Virtuális társkeresés

Mi végre hoztam ezt a blogot létre? - vetődik fel az átlagban ez a kérdés, főleg azokban, akik a virtuális társkeresést még úgy mélységében nem is próbálták ki. Bonyolult feladat önmagában is magunk mellé társat találni. A modern - szabadságtól terhelt - világunkban az emberek nemhogy közelednének egymáshoz, hanem a maguk kis mikrokozmoszait kialakítva - mint egy óriáscsillag felrobbanása után megmaradt apró, szakadt részei - távolodnak egymástól. A bizalmatlanság megakadályozza a régi formák, tradiciók, helyek hatékony mûködését s mindenki próbálkozik azzal, amit jónak gondol. Jó esetben. Mert vannak olyanok is, akik munkájukból és hobbijaikból kiindulva nem nagyon járnak idegen emberek közé és szûkös baráti körükben már nem találva senkit inkább megbékélnek a helyzettel és várnak a csodára: hátha a jószerencse eléjük sodor valakit. Vagy igen vagy nem. S aztán ebbôl születnek a rossz, megalkuvós házasságok. De szerencsére vannak, akik viszont hajlandóak aktívan is tenni magányuk megszüntetésért, méghozzá a technika legújabb vívmányának igen kényelmes módszerével: online társkeresôkbe jelentkeznek be. A mód kényelmes, mert otthoni karosszékbôl is mûvelhetô, kockázatmentes, mert a visszautasítás nem oly sértô, megalázó, mint pl. egy szórakozóhelyen, izgalmas, mert egyszerre részegítôen nagy számú delikvensbôl választhatunk, olcsó, mert a havidíj még mindig gazdaságosabb, mint bármilyen rendezvényre a belépô, tehát sok szempontból egy igazi jótétemény: DE NEM CSODASZER! Valójában ez is az élet leképezôdése, s itt is elôfordulnak bunkók, megtévesztô emberek, szórakozni-másokat átverni akarók, dilisek, lelki betegek, félrelépôk, mûveltek és mûveletlenek, érdekesek és unalmasak, lúzerek és nyerôk, szépek és nagyon csúnyák, kíváncsiskodók és rákattantak: miért is lenne ez jobb, mint a való világ, ha a szereplôi ugyanazok?! Viszont - ha valaki már gyakorlatra tesz szert, jó emberismerô, akkor itt ki tudja szűrni azokat, akik a negatív kategóriába tartoznak, akiket széles ívben el kell kerülni! Ebben a blogban próbálom majd összeszedni mindazt, amit eddig tapasztaltam, hogyan kell jó, informatív adatlapot készíteni, honnan tudhatjuk, hogy melyik adatlap kamu, NETikett, lúzerek és nyertesek, képek elemzése, levelezéstôl a randiig, társkeresô oldalak rangsora és sajátosságaik, kik és miért szórakoznak, biztonság, jó elsô levél, stb.... Szívesen veszem majd a hozzászólásokat, amelyek egyrészt majd árnyalni fogják a képet, másrészt remélem, a beküldött történetekkel szórakoztatva lehet megmutatni a netes ismerkedés hasznát, létjogosultságát, eredményeit és esetleges buktatóit, hogy a jogtalanul illetett negatív kritkát és indoklatlanul rárakodott - "Te miért itt ismerkedsz, hiszen te tök normális vagy?!" - értetlenkedést valami jobbító szándékú és hasznos kritikává, javaslatokká fordíthassuk.

Frusztrálógép

2010.06.29. 16:00 Line24

Durvul a helyzet idefent! Ahogy a nagy klasszikus filmben mondják: a helyzet fokozódik! Esély sincs a javulásra, inkább egyre rosszabb a levegő a netes társkeresés mezején. Szinte minden kommentelő panaszkodik: kevés a sikerélmény, sok a megalázó, értelmetlennek tűnő jelenség, sok a tapintatlan, udvariatlan és önző egyed, rengeteg az átverés, a hazugság.

Természetesen más-más jelenségekről panaszkodnak a fiúk és másokról a lányok.
A fiúknak fáj a sok kiküldött levél, ami válasz nélkül marad. A rengeteg várakozás, a megalázó beszólás, az indokok nélküli hirtelen eltűnések, a vissza nem hívások, a szinte teljesíthetetlen elvárások a nők részéről, a kudarcos randik, a hamis regisztrációk, a rengeteg beleölt energia, a totális kiszámíthatatlanság...
A lányoknak probléma a rengeteg sablonos, semmitmondó levél, a sok erőszakos és bunkó beszólás, a rengeteg kalandkereső, sok a komolytalan vagy a hazug srác, baj van a fantáziátlansággal, a verbális egyéniség hiányával, az elvárásokat figyelembe nem vevő jelentkezőkkel...

Mindkét fél agyában már ott lapulnak a hallomásokból táplálkozó negatív előítéletek. Nagyon sokaknál nem teljesen kialakult elképzelések vannak egyáltalán a szándékról, a keresett személyről. Sokan csak egy mellékes dologként kezelik ezt az egészet, megfelelő odafigyelés és idő beruházása nélkül akarnak sikert elérni: persze, úgy nem megy. Páran - mivel lapulhatnak a "névtelen" regisztráció mögött - alpári stílust engednek meg maguknak vagy kiélik frusztrációikat: visszaadják a múltban szerzett sérüléseiket.

Nem védi meg a usereket semmi ezen a szabályok nélküli terepen. Semmi kialakult, elvárt és betartatott etikett sincs.

Kizárólag szavak és jól-rosszul sikerült fotók közvetítenek. De nem adjuk meg a módját, idejét egymás megismerésének. Gyorsétkezdés stílusban fogyasztják a nők a jelentkező férfiakat: egy harapás (egy szó vagy mondat vagy csak a kép megtekintése) és ha nem ízlik, azonnal kuka!
A férfiak pedig sörétespuskával lőnek a nőkre, csak úgy vaktában: 1-2 gömbölyű, sablonos mondatuk ezernyi helyre lövell ki, hátha leszednek vele egy arra téblábolót.
Egyikük sem törődik azzal, hogy a kliséktől elszakadva megpróbálják egyéniségüket egy jól elkészített adatlappal visszaadni. Nem képesek önmagukat objektíven látni és a megfelelő célcsoportnál koppogtatni: mindig jobbat akarnak, majd megsértődnek, ha nem jön össze!

S mindez csak egyre rosszabb! Páran azt mondják, hogy régen minden jobb volt. Akkor még talán a tapintatos viselkedést jobban ismerő réteg és korosztály jutott hozzá a nethez, s önmagában a lehetőség kiváltságának érzése tartotta tisztán az ismerkedős oldalakat. Manapság viszont boldog-boldogtalan használhatja és akár ezernyi reget is készíthet...
Régen sokkal sikeresebb volt. Talán, mert reálisabban ítélték meg önmagukat az emberek és ehhez igazították az elvárásaikat? Talán mert megbecsültek minden élet adta találkozást és ha megfelelőnek ítélték a másikat nem dobták el, mert van még ezernyi újabb lehetőség - például a neten?

Mindenki sérül, aki teljes szívét beleadva regisztrál. Figyelembe sem veszik, nem törődnek vele, feképnél hagyják, átverik érzéseit, csak játszanak vele. Viszont minek az egész, ha nem csináljuk komolyan?

Így mindenki, aki egy társkeresőben regisztrál készüljön fel a pofonokra! Hogy többet kap-e a virtuális térben, mint az életben, nem tudhatom, de sok frusztrációt fog összeszedni, abban biztos vagyok...

97 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fvtr.blog.hu/api/trackback/id/tr252110691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hank.Moody · http://date.blog.hu/ 2010.06.29. 16:53:09

Felhígult a mezőny minden tekintetben. Több lett a kalandor és mivel egyre többen találnak párt a baráti körben a neten, a Nők is egyre nagyobb számban képviseltetik magukat, egyre több (sablon)levelet kapnak, lubickolhatnak bennük, nagyobb lett a merítési lehetőség, ami nehezíti a férfiak dolgát.
Az tuti, hogy amíg nem találkozott a két fél élőben, addig BÁRMIKOR (akár a nyolcadik-tizedik levél után is) előfordulhat, hogy eltűnik a másik. Én engem ez idegesített a legjobban, mert ha mondjuk az első levélre nem válaszolt, nabumm, mást stílust/embert/kapcsolatot keres, megértem, de ha már váltottunk nem kevés levelet, akkor nem tudtam megmondani miért tűnt el.

T.R 2010.06.29. 17:31:02

Teljesen egyetértek! A párok,/vagy magukat annak mondók/sem igazán érthetőe...levél,levél ,telefon,aztán semmi! 4portálon ,egy éve,legalább 100 kamus,+ 100 magától nagyon elszállt pár...azt hisszük,reménytelen.

Strici · http://birkanep.blog.hu 2010.06.29. 21:57:08

@Hank.Moody: Én a kezdetektől kezdve kutatom ezt a világot. Nem lett rosszabb semmi, ugyanolyan csapdái vannak, mint az elején, a különbség csupán annyi, hogy a harmadik leggyakoribb társkeresési forma az internetes. Tehát nyugi, szerencsejáték, egyetlen megoldás van: Te legyél tisztességes.

Lásd még:

birkanep.blog.hu/2009/09/16/birkagyerekek_egymas_kozt

és:

birkanep.blog.hu/2010/05/09/a_varakoztatott_birka

és még:

birkanep.blog.hu/2009/09/19/a_tapintatos_birka

freesleep 2010.06.29. 22:14:36

valami konkrét élménnyel tán fel lehetne dobni még egy ennyire lerágott csontot is

Lili Marleen 2010.06.29. 22:26:44

"Egyikük sem törődik azzal, hogy a kliséktől elszakadva megpróbálják egyéniségüket egy jól elkészített adatlappal visszaadni."

Ez azert van, mert a legtobbjuknek nincs egyenisege.

Peremartoni Krisztina (törölt) 2010.06.29. 22:36:23

@Lili Marleen: Ebben van valami.. :-) Nem egyéniségük van hanem felhasználónevük..

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2010.06.29. 22:40:13

@Lili Marleen:
ez így van
vagy félnek, hátha túl sokat mutatnak magukból

Közöd??? 2010.06.29. 22:41:08

ez az egyénieskedés egy marhaság, az egyéniség egy rendkívül összetett probléma ami sokévtized alatt bomlik ki egy másik ember számára valóban megismerhetően megláthatóan. pl a taoisták szerint 30 év kell mire egy nőnek megismered a szellemét, szóval ilyesmit nem lehet egy reglapon megjeleníteni

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2010.06.29. 22:53:19

En a 90-es evek kozepen randiztam a netrol, akkoriban magyarokat csak ICQ-n lehetett talalni, azok meg rondak voltak mint a bun.. csupa IT geek, szoval az elso randi ugy esett, hogy San Franciscoig kellett utaznom, hogy meglessem a csajt, igaz a biztonsag kedveert Vegasban is szervezetem egy talalkat hahah... 99-ig egesz oszinte kapcsolatok alakultak ki a netrol, kesobb ahogy masok mondtak felhigult hulyekkel es prolikkal, de azt egy ertelmes ember hamar atszuri, csak a mennyiseg borzalmas lett... kinek van ilyenre ideje.

Ernő007 · http://www.webseo.hu 2010.06.29. 23:18:55

Ez egy igen érdekes téma! Azért a mostani fiataloknak csak ne tessék sírni, hogy ez meg az van.
Az én időben :) (LOL 1999-2001) között voltam elég aktív teljesen másképp mentek a dolgok... nem volt még mobiltelefon, így 30 percnyi várakozás után derült ki, hogy nem mert odajönni, vagy éppen el sem jött.

Vagy mondjuk a Corvin az nem a mozi, hanem a Corvin áruház :D De ez mondjuk csak aznap este a cseten derült ki, addig pedig maradt a kétség, hogy mégis ennyire randa volnék???

Volt, hogy telefonfülkéből beszélgetve zajlott az első hallás utáni ismerkedés, mert a net kapcsolatot ha megszakítjuk akkor újra elindul a 150 Ft :) Egyszóval súlyos technológia problémák voltak.

Most ott van az iwiw, facebook ahol le lehet előre nyomozni mindenkit. Lehet, hogy sokkal több a "gázos ember" most, de ez nyilvánvaló, mert többen is férnek hozzá a nethez... ugyanakkor sokkal jobbak a technikai lehetőségek, jobb képek vannak fent mindenkiről, szinte mindenki tud pillanatok alatt digitális fényképet készíteni és küldeni magáról...

erre volt, hogy annó én hónapokat vártam :D
Szerintem ha most valaki nem tud 3-4 levélváltás után képet küldeni, akkor szinte biztos szkippelném...

Úgyhogy ne tessék sírni! Persze annak is megvoltak a maga szépségei, amikor 1-2 hónapg remélsz és aztán paff.. ott állt a "bűvös" sárkány...

rexter 2010.06.29. 23:19:32

soha nem kerestem tarsat neten, es ugy tunik kopp kopp nem is fogok, de ez a cikk jo. jol sikerult, gratulalok.

binary11 (törölt) 2010.06.29. 23:31:30

Magam is kipróbáltam anno, sőt cseteltem is eleget. Én magam részéről akkor műveltem ezeket, amikor az életben éppen nagyon rossz passzban, antiszociális voltam és úgy éreztem, nekem semmi sem sikerül az életben, irány a virtualitás. Gyerekek: Nincs ennél rosszabb! A rosszból csak lejjebb süllyedsz, ha ezt kipróbálod. Ki kell törni abból, hogy Neked erre szükséged van, mert nincs szükséged! Normális életet kell élni, normális emberi kapcsolatokkal, ennyi. Lehet száz kifogást találni, miért könnyebb a neten ismerkedni. Na de van ennek értelme? Nyilván nincs! Egy élő emberi kapcsolat nem ér fel ezzel. A legjobb dolgok persze általában a legnehezebben elérhetők. Gyorséttermi fogyasztóknak tűnnek az online ismerkedők? Hát pont itt a megoldás: akik erre vetemednek, ők általában annyira felszínesek, hogy élőben képtelenek értelmes kapcsolat kialakítására!
Szóval hajrá! Holnap megyek élőben kirándulni egy gyönyörű lánnyal, akit már hónapok óta csak ÉLŐBEN környékeztem! :D Hát van ennél jobb? Még az msn címét sem tudom, de igazából le is szarom :) Nem is akarom tudni.

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2010.06.29. 23:38:24

@Ernő (WebSEO): 1999-ben nem volt mobil?? lol Mar akinek. Nekem 1994 ota van. Azt meg sem emlitem, hogy mennyit fizettem a kepeim beszkennelesert 1996-ban... Mert mar akkor alapveto dolognak tartottam.

Strici · http://birkanep.blog.hu 2010.06.29. 23:40:10

@Chaoyang: Másnak meg ennivalóra kellett a pénz. Alapvetően.

Norden 2010.06.29. 23:42:53

@binary11: És hol lehet élőben ismerkedni, ha a baráti kör meg a munkahely ki van lőve? Nem mindenki nagy bulizós. Amúgy nem is ismerek olyat aki buliban szedett össze valami komoly kapcsolatot.
Meg nem mindenki menekül a virtuális világba, csak ez is egy lehetőség, nem is szabad a levelezést sokáig húzni, az első talitól meg nincs különbség a más lehetőségekhez képest.

Strici · http://birkanep.blog.hu 2010.06.29. 23:44:01

@Chaoyang: arról nem is szólva, hogy azért 1996-ban - ha az embernek BARÁTAI is voltak, nemcsak üzletfelei - nem volt akkora gond egy szkennelés.

a mobil 1994-ben a vonalas telefonhoz képest nagyon drága volt, a Westelnél a csak telefonálásra és visszafogott sms-ezésre alkalmas Motorola bunkofon 80 rugóba került. Az átlagjövedelem 40 000 körül volt/hó.

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2010.06.30. 00:01:15

@Strici: Nem volt nyomdasz haverom. Viszont az Astorianal aZ Ofotertban, Kodak CD-re szkenneltek nagyon jo minosegben...

Westel 450-nek horribilis arai voltak, en Westel 900-ra utaltam. Az csak 40 ezer volt plusz 30 ezer belepesi dij.

Addig volt jo mig az Internet elofizetes ara onmagaban kiszelektalta azokat akik megengedhettek maguknak. Amikor jott a sulinet program pl. veglegesen lemondtam a chat szobakrol.

Az mindig szar hely ahol tul sokan vannak, legyen az egy szorakozohley, vagy akar egy tarskereso lap, a legkissebb kozos tobbszoros nagyon alacsonyra zuhan...

Tábornok 2010.06.30. 01:02:30

Mikor független lettem - s kicsivel előtte is - én is belemerültem,előfizettem, s egyebek.
Iszonyú lutri, leginkább időpazarlás, nem mintha nem lehetne hölgyeket felszedni, akár egyéjszakás kalandra is, de szigorúan üzeleti ésszel belegondolva, jobban jársz, ha elmész egy profihoz.
Akinek morális gondjai vannak ezzel, az persze úgysem fog ilyet tenni, de akinek nincsenek, az jobban jár,szerintem.

belekotty 2010.06.30. 01:28:24

@Ernő (WebSEO): "Az én időben :) (LOL 1999-2001) között voltam elég aktív teljesen másképp mentek a dolgok... nem volt még mobiltelefon, így 30 percnyi várakozás után derült ki, hogy nem mert odajönni, vagy éppen el sem jött. "

- Hol éltél? Albániában? Nekem 95 óta van mobilom. És már akkor sem volt pénz, egy százas volt.
Mellesleg női fórumokon sokkal több nőt lehet fogni. Nekem volt olyan hogy egy topikból volt 3 csajom. Ebből eggyel évekig éltem együtt és gyönyörű évek voltak.

KenSentMe 2010.06.30. 02:02:05

Hát nem tudom. Szerintem ez ilyen "rosszabbul élünk, mint négy éve" típusú poszt. Nem, régen sem volt rózsásabb a helyzet. A ~40 randi egy tartós kapcsolatig egy átlagos, nem túl igénytelen pasinak régóta konstans, randioldalakon még nem álltam neki tesztelni, de chaten kb. igaz.. amióta a sulinettel együtt az IRC elterjedt, azóta szerintem ez az arány ennyi, 1:40 .. ó, és milyen negyven ez a negyven.. hány beszélgetéskezdeményből alakul ki olyan beszélgetés, amivel érdemes a randinak nekifutni.. egy-két hetet elbeszélgetve a hölgyekkel ez a 40 bőven egy év fölé adódik.. hmm. .. és az első 39-ben aztán tényleg mindent látni fogsz, tündibündi királylányt, szociopatát, kövér kamuképeset, ribancot, számító dögöt, idegbeteg kicsajt.. erősen szorítani kell az öklöd, hogy ne utáld meg a női nemet a hirtelen jött tapasztalatok miatt.. még akkor is, ha betartasz néhány alapszabályt, pl. eleve nem kezdesz el 20 alattiakkal beszélni.

Csore60 2010.06.30. 05:42:45

@VRbagoly:

Igazad van, a 40 jó szám... És pasiban is igaz... Az első 40-ben ott van minden állatfajta. :)

No akkor... Képzeljünk el egy forgalmas utcát, amin sétálva sok emberrel találkozunk. Hány szembejövőre kell rápillantani, hogy meglássuk az első szimpatikusat? A net pont ilyen. Aki komolyan keres, annak időre, kitartásra, és főleg türelemre van szüksége, mert nagy az Isten állatkertje.
Sokan önmagukat sem ismerik, rosszul kommunikálnak, nem azt mutatják magukból, ami a valóság, aztán csodálkoznak, hogy olyanokkal akadnak össze, akikkel nem akarnának. Ha valakit tartósan csak kudarc ér ezen a téren, az gondolkozzon el először önmagáról, mielőtt végleg leírja a másik nemet...

isti77 2010.06.30. 06:38:51

Ritkán tévedek ide, általában akkor, amikor kikerül egy poszt az Index nyitólapjára.
Jómagam soha nem éltem az online ismerkedés lehetőségével, de van néhány ismerősöm, aki igen, és általuk, "másodkézből" néha én is belepillantok a kínálatba, szerencsére én már megtaláltam a páromat offline, jópár éve.

Lehet, hogy megsértek egyeseket, noha nincs szándékomban, de én úgy gondolom,hogy neten eleve csak jobb híján ismerkednek azok, akik, általában valamiféle személyiségből eredő okból nem tudnak másképp. (aki azt mondja, hogy időhiány miatt nem tud másként, ami a leggyakoribb kifogás, annak hadd csapjam le a labdát: ha arra nincs ideje, hogy elmenjen ismerkedni, akkor hogy lesz ideje az esetleg kialakuló kapcsolatát "gondozni"? Mert azt is kell ám, főleg az elején). És aki átélt frusztrációk ellenére még mindig ehhez az ismerkedési formához ragaszkodik, annál tényleg lehet valami gáz. (Mellesleg: 30-40 éve hogy ismerkedett volna az, aki ma csak így tud? Felad egy hirdetést a Népszava társkereső rovatában?)

Fentiekből adódóan a kudarc eleve programozva van. Az elvárások általában köszönőviszonyban sincsenek az egyén saját adottságaival, pedig az adatlapját általában igyekszik az ember minél vonzóbban kitölteni (máris itt a kudarc egy másik oka, másnak írja le magát, mint amilyen, ehhez csatolva élete legjobb fotóját, ami talán 10 éve készült, esetleg 60x60 pixeles méretben). Vagyis a valóság annál is rosszabb, mint ami az adatlapon szerepel.

És ezek a bemutatkozásul összelopkodott idézetek...! Na, ez az igazi fantáziátlanság, bár az illető pont az ellenkezőjének szánja. Végül is, egyszerűbb elcsenni két sort valamelyik, a nagyközönség számára általában kevéssé ismert írótól/költőtől (azt természetesen saját szerzeménynek "sugallva", vagy ha nem, akkor a saját műveltségét demonstrálva), mint őszintén írni magunkról.

Apropó, fantázia: milyen fantázia kell az ismerkedéshez? Minek? Világos, a "kő kóla b...meg? Gyüssz táncolni?"-szintnél egy kicsit magasabbra van szükség, de mi az, hogy fantáziátlanság? Az őszinteség új neve? Aki megjátssza magát, ne csodálkozzon, hogy pofára esik.

Na jó, ennyi elég is volt. Hölgyeim és uraim, az Internet egy csodálatos vívmánya a technikának, nagyon hasznos, örülünk, hogy van, sok mindenre használható. Egy dologra alkalmatlan: a közvetlen, intim emberi kapcsolatokat, és azok megteremtését nem tudja helyettesíteni, sem elősegíteni. Tudom, van, akinek sikerül, de a lottó 5-öst is elviszik pár hetente, de a lottózó emberek 99,9%-a mégis hiába veszi hetente a szelvényt egy életen át.

Ismerkedjünk úgy, ahogy régen, és használjuk a netet minden másra.

Tomi1973Wien 2010.06.30. 07:06:28

:LOL:

a netes ismerkedes mindenfele formajat kiprobaltam, s eltem vele aktivan.

volt mar kalandom (dögivel), s a mostani komoly kapcsolatom is netes ismerkedesbol lett (4ev utan iden lesz az eskuvo)....

ettol fuggetlenul azt mondom, hogy a netes ismerkedes tokeletes arra, hogy az ember alkalmi kapcsolatokat letesitsen ('le'vadasszon), es 1-2 kiveteles esettol eltekintve alkalmatlan arra, hogy komoly kapcsolatot talaljon az ember, de annak is erdemes probalkoznia, aki ezt szeretne, csak az egy kicsit tovabb tart...

alapvetoen egy jo taktika kell, s nagyjabol olajozottan fog mukodni a dolog...

profi, figyelemfelkelto, DE NEM TUL HOSSZU bemutatkozas, minel tobb jol sikerult foto, 1-2 elrejtett rossz tulajdonsag (vagy rossznak beallitott jo tulajdonsag), s a kismeseben arra kell odafigyelni, hogy miert is irsz egy toled 2-3-400Km-re elo csajnak...

nekem mukodott mind a rovid, mind a hosszutavu celra torteno kereses.

Terézágyú 2010.06.30. 07:58:09

@belekotty:
"Nekem 95 óta van mobilom. És már akkor sem volt pénz, egy százas volt."

SZÁZEZER?????
És hány embernek volt 95-ben havi százezre mobiltelefonálni?
Amikor diplomás emberek 1998-2002-ig ötvenezret kerestek?

Kendaq Pendragon 2010.06.30. 07:59:46

Mi az a régen? Mi az a sikeres?

Más:
Amúgy az ellentettje is igaz annak, amit leírtál.

Nekem például jó hosszú, kreativitást sem mellőző adatlapom van. Igaz kép nélkül, ami a legnagyobb hátrány. Priviben elküldeném, de nem jutok addig, mert "a külső ami megfog, belső ami megtart."
Amikor csak eszembe jut ez, már jön a fordított perisztaltika.
És az is hátrány, hogy én néha egy-egy szimpatikus lánynak írok, nem egyszerre mindenkinek küldök sablont. Attól még, hogy éhes vagyok a gusztusosan tálalt birkabendőre nem vetem rá magam.

Elfelejtettük elviselni a fájdalmat, ami posztoló írásából is árad. Van amikor jobb, van mikor rosszabb, de mindig el kell viselni a magányt.
Újra és újra kell építkezni a szalmabálából.

www.Bisex.hu · http://www.bisex.hu/aff/99e46a59d4f8188eda373d36ecd8cc3a 2010.06.30. 08:02:57

akkor nektek ajánlom a randitasr.hu weboldalt. kegyetlenül moderálnak rajta :)

Terézágyú 2010.06.30. 08:06:53

Alapvetően ott a baj (az olyan dolgokon kívül, hogy tényleg felhígult az egész net, bárkinek lehet tucatnyi neve), hogy a netes társkeresésre úgy tekintenek, mint a messiásra. Holott ez is csak egy lehetőség. Mint ahogy a bulik is lehetőség, a busz, vonat is lehetőség. Bármi lehet lehetőség.
Persze a neten keresés sokkal egyszerűbb, folyamatosan megy (az adatlapodat bármikor elolvashatják) - ez a technika.

@isti77:
"(Mellesleg: 30-40 éve hogy ismerkedett volna az, aki ma csak így tud? Felad egy hirdetést a Népszava társkereső rovatában?)"

Pontosan!!!
Nem értem mit csodálkozol ezen. A társkeresés sosem volt egyszerű dolog. A régi korokban egyszerűen az apa jelölte ki, hogy hogy kihez adja a lányát, aztán jött a szabadság, akkor meg sokan egyedül maradtak. Léteztek házasságközvetítő irodák. Létezett a házassági apróhirdetés. Létezett ennek egy pre-netes formája is, amikor jeligés (tehát névtelen) leveleket lehetett egymásnak írogatni egy újságon keresztül (lásd: László Miklós: Illatszertár című színdarabja - ebből készült később a Tom Hanks-Meg Ryan-féle film) stb. stb.

TBal 2010.06.30. 08:14:38

@binary11: Kinek így, kinek úgy: én is antiszoc voltam, és életem egyik nagy fordulatát hozta, hogy elkezdtem egy társkeresőn jelen lenni. Volt pár kapcsolatom belőle, meg sikerült pár olyan barátra szert tennem, akikkel azóta is jóban vagyok (a páromat aztán offline találtam meg). A taktikám annyi volt, hogy nem akartam külön virtuális személyiséget, a nevem is kb. a keresztnevem volt.

Ott is vannak értelmes, maguktól nem elszállt emberek, az ember, ha egy kis gyakorlatot szerez benne, kiszűrheti, hogy ki az, és ki nem.
Ja és sokakkal ellentétben nem szeretem a képküldést, mert tapasztalatom alapján nagyon nem mondja meg, hogy milyen is a másik. Volt olyan, hogy a kép tetszett, de aztán az illető élőben középszerű volt, és volt, hogy kifejezetten nem tetszett a kép, élőben meg nem győztem csodálkozni, hogy milyen jó arc a másik.

Viszont az élő találkozót érdemes minél hamarabb összehozni.

peca1000 2010.06.30. 08:29:27

Nekem a netes társkeresés vált be a legjobban.
Előtte szenvedés volt csak a fiatalságom (társkeresés terén). Hosszú évekig nem volt senkim.

Hiába próbáltam élőben, a legtöbbször nem jött össze, mert vagy volt valakije, vagy nem jöttem be neki.

A net azért jó, mert egy viszonylag érdekes leírással (jót, rosszat egyaránt kell írni, és tényleg nem terjengősen, csak röviden a lényeget, kicsit poénosan) fel lehet kelteni az érdeklődést a másik félben. Ja és elküldeni az összes olyan csajnak/pasinak aki tetszik, akár egyszerre 30-40 főnek is, mert ebből lehet, hogy 2 visszaír, és 1-el találkozol. A jó szöveg fontos, főleg a csúnyább embereknél, mint amilyen én is vagyok, mert bizony, akármennyire is fájhat, először kinézet alapján döntenek, és ha a dumád is sablonos, soha nem lesz partnered.

És lehetőség szerint nagyon kevés levelet kell váltani az illetővel, törekedni kell a mihamarabbi élő találkozásra, hogy legyen majd miről beszélgetni. És távkapcsolatot ki kell lőni, az nagyon ritkán működik.

Fontos, hogy már az adatlapjából lehet látni, hogy van e partnere, gyereke, dohányzik e, vagy sem, kövér vagy sovány. Így a másik felet is meg lehet kímélni egy értelmetlen találkozástól.

És legalább 5-6 oldalra regisztrálni, ha 1 héten belül nem jön válaszlevél, újra kell küldeni más embereknek.

És igen, fel kell készülni, hogy a másik fél nem írt teljes mértékben igazat magáról, lehet, hogy a kép is jó pár évvel régebben készült, mint ahogyan most néz ki.

Régen sokkal tovább tartott társat találni, és most is csak az ideje rövidült meg, de több emberből lehet válogatni.
Rengeteg barátnőm lett azóta, rövidebb, hosszabb távú, itt ismertem meg a jelenlegi partneremet, akivel már gyermeket tervezünk.

Tehát ez egy áldás, csak jól kell tudni használni.
Meg kell tanulni ezt is, és ehhez idő kell.

economico 2010.06.30. 08:31:00

Korábban én is kipróbáltam tét nélkül néhány "ismerkedős" oldalt, hátha. Szerintem ugyanaz volt a motivációm, mint mindenkinek: látens módon azt gondoltam, néhány kattintással ki tudom váltani az evolúciót, pénzt spórolok, nem csalódok, már holnap lesz nőm. Se pozitív, se negatív tapasztalatom nem volt, levelezgetésben merültek ki a dolgok.

Szerintem az ilyen oldalak nem a tapintatlan, nyomulós, bunkó emberek miatt nem működnek. Ez inkább a fórumokra, blogokra jellemző. Inkább arról van szó, hogy az emberek saját magukat csapják be, és nem is veszik észre.
Általában az történik, hogy a férfiak olyan nőket szólítanak itt meg, akit az életben soha nem mernének. És ennek nyilván oka lenne a való életben, a férfi és a nő részéről egyaránt. Tehát történik a férfi részéről egy csalóka leszólítás, amitől férfinak érzi magát, pedig valójában ettől nem lesz az. A szegény nő pedig (főleg ha jól néz ki) kap 500 ilyen levelet. Ezért sem, és a nyilvánvaló "minőségbeli" különbség okán sem lesz ebből soha semmi. Mert előbb-utóbb úgyis kellene személyesen találkozni, és akkor már nem tud hazudni az ember, előjönnek a különbségek.
Nem beszélve arról, hogy az első találkozáskor az embert érő impulzusok (illat, testtartás, pösze-e) itt gyakorlatilag teljesen kiesnek. Tehát az ismerkedés 90%-át kitevő első benyomás nem jön létre.
Nem egy olyat láttam, hogy a 25 éves modell kinézetű leányzónak több 100 "barátja" volt, leginkább 50-es vidéki emberkék, amolyan konszolidált úriemberek, akik szeretnek zenét hallgatni, természetbe járni, szeretik az állatokat. És akkor ment egész nap a "szia tündérke :)))) örülök neked :)))) de jó látni téged :DD". Nem tudom érthető-e a lényeg. Szegény úriemberek elvesztik utolsó lehetőségüket is, hogy találjanak maguknak egy takaros 40-es nőt, akivel együtt gondozhatják a kertet, és jókat főzőcskézhetnek. Ugyanez igaz a 30 éves férfi-16 éves lány kombinációra, de gyakorlatilag minden kombinációra.

Szerintem sosem lesz alkalmas semmiféle társkeresésre a net, maximum 2 leveles szexpartner keresésre, akik az életben is egy szia után már egymásra ugranának.

Az a nagy helyzet, hogy becsajozni, élettársat keresni stb soha nem fog tudni az ember egyszerűen, olcsón, sérülésmentesen. Aki húst akar enni, annak bizony el kell mennie vadászni, és a vadállat vissza fog harapni. Az ilyen társkereső oldalak pedig sajnos csak arra jók, hogy az ember ne mozduljon ki otthonról, és ne kelljen megmérettetnie. És minél több időt tölt ezzel az ember, annak kevesebb marad vissza az életből.

És Nyúl Béla sem fog soha összejönni Madonnával, mint ahogy az életben sem.
Időpazarlás!

Eurydice 2010.06.30. 08:32:05

Én a párom online ismertem meg, de mi mindketten azt vallottuk, hogy a harmadik levél után találkozzunk személyesen.
Aztán akkor kiderült, hogy minden nap ott ebédelt a koliban, ahol én laktam és a gimiből közös ismerőseink is vannak (Mindez Budapesten és nem egy apró kisvárosban). Saját bevallása szerint élőben nem mert volna leszólítani. Ennyi.
Ez volt 3,5 éve. Egy hónapja vagyunk házasok :)

Terézágyú 2010.06.30. 08:35:08

@economico:
"Korábban én is kipróbáltam tét nélkül néhány "ismerkedős" oldalt, hátha.... Se pozitív, se negatív tapasztalatom nem volt"

Akkor bizonyára jól látod a dolgokat :)

elzee 2010.06.30. 08:41:27

szerintem ott is ugyanaz működik, mint a való életben. Kell sok kudarcélmény, mire megtalálod az igazit.

Eurydice 2010.06.30. 08:41:40

@Terézágyú: Én ennek ellenére sem ajánlom a netes társkereséseket olyanoknak, akik még a saját elképzeléseikkel, igényeikkel sincsenek tisztában, vagy nincsenek felvértezve kitartással vagy ha szükséges öniróniával.

peca1000 2010.06.30. 08:43:15

Lányoknak tanács!
Sok esetben, főleg itt, a szex megelőzi a szerelmet. Mert az csak később alakul ki, idő kell hozzá.

Nyilván kell egy minimális vonzalom, de elmúltak már azok az idők, amikor a hosszú udvarlás eredménye és jutalma volt a szex, aztán vagy folytatódott tovább, vagy nem a kapcsolat.

Tehát nem kell feladni, csak változik a világ.

Terézágyú 2010.06.30. 08:45:33

@Eurydice:
"Én ennek ellenére sem ajánlom a netes társkereséseket olyanoknak, akik még a saját elképzeléseikkel, igényeikkel sincsenek tisztában, vagy nincsenek felvértezve kitartással vagy ha szükséges öniróniával."

De ha valaki nincs tisztában önmagával, akkor ő nem is tudja magáról, hogy nincs tisztában önmagával, tehát simán elkezd társkeresni a neten :)))

Egyébként mindez igaz a való életben is. Vagy netalán ha élőben keres valaki párt, akkor nem kell tisztában lennie önmagával? Nem kell kitartás? Önirónia? :)

economico 2010.06.30. 08:45:42

Az iwiwen is van a "csajok és pasik", asszem ez a neve. Belájkoltam egy nap alatt 50 csajt, engem kb 30 lány jelölt be. Ebből összesen 1 volt kölcsönös, azaz én is tetszettem neki, ő is nekem. Ami még szomorúbb, hogy ennél az egynél meg is dobbant a szívem. Félelmetesen hüle vagyok.
És egyébként ezek az arányok, és akkor még mindig csak egy gombot kellett nyomogatni. Töröltem is magam.

economico 2010.06.30. 08:48:40

@Terézágyú: úgy értem, se anyázóssal nem találkoztam, se olyannal, akivel egymásba is szerettünk egy fotó vagy levél után.

Alvarez 2010.06.30. 08:49:20

Egyszerűen ökörség ez a post. A neten nagyon jól lehet ismerkedni, csak tisztában kell lenni azzal, hogy ez más műfaj, mint a húgom barátnőjét felszedni.
Persze itt is sok a kókler, de tapasztalattal gyorsan meg lehet mondani, hogy kinek mi a szándéka. Világosan látszik, hogy ki veszi komolyan: naponta ír, érdemlegeset, érdeklődik irántad stb. A komolytalan pedig "szia szimpi vagy küldjéképet", na ezt hanyagolni kell.

KKKKKK 2010.06.30. 08:51:55

Mi van, megmaradt az alján a zacc, de mindenki többnek hiszi magát?

LegjobbVagyok · http://legjobbvagyok.hu 2010.06.30. 08:52:46

Ismerkedni lehet a közösségi oldalakon is, ott sokkal őszintébb adatlapot találsz a másikról. Nálunk pl. még azt is megtudod az illetőről, miben tehetséges, mivel foglalkozik, mi a hobbija. A közösségi szájtok ezért jöttek létre. Mégis mindenki az ilyen villámrandi oldalakon próbálkozik, aztán csodálkozik, hogy ott mindenkit csak a szex érdekel...

Eurydice 2010.06.30. 08:52:48

@Terézágyú: 3,5 éve is tele volt "ilyenekkel" a társkereső oldalak nagy része, akik önigazolást kerestek, vagy ahogy nem vették véresen komolyan az egészet, mert nem ez volt az egyetlen űzött társkeresési mód (ide a köveket, én is ilyen voltam)
a szomorú az, hogy nagyon sokaknak ez volt a szinte egyetlen felület, ahol meg mertek szólítani lányokat.... nem csoda, ha ilyenek kerültek egymással szembe, akkor ott valaki súlyos sebeket kaphatott.

Alvarez 2010.06.30. 08:53:17

@Terézágyú: szerintem a netes társkeresésben különösen fontos az, hogy tudjuk, kit keresünk. Lehet hetente 3-4 jelölt is, akikről dönteni kell. Nekem sokat segített egy párkapcsolati könyv elolvasása, onnantól kezdve könnyebb volt túllépni a plázacicákon meg a modoros sznobokon akármilyen jól is néztek ki.

Terézágyú 2010.06.30. 08:56:39

@Eurydice:
"a szomorú az, hogy nagyon sokaknak ez volt a szinte egyetlen felület, ahol meg mertek szólítani lányokat...."

Lehet. De most akkor el kell venniük ezektől ezt az egyetlen felületet is?

Alvarez 2010.06.30. 08:56:55

@Eurydice: "a szomorú az, hogy nagyon sokaknak ez volt a szinte egyetlen felület, ahol meg mertek szólítani lányokat...."

Szerintem meg éppen ez a nagyszerű a netes ismerkedésben. Nem mindenki olyan bátor, hogy ismeretleneket leszólítson, de ettől még jó társ/apa/anya válhat belőle. A kezdeti gátlást feloldja, hiszen mindenki "azért" van ott.

Terézágyú 2010.06.30. 08:59:03

@SárgaEminenciás_sargacsik.hu:
"Ismerkedni lehet a közösségi oldalakon is, ott sokkal őszintébb adatlapot találsz a másikról. Nálunk pl. még azt is megtudod az illetőről, miben tehetséges, mivel foglalkozik, mi a hobbija. A közösségi szájtok ezért jöttek létre."

1. Tudtommal a közösségi oldalak általában NEM társkeresés céljából jöttek létre :) (Nyilván lehet rajtuk ezt is :)
2. Az internetes ismerkedés SOKKAL régebbi, mint a közösségi oldalak első megjelenése.

csokiájsz 2010.06.30. 08:59:19

economico beletrafált a közepébe: otthon ülve nem működik a dolog. Egy ember nem egy mobiltelefon, amit 5 paraméter és a külső alapján meg lehet venni a netről.

Én már cipőt sem rendelnék a netről, nem hogy társat keresni.

Terézágyú 2010.06.30. 09:03:04

@csokiájsz:
"economico beletrafált a közepébe: otthon ülve nem működik a dolog. Egy ember nem egy mobiltelefon, amit 5 paraméter és a külső alapján meg lehet venni a netről. Én már cipőt sem rendelnék a netről, nem hogy társat keresni. "

Ez butaság, és rossz példa. A mobiltelefont, a cipőt megveheted a netről, de a társat nem. A társat csak kiválasztod a neten, de valójában a "megszerzése" a valóságban kell, hogy történjen.

Mellesleg ha valaki élőben ismerkedik, akkor is kb. ennyit tud a másikról: öt paraméter (vagy még annyi se), meg a külső...

csokiájsz 2010.06.30. 09:04:16

@Alvarez: te meg egy hozzászólásom alapján ítélsz. Akkor lúzer vagyok. te meg egy fa.sz.

Terézágyú 2010.06.30. 09:07:28

@csokiájsz:
De mondhattam volna azt is: én meg könyvet nem veszek a neten :) Nekem az élőben kell látnom, bele kell lapoznom.

Ettől függetlenül a netes könyvvásárlás sok embernél működik, és én nem szólom le.

Alvarez 2010.06.30. 09:07:36

@csokiájsz: mégis mi alapján ítéljek?

Amúgy egy embert összetéveszteni egy cipővel, szóval...

csokiájsz 2010.06.30. 09:13:25

@Alvarez: ismerkedjünk meg :-D

(csak vicc, nehogy komolyan vedd)

Eurydice 2010.06.30. 09:14:42

@Alvarez: kiváló a megfogalmazás: "A kezdeti gátlást feloldja, hiszen mindenki "azért" van ott."

Nálunk is ez volt, ugye - élőben nem mert volna leszólítani a párom, mert ki tudja, hogy szabad vagyok-e vagy adok durva visszautasítást...

economico 2010.06.30. 09:14:50

@Terézágyú:
Azt kell mondanom igen, el kell venni. Mert ez nem valódi lehetőség, főleg nem azoknak, akik az életben (tehát amiben létezünk) esetlen. Igenis seggbe kell őket rúgni, hogy menjenek és próbálkozzanak, szocializálódjanak. De a net csak arra veszi rá őket, hogy soha többé nem kell próbálkozniuk. Egy ember több a levélnél, amit ír. Álláskeresésnél az interjút mivel lehet kiváltani, hogy ne kelljen személyesen megjelenni?

Az elmúlt évtizedek szabadelvű, énközpontú és a média által az embert tökéletlennek beállító szitu :) miatt mostanra kinevelődött egy 30-as szingli korosztály, ami valljuk be, beteg dolog (én is ide tartozom). Az internetes közösségi oldalak, cset stb. meg tovább göngyöli ezt, és 20 év múlva lesz egy 50-es szingli korosztály, akinek 2 nője volt életében, és még mindig nem nősült meg. Ez még betegebb dolog lesz, amennyiben társadalmi méreteket ölt.

Terézágyú 2010.06.30. 09:19:25

@economico:
"Azt kell mondanom igen, el kell venni. Mert ez nem valódi lehetőség, főleg nem azoknak, akik az életben (tehát amiben létezünk) esetlen. Igenis seggbe kell őket rúgni, hogy menjenek és próbálkozzanak, szocializálódjanak."

Hát ez is egy módszer... gondolom a pókiszonyosokat belöknéd egy pókokkal teli gödörbe stb. :)

"De a net csak arra veszi rá őket, hogy soha többé nem kell próbálkozniuk. Egy ember több a levélnél, amit ír. Álláskeresésnél az interjút mivel lehet kiváltani, hogy ne kelljen személyesen megjelenni?"

Áááááácsi: te is ugyanabba a hibába esel, mint fentebb mások: a netes társkeresésnél is meg kell jelenni személyesen, ahogy az álláskeresésnél is először emilt küldesz, aztán mész be személyesen, ha behívnak...

Alvarez 2010.06.30. 09:20:37

@csokiájsz: lehet, hogy bimbózó kapcsolat kezdete lenne, hogy lelúzereztelek?:)

Csak már van egy nagy szerelmem, akit az interneten ismertem meg:)

Terézágyú 2010.06.30. 09:20:47

@economico:
"Az internetes közösségi oldalak, cset stb. meg tovább göngyöli ezt, és 20 év múlva lesz egy 50-es szingli korosztály, akinek 2 nője volt életében, és még mindig nem nősült meg. Ez még betegebb dolog lesz, amennyiben társadalmi méreteket ölt."

Na jó, de akkor tilcsukbe a netet...?

Alvarez 2010.06.30. 09:24:49

@economico: szerintem neked komoly gátlásaid vannak az ismerkedés területén. Nekem is ez volt, és hidd el, az internet arctalansága sokat segített, hogy ezt a problémámat megoldjam.

A szabadelvűséget pedig kár ide keverni, a szingliséghez semmi köze.

economico 2010.06.30. 09:38:50

@Terézágyú:
A pókiszonyost nem lökném bele egy gödörbe, hanem azt mondanám neki, kerüld a pókokat.
Aki képtelen ismerkedni, annak nem mondanám, hogy kerülje a nőket, hanem belökném a csajok közé, és idővel meg fogja találni a helyét.

..."Áááááácsi: te is ugyanabba a hibába esel, mint fentebb mások: a netes társkeresésnél is meg kell jelenni személyesen, ahogy az álláskeresésnél is először emilt küldesz, aztán mész be személyesen, ha behívnak."...

Persze. Nem hittem, hogy egymásra kötünk elektródákat, birizgáljuk, és akkor most járunk :)
De millió oldalt kell feleslegesen olvasni és írni, száz embernek, miközben egy fotót látunk róla (nem utolsó szempont, hogy mi a fotó miatt szólítottuk meg, nem a tetszetős Victor Hugo idézet miatt a profilján). És a 20. levélnél kiderül, nem is tetszel neki, csak jópofákat irogattál. Ez élőben azonnal kiderült volna.
És emellett pont a kezdő impulzust adó első benyomás nincs meg. Ha nincs első benyomás, nem is értem, ki mire számít? Ha meglátok valakit, és nem az az első gondolatom, hogy leélném vele az életem, akkor beszélgetni sem kezdek vele, hogy megtudjam, mennyire okos. Ha okos embert akarok, akivel nem fekszem le, ott vannak a barátaim (akik között persze 1-2 nő is lehet).
Valójában amit egy ilyen társkereső oldalon művel az ember hetek alatt, azt egy élő ismerkedés-ipari egységben fél óra alatt fel tudná mérni, vagy el tudná érni.

LegjobbVagyok · http://legjobbvagyok.hu 2010.06.30. 09:40:56

@Terézágyú: Egyik állításoddal sem mondtam ellenkezőt. Csupán annyit, hogy vannak más ismerkedési lehetőségek is, mint a társkeresők.

Alvarez 2010.06.30. 09:42:48

@economico: valamiért mégis tömegek vannak a netes ismerkedő oldalakon és rengeteg sikertörténetet olvasni. Vajon miért?

economico 2010.06.30. 09:47:54

@Alvarez: igen, vannak gátlásaim az ismerkedésben, de ezeket rendre legyőzöm, és akár egyedül is eljárok szórakozni-ismerkedni, amit nálam bátrabbak sem tesznek meg. Mert tudom, hogy ez a normális, nem pedig hogy a neten kattintásnyi távolságra tolom magamtól a kudarcot.

Terézágyú: A net ne monnyonle. :) Csak használjuk arra, amire való. De ami még fontosabb: ne használjuk arra, amire nem való.

economico 2010.06.30. 09:50:43

@Alvarez: Szerintem ennek az az oka, hogy akkora tömegek vannak a neten, hogy annak az 1%-a is nagyon sok. Másrészt többen mondják el a sikert, mint ahányan elhallgatják a kudarcot.

economico 2010.06.30. 09:59:30

Abszolút nincs gondom azzal, ha valakinek a neten sikerül a dolog. De ha ez csak itt sikerül, akkor szerencséről beszélhetünk, ami legközelebb nem lesz. És ettől meg pont nem tanuljuk meg sok gyakorlással és kudarccal a hódítás művészetét, ami saját érdekünkben lenne fontos. Tulajdonképpen le is élhetnénk az életünket egy mátrixban, ahol az agyunkba folyamatosan töltik a táncos lányok fotóit.... Nekem ez nem kell.

Női Netrandisok · http://netrandik.freeblog.hu/ 2010.06.30. 10:19:49

erre mondom én mindig, hogy a mennyiség a minőség rovására ment...
túl sok a netes társkresési lehetőség,
túl sok a megbízhatatlan csak kalandor alak,
ergo a negatív tapasztalatok miatt az ember lányának már semmihez nincsen kedve!

ilyenkor van az, hogy elsiklunk az értékek mellett.

economico 2010.06.30. 10:48:10

Mindenki vigyázzon értékeire. Felelősséget nem vállalunk! :D

Hank.Moody · http://date.blog.hu/ 2010.06.30. 10:51:27

@Strici: vitatkozom veled! Nálam az egész netes-csetes dolog még a Datanet Kávézóval (chat.hu elődje), Talkcaféval, Bulinettel kezdődött.
Akkor még jóval kevesebb embernek volt netje és jóval kevesebb volt a kretén.
Ma már boldog-boldogtalan hozzájuthat internethez és a kretének száma szerintem legalább a duplájára nőtt! Százalékban!
A férfiak szempontjából pedig talán most értünk el oda, hogy telítődött a piac, s egy sablonlevéllel
már nem tudsz érvényesülni.

Hank.Moody · http://date.blog.hu/ 2010.06.30. 10:59:48

@isti77: "Lehet, hogy megsértek egyeseket, noha nincs szándékomban, de én úgy gondolom,hogy neten eleve csak jobb híján ismerkednek azok, akik, általában valamiféle személyiségből eredő okból nem tudnak másképp."
És mi van akkor, ha nekem spec. elsőre bejött a dolog, sőt utána is. Ez a típusú ismerkedési forma azoknak ideális, akik félnek odamenni egy lányhoz a villamoson. A kezdetekkor én is ilyen voltam, aztán amikor bejött az online ismerkedés, lett önbizalmam élőben is BÁRKIHEZ odamenni.
Mellesleg egy normálisan megírt reglapból és egy jó fotóból sokkal többet tudok a másik félről, mint ha csak úgy szembe jönne az utcán!

Terézágyú 2010.06.30. 12:01:35

@economico:
"De millió oldalt kell feleslegesen olvasni és írni, száz embernek, miközben egy fotót látunk róla (nem utolsó szempont, hogy mi a fotó miatt szólítottuk meg, nem a tetszetős Victor Hugo idézet miatt a profilján). És a 20. levélnél kiderül, nem is tetszel neki, csak jópofákat irogattál. Ez élőben azonnal kiderült volna."

Ez nem igaz. Élőben is volt ugyanez a helyzet.
Sok lányt kell megszólítani a pasiknak, sok kört kell futni, amíg megtalálja az igazit.

"Valójában amit egy ilyen társkereső oldalon művel az ember hetek alatt, azt egy élő ismerkedés-ipari egységben fél óra alatt fel tudná mérni, vagy el tudná érni."

Ez egy butaság :) Egy félóra alatt felmérné, hogy nem kell senkinek? :)))
Egyébként mi az, hogy "élő ismerkedés-ipari egység"???

economico 2010.06.30. 17:44:10

@Terézágyú: Bármilyen hely, ahol sok ismerkedési lehetőség van.

A többi egyszerűen matek. Ha csak abból indulok ki, hogy egész nap ide írogattam. Ezeket élő beszédben egy kóla mellett meg tudtuk volna dumálni 10 perc alatt. Plusz nem tudom, hogy ki fiú, ki lány, hány éves, ha lány akkor ki tetszene, ki nem, aki ide ír az csak szivatja a másikat, vagy komolyan gondolja, és millió más dolog sem világos, ami élőben egy pillantással felmérhető. A fotókról meg annyit, hogy biztos mindenkiről készült már nagyon jó fotó (azaz valójában ennyire jól nem is néz ki), és nagyon rossz fotó (ilyet meg nem rak fel az ember). Az igazság pedig csak egy féle lehet.
Élőben sem sikerül minden első próbálkozásra, de ilyenkor a lehetetlen 90%-ot az ember azonnal kiszűri, és át is lép rajtuk, a neten meg tényleg csak úgy működne, hogy ugyanazokat a frappáns leveleket küldözgetem 50 nőnek, amiből 45-nek semmi esélye nincs, csak az az 5. levél után derül ki, 1 hónap múlva. Időpazarlás. Ha felteszem azt, hogy egy ismerkedő helyen van legalább 10 szingli nő, aki tetszik nekem, akkor egyetlen este elég kell legyen ahhoz, hogy közelebbről is megismerjem őket, és kiderítsem, én is tetszem-e valamelyiknek.

chilis csokoládé 2010.07.01. 08:01:19

@Alvarez:

Megírnád annak a könyvnek a szerzőjét és címét?

Köszönöm

Alvarez 2010.07.01. 10:54:52

@chilis csokoládé: Hamburg, Sam R.: A boldog párkapcsolat titkai

SShadow · http://www.poet.hu/szerzo/Sshadow?r=1 2010.07.02. 10:29:24

Szerintem is ahol emberek vannak ott lehet is ismerkedni, az már más kérdés, hogy milyen sikerrel. Ahogy az internet összehozza az embereket úgy el is szigeteli őket azért egymástól.

Mostanában gyakran próbálok a neten ismerkedni, de nem kapcsolatkeresés céljából és nem is skalpokat vadászok, egyszerűen csak ismerkedem. Egy lányról próbálom meg így elterelni a figyelmem akit a "való világban" ismertem meg, de nem áll velem szóba mióta tudja érzek iránta valamit.

Leírom én hogy látom ezt a netes ismerkedést, bár lehet senkit sem érdekel, de hátha mégis.
Az emberekkel az a legnagyobb baj, itt is és a valóságban is is, hogy egyszerűen nem törődnek a másikkal és igazából megismerni sem nagyon akarják egymást. A nők nagy része csak azzal áll szóba akinek szét tenné a lábát a férfiak nagy része pedig nem is nagyon akar ennél többet.

Sosem írtam sablon leveleket, pedig hát jó ha százból egy lány válaszol, ami azért elég durva szerintem. Nem kell mindenkinek válaszolni az képtelenség, de nem kell a sok sablonos béna levél miatt panaszkodni, csak ki kell szűrni azokat amik nem azok és ennyi.

Azért vannak kivételek és én is megismertem pár embert az interneten keresztül aki szerencsére nem így gondolkozik. Már csak miattuk megérte.

Most pedig leírom hogyan kéne ennek az egésznek működnie: Először is sokkal több őszinteségre lenne szükség. Annyi kamu regisztrációba futottam bele, hogy az valami vicc. Most komolyan, aki még az interneten sem tudja vállalni saját magát az keressen egy barlangot és gurítson elé egy bazi nagy követ!
Lehet könnyebb hazudni mint igazat mondani, pedig itt lehet az ember őszinte anélkül, hogy igazán sérülne, ha pedig valakinek mégis felkelti az érdeklődését akkor ő fogja érdekelni és nem az akinek hamisan mutatja magát.

Szóval a sok hazugság semmi jóra nem vezet, persze ha egy éjszakára kell csak valaki nyilván lehazudja az ember a másikról a bugyit ha tudja, az meg ha elhiszi és bumm kész egy újabb közhely miszerint minden pasi bunkó, hazug és csak a szexre utazik :D

Ha valaki ennyire felszínes és ostoba, hogy az ilyeneknek bedől az legalább ne sápítozzon kérem szépen :)

Na összehoztam egy kisregényt, pedig valószínű a kutyát sem érdekli, pedig kíváncsi lennék mit gondolnak mások arról amit leírtam itt.

lófasz 2010.07.04. 12:14:27

szerintem jol latod a helyzetet: az emberek nem megismerni akarjak egymast (tisztelet a sajnos ritka kivetelnek), hanem csak egy orompartnert keresnek maguknak, s onmaguknak is behazdjak azt, hogy komoly kapcsolatot keresnek. Nem mondom, szamit a kulso, na de hogy ennyi pasi ne feleljen meg nekik, az nevetseges.

Hank.Moody · http://date.blog.hu/ 2010.07.05. 00:30:43

@SShadow: "nem kell a sok sablonos béna levél miatt panaszkodni, csak ki kell szűrni azokat amik nem azok és ennyi."

Figyelemfelkeltő levelet és reglapot kell kreálni.

Ennyi. Leírva egyszerű, megvalósítani nehezebb, csak némi kreativitás kell hozzá.

Ezt is tanulni kell, mint a biciklizést...

SShadow · http://www.poet.hu/szerzo/Sshadow?r=1 2010.07.11. 10:53:10

De most komolyan, tényleg tiszta vicc ez az egész netes ismerkedés.

"... sok a komolytalan vagy a hazug srác, baj van a fantáziátlansággal, a verbális egyéniség hiányával"

Ugyan, ez mind senkit nem érdekel. Őszinte vagyok mindenkihez, le se szarják. Miért sírnak a nők mindig őszinteségért és vágják a szemétre mikor megkapják? :D
Elég álszentek a nők. Szerintem igazuk van a bunkó hazug srácoknak, én is szívesen lennék az ha tudnék. De az ember nem fordulhat ki önmagából, sajnos.

Zurna 2010.07.20. 13:49:11

Nos, férfiként saját tapasztalat alapján a recept a következő:
1.Részletes, egyéniséget,elképzeléseket és elvárásokat megfogalmazó adatlapot kell készíteni, természetesen több normális fotóval!
2.Lehet nézelődni, meg próbálkozni, de tapasztalatom szerint teljesen felesleges, ugyanis a nő választ!!! Minden esetben a nő választ!
Nos a nők akiknek a férfiak írnak, nem tudni miért is vannak fenn, vagy ha fent vannak a neten és komoly elképzelésekkel, akkor várják, hogy írjon nekik valaki, de nem ám akárki, hanem az a bizonyos 1 VALAKI, akit ők már előre kinéztek maguknak, nos, hogy ez a valaki te legyél annak az esélye kb.1 a 10000-hez!
Egy idő után mindenki rájön, hogy ilyen feladatba különösebb energiát belefektetni teljességgel felesleges idő és energiapazarlás!
Tehát 3. lépés: VÁRNI!!!
Merthogy bizony a mai világban megfordultak a szerepek, tehát az a nő, aki KOMOLYAN társat szeretne találni, és ehhez vállalja is azt, hogy bizony ír annak akit kinézett magának (merthogy úgyis a nő választ!!!)
És megtörténhet a mindenki által elvárt csodaszerű dolog, azaz létrejöhet a kapcsolat!

Nálam legalábbis ez a forgatókönyv zajlott le!

És én csak sajnálni tudom az olyan rinyagép csajokat akik nagy megkeseredésükben mindenhol hintik az igét, hogy "nekem igazi férfi kell, meg annak a feladata az első lépés megtétele, meg etc-etc." ahelyett hogy ezt az energiát kicsit belefektetnék abba, hogy a céljaikért tegyenek is valamit! Bizony, VALAMIT!!! nem annyit hogy felregelek (leginkább rendesen kitöltött adatlap nélkül)azt nézem a sok levelet, hanem keresek-nézelődök-és büszkeségemet kicsit lefolytva kezdeményezek is akár ha kedvem úgy akarja!

Nos ez a recept működik... más szerintem meg nem annyira!

Női Netrandisok · http://netrandik.freeblog.hu/ 2010.08.05. 15:01:07

én többszöri nekifutásra is úgy döntöttem feladom :)
"figáználak" volt a legfinomabb kifejezés amit levelekben ajánlatként kaptam :)))

kösz, de ebből nem kérek
Van nő aki erre bukik ????

Női Netrandisok · http://netrandik.freeblog.hu/ 2010.08.05. 15:01:47

"figáználak" helyett "fugáználak"
bocs, elírtam :))))

ViPleX (törölt) 2010.08.17. 14:06:40

Szerintem nagyon sok csaj szégyelli, hogy online társkeresésre adta a fejét, és ezt úgy kompenzálja, hogy nem ír senkinek, még vissza se. Mert úgy ugye nem ciki. Én is tapasztaltam ezt, és eléggé elkeserített a dolog, de most hogy látom, más is küzd hasonló problémákkal, megnyugodtam.
Szerintem fölösleges mindenféle "figyelemfelkeltő" leveleket írogatni. Ha valakinek szimpi vagy, az úgyis visszajelez, ha csak kedvencnek jelölöd, vagy írsz neki egy annyit, hogy "van kedved beszélgetni?" Ha erre nem reagál, úgyis megette a fene az egészet.

ViPleX (törölt) 2010.08.17. 14:19:40

@economico: Te szerintem ezt az egészet nem érted. Az online társkeresés nem azt jelenti, hogy interneten tartjátok a kapcsolatot! Néhány levélváltás után vagy akár rögtön is lehet találkozni, ha szimpi az illető. Azon kívül egy csomó pofára esést meg lehet spórolni, mert konkrétan tudod, hogy a másik is társat keres és nem csak szórakozik. A kamusokat meg ki lehet szűrni egy kis odafigyeléssel.

Edicsaj 2010.11.03. 09:27:52

Azért írok nektek, mert kutakodtam picit ebben a témában, és rátaláltam egy új portálra. Első ránézésre eléggé sejtelmesnek tűnt, mert az alkotói igen kevés információt szolgáltatnak róla. Annyit tudhatunk, hogy November 19-én indul el az oldal, de különböző forrásokból már lehetett értesülni erről-arról. Jómagam a rádióban hallottam először erről, ami a legnagyobb közösségi portálra irányított. Gondoltam talán a facebookról van szó, hát szétnéztem. Meg is találtam, de itt is csak sokadik levélváltás után kaptam némi plussz infót.  Hát ezt érdemes lesz kivárni, mert ilyen „társkereső” még tényleg nincs! Egyébként a visszaszámlálós oldaluk: lovelicit.hu A közösségi portálon Love Licit néven találtok rá. Sok oldalon voltam már, de eddig ez tűnik a legizgalmasabbnak. Nézzetek rá ha ti is unjátok a sablonos ismerkedést!

#szájbergyerek# 2010.11.23. 15:07:58

Ebből is látszik, hogy a netes társkereső sem megváltás. Az átlagos kinézetű csajok, de főleg pasik nem rúgnak labdába itt sem, ahogy a való világban sem.

andras1980 2010.12.20. 19:52:04

"Durvul a helyzet idefent! Ahogy a nagy klasszikus filmben mondják: a helyzet fokozódik! Esély sincs a javulásra, inkább egyre rosszabb a levegő a netes társkeresés mezején. Szinte minden kommentelő panaszkodik: kevés a sikerélmény, sok a megalázó, értelmetlennek tűnő jelenség, sok a tapintatlan, udvariatlan és önző egyed, rengeteg az átverés, a hazugság."

Van egy társkereső oldal, ahol ez nem így van. Magyarország legújabb és legjobb társkereső oldala. Barátságos, nyomulásmentes környezet, vidám hangulat, egyedi funkciók. A regisztráció ingyenes, néhány extráért fizetni kell, de már néhány száz Ft-ért is nagyon sok szerelmeslevelet kaphatunk. Érdemes kipróbálni. randi7.hu

EG0 2011.03.17. 23:56:35

Adjon valaki 1 évnyi fizetést, és jobb netes társkeresőt csinálok, mint az összes magyar együttvéve. :-)
"Jelige: 15 év tapasztalat"

becsajozok.hu · http://becsajozok.hu 2014.12.30. 05:20:21

@#szájbergyerek#: Valóban nem megváltás, de átlagos külsővel is lehet labdába rúgni. Nem a külső az egyetlen "összetevő", amit értékelhet a másik nem.

#szájbergyerek# 2014.12.30. 10:18:18

@becsajozok.hu: Igen, másik "összetevő" lehet a pénz.
Amennyiben a női adatlapokon igen gyakran megjelenő min. 180 cm magasságot és sportos testalkatot - mint feltételeket - átlagos külsőnek tekintjük...

Fejes Károly 2015.03.28. 11:43:09

Pár hónapja irt rám egy nálam kb 10 évvel idősebb hölgy. Két napig leveleztünk majd Skype-on időpontot egyeztettünk. Este találkoztunk egy bevásárlóközpont előtt majd sétálgattunk. Az együttlét kb 20 perces időtartama alatt csak arról faggatott hogy mit dolgozok, hol dolgozok, hogyhogy elbocsájtottak miből élek. Semmi másról. Kiszedte belőlem a lényeget. Majd amikor hazaértem rámírt hogy nem fog menni a dolog mert elvileg túl fiatal vagyok hozzá és el is köszönt majd lelécelt. Nem érintett nagyon a dolog mert volt egy megérzésem is és az előző kudarcaimból is tanultam ergó SOHA NE ÉLD BELE MAGAD. Aztán rájöttem hogy azért tett lapátra mert nincs munkám na már most ez elfordul ebben a ronda világban nem?? És ha millimos lennék az mitől lenne jobb neki? Úgyse nagyon élvezkezdhetett volna belőle. Szánalmas.

Lednecki Alexandra 2016.12.13. 21:37:08

Ha szereted az erotikát és egy csepp izgalommal
fűszereznéd még az életed, a Felszedlek.hu
Neked készült! Tabuk nélkül merülhetsz el
az erotikus társkeresés világában! INGYENES!
www.felszedlek.hu
süti beállítások módosítása