Virtuális társkeresés

Mi végre hoztam ezt a blogot létre? - vetődik fel az átlagban ez a kérdés, főleg azokban, akik a virtuális társkeresést még úgy mélységében nem is próbálták ki. Bonyolult feladat önmagában is magunk mellé társat találni. A modern - szabadságtól terhelt - világunkban az emberek nemhogy közelednének egymáshoz, hanem a maguk kis mikrokozmoszait kialakítva - mint egy óriáscsillag felrobbanása után megmaradt apró, szakadt részei - távolodnak egymástól. A bizalmatlanság megakadályozza a régi formák, tradiciók, helyek hatékony mûködését s mindenki próbálkozik azzal, amit jónak gondol. Jó esetben. Mert vannak olyanok is, akik munkájukból és hobbijaikból kiindulva nem nagyon járnak idegen emberek közé és szûkös baráti körükben már nem találva senkit inkább megbékélnek a helyzettel és várnak a csodára: hátha a jószerencse eléjük sodor valakit. Vagy igen vagy nem. S aztán ebbôl születnek a rossz, megalkuvós házasságok. De szerencsére vannak, akik viszont hajlandóak aktívan is tenni magányuk megszüntetésért, méghozzá a technika legújabb vívmányának igen kényelmes módszerével: online társkeresôkbe jelentkeznek be. A mód kényelmes, mert otthoni karosszékbôl is mûvelhetô, kockázatmentes, mert a visszautasítás nem oly sértô, megalázó, mint pl. egy szórakozóhelyen, izgalmas, mert egyszerre részegítôen nagy számú delikvensbôl választhatunk, olcsó, mert a havidíj még mindig gazdaságosabb, mint bármilyen rendezvényre a belépô, tehát sok szempontból egy igazi jótétemény: DE NEM CSODASZER! Valójában ez is az élet leképezôdése, s itt is elôfordulnak bunkók, megtévesztô emberek, szórakozni-másokat átverni akarók, dilisek, lelki betegek, félrelépôk, mûveltek és mûveletlenek, érdekesek és unalmasak, lúzerek és nyerôk, szépek és nagyon csúnyák, kíváncsiskodók és rákattantak: miért is lenne ez jobb, mint a való világ, ha a szereplôi ugyanazok?! Viszont - ha valaki már gyakorlatra tesz szert, jó emberismerô, akkor itt ki tudja szűrni azokat, akik a negatív kategóriába tartoznak, akiket széles ívben el kell kerülni! Ebben a blogban próbálom majd összeszedni mindazt, amit eddig tapasztaltam, hogyan kell jó, informatív adatlapot készíteni, honnan tudhatjuk, hogy melyik adatlap kamu, NETikett, lúzerek és nyertesek, képek elemzése, levelezéstôl a randiig, társkeresô oldalak rangsora és sajátosságaik, kik és miért szórakoznak, biztonság, jó elsô levél, stb.... Szívesen veszem majd a hozzászólásokat, amelyek egyrészt majd árnyalni fogják a képet, másrészt remélem, a beküldött történetekkel szórakoztatva lehet megmutatni a netes ismerkedés hasznát, létjogosultságát, eredményeit és esetleges buktatóit, hogy a jogtalanul illetett negatív kritkát és indoklatlanul rárakodott - "Te miért itt ismerkedsz, hiszen te tök normális vagy?!" - értetlenkedést valami jobbító szándékú és hasznos kritikává, javaslatokká fordíthassuk.

Visszajárók

2008.05.19. 13:32 Line24

Sok a visszajáró. És most nem az aprópénzre gondolok, amit ma kaptam a bevásárlóközpontban, hanem a társkereső oldalak regisztráltjaikra, akik akár évek óta fent tartózkodnak avagy időről időre újra felregisztrálnak.
Miért nem jönnek össze a randik? Hogy létezik, hogy a hatalmas választékból egy sem felel meg, egy sem jó, és rendszeresen visszatérnek az emberek? Talán könnyebb volt régen, amikor a baráti társaságból vagy az osztályból vagy a munkahelyi teamből kellett kiválasztani partnerünket és ott választhattunk 3-ból? Vagy segített a szórakozóhelyi megismételhetetlen pillanat és találkozás, amikor azonnal kellett döntenünk és ha egy picit is szimpatikus volt az illető, akkor meg kellett ragadnunk a pillanatot, mert különben ő is, az alkalom is örökre elszáll és nem tudhatuk biztosan lesz-e még ugyanilyen jelentkező avagy elszáll a lehetőség.

Idefent pedig szinte korlátlan a választék. Biztosított az új és még újabb jelentkezők száma, tehát ha véletlenül és felelőtlenül kidobunk egyet biztosan jön helyette másik 10 esélyesnek tűnő: így a várva várt randiesélyes szituációk megbecsülése nem létezik, a jó randiknak már nincs meg a tétje, a megismételhetetlensége, a döntés és lépést kikényszerítő "nincs újabbra lehetőséged a közeli belátható jövőben helyzete", hisz ismétlem, akár hazaérve és fellépve a netre mindenki rengeteg újabb esélyessel veheti fel a kapcsolatot. Mindig lehet találni fénykép és adatlap alapján egy jobbat, ami épp az aktuális utolsó találkozó megítélését fogja elbizonytalanítani, ami a bizonytalant fogja biztosan kiütni helyéről és a hezitálót tovább lökni egy újabb és még újabb találkozás felé.

Bekerülhet az ember egy spirálba, amikor azt hiszi, hogy egyre feljebb és feljebb viszi, miközben szinte csak lefelé szipantja az örökös elégedetlenség felé és eltorzítja értékítéletét: a randikon szinte csak hibalajstromot készít, igazolva azt a tézist, hogy hazaérve miért kell tovább keresgélnie.
Tehát itt igazolva látjuk, hogy
- a kínálati piac, a mennyiség, a hatalmas választék elégedetlenné teszi az embert, hisz ha egy vágya kielégül, máris van egy újabb, jobb és drágább
- a társkeresés lelketlen netes verziója megöli az lényeget és szinte lehetetlenné teszi a teljes és kielégült kapcsolatok létrehozását.
Nos, a fent leírtak csak logikusan hangzanak, de nem igazak. Ha úgy indul el az ember, hogy tudja, mi a célja, hova akar eljutni, akkor nem számít a rengeteg variáció, a rengeteg válaszút, ő tartva az irányt megérkezik céljához!
Meggondolásra érdemes, ha valakinek hosszú hónapokon-éveken keresztül - sok-sok találkozása ellenére - sincs sikere: lehet, hogy elvárásai nagyok, lehet, hogy saját magával vannak problémái: érdemes ilyenkor átgondolni, akár külsô segítséget kérni.
Sokan beleesnek abba a hibába, hogy vagy túl hamar elvesztik lelkesedésüket és hátat fordítanak e médiumnak avagy orrba-szájba nyomják, de mindenféle önkontroll és reális önértékelés nélkül, így mindkét esetben kudarc lesz az eredményük.

Elmesélve saját átélt borzalmas randijaimat, ahol unalom, kétségbeesés, reménytelenség kerített hatalmába, azt gondoltam, hogy én soha nem fogom átélni azt a csodát, amikor végre találkozhatok egy olyan lánnyal, aki megfelel elképzeléseimnek és én is kielégítem az Ő elképzeléseit! A sok unalmas levelezés, értelmetlen beszélgetés, átverés, az idegbeteg, ronda, beképzelt, anitpatikus és hideg csajok után sem adtam fel, s eljött - váratlanul - az a pillanat, az a lány, akire oly régóta vágytam. Ehhez mi kellett? Kitartás, hit és egy pontos kép arról, hogy kit/mit akarok elérni. Nem ragadtam le félmegoldásoknál és nem kalibráltam túl képességeimet. De legfőképp ott kellett lenni ezen a fórumon és lehetőséget kellett adni a szerencsének és a sorsnak, hogy a kedvemre tehessen, mert bizony a legfőbb dolog, ami kell az igazi megtalálásához (ugyanúgy, ahogy az élethez is): a szerencse!

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fvtr.blog.hu/api/trackback/id/tr92322946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mokus 2008.05.20. 12:51:45

én láttam az illető lányt.
hát valóban nagyon jó csaj és jófej is! :)

bogesz 2008.05.20. 19:59:52

re-posztolódik a blog? vagy elköltözött? felvásárolta egy multi, vagy mivan...? kérdem én:

parom.hu/tarskeresoblog/

csak kérdezem.

Line24 2008.05.21. 11:40:36

Szia Mókus!
Hol is láttad? :-)

Szia Bogesz!
Sajnos nem vásárolta. :-( Viszont szívesen átvette okulásul a saját userei számára, ami számomra megtiszteltetés - mármint, hogy értékeli írományaimat annyira, hogy kirakja a fôoldalára -, ill. nekem újabb olvasókat biztosít.
S köszönöm, hogy jelezted!

nitro1 2008.05.21. 15:11:28

Szívesen, máskor is...
Egyébként megint beleestél abba, hogy csak Budapestben gondokodsz, amikor azt írod, hogy "idefent szinte korlátlan a választék". Ha én teszem azt mucsaröcsögei vagyok és mucsaröcsöge kb. 50 km-es körzetében szeretném megtalálni az igazit, akkor is igaz ez az idézet? Vagy költözzek a fővárosba? Azt inkább kihagyom, kösz.

Highway 2008.05.21. 20:48:36

Gratulálok. Azt érzem a szavakból, hogy a blognak hamarosan vége. De ilyen áron nem sajnálom. :) Sok szerencsét kívánok nektek. Legyetek boldogok. Ilyenkor azt gondolja az ember, hogy megérte a sok felesleges kör, ahogy Te is írtad, rossz randi stb. :)

Sagittar · http://sagittar.blog.hu 2008.05.23. 18:03:37

Gratulálok a párodhoz, kívánok Nektek minden jót és sok boldogságot.

Nem mellesleg a sörözést jól eltoltuk időben:) Ha így haladunk, talán fél év múlva összejön:)

Kellemes hétvégét!

Mókus 2008.05.27. 00:16:17

és még beszéltem is vele LOL
titooooooooooooook
süti beállítások módosítása