Virtuális társkeresés

Mi végre hoztam ezt a blogot létre? - vetődik fel az átlagban ez a kérdés, főleg azokban, akik a virtuális társkeresést még úgy mélységében nem is próbálták ki. Bonyolult feladat önmagában is magunk mellé társat találni. A modern - szabadságtól terhelt - világunkban az emberek nemhogy közelednének egymáshoz, hanem a maguk kis mikrokozmoszait kialakítva - mint egy óriáscsillag felrobbanása után megmaradt apró, szakadt részei - távolodnak egymástól. A bizalmatlanság megakadályozza a régi formák, tradiciók, helyek hatékony mûködését s mindenki próbálkozik azzal, amit jónak gondol. Jó esetben. Mert vannak olyanok is, akik munkájukból és hobbijaikból kiindulva nem nagyon járnak idegen emberek közé és szûkös baráti körükben már nem találva senkit inkább megbékélnek a helyzettel és várnak a csodára: hátha a jószerencse eléjük sodor valakit. Vagy igen vagy nem. S aztán ebbôl születnek a rossz, megalkuvós házasságok. De szerencsére vannak, akik viszont hajlandóak aktívan is tenni magányuk megszüntetésért, méghozzá a technika legújabb vívmányának igen kényelmes módszerével: online társkeresôkbe jelentkeznek be. A mód kényelmes, mert otthoni karosszékbôl is mûvelhetô, kockázatmentes, mert a visszautasítás nem oly sértô, megalázó, mint pl. egy szórakozóhelyen, izgalmas, mert egyszerre részegítôen nagy számú delikvensbôl választhatunk, olcsó, mert a havidíj még mindig gazdaságosabb, mint bármilyen rendezvényre a belépô, tehát sok szempontból egy igazi jótétemény: DE NEM CSODASZER! Valójában ez is az élet leképezôdése, s itt is elôfordulnak bunkók, megtévesztô emberek, szórakozni-másokat átverni akarók, dilisek, lelki betegek, félrelépôk, mûveltek és mûveletlenek, érdekesek és unalmasak, lúzerek és nyerôk, szépek és nagyon csúnyák, kíváncsiskodók és rákattantak: miért is lenne ez jobb, mint a való világ, ha a szereplôi ugyanazok?! Viszont - ha valaki már gyakorlatra tesz szert, jó emberismerô, akkor itt ki tudja szűrni azokat, akik a negatív kategóriába tartoznak, akiket széles ívben el kell kerülni! Ebben a blogban próbálom majd összeszedni mindazt, amit eddig tapasztaltam, hogyan kell jó, informatív adatlapot készíteni, honnan tudhatjuk, hogy melyik adatlap kamu, NETikett, lúzerek és nyertesek, képek elemzése, levelezéstôl a randiig, társkeresô oldalak rangsora és sajátosságaik, kik és miért szórakoznak, biztonság, jó elsô levél, stb.... Szívesen veszem majd a hozzászólásokat, amelyek egyrészt majd árnyalni fogják a képet, másrészt remélem, a beküldött történetekkel szórakoztatva lehet megmutatni a netes ismerkedés hasznát, létjogosultságát, eredményeit és esetleges buktatóit, hogy a jogtalanul illetett negatív kritkát és indoklatlanul rárakodott - "Te miért itt ismerkedsz, hiszen te tök normális vagy?!" - értetlenkedést valami jobbító szándékú és hasznos kritikává, javaslatokká fordíthassuk.

Olvasói levél - Alapvető genetika avagy mint az állatok

2008.11.18. 15:30 Line24

Egy komment késztette olvasónkat a következő levél megírására. Alaptalan támadás érte szerinte a nőket és biológiai okokkal magyarázza meg, hogy miért szükséges egy pasinak jól kinéznie és/vagy megfelelő anyagiakkal rendelkeznie, hogy megnyerhesse a pártalálási versenyt:
 
Olvasgatom a blogbejegyzéseket és nevetségesnek találom, hogy néhányan olyan alapvető dolgokon háborognak, amelyek az ösztönök szintjéig, a genetikáig visszanyúló okokkal magyarázhatók. Csak a legfrissebb bejegyzések közül reagálnék egyre: „jó kinézet+pénz+kocsi = nő = hulladék”
Sajnos ezt a kedves embert rengeteg frusztráció érhette mostanában a nôk részérôl, vagy ô maga szegény a hulladék típusú, de ne személyeskedjünk. Maradjunk szigorúan a tárgynál. Mi az, amit a párválasztásnál minden élôlény - mely nem a szél által közvetített kis pollenektôl várja szaporodását - keres a másik nemben: a genetikai megfelelőség! A saját faján és nemén belül egy életképes, rendben lévő genetikai kóddal rendelkező egyed legyen.
A biztonsági megfelelőség – hogy maga és utódai számára a fennmaradáshoz, egészséges és gondtalan élethez szükséges feltételeket maradéktalanul biztosítani tudó egyed legyen. Az alkalmazkodási megfelelőség – hogy maga és utódai számára a mindenkori környezet igényeihez megfelelően alkalmazható körülményeket tegye elérhetővé. Ezt várja a nő a férfitól – aki ha szégyen, ha nem, képes kell legyen arra, hogy legalább a terhesség és a kisgyermekkel otthonmaradó anya számára a fedelet, ruházkodást és élelmet biztosítsa.
Akinek kellően vonzónak és egészségesnek, tisztának kell lennie ahhoz, hogy a nő genetikai kódja megadja a jelet – Jöhet! Kiegészíthet engem! Alkalmas arra, hogy egy új egészt alkosson.
Mi is a jó kinézet? Tudósok bizonyították, hogy a szépség érzékelése javarészt a szimmetriában és arányosságban keresendő, már a sztereotipiáktól és előítéletektől mentes kisgyermekeknél is kimutathatóan, de természetesen a „tollazat” (ruha) vagy a kiállás (izomzat), de a szimpla illat (a feromonok és a testszag) egyaránt tudatalatt befolyásolni fogják a hölgyek döntését, ha tetszik, ha nem.
Ettől a nő még nem hulladék, sőt még az sem biztos, hogy ki akarja használni a szegény hímet. Pusztán választ, hisz ez az eleve elrendelt kötelessége, melyet a génjeiben hordoz. S ez független attól, hogy ő egyébként mit tud kínálni cserébe, hogy vajon az ő genetikája mennyire van rendben, hogy vajon ő mennyire tud megfelelni anyaként és társként, és mennyire tudja az otthon melegét megteremteni párja és utódaik számára. Hisz őt is éppúgy kiválasztják, erről szól ez a társkeresősdi!
Ez a választás nem egyirányú, s bizony őket is megválogatják rendesen. A kedves férfiak, akik hulladékozzák az őket nem kiválasztó hölgyeket, nem csak a hölgyek izlését, elvárásait tudják lehulladékozni (feltéve, hogy a hölgy igen jól néz ki és kapott alkalmat a választásra), de a kevésbé szerencsés nők már indításkor, kérdés nélkül megkaphatják a hulladék jelzőt – ha kicsit kövér, ha béna a ruhája, ha nem elég jó a melle/segge, holott nem várna el bmw-t, az iq-ja is messze a kedves úré felett áll, anyagi helyzete is jobb, s ennek eredményeképp anyagilag sem szorul támogatásra. De persze az urak elfogultsága nem tárgya a kérdéses kommentnek...
NEM KÉNE ÁLTALÁNOSÍTANI! Mert akad ugyan nyerészkedô nô, aki valóban néha sokat képzel magáról, de vannak nők, akik annak ellenére, hogy jól néznek ki, nem a pasi pénzére hajtanak, hisz komoly cégeknél jó állásban, biztos egzisztenciális háttérrel rendelkezve keresik párjukat (akár a net hímes mezején). És nem érik be hulladékkal...

Továbbra is várom a hozzászólásokat és élményeket az fvtr@citromail.hu címre!

13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fvtr.blog.hu/api/trackback/id/tr52775549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lesből Támadó Szárítókötél 2008.11.18. 23:57:59

Nagyon rossz irányultságnak tartom, ha elindulunk holmi genetika, ösztönök meg egyéb irányba, mert ugyaninnen elindulva:
1. nem igazán tudnám levezetni, hogy nekünk, férfiaknak miért kellene akkor kitartanunk egyetlen nő mellett, komoly kapcsolatban? Mert hát a célunk az, hogy a genetikai állományunkat továbbörökítsük, minél nagyobb mértékben, ami pedig ugyebár magában hordozza a minél többszori, különböző partnerrel történő párosodást;
2. (durva leszek) miért ne lehetne lehulladékozni a kevésbé vonzó nőket, ha az utódnemzés a cél és a külseje alapján a férfiak nem tartják elég vonzónak a gének átörökítéséhez?

Merthogy ha ösztön, akkor oké, ti nők az egzisztenciális biztonságra hajtotok, mi férfiak meg akkor a dugásra - csak akkor ne tessék reklamálni, romantikáról meg udvarlásról meg hasonlókról álmodozni, oks?
És mielőtt még egy hölgyolvasó a torkomnak ugrana, nem, nem bennem van a hiba, hanem abban a nézetben, hogy a XXI. század elején még mindig túl sokmindenbe akarjuk belekeverni az ösztönöket, pedig a jórészüket a fákon hagytuk, amikor lemásztunk róluk.

Egyébiránt pedig egy érdekes jelenség: egyre több nő adatlapján olvasom, hogy felejtsék el őket azok, akik félmeztelenül és/vagy az autójuk előtt pózolnak a fényképeiket, mert nem erre kíváncsiak. Akkor most:
- ezek a nők hazudnak?
- nem annyira ösztönvezéreltek, mint ahogy a levélíró elképzeli a helyzetet?

Szóval lehet irányból is megközelíteni a dolgot, csak az a baj, hogy iszonyúan gellert kap az egész kérdés...

U.i.: Azért megnézném, hogy vajon azon nők, akik kifejezetten az anyagiakra hajtanak rá, vajon hány éven belül szeretnének gyereket? Mert van egy olyan csúnya előítéletes feltevésem, hogy a kettő közt fordított arányosság áll fent.

kóristalány 2008.11.19. 09:36:58

Ösztön-genetika tekintetében a levélíróval és az előttem szólóval is egyet kell értsek. Az ösztönök mindkét nemben ott vannak, és épp az ellenkezőjére sarkallják az embert, mint amit a másik nem elvárna. Ezzel takarózni viszont nem okos dolog, hiszen azért ezek az ösztönök az idők során eléggé háttérbe szorultak, ma már csak mellékesen befolyásolják a párválasztásunkat. (Engem pl. csúnyán cserbenhagyott az ösztönöm a párválasztáskor :) )
Bár engem főleg az érzelmeim vezérelnek, nem találok kivetnivalót abban, ha valaki hideg fejjel, észérvek alapján választ társat. Megkockáztatom, talán több jövője is lehet egy ilyen kapcsolatnak, ahol a felek tisztában vannak egymás elvárásaival.
Azt gondolom, (bár nyilván rosszul esik egy elutasítás) nem kéne személyes sértésnek venni, ha valaki nálunk magasabbra teszi a lécet. Mindegy milyen okból utasítanak el bennünket, próbáljuk a dolog pozitív oldalát (is) látni.
A legfontosabb azonban, hogy keresgélés közben ne gázoljunk senki lelkébe...

gábbor 2008.11.19. 09:45:14

Micsoda baromság ez! Ilyen hülyeséget minek tesztek be? Mi a fasz köze van a genetikának a "jó állásban, biztos egzisztenciális háttérrel rendelkező" nők társkereséséhez? Uhh baz!

bagolybagoly 2008.11.19. 15:54:23

Tényleg elég nehez követhető oszt volt ez. Azt hiszem annyi volt a lényege, hogy az utóbbi időben posztokban meg kommentekben is elszaparodtak az olyan kirohanások, mint "hogy képzelik a nők, hogy kinézet/anyagiak/életvitel alapján válogatnak a pasik között", illetve ezzel szoros összefüggésben "hogy lehet, hogy nem állnak sorba értem a nők". Persze e sokor szerzői is válogatnak valami alapján (leginkább kinézet), úgyhogy 1:1. Nem is értem, hogy képes egy lefutott döntetlen ekkora inulatokat kiváltani.

lentil 2008.11.19. 17:45:30

Lesből Támadó Szárítókötél 2008.11.18. 23:57:59
Kedves Lesből Támadó Szárítókötél.

"1. nem igazán tudnám levezetni, hogy nekünk, férfiaknak miért kellene akkor kitartanunk egyetlen nő mellett, komoly kapcsolatban? Mert hát a célunk az, hogy a genetikai állományunkat továbbörökítsük, minél nagyobb mértékben, ami pedig ugyebár magában hordozza a minél többszori, különböző partnerrel történő párosodást"

kérdésedre a válasz:
mert az ember civilizált. Másfelől meg ennyi erővel a nő is párosodhat akárkivel, ahogy "fajfenntartási" kedve engedi. Vagy hogy tetszene kedves férfi ember, ha azt mondaná a kedves nő, hogy bocs, ma nem, mert nem akarok utódot. Ez már ugye kevésbé tetszene...
Nyilván enged a nő, és úgymond "párosodik" a férfivel többször is, mint azt a fajfenntartás igényli, ezért a férfi monogám. Tehát ez kölcsönös történet.
Amúgy az állatvilágban is van monogámia, illetve egy pár egész életen át: farkasok, pingvinek... stb.

"2. (durva leszek) miért ne lehetne lehulladékozni a kevésbé vonzó nőket, ha az utódnemzés a cél és a külseje alapján a férfiak nem tartják elég vonzónak a gének átörökítéséhez?"

ennyi erővel a kevésbé vonzó férfiakat is le lehet hulladékozni, de jobban zonkon is vennék, mint azok a nők, akik elengedik a fülük mellett.

"Merthogy ha ösztön, akkor oké, ti nők az egzisztenciális biztonságra hajtotok, mi férfiak meg akkor a dugásra - csak akkor ne tessék reklamálni, romantikáról meg udvarlásról meg hasonlókról álmodozni, oks?"

Kicsit téves a meglátás, vagy én nézem más szögből. Kevés (mondhatni 1-2) nőt ismerek, aki azt mondja és úgy is választ magának párt, hogy lényeges számára az egzisztencia. A mai emancipált világban hogy is mondjam... nem lényeg, hogy milyen anyagi háttérrel jön a másik.
Amúgy a férfiak mindig is a dugásra hajtottak. Bármire képesek érte, főként a hazugságra, az ámításra, az átverésre... azaz ez utóbbi inkább az esemény után jelentkezik náluk, mert addig a bizony csak a kefélés az ami élteti őket.

"És mielőtt még egy hölgyolvasó a torkomnak ugrana, nem, nem bennem van a hiba, hanem abban a nézetben, hogy a XXI. század elején még mindig túl sokmindenbe akarjuk belekeverni az ösztönöket, pedig a jórészüket a fákon hagytuk, amikor lemásztunk róluk."

Nem is a torkodnak akarok ugrani igazán, csak általában, ahogy olvasom ezt a blogot gyakran felmerül bennem, hogy milyen álomvilágban élnek bizonyos nők és bizonyos férfiak. Mindenki legyen tökéletes, csakhogy ilyen ember egyik nem képviselői között sem létezik. Mindenben nem passzolhat a másikhoz. Az meg már szintén a civilizáció, hogy ki mennyire képes tolerálni a másik gyenge pontjait, legyen az külső vagy belső érték.
Ugyancsak saját tapasztalat, a nők lényegesen toleránsabbak a másikkal szemben, lényegesen több kompromisszumra képesek, mint férfi társaik, de ez már nem is ehhez a post-hoz kapcsolódik.

"- ezek a nők hazudnak?"
- lehet, vagy valóban nem érdekli őket :)

"- nem annyira ösztönvezéreltek, mint ahogy a levélíró elképzeli a helyzetet?"
- nem annyira. Ha azok lennének, akkor nem lenne elvárás a teljes test borotválása pl. Ha ösztön felől nézzük, akkor vonzónak kell lennie a buja szőrzetnek a férfin itt-ott pl. Nos mivel ez is már a divat felé tendál, így most már az a menő, ha borotvált a férfi is...

"U.i.: Azért megnézném, hogy vajon azon nők, akik kifejezetten az anyagiakra hajtanak rá, vajon hány éven belül szeretnének gyereket?"
Biztos vagy benne, hogy egyáltalán szeretnének? Mert az a pár, aki valóban a pénzre hajt az ismerőseim köréből, ők egyáltalán nem szeretnének gyereket. Aztán az elképzelésük az konkrétan: pénzes (lehetőleg idősebb) férfi, akinek nem kell az ágyba ugrálni olyan sűrűn már, a nő meg majd éli az életét mellette, bulik, és több férfi.

ne ítélj elsőre 2008.11.19. 19:36:02

huh, édik vagytok, hogy vérre mentek az "akinek nem inge" típusú dolgokon, de itt a csel: "ne ítélj elsőre"

az egyenlőség jegyében most továbbadom ezt:
jó kinézet+pénz+kocsi = ffi = hulladék

és moshatsz rá, főzhetsz rá, tarthatod a gyertyát...

kóristalánynak köszönöm az előző hozzászólást, mert abból tényleg tanultam!

psmith 2008.11.19. 21:54:54

Lesből Támadó Szárítókötél 2008.11.18. 23:57:59

"És mielőtt még egy hölgyolvasó a torkomnak ugrana, nem, nem bennem van a hiba, hanem abban a nézetben, hogy a XXI. század elején még mindig túl sokmindenbe akarjuk belekeverni az ösztönöket, pedig a jórészüket a fákon hagytuk, amikor lemásztunk róluk."

Buta ember aki azt hiszi levetkőztük az ösztöneinket. Az egész párválasztás erről szól. Az ösztönkről.

kóristalány 2008.11.20. 09:24:33

psmith 2008.11.19. 21:54:54

Szívesen eszmét cserélnék erről a témáról...
Szerintem a párválasztásunk - mint annyi minden más is - túlságosan "civilizálódott". Az ösztöneink inkább csak a szex terén kerülnek előtérbe.
Ha egy jól működő tartós kapcsolatot akarunk létrehozni, bizony az agyunkat is használnunk kell rendesen (és most nem a partnerünk jövedelmének számolgatására gondoltam).
Csak az a fránya szerelem ne zavarna be folyton az egyenletbe... :)

ne ítélj elsőre 2008.11.19. 19:36:02
Örülök, hogy átgondolásra érdemesnek találtad a véleményem...

Átokfajzat 2008.11.20. 12:26:53

"hisz komoly cégeknél jó állásban, biztos egzisztenciális háttérrel rendelkezve keresik párjukat"

Íme az ok arra, hogy csak a tenyészbikákkal dugassák fel magukat, CSAK külső alapján szelektálva. Sokkal inkább megéri kockáztatni egy alfahím promiszkuid jópasiért, hiszen ha "becsúszik" a gyerek, simán fel tudja nevelni a fatját.

ChGeri 2008.11.20. 12:46:06

Szép is fajvédő poszt.

kovnor1 · http://kovnor.blog.hu 2008.11.21. 15:46:40

Kedves Lentil!
Csak pár kiegészítés és hozzáfűzés :)

Lesből Támadó Szárítókötél 2008.11.18. 23:57:59
Kedves Lesből Támadó Szárítókötél.

"1. nem igazán tudnám levezetni, hogy nekünk, férfiaknak miért kellene akkor kitartanunk egyetlen nő mellett, komoly kapcsolatban? Mert hát a célunk az, hogy a genetikai állományunkat továbbörökítsük, minél nagyobb mértékben, ami pedig ugyebár magában hordozza a minél többszori, különböző partnerrel történő párosodást"

kérdésedre a válasz:
mert az ember civilizált. Másfelől meg ennyi erővel a nő is párosodhat akárkivel, ahogy "fajfenntartási" kedve engedi. Vagy hogy tetszene kedves férfi ember, ha azt mondaná a kedves nő, hogy bocs, ma nem, mert nem akarok utódot. Ez már ugye kevésbé tetszene...
Nyilván enged a nő, és úgymond "párosodik" a férfivel többször is, mint azt a fajfenntartás igényli, ezért a férfi monogám. Tehát ez kölcsönös történet.
Amúgy az állatvilágban is van monogámia, illetve egy pár egész életen át: farkasok, pingvinek... stb.

Hozzáfűzés 1: a farkas nem monogám, egy falkavezér van, és az tud utódot nemzeni, és ha valaki legyőzi, akkor majd a másik fog, ja és persz minden nősténynél. A pingvineknél meg a hím vigyáz a tojásokra (akár órákig áll egyhelyben a tojásokat melengetve), amíg a nőstény kaját (egzisztenciát :)) hoz. De azért azt kijelenthetjük, hogy ez nem túl jellemző az állatvilágra. Mondhatnánk ez a kivétel.

"2. (durva leszek) miért ne lehetne lehulladékozni a kevésbé vonzó nőket, ha az utódnemzés a cél és a külseje alapján a férfiak nem tartják elég vonzónak a gének átörökítéséhez?"

ennyi erővel a kevésbé vonzó férfiakat is le lehet hulladékozni, de jobban zonkon is vennék, mint azok a nők, akik elengedik a fülük mellett.

2. hozzáfűzés: Le is hulladékozzák őket elég gyakran. És nem csak elejtett szavakkal, vagy nem odamenéssel, hanem szemtől szemben, keményen, sokszor durván és alázósan. És ugye a mi kis civilizációnk arra lenne jó, hogy ezek ne történhessenek meg, se nővel, se férfival Szerintem.

"Merthogy ha ösztön, akkor oké, ti nők az egzisztenciális biztonságra hajtotok, mi férfiak meg akkor a dugásra - csak akkor ne tessék reklamálni, romantikáról meg udvarlásról meg hasonlókról álmodozni, oks?"

Kicsit téves a meglátás, vagy én nézem más szögből. Kevés (mondhatni 1-2) nőt ismerek, aki azt mondja és úgy is választ magának párt, hogy lényeges számára az egzisztencia. A mai emancipált világban hogy is mondjam... nem lényeg, hogy milyen anyagi háttérrel jön a másik.
Amúgy a férfiak mindig is a dugásra hajtottak. Bármire képesek érte, főként a hazugságra, az ámításra, az átverésre... azaz ez utóbbi inkább az esemény után jelentkezik náluk, mert addig a bizony csak a kefélés az ami élteti őket.

3. hozzáfűzés: ez persze csak egyéni vélemény, a nők is arra hajtottak mindig, csak mostmár ki is lehet mondani.

"És mielőtt még egy hölgyolvasó a torkomnak ugrana, nem, nem bennem van a hiba, hanem abban a nézetben, hogy a XXI. század elején még mindig túl sokmindenbe akarjuk belekeverni az ösztönöket, pedig a jórészüket a fákon hagytuk, amikor lemásztunk róluk."

Nem is a torkodnak akarok ugrani igazán, csak általában, ahogy olvasom ezt a blogot gyakran felmerül bennem, hogy milyen álomvilágban élnek bizonyos nők és bizonyos férfiak. Mindenki legyen tökéletes, csakhogy ilyen ember egyik nem képviselői között sem létezik. Mindenben nem passzolhat a másikhoz. Az meg már szintén a civilizáció, hogy ki mennyire képes tolerálni a másik gyenge pontjait, legyen az külső vagy belső érték.
Ugyancsak saját tapasztalat, a nők lényegesen toleránsabbak a másikkal szemben, lényegesen több kompromisszumra képesek, mint férfi társaik, de ez már nem is ehhez a post-hoz kapcsolódik.

"- ezek a nők hazudnak?"
- lehet, vagy valóban nem érdekli őket :)

"- nem annyira ösztönvezéreltek, mint ahogy a levélíró elképzeli a helyzetet?"
- nem annyira. Ha azok lennének, akkor nem lenne elvárás a teljes test borotválása pl. Ha ösztön felől nézzük, akkor vonzónak kell lennie a buja szőrzetnek a férfin itt-ott pl. Nos mivel ez is már a divat felé tendál, így most már az a menő, ha borotvált a férfi is...

"U.i.: Azért megnézném, hogy vajon azon nők, akik kifejezetten az anyagiakra hajtanak rá, vajon hány éven belül szeretnének gyereket?"
Biztos vagy benne, hogy egyáltalán szeretnének? Mert az a pár, aki valóban a pénzre hajt az ismerőseim köréből, ők egyáltalán nem szeretnének gyereket. Aztán az elképzelésük az konkrétan: pénzes (lehetőleg idősebb) férfi, akinek nem kell az ágyba ugrálni olyan sűrűn már, a nő meg majd éli az életét mellette, bulik, és több férfi.

lentil 2008.11.23. 12:37:23

Kedves kovnor 1.

Köszi a kiegészítést, bár a farkasos résszel nem értek egyet elsősorban. Íme miért is:

"A szaporodás kizárólagosan a domináns alfa-pár előjoga. Vagyis a farkasokra a monogámia jellemző, azzal, hogy az alfa-egyed kiesésével a rangsorban következő veszi át a helyét."

"A szaporodás a legmagasabb rangú nőstény előjoga, előfordulhat, hogy az alacsonyabb rangú nőstények kölykeit elpusztítja. A párkapcsolat gyakran egy életre szól."

Mindegyik hím tud utódot nemzeni, de főként az alfa hím és az alfa nőstény előjoga.

Valóban nem ez jellemző az állatvilágra, de ők általában nem is örömszerzés céljából kefélnek (kivéve persze az emberszabásúakat), hanem fajfenntartás végett.

2-es hozzáfűzésedhez, nyilván magamból indultam ki. Nem hulladékozok le senkit, hisz senki nem tökéletes. Igyekszem úgy viselkedni a másikkal, azaz azt mérlegelve, hogyha velem viselkednek így, akkor az nekem hogyan esne. De ennek ellenére keményen megvan a véleményem az alattomos emberekről, legyen az nő vagy férfi, és ahogy elnézem sokkal több alantas férfivel találkoztam eddigi életem során, mint nővel.
Jah, hát igen, a civilizáció azt feltételezi, hogy nem viselkedik az egyik ember a másikkal így, de sajnos nagyon gyakran így viselkednek. Ilyenkor megfordul a fejemben, hogy mire fel? vagy kevésbé civilizáltak vajon? De ebbe ne is menjünk bele, mert nemcsak a kapcsolatokban viselkednek így emberek egymással, hanem vadidegenek is.
süti beállítások módosítása