhébe bújni!
 
Kibúvónak érzem ezeket a fodrászhoz, manikűrőshöz rendszeresen járó, néha 1-1 sikertelen fogyókúrába belevágó, ám mozgást egyáltalán nem végző hölgyek megoldását. A kényelmesebb utat választják. Ápoltság helyett nem a hanyagságra szeretnék buzdítani mindenkit és nem a gondozott külsővel van a bajom, hanem azzal, ha mindez pótcselekvésként, a mozgás helyett történik! Szakítani kell a lustasággal és az emiatti folyamatos kifogások keresésével!

Itt volt ez a műsor szempontjából nem túl sikeres, de a tanulságokat levonva viszont igen jó dagi-show a TV2-n. Irtózatósan elhanyagolt lányok és fiúk kerültek be, akik valóban eltökéltséggel hajtották végre a gyakorlatokat és láss csodát (pedig nem az!) lefogytak.
Csekély 4 hónap alatt a hosszú évek alatt felszedett kilóktól szabadultak meg - kevés kivételtől eltekintve. Hagyjuk a hülye diétákat és edzési elveket és azt a két pénzsóvár médiaszemélyiséget és a nevük által jelzett "módszereket"! Semmi titkot nem fedeztek fel, semmi újat nem hoztak az életünkbe, semmi csodát nem tettek és legfőképp nem varázsoltak: mindketten mozgásra kényszerítették a végtelenül tohonya és ellustult egyedeket, akik ennek hatására lefogytak. S ez így van: nem kell csodadiéta csak rendszeres mozgás! Ha meg szeretnék gyorsítani a folyamatot, akkor érdemes kissé visszafogni étkezésünket, de ha kitartással hozzászoktatjuk magunkat a sporthoz, akkor még ez is felejthető!

Sok-sok nagyon helyes arcú, kedvességet sugárzó lányt látok idefent. Képzettségükből, munkájukból, kitöltött adatlapjukból azt is láthatom, hogy intelligensek is. De annyira fáj a szívem, hogy mindemellett túlsúlyosak. Egyszerűen kár értük. Pedig nagyon jó nők lehetnének, ha a munka után pl. 2 naponta lemennének az edzőterembe és sportolnának.
Senki ne higgye azt, hogy a csinos nők csak úgy kapták a lehetôséget: bizony ők is ott izzadnak lent! Annyi a különbség, hogy egy kicsit régebb óta. Mindenki tesz érte - akin látszik. Sőt, sokan azok is, akiken nem! Szégyelnivaló nincs! Az edzőteremben nemhogy kiröhögném a testes lányokat a biciklin vagy a futógépen, hanem megemelem képzeletbeli kalapom! Örülök, hogy felismerte mit kíván meg a teste, az egészsége, a jövője és a párkapcsolata. Mert a szép test nem csak látványban jelent pluszt, hanem egészséget és hosszú, boldog éveket is jelent!

Továbbá nagyon fontosnak tartanám - egészségügyi okoból is -, hogy a testedzést valóban kiemelt témaként kezeljék az iskolákban. Sokat ártanak a szülők - fôleg túlsúlyos gyermekeiknek -, hogy felmentetik a tornaóra alól: így nem ívódik bele a gyermek személyiségébe, a mozgás fontossága, az erôsfeszítés és esetleg a szenvedés által elérhetô eredmény. Nem érzi át, hogy a szépség az nem csak adomány, hanem egy jutalom: a jól végzett edzések jutalma.

A jó alakot fontosabbnak tartom és mérvadóbbnak a párválasztásnál - kedves hölgyeim - mint a szép manikürt ill. a jó frizurát - ez utóbbiak csak habként szolgálnak a tortán, de a külső tulajdonságok közül minden pálmát visz az alak!

24 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fvtr.blog.hu/api/trackback/id/tr18329509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

atleta.hu · http://www.atleta.hu 2008.02.11. 16:24:57

Kezd nagyon igenytelenbe atcsuszni ez a blog:
> A nők egy igen nagy és kényelmes tévhitben lebegnek

Az osszes ilyen kijelentes, hogy a nok igy (vagy a ferfiak ugy) igenytelen, hamis (*) es persze al-vitara provokal, amiben az igazsag neveben elhangzik meg egy par hasonlo kijelentes. HOl az egyik, hol a masik oldalrol.

Raadasul ez most me csak nem is igaz, hogy a nokre jellemzobb lenne, mint a pasikra.

(*) Persze nem minden ilyen kijelentes hamis. Pl. a noknek nincs Y kromoszomajuk.

ich 2008.02.11. 17:04:37

Ez a széptestű fóka...:)

Sagittar 2008.02.11. 17:07:57

Ez végre egy jó provokatív bejegyzés a blogba. Tetszik. Az nem fog elindítani lavinát, hogyha leirjuk, hogy a fű zöld. Ezt mindenki tudja:)

Az már más kérdés, hogy sok az eltunyult nő, de kissé hímsoviniszta lett a bejegyzés, viszont ne legyünk álszentek. Hányszor van olyan párbeszéd, amikor a barátommal sörözgetek és közlöm vele, hogy erre a nőre bizony ráférne egy kis fogyókúra, vagy ha plasztikai sebész átszabná a fejét, egész jó nő lenne.:)

Persze ez igy gonosz megjegyzésként hathat, de a nők se kíméletesebbek, mi miért legyünk azok?
Egy férfi joggal elvárhatja (főleg ha ő maga is ad magára ilyen téren), hogy a párja ápolt és emellett jó alakú legyen.
Persze van, aki a ducikat szereti, de szerintem itt elenyésző kisebbségről van szó.
A másik véglet az, ha valaki anorexiás csontvázzal akar mutatkozni, szerintem az a jó, ha van mit fogni egy nőn ( a kezén kívül ), épp ezért én az ideális súly / magasság aránypárnak a 170 cm / 60 kgot tartom...180/70 , 160/50..stb..
Ez képlet formájában magasság/magasság-110 :)

Most persze reflektálhatnék a bejegyzés azon részére is, miszerint a mozgás, az egészséges életmód fontos, de ezt mindenki tudja.

Van olyan nő persze, aki hormonális okokból hízik el, ők nyilván nem tehetnek a "helyzetükről", de a többiek bőven tehetnének az alkatukért. Ez vonatkozik azon (csak jóindulattal) közepes külsejű hölgyekkel akik jönnek a hatalmas elvárásaikkal, amikkel a társkeresőkön találkozhatunk.

Viszont azt is szeretném kihangsúlyozni, hogy sok a bombaalakú csaj, tehát kár a nők X százalékát megbántani, sértegetni, hisz aki olyan, az úgyse fog megváltozni és az meg főképp reménytelen, hogy belátható időn belül olyan alkatuk legyen, amit a blogíró elvár.

Mellesleg az én tapasztalatom az, hogy (de lehet hogy szerencsés körökben mozgok) egyre kevesebb az elhízott, igénytelen nő, sőt inkább az ellenkezőjét tapasztalom.

Crom 2008.02.11. 17:42:29

Nos, a helyzet az hogy megint a végletek felé ment el a világ. Egyrészt igaza van a blogírónak, meg nincs is. Ugyanis egy molett, de ugyanakkor ápolt, nem feltűnő, egészséges (pont amennyi kell) sminkkel, külsővel rendelkező nőre sokkal többen odafordulnak a férfiak közül, mint a külsőre tökéletes testű, de szétszolizott arc-és testbőrrel, rikítóra mázolt, kihívó ruhákat viselő nőre...
Másrészt az igazság abban van, hogy a nők igényesebbek lettek, mint ahogy mi is...de mintha egyik fél se akarna úgy igazán tenni azért, hogy a maga részéről "hozza amit a másik elvárhat". Ezalatt nem azt kell érteni, hogy most akkor diéta meg önsanyargatás az anorexiáig, heti 3 kőkemény aerobic vagy valami más, stb. Gond itt azzal van hogy életmód váltás kellene. Azzal senki nem fog tartós eredményt elérni, hogy hirtelen ötlettől vezérelve 3 hónap kőkemény munka árán lead néhányszor x kilót, utána meg 2 hét lazítás után visszaszedi. Hanem hogy beáll egy egészséges életritmusra és ahhoz igyekszik tartani magát, ami lehet hogy nem 3 hónap, hanem 6-9 hónap vagy több idő alatt hozza meg a várt eredményt, de utána már nem akar visszaesni, mert második természetévé vált az új életmód, nem hiányzik a régi...
És még egy apró közmondás: "A szép piros alma is lehet belül férges és rohadt." A szép külső nem garantálja (mai világban meg pláne nem) a szép belsőt. Ha meg valaki azért sanyargatja magát, azért tesz meg mindent a külsejéért hogy párt találjon, az az ellenkezőjét fogja kapni...külső+belső együtt fontos...

egy nem bálna 2008.02.11. 17:42:37

Emellett azért nehéz úgy elmenni, hogy ne jusson az ember eszébe a férfi felhozatal az országban. online tapasztalataim ugyan nincsenek, de nem hiszem, hogy ha lennének jobbak lennének az offline-nál.

Bár az első hozzászólónak igaza van, és magam is elnézést kérek az általánosító kommentért :)

Owen · http://www.nincsszerelem.freeblog.hu 2008.02.11. 20:20:50

Megint megnyitottam a blogodat.
Mindig újat keresek benne, valamit amitől kedvet kapok komolyan foglalkozni az internetes társkereséssel.
Az én blogom negatív, csak nyavajgok benne hogy nincs senkim, de ez nem érdekel senkit, szóval.
Annyit akartam mondani neked, hogy jól esik olvasni téged, bár nem ismerlek de ez nem gond. Jól esik, mert bele tudom magam képzelni a helyzetekbe, de semmi több.
Érdekes olvasni azokat is, akik kommenteznek, bár tudhatnák hogy a vélemény olyan mint a bélgáz; mindenkinek van, ugyanakkor senki sem kíváncsi a magáén kívül máséra./legalábbis nekem ez a véleményem/
Azt már belátom, hogy társat keresni nem egyszerű.
És nem egyről a kettőre hopp, és már ott is van a szép pár.
Főleg így monitor mögött ülve.
Nem kimozdulva.
Mindegy, le van szarva, annyi az egész hogy tudatni akartam veled hogy én is olvasom a blogodat.
juhé

Owen · http://www.nincsszerelem.freeblog.hu 2008.02.11. 20:24:41

Megint megnyitottam a blogodat.
Mindig újat keresek benne, valamit amitől kedvet kapok komolyan foglalkozni az internetes társkereséssel.
Az én blogom negatív, csak nyavajgok benne hogy nincs senkim, de ez nem érdekel senkit, szóval.
Annyit akartam mondani neked, hogy jól esik olvasni téged, bár nem ismerlek de ez nem gond. Jól esik, mert bele tudom magam képzelni a helyzetekbe, de semmi több.
Érdekes olvasni azokat is, akik kommenteznek, bár tudhatnák hogy a vélemény olyan mint a bélgáz; mindenkinek van, ugyanakkor senki sem kíváncsi a magáén kívül máséra./legalábbis nekem ez a véleményem/
Azt már belátom, hogy társat keresni nem egyszerű.
És nem egyről a kettőre hopp, és már ott is van a szép pár.
Főleg így monitor mögött ülve.
Nem kimozdulva.
Mindegy, le van szarva, annyi az egész hogy tudatni akartam veled hogy én is olvasom a blogodat.
juhé

Line24 2008.02.12. 14:52:26

Atléta! Lehet, ahogy írtad - kezd egyre igénytelenebb lenni ez a blog - de senki nem kötelez téged arra, h rendszeresen ide visszajárj és olvasd! Kezdenek a te kritikáid és hozzászólásaid is egyre értelmetlenebbek lenni - lásd pl. ezen legutóbbit!
Mindenkinek van egy véleménye - ahogy tapasztalhattuk neked is egyfajta: folyamatosan negatív -, így ezeket a véleményeket ütköztetve érvek és ellenérvek folyamán alakul ki egy olyan típusú igazság, amit már sokan el tudnak fogadni. És az biztos, hogy ezek közül az emberi viselkedéssel kapcsolatosak - bizonyos kommentálóéktól eltekintve - bonyulultak és árnyaltak, s nem is lehetne írni róluk, csak ha minden mondat végére odaírnám, hogy tisztelet a kivételnek: mert kivétel mindig akad legalább egy. De ezt az uncsi mondatzárást meghagyom neked!
Én viszont továbbra is a többségi és mérvadó és jellemzô jelenségekrôl fogok írni...

atleta.hu · http://www.atleta.hu 2008.02.12. 23:15:34

Line24: > Atléta! Lehet, ahogy írtad - kezd egyre
> igénytelenebb lenni ez a blog - de senki nem kötelez
> téged arra, h rendszeresen ide visszajárj és olvasd!

Meg szerencse. Sot, szerencsere eddig is tudtam. Meg nem is jarok rendszeresen, csak neha. Talan abbol is latszik, hogy eleg ritkan irok megjegyzeseket. De azt is mondhatnam, hogy teged sem kotelez senki arra, hogy bekapcsold a hozzaszolasokat, ha ennyire zavar az ellenvelemeny. Meg arra se, hogy elolvasd oket.

> Kezdenek a te kritikáid és hozzászólásaid is egyre
> értelmetlenebbek lenni - lásd pl. ezen legutóbbit!

Az alabbi kijelentesek kozul melyiket talaltad ertelmetlennek:

- Az ilyen jellegu kijelentesek, mint amit te tettel, nem igazak.
- Ertelmetlen vitakat szulnek (a ferfiak meg olyanok tipusu - vagyis a balhet kivaltoval logikailag azonos - valaszok formajaban)
- Nem igaz, hogy a nok testileg elhanyagoltabbak lennenek, mint a ferfiak.

Amugy rettento mod irrital ez a 'vitastilus' (egy mondatban lehulyezni a masikat), es utalom magam ismetelgetni.

Tudod a kritikara sertodessel reagalni az eleg szanalmas. Foleg, ha erdemben valaszolni sem sikerul.

> Mindenkinek van egy véleménye - ahogy tapasztalhattuk
> neked is egyfajta: folyamatosan negatív -, így ezeket a

Oh igen. Nekem mindig mindenben negativ velemenyem van. Ezt honnan is tudod? Pl. itt mindig negativ hozzaszolasokat teszek? Az logikusan nem csak annyit jelentene, hogy az itt irtakkal nem ertek egyet _abban az esetben_, amikor valaszolok? Raadasul meg csak nem is igaz. Egy kezemen - de ketton biztos - meg tudom szamolni, hogy hanyszor szoltam hozza. A legutobb pl. Sagittar irasara reagaltam egyetertoleg. Ennyit a folyamatos negativ velemenyrol.

> véleményeket ütköztetve érvek és ellenérvek folyamán

Na igen, mintha az elobb pont zavart volna az a bizonyos utkozo velemeny :)

> viselkedéssel kapcsolatosak - bizonyos kommentálóéktól
> eltekintve - bonyulultak és árnyaltak, s nem is lehetne
> írni róluk, csak ha minden mondat végére odaírnám, hogy

O, dehogy nem. Csak akkor kevesbe lenne hangzatos. Mert nem minden norol kene irni nagy szajjal, hanem azokrol a nokrol, akikre epp vonatkozik a dolog. Szep amit irsz, csak hat nagyon santit, mert nem velemenyek utkoztetese soran alakult ki (az szemmel lathatoan zavar is), es nem is kompromisszumos, hogy a nok ugy altalaban (jobban) elhanyagolnak a testuket (mint a ferfiak).

> tisztelet a kivételnek: mert kivétel mindig akad
> legalább egy. De ezt az uncsi mondatzárást meghagyom
> neked!

Kosz. Mondjuk ha olvastad, amit irtam, akkor rajohettel, hogy en mondjuk ezzel a formaval sem ertenek egyet. Pont azert, mert semmitmondo, a lenyegen nem valtoztat. (Mentsegedre legyen mondva, hogy sajat bevallasod szerint sem ertetted meg amit irtam.)

> Én viszont továbbra is a többségi és mérvadó és
> jellemzô jelenségekrôl fogok írni...

Kiraly. Akkor - csak a biztonsag kedveert - leirom megegyszer, hogy a kijelentesed hamis. Persze, nyilvan a nok tobbsege (0-99 eves korig) nem edzi a testet. De. A nok tobbsege alapvetoen nincs is a ferfiak tobbsegenek a radarjan. Tovabba a kijelentesed implicit ugye azt jelenti (nekem), hogy na bezzeg a ferfiak mennyivel tobbet tesznek a dologert (hiszen ellenkezo esetben siman az embereket kellett volna szapulnod). Na mindegy, egyetertenunk nem kell, de talan az altalad oly nagyra becsult velemeny utkoztetes kulturalt kereteit tarsuk be.

Line24 2008.02.13. 00:17:42

Atléta! Nem fogok neked szövegelemzés és értelmezés órát tartani, de felhívnám a figyelmed pár apróságra. Nem ártana, ha csak annyit idéznél tőlem és csak annyival vitatkoznál, amit én valójában leírtam és nem azt, amit már te képzelsz bele.

Hol írtam azt, hogy
"-... a nok testileg elhanyagoltabbak lennenek, mint a ferfiak." Ilyenről szó nem volt, sőt, sehol nem hasonlítottam össze a két nemet!

"Mert nem minden norol kene irni nagy szajjal, hanem azokrol a nokrol, akikre epp vonatkozik a dolog."
Idézek magamtól: "Kibúvónak érzem ezeket a fodrászhoz, manikűrőshöz rendszeresen járó, néha 1-1 sikertelen fogyókúrába belevágó, ám mozgást egyáltalán nem végző hölgyek megoldását."
Igencsak szépen behatároltam a csoportot, nemde?!!! Persze, ehhez azért nem árt komplexen értelmezni az írást és nem kiragadott részeket!

Utolsó bekezdésed érvelése kissé sántít: megintcsak belekevered a pasikat, hasonlítgatsz - én nem tettem -, radarokat emlegetsz, nőket, akik kapcsolatban vannak, így nem is számítanak??? Nem értem ez miért bizonyítja az én véleményem hamisságát?

"Amugy rettento mod irrital ez a 'vitastilus' (egy mondatban lehulyezni a masikat), es utalom magam ismetelgetni."
Csak azt a stílust kaptad vissza, amit te is megengedtél magadnak! Lásd az első kommented nyitása! (Beszólni én is tudok...)

Petra Bateman 2008.02.13. 16:01:54

zsircsajok.blog.hu
nem kell mindenkinek piszkafának lenni.
hálistennek nemcsak azok kellenek.
te csak keresd a darázsderekat, aki örök életében fogyókúrázik és senyved. az majd jó lesz neked. gratulálok.
holott egy szép telt női forma is tud kívánatos lenni. sőt.
az a bajuk a pasiknak, hogy mutogatni akarják a nőt. és mutogatni meg csak 40 kg-os cicát lehet.
persze dugni meg a telt lányokat jó, mert van rajtuk mit fogni, meg odaadóak, meg jobbak is az ágyban, úgy általában, hiszen a plázacicák a faszt is csak szalvétával fogják meg.
de nem baj. te keressed csak azokat.
sok sikert hozzájuk.

borzlány 2008.02.13. 16:34:49

Post első mondata baromság. Én pl nő vagyok, utálok fodrászhoz járni, kozmetikushoz mégjobban. És pontosan tudom, hogy attól vagyok/leszek szemrevaló, hogy jó az alakom, jól öltözök, és vidám vagyok. Ugyan nem testedzek valami rendszeresen, de szerencsés alkatom van.

Postoló tévhitét eloszlatnám: a jó alakú lányok vagy tesznek a jó alakért, vagy egyszerűen szerencséjük van, és edzés nélkül is csinosak :)

Az meg, hogy egy túlsúlyos lányért "kár", egy hatalmas baromság, sok férfi szereti a telt lányokat, nincs is ezzel semmi baj, ha találkozik a kínálat és a kereslet.

Egyébként meg tessék megnézni, hogy hány igénytelen, sörhasú, ápolatlan pasi mászkál a strandon pl - sok közülük az a típus, aki végiggusztál minden nőt, és leszólja azt, aki 40 kiló feletti... majd a sörhasát rezegtetve elvonul a következő lángosért :)

atleta.hu · http://www.atleta.hu 2008.02.14. 15:30:31

Line24: > Nem fogok neked szövegelemzés és értelmezés
> órát tartani, de felhívnám a figyelmed pár apróságra.

Ezzel mindkettonknek jelentosen megkonnyited az eletet.

> Nem ártana, ha csak annyit idéznél tőlem és csak
> annyival vitatkoznál, amit én valójában leírtam és nem
> azt, amit már te képzelsz bele.

Nezd a kommunikacio arrol szol, hogy te megfogalmazod a gondolataidat, azt eljuttatod valahogy hozzam, es a szoveget en ujra gondolatokka transzformalom. Van itt ket nemtrivialis atalakitas is ugye: a fogalmazas, es a megertes.

> Hol írtam azt, hogy
> "-... a nok testileg elhanyagoltabbak lennenek, mint a
> ferfiak." Ilyenről szó nem volt, sőt, sehol nem
> hasonlítottam össze a két nemet!

Latod, pedig olvasni egyszerubb, mint irni, es en ezt az elozo hsz-emben mar leirtam. Idezem magam: "Tovabba a kijelentesed implicit ugye azt jelenti (nekem), hogy na bezzeg a ferfiak mennyivel tobbet tesznek a dologert (hiszen ellenkezo esetben siman az embereket kellett volna szapulnod)."

Ha szapulod a noket valamiert, abbol nekem logikusan kovetkezik, hogy egy olyan dologrol beszelsz, ami a nokre jellemzo specifikusan (es a ferfiakra meg nem ebbol kovetkezoen). Nagyot tevedek? Es vajon csak te gondolod igy (fogalmazasi hiba nalad) vagy mondjuk az emberek tobbsege (ertelmezesi hiba nalad).

> Idézek magamtól: "Kibúvónak érzem ezeket a fodrászhoz,
> manikűrőshöz rendszeresen járó, néha 1-1 sikertelen
> fogyókúrába belevágó, ám mozgást egyáltalán nem végző
> hölgyek megoldását."

Na most ha gonosz lennek, akkor azt mondanam, hogy ez a mondat igy ertelmetlen (egyeztetes).

> Igencsak szépen behatároltam a csoportot, nemde?!!!
> Persze, ehhez azért nem árt komplexen értelmezni az
> írást és nem kiragadott részeket!

Milyen kiragadott reszrol beszelsz? Idezek toled: "A nők egy igen nagy és kényelmes tévhitben lebegnek: azt hiszik, hogy egy jó fodrász, egy kitűnő smink, egy csinos fülbevaló, egy jó köröm máris széppé és kívánatossá varázsolja őket, miközben a testüket maximálisan elhanyagolják:"

Ez nekem tok egyertelmu. Most akkor a mondatokat sem sikerult egymas kozt egyeztetni, mert az elejebol baromira nem egyertelmu, hogy te a nok egy reszerol beszelsz. Azt irod, hogy a nok ilyenek, aztan azt, hogy ezek a nok (es itt visszautalsz az elozo mondatra) ezt meg ezt csinaljak, meg azt hiszik...

>>"Amugy rettento mod irrital ez a 'vitastilus' (egy
>> mondatban lehulyezni a masikat), es utalom magam
>> ismetelgetni."
> Csak azt a stílust kaptad vissza, amit te is
> megengedtél magadnak! Lásd az első kommented nyitása!
> (Beszólni én is tudok...)

Hat, nem tudsz. En arra irtam, hogy irrital (lasd az idezett feletti mondatokat), ha valaki _csak_ beszol, de erdemileg a kijelentesekkel nem vitatkozik (lasd az elozo hozzaszolasod). Nem a szoveg-, hanem a vitastilussal volt bajom, ahogy ezt szepen le is irtam. De akkor hivjuk stilus helyett modszernek.

atleta.hu · http://www.atleta.hu 2008.02.14. 15:34:15

Hopsz, eliras az elozo hozzaszolasban: "Es vajon csak te gondolod igy (fogalmazasi hiba nalad) vagy mondjuk az emberek tobbsege (ertelmezesi hiba **nalam**)."

janomano 2008.02.19. 00:12:13

Petra Bateman:

Számomra nem nagyon derül ki, hogy fiú vagy-e, vagy lány, de ezt a csodás, "pinás" fotóalbumot megnézve inkább az előbbire tippelek. (egyébként nagyon csinos lányok vannak fent)

De a lényeg amit mondani szeretnék:
nem hiszem, hogy egy nő hozzáállása az emberi
kapcsolatokhoz függő lenne a testsúllyával.
Magyarul: ha van egy sovány, kis flegma csaj, nem hinném, hogy életvidám, odaadó kövér lány lenne, ha meghízik 20 kilót. Ugyanez fordítva...
Jól okoskodok? :-)

fehérholló 2008.02.23. 18:58:58

A férfiak egy csomó mindent elvárnak a nőktől, miközben nem segítik őket. Elvárják azt is, hogy a nő megfelelő külsővel is rendelkezzen, miközben a pasi meg egy dagadt, elhanyagolt disznó, aki zabál, vedel, fingik és röfög. Ja, meg kefél.
Dr. Csernus
Bocsánat, akinek nem inge......

janomano 2008.02.23. 21:12:23

Valszeg. személyes sérelmek miatt munkál bizonyos emberekben ilyen harag, amiért ilyen primitív módon szidalmazzák az emberiség másik részét.

Ez a nős, szőke-nős gyökér viccekre emlékeztet.
Úgy látszik az embereknek egymás gyalázása létszükséglet.

fehérholló 2008.02.25. 21:32:30

A fenti idézet Dr. Csernus Imre a Nő című könyvéből származik, Ő pl. pasi, ez a saját véleménye, Én csak idéztem, semmilyen személyes sérelem nincs benne. Egyszerűen csak ez jutott az eszembe, a férfiak elvárásairól.A friss olvasmány élmény:))

janomano 2008.02.26. 20:42:12

A Csernust még megértem, hogy ilyen faszságokat írogat: ő ezzel keres pénzt, hogy nagyon provokatív, belemenős, tökös csávó. Ez az imidzse. De miért kell beidézni? Poén? Vagy te is így gondolod? Csernus megmondja a frankót! Jesszumpepi! :-) Ezt valaki beveszi?

Akkor én is kedveskedek egy Moldova idézettel cserébe:
Szarból nem fonsz ostort, de ha fonsz is, nem pattogtatsz vele.

na jóccakát

Rékuc · http://fika.blog.hu 2008.02.27. 08:44:33

Nos én köztudottan jócskán duci csaj vagyok, ha nem baj, megosztanék pár személyes tapasztalatot. Szerintem ez az egész kövér-sovány dolog egy kicsit túldimenzionált és a konfliktusok gyakran abból erednek, ha valaki nem bírja elfogadni: vannak olyanok, akik számára nem ő jelenti az ideált. Ez persze egy kis kudarcélmény, de ettől még forog tovább a Föld. Vannak férfi ismerőseim, akik soha nem tudnának hozzám nyúlni az alkatom miatt, és vannak olyanok, akik imádják a domborulataimat. Ez teljesen rendben van és eszembe nem jutna elvárni, hogy mindenkinek tetsszem.
A sminkes-manikűrös részt viszont nem egészen értettem, nálam alap, hogy járok fodrászhoz, manikűröshöz, megpróbálok igényesen és előnyösen öltözködni (a nálam feleakkora lányok, akik magukra húzzák a feszülős streccses felsőt-szoknyát és kétszerakkora bálnának tűnnek, nos ők külö postot érdemelnének), de mindezt nem azért teszem, hogy a kilóimat palástoljam, hanem mert ez hozzátartozik a napi feelgood-érzésemhez.

Valljuk be, az alkat igenis sokat számít, hiszen ez az első, amit valakin észreveszünk. Irreális volna a túlzott politikai korektség nevében elvárni, hogy ugyanúgy ítéljük meg a túlsúlyosakat és a kisportoltakat. Akkor már sokkal nagyobb gáz, ha valaki pl. haj- vagy szemszínt hoz fel, mint kizáró okot: 'bocs, de nem szeretem a vöröseket', 'kizárólag hosszú hajú nővel tudom elképzelni a randizást', na az ilyeneken sokkal inkább eldobom az agyam :)

kisagyszony 2008.02.27. 12:01:43

Testalkat alapján ítélni, lesajnálni a "más"-t,
hajrá világ :)
Engem mondjuk ez az egész azért nem érint, mert nem kilóra meg hajlatra ítélkezem....

fehérholló 2008.02.28. 14:23:34

Jó a Moldova idézet:)))

janomano 2008.02.28. 21:40:39

Rékucnak és kisagyszonynak igaza van, ezúton pusssz! :-)
Örülök, hogy írnak ide ilyen lányok.

fehérhollónak meg kösz, hogy van humorérzéke.

"A férfiak basznak, zabálnak és isznak, ezzel ellentétben a nők basznak, zabálnak és isznak."
(idézet tőlem)

És ez nem visszavágó akar lenni, hanem annak demózása, hogy mind emberből vagyunk. :-)
Tán szükségünk van egymás társaságára.

fehérholló 2008.02.29. 13:49:00

:)))Szia janomano! Egyetértek:)))Szükségünk van, meg a lányokkal is, amit írtak.
süti beállítások módosítása