Virtuális társkeresés

Mi végre hoztam ezt a blogot létre? - vetődik fel az átlagban ez a kérdés, főleg azokban, akik a virtuális társkeresést még úgy mélységében nem is próbálták ki. Bonyolult feladat önmagában is magunk mellé társat találni. A modern - szabadságtól terhelt - világunkban az emberek nemhogy közelednének egymáshoz, hanem a maguk kis mikrokozmoszait kialakítva - mint egy óriáscsillag felrobbanása után megmaradt apró, szakadt részei - távolodnak egymástól. A bizalmatlanság megakadályozza a régi formák, tradiciók, helyek hatékony mûködését s mindenki próbálkozik azzal, amit jónak gondol. Jó esetben. Mert vannak olyanok is, akik munkájukból és hobbijaikból kiindulva nem nagyon járnak idegen emberek közé és szûkös baráti körükben már nem találva senkit inkább megbékélnek a helyzettel és várnak a csodára: hátha a jószerencse eléjük sodor valakit. Vagy igen vagy nem. S aztán ebbôl születnek a rossz, megalkuvós házasságok. De szerencsére vannak, akik viszont hajlandóak aktívan is tenni magányuk megszüntetésért, méghozzá a technika legújabb vívmányának igen kényelmes módszerével: online társkeresôkbe jelentkeznek be. A mód kényelmes, mert otthoni karosszékbôl is mûvelhetô, kockázatmentes, mert a visszautasítás nem oly sértô, megalázó, mint pl. egy szórakozóhelyen, izgalmas, mert egyszerre részegítôen nagy számú delikvensbôl választhatunk, olcsó, mert a havidíj még mindig gazdaságosabb, mint bármilyen rendezvényre a belépô, tehát sok szempontból egy igazi jótétemény: DE NEM CSODASZER! Valójában ez is az élet leképezôdése, s itt is elôfordulnak bunkók, megtévesztô emberek, szórakozni-másokat átverni akarók, dilisek, lelki betegek, félrelépôk, mûveltek és mûveletlenek, érdekesek és unalmasak, lúzerek és nyerôk, szépek és nagyon csúnyák, kíváncsiskodók és rákattantak: miért is lenne ez jobb, mint a való világ, ha a szereplôi ugyanazok?! Viszont - ha valaki már gyakorlatra tesz szert, jó emberismerô, akkor itt ki tudja szűrni azokat, akik a negatív kategóriába tartoznak, akiket széles ívben el kell kerülni! Ebben a blogban próbálom majd összeszedni mindazt, amit eddig tapasztaltam, hogyan kell jó, informatív adatlapot készíteni, honnan tudhatjuk, hogy melyik adatlap kamu, NETikett, lúzerek és nyertesek, képek elemzése, levelezéstôl a randiig, társkeresô oldalak rangsora és sajátosságaik, kik és miért szórakoznak, biztonság, jó elsô levél, stb.... Szívesen veszem majd a hozzászólásokat, amelyek egyrészt majd árnyalni fogják a képet, másrészt remélem, a beküldött történetekkel szórakoztatva lehet megmutatni a netes ismerkedés hasznát, létjogosultságát, eredményeit és esetleges buktatóit, hogy a jogtalanul illetett negatív kritkát és indoklatlanul rárakodott - "Te miért itt ismerkedsz, hiszen te tök normális vagy?!" - értetlenkedést valami jobbító szándékú és hasznos kritikává, javaslatokká fordíthassuk.

Olvasói levél - Képzeletbeli olvasói levél egy férfi adatlap készítéséről

2009.01.11. 11:20 Line24

Hogyan készül egy szívatós, tulajdonképpen a kudarcot önmagában hordozó férfi adatlap. Vagy lehet, hogy ez a sikeres, a mai irányzatoknak megfelelő? (Nem kell feltétlenül komolyan venni!)

30-as magányos férfiként rászántam magam, hogy teszek valamit magánéletem rendbehozásáért, - ami a munka, az otthoni sörözés-chipszabálás és a haverokkal történő további "folyékonykenyér" legurítása különböző közösségi kultúr helyeken Bermuda háromszögének mindent elnyelő tesze-toszaságában telt -, így felregisztráltam az egyik legnagyobb hazai társkereső kupisite-ra. Nyitott és optimista voltam: csak összejön már valami csajszi, mert annyian vannak odafent és mind pasit keres, nehogymá pont én ne kapjak ki egy jobb bulát a nyájból! Persze, csak komoly kapcsolatra - de lehet, hogy reggel mégis rájövök, nem kerek ez a csaj és kirakom, mert ha már az igazit keresem, akkor legyek végre igényes! Hát nem?

Fotóimon - ha ugye komolyan keresek -, akkor fontos megmutatnom a jobbik oldalamat, mindazt, amit elértem! Tehát: izompólós-feszítősből kell egy, a Jani Merdzsója előtt készültből is egy (hátha, azt hiszi, hogy az enyém, pedig nem, de nem is mondtam, így nem reklamálhatnak a bulák!), hű kellene valami nyaralós-tengeres, mert azt is komálják a csajok, meg ja, bulizósból, mert lássák, hogy a kultúra is erős oldalam!
Középvezetőnek állítottam be magam, mert sima alkalmazottnak biztos nem írnának vissza: később láttam, hogy tök jó döntés volt ezt, mert a csajok közt szintén csak vezetők vannak! Nem szerettem volna, ha egy ilyen apróságon bukik el a nagy szerelem, így felvettem a kesztyűt és egzisztenciálisan legyűrtem őket!

Az adatlapomon bejelölt felsőfokú képesítésembe is bele lehet kötni (de nem ajánlom senkinek!): elkezdtem egy fizetős sulit 6 évvel ezelőtt, igaz 5 éve csak halasztok, de előbb-utóbb az be lesz fejezve! Optimizmus, pupákok, ezt komálják a csajok!
A magasság kérdés nagy rákfenéje ennek az egész társkeresősdinek. Nem vagyok aprócska, de így sem felejtkezhettem meg a pár centis kiegészítéséről (a minimum 180 cm-t így már megugrottam) - ezen már nem múlhat a dolog, a találkozásnál pedig majd a személyes varázsom pótolja a centiket! 

Kitöltöttem a magamról részt is. Írtam, hogy szeretek moziba, színházba járni. Meg bulizni. Meg szeretem a társaságom. Meg, akit érdeklem, az nyugodtan kérdezzen, mert én válaszolni fogok, nem úgy mint az a többi köcsög, aki nem és így veszi el a csajok kedvét ettől a kafa és őszinte ismerkedési módtól! (Ja, ha egy dagi ír, annak persze nem reagálok, mert kapjon már észbe, én nem az ő kategóriája vagyok! Arról nem tehetek, ha kasztot akar ugrani, mert nem jó neki egy másik puffancs, nem én fogom neki elmagyarázni mi a hiba!)

Férfiként tudtam, hogy úgy nem terem babér, ha én nem küldök levelet a csajoknak. Ezért esténként hazaérve beléptem az társkereső oldalra és órákig böngésztem a kínálatot. Sör, szendvics bekészítve, háttérben halkan megy a retek-klub - nehogy lemaradjak valami fontos média-borzadályról -, aztán uccú neki! Adott korosztályom minden fotós adatlapját kilistáztattam, a tetszetős képekre rányomtam, s megnéztem a többit is. Általában kinagyítva vagy egy másik beállásnál már elég kiábrándítónak tűnt az elsőre kellemes nő. Ha volt nekik más képük! Mert vannak olyanok, akiknek nincs. Csak egy kis szar igazolványképpel akarnak itt meggyőzni engem arról, hogy őket emeljem le a polcról! Nem teljesen kerekek ezek! Persze vannak normális hozzáállásúak, akik felraknak fürdőruhás vagy alsóneműs képet: ezek bezzeg komolyan gondolják! Ők tudják mit keres egy hétköznapi pasi! Ezeknek rögtön írtam, mert nincs zsákbamacska, látom fotóján az alakját, nem akarnak átb...ni. Mondjuk gáz, hogy hiába állítom be a kilót, magasságot, életkort, olyan sok rusnyát dob ki ez a rendszer: kellene olyan oldal is, ahová csak a normális csajokat engednek regisztrálni! Mert így csomó időm megy rá...

Szóval most itt tartok. Írok és várom a válaszokat. Meg azt, hogy jelentkezzenek már a bulák! Írt már pár, azokból volt kettő, akik jó fiatalok voltak, meg formáscsibe alakúak, de hiába válaszoltam nekik, hogy fussunk össze holnap, ezek még levelezni szeretnének. Elkopik az ujjam, mire ebből lesz valami randi: nem hittem volna, hogy ez ilyen munkás lesz. Na mindegy, még bírom, aztán majd még írok, hogy mennyi csajszit szedtem innen fel. Addig is kitartás, meg optimizmus!
Várom leveleiteket, élményeiteket, kifejtős véleményeteket, ötleteiteket az fvtr@citromail.hu címen.

16 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fvtr.blog.hu/api/trackback/id/tr37864181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

chiemsee 2009.01.11. 14:34:53

Ez nagyon tetszett! :) Remélem komolyan írta és valóban így is csinálja a "kolléga". Őszintén érdekelnének az eredményei... várom a folytatást! :)

Danny McCoy 2009.01.11. 14:40:39

bulák.... 30x évesen itt tartasz, inkább maradj a pornó letöltésénél és a sör ivásnál.

Ritka kretén lúzer lehet a levélíró, sok otthon rohadást kívánok neki.

La Tangolita 2009.01.11. 15:49:39

@Danny McCoy: Nekem az a benyomásom, a blog gazdája alkotta a fenti posztot, nem egy "levélíró".

És ilyen lesz majd lányban is?

Rob Gordon 2009.01.11. 18:45:07

@Danny McCoy: már a bevezetőben leírták, hogy kamu, és csak görbe tükörnek van szánva. Feleslegesen köpködsz.

Trisi · www.alphawing.hu 2009.01.12. 09:20:21

KIRÁÁÁÁLY!! :) Még!!! Akarok még ! Már feldobta a reggelemet! Kérek ilyet nőiben is!

kóristalány 2009.01.12. 11:05:00

Jó ez a kisarkítás (abba nem is szeretnék belegondolni, hogy valódi is lehet), de tényleg akkor lenne az igazi, ha láthatnánk az eredményt is.

Szenvedő szerelmes 2009.01.12. 21:13:55

Ez tényleg nagyon jó volt. Ami szomorú, hogy tényleg tele van ilyen pasikkal a legtöbb társkereső. Én jó pár oldalon fent vagyok már egy ideje, igaz régóta már csak nézelődök. Pont az ilyenek miatt fáradtam bele. De azért fel-feljárok adatlapokat nézegetni és röhögni a sok bunkó kreténen:))

Joe Hallenbeck 2009.01.12. 21:17:11

@Danny McCoy: hozzászólásából jutott eszembe a kérdés.Ha valakinek nem jön össze, miért beszélnek róla bizonyos egyedek ily megvetéssel, szinte gyülölettel?Mire ez a sok rosszkívánság én nem értem.Talán valami ősi ösztön készteti őket ilyen reakcióra?A majom hordákban is a leggyengébb hím számkivetett, a csoport perifériájára szorítják.Lehet hogy bizonyos embertársaink még nem léptek az evolúció ama fokára ahol elvileg a homo sapiensnek kellene állnia?Vagy mindannyiunkban benne maradhattak ezek az ősi ösztönök?
Nagyon sok oka lehet ám annak ha valaki nem talál magának társat, és nem feltétlenül az ő hibájából.Az sem feltétlenül az ő hibája ha nincs önbizalma és csak otthon ül és pornót néz.Sanos neki ilyen a természete vagy valami ok miatt idáig jutott, de szerintem ez nem megvetendő, elítélendő, szánandó.Sajnálatos igen, de ha hasonlót látok/olvasok valahogy nem ez az agresszió tör elő belőlem mint fentebb kommentelő kedves barátunkból.Szóval ezen gondolkodám, mi oka lehet ennek?Ötlet?

ui.:Arról már nem is beszélve, hogy a szóban forgó alany nem vette észre talán - még roszabb - nem fogta fel hogy ez egy fiktív levél.Lehet hogy intelligencia és nem ösztönök kérdése ki hogy áll iylen-olyan területen gyengébb embertársihoz?Bár az is intelligencián múlik szeritem, hogy ki mennyire bír uralkodni az ösztönein, úgyhogy ez kettő valahol kapcsolatban áll.

(Elnézést ha nagyon off a komment.)

falusufni (törölt) 2009.01.12. 22:58:14

@monkesz: Ráadásul intelligesnek hiszik magukat ezek. Pedig ez egy eléggé gyenge paródia volt...

Csillivilli tündérrózsa 2009.01.13. 00:02:57

Szia!
Először is annyit, hogy nagyon tetszik a blogod. Elég sok postot írtam már bele-beleolvasgatós módon, de lehet hogy elkezdem majd az elején.
Végülis nagyon klasszak a tapasztalaton alapuló tanácsaid.
De egy kérdés: neked most van barátnőd? Ha nincs, akkor mégis miért? Hiszen elméletben nagyon otthon vagy benne, hogy hogy is kell összehozni a tökéletes ismerkedést.
Ez nem kritika, csak kíváncsi vagyok a véleményedre.
Üdv: Tündérrózsa

hangászsün 2009.01.13. 00:33:40

Hmmm kezd már unalmassá válni a pesszimizmus, újévi fogadalom kedves levélírók, csak pozitív leveleket írni, hozzuk már fel az egyensúlyt!
Tudom hogy fiktív sztori,eg történet, csak lerágott csont kicsit, és éppen ezért röhögni sem támadt kedvem az íráson.

Zerstörer 2009.01.13. 07:56:53

@Csillivilli tündérrózsa: Semmilyen összefüggés nincs a társkeresésről való elméleti tudás és a valós szexuális vonzerő között. Sőt, ha valaki nagyon beleásta magát a témába, sokat foglalkozik a témával akkor az azt jelenti, hogy valami gond van.

Line24 2009.01.13. 11:11:57

Csilli!
Kérdésedre válaszolva: van barátnôm és nagyon boldogok vagyunk együtt. A blogban megjelenô tapasztalataimat az ôt megelôzô pár évben gyûjtöttem, amikor - sajnos - volt lehetôségem alaposabban megismerkednem eme típusú társkeresés buktatóival és szereplôivel. Nincs mese, ki kell mondani, hogy hiába a tapasztalat, ha az embernek nincs szerencséje, akkor megsütheti a tudományát! A felkészültség inkább a csalódások egy részét segíti elkerülni, nem enged belemenni eleve vesztes helyzetekbe ill. segíti felismerni azt a pár gyémántot, akiket érdemes kihalászni e nagy masszából.
Tökéletes ismerkedés pedig - szerintem - spontán: nem megrendezett, kitalált, hanem minden megy a maga jól bevált útján-módján, taktikázás nélkül! (A spontánt nem a megismerkedés körülményeire értem, hanem a folyamatra!)
Zerstörer!
Jól hangzik, amit mondasz, de semmi köze az igazsághoz. Remélem, te is tudod, egy kapcsolat sikere nem 1, hanem 2 emberen múlik. Remélem, te is tudod, hogy egy kapcsolat és randi sikere nem csak a szexuális vonzerôn múlik, hanem ezernyi más tényezôn is (lásd a blog és a sok ezer hozzászólás)! Ha csak az általad említett 1 dolog lenne a lényeges, akkor marha jó dugások abszolválódnának, azt csókolom...

indapass90210 2009.01.13. 11:48:15

Hú de kurva erőltetett ez a poszt...

hangászsün 2009.01.13. 13:46:17

Hmm kedves blogíró, ha van barátnőd, és boldog vagy, miért találsz ki még mindig ál-fiktív anyámtudja adatlapokat és írsz róla blogbejegyzést. Poánból, szerinted ez vicces?

Rebelde 2009.01.13. 13:58:32

dövan,

csak nem elvették az ötleted?:)))
süti beállítások módosítása