Virtuális társkeresés

Mi végre hoztam ezt a blogot létre? - vetődik fel az átlagban ez a kérdés, főleg azokban, akik a virtuális társkeresést még úgy mélységében nem is próbálták ki. Bonyolult feladat önmagában is magunk mellé társat találni. A modern - szabadságtól terhelt - világunkban az emberek nemhogy közelednének egymáshoz, hanem a maguk kis mikrokozmoszait kialakítva - mint egy óriáscsillag felrobbanása után megmaradt apró, szakadt részei - távolodnak egymástól. A bizalmatlanság megakadályozza a régi formák, tradiciók, helyek hatékony mûködését s mindenki próbálkozik azzal, amit jónak gondol. Jó esetben. Mert vannak olyanok is, akik munkájukból és hobbijaikból kiindulva nem nagyon járnak idegen emberek közé és szûkös baráti körükben már nem találva senkit inkább megbékélnek a helyzettel és várnak a csodára: hátha a jószerencse eléjük sodor valakit. Vagy igen vagy nem. S aztán ebbôl születnek a rossz, megalkuvós házasságok. De szerencsére vannak, akik viszont hajlandóak aktívan is tenni magányuk megszüntetésért, méghozzá a technika legújabb vívmányának igen kényelmes módszerével: online társkeresôkbe jelentkeznek be. A mód kényelmes, mert otthoni karosszékbôl is mûvelhetô, kockázatmentes, mert a visszautasítás nem oly sértô, megalázó, mint pl. egy szórakozóhelyen, izgalmas, mert egyszerre részegítôen nagy számú delikvensbôl választhatunk, olcsó, mert a havidíj még mindig gazdaságosabb, mint bármilyen rendezvényre a belépô, tehát sok szempontból egy igazi jótétemény: DE NEM CSODASZER! Valójában ez is az élet leképezôdése, s itt is elôfordulnak bunkók, megtévesztô emberek, szórakozni-másokat átverni akarók, dilisek, lelki betegek, félrelépôk, mûveltek és mûveletlenek, érdekesek és unalmasak, lúzerek és nyerôk, szépek és nagyon csúnyák, kíváncsiskodók és rákattantak: miért is lenne ez jobb, mint a való világ, ha a szereplôi ugyanazok?! Viszont - ha valaki már gyakorlatra tesz szert, jó emberismerô, akkor itt ki tudja szűrni azokat, akik a negatív kategóriába tartoznak, akiket széles ívben el kell kerülni! Ebben a blogban próbálom majd összeszedni mindazt, amit eddig tapasztaltam, hogyan kell jó, informatív adatlapot készíteni, honnan tudhatjuk, hogy melyik adatlap kamu, NETikett, lúzerek és nyertesek, képek elemzése, levelezéstôl a randiig, társkeresô oldalak rangsora és sajátosságaik, kik és miért szórakoznak, biztonság, jó elsô levél, stb.... Szívesen veszem majd a hozzászólásokat, amelyek egyrészt majd árnyalni fogják a képet, másrészt remélem, a beküldött történetekkel szórakoztatva lehet megmutatni a netes ismerkedés hasznát, létjogosultságát, eredményeit és esetleges buktatóit, hogy a jogtalanul illetett negatív kritkát és indoklatlanul rárakodott - "Te miért itt ismerkedsz, hiszen te tök normális vagy?!" - értetlenkedést valami jobbító szándékú és hasznos kritikává, javaslatokká fordíthassuk.

Olvasói levél - Hajrá fiúk!

2008.12.04. 10:04 Line24

Nem egyszerű dolog a csajozás. Egy tökéletes randin annyi mindenre kell odafigyelnie a pasinak, miközben úgy kell látszódnia, hogy mindössze magát adja fesztelenül! Folyamatos balanszírozás történik és nem túl erőszakosan, de mégis határozottan kell megtennie azokat a lépéseket, amiket alig észrevehetően, kimondatlanul kíván tőle a nő. Szóval nagy színielőadás az udvarlás...
Az alábbi levél egy segítőkész lánytól jött, aki felsorolja azokat a lényegi hibákat, amiket az első randin mi férfiak elkövethetünk:

Én egy lelkes hölgyolvasód vagyok és szeretném kérni, hogy tedd közzé a levelem, melyet bíztatásként és konstruktív kritikaként szánok a neten ismerkedô férfiaknak. Nem fikázni szeretnék, hanem jobbító szándék vezérel, mely mind a lányokat, mind a férfiakat elégedettebbé tehetné.
Vidám, jó szövegű csaj vagyok, sok visszajelzés szerint jól is nézek ki, sőt nem is vagyok „szőke”, s nem is az anyagiakra hajtok. Nem azért ismerkedem a neten, mert lúzer vagyok, csak eddig – bár néha azt hittem – nem találtam meg az Igazimat, de túl vagyok már jónéhány próbálkozáson mind netről, mind az életből. Nálam a való életben is az egyik fő szempont a választásomnál, hogy jól érezzem a másikkal magam és se ő ne játssza meg magát, se nekem ne kelljen „kibújnom a bőrömből”.
Baráti körből ismerkedve általában előbb megismerek valakit, aztán gabalyodunk össze, így ezzel az „önmagunk adásával” nincs is gond.
De a neten a randik és az azt megelőző virtuális ismerkedés valahogy kifordított helyzetet eredményez. Leírom a két tipikus hibát, amiket sajnos az esetek cirka 80%-ánál észlelek: néha beteges, néha enyhe, kinôhetô formában! Hozzáteszem, én mindig magamat adom, de nem akarok mindenáron megfelelni.

1. a bezzeg típus:
az a kishitű, önbizalomhiányban szenvedő férfiember, akinek az önbizalmát a többi lány már lerombolta (függetlenül a kinézetétől), aki erősen kompenzál – agresszív, macsós magatartást vesz fel, hangzatosan fogalmaz, nagyzol, sznob szokásait, programjait hangoztatja (amik esetleg nincsenek is csak papíron), nagy emberekkel van jóban, jobb kocsival jár mindenkinél, többet keres mindenkinél, jobban vágja a politikai szitut mindenkinél… Én, akinek szerencsére jó radarja van a kamuhoz, nem esem ettől hanyatt, és ezen sokan csodálkoznak is. Néha egyébként szánalmasnak érzem, hogy mindenáron bizonyítani akar az illető. Tulajdonképp magamról vagy bármely ismerősömről mesélhetek én akármit, neki a lényeg, hogy valamilyen formában rálicitáljon, hogy ő mitől különb az elhangzottnál. Számomra a kapcsolataim nem a versenyr*l szólnak, nem azért veszek meg vagy -fel valamit, mert más is, nem azért szeretek csinálni vmit, mert trendi, nem azért olvasok egy könyvet, mert illik, hanem mert megérint stb. Na * az els* számú hiba, de egyébként ebb*l van kevesebb. És hangsúlyoznám, hogy a küls*t*l mindez független, néha egészen satnya kinézet* fiúknak van a legnagyobb arca, néha pedig kifejezetten jókép*ek esnek a második számú kategóriába.

2. a csimpaszkodós vagy szolgalelkű:

ez a típus is kishitű, vannak magával problémái, vagy a külsejével vagy a kapcsolatainak rossz emlékével, vagy úgy érzi, hogy * hozzám nem érhet fel észben vagy anyagiakban vagy végzettségben vagy nyelvtudásban, mittomén. Ezért vagy elkezd csimpaszkodni, vagy épp ellenkez*leg, szinte nekem kell kezdeményeznem mindent.
2.a. Az első alfaj az, aki egy hét után már „mesélt rólam az anyukájának”, már bemutatna minden rokonának, már a közös lakás helyét firtatja, pedig még csak egy vacsin vagyunk túl, esetleg a főzőtudományomon akar csiszolni, mert az ő anyukája másképp csinálja, s majd nekem is tudnom kell, ha a neje leszek. ÁÁÁÁÁ – könyörgöm eljön ennek is az ideje!
2.b. A második alfaj az a szerencsétlen, akit valszeg már sokan aláztak vagy cserben hagytak, ezért annyira bátortalan, hogy nem javasol programot, válasszak mindent én, ha elmegyünk biliárdozni pl. a javaslatomra, arra nem képes, hogy véletlen hozzámérjen – értitek – már ott pucsítok neki, hogy talán az ösztönök, de nem – maradunk szigorúan az arcpuszinál még az 5.-6. randi után is… Én mondjam meg mit igyunk, én találjam ki, mit csináljunk, milyen filmet nézzünk, milyen zenét hallgassunk. Nem tudom, hogyan segítsek ezen, mert mint írtam is, a ráutaló magatartás abszolút megvolt már, s mégsem vette a lapot, pedig látom a szemén és érzem, hogy bejövök neki, nade a saját kezemet mégse kérhetem meg?! Hát sajnos volt már ilyen is, aki emiatt esett ki idővel, pedig jól indult volna.
Most szándékosan nem írok a basic típusokról, akik meg akarnak dönteni – valahogy nálam nem is nagyon jelentkeznek – talán jó az előszűrőm, talán épp szerencsém volt. Akivel találkoztam, mind normális, jóképűnek nevezhető, átlagos vagy jó pasi volt, kívül és belül egyaránt. Nem akarok írni a sóherekről sem, akik csak maguknak rendelnek, meg nem kérdeznék hogy szomjas vagyok-e egy kétórás beszélgetés során, vagy a végén elém tolják a számlát, hogy „számoljam ki, mennyivel jövök” – megjegyzem nem az a típus vagyok, aki a pénzre megy, csak hát ez egy első randis gesztus…
Azoknak akartam segíteni, akik jól indultak, csak a rossz tapasztalatok lerombolták egészséges férfiasságukat, önbizalmukat és vakvágányra terelődtek. Fiúk, ne így. A megoldás már nem rám tartozik, mindenki beszélgessen erről a barátaival, ismerőseivel, és ha magára ismert, próbálja levetkőzni a rossz beidegződéseket.
Továbbra is várom leveleiteket az fvtr@citromail.hu címre!

127 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fvtr.blog.hu/api/trackback/id/tr43801747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bacu 2008.12.04. 15:39:33

Miért készítettél weblapot? Természetesen az indokot tudom, csupán így nem igazán lehet szerintem becsajozni. Maga a weblapkészítés erről a szándékról, már olyan legutolsó kapaszkodónak tűnik...

Ez olyan túl görcsös embert jelezhet a lányok felé, amit nem igazán értékelnek.
Amúgy tényleg sokszor az a gond, hogy rossz helyen próbálkozunk. Nincs mese, picit alább kell adni az igényeket!
Sokszor, szerintem a legjobb csajokra próbálunk rágyúrni a társkeresőskön, ugyanakkor értékesebb lányok mellett megyünk el emiatt.

A 28 éves kor pedig semmi nem jelent! 30 évesen se érzem azt, hogy el lennék késve valamiről...

kóristalány 2008.12.04. 15:50:07

Bacu, látom neked már benőtt a fejed lágya. Gratula!
Az igényeket lehet lejjebb adni, de nem biztos, hogy érdemes. Hacsak nem voltak túlzottak.
Ha egy kapcsolatban túl sok kompromisszumot kell kötni, az hosszú távon megbosszulja magát.

Bacu 2008.12.04. 16:07:06

Igények, kompromisszumok: itt leginkább arra gondoltam, hogy ne akarjon mindenki Jennifer Lopez kinézetű lányt, ha ő maga nem olyan kategória férfiban.
Én is erre már rájöttem :)
Ugyanakkor meg, 50-70 évesen Jennifer Lopez se lesz már sehol. Vagyis, nem árt, ha inkább a fejében levő értékekre is koncentrálunk néha, nem csak a hátsójára :)
Kompromisszumok: ezt úgy is az élet szüli. Akkor derülnek ki ezek úgy is! Figyelni kell rá, és arra is, hogy csak annyit kérjünk a másiktól, amire mi magunk is hajlandóak lennénk...

GatyaPityu 2008.12.04. 17:43:16

Egyáltalán nem várok JLo-ra; - különben is öregebb nálam. :-)
Komolyra fordítva, én magam nyugodt lelkiismerettel fexem le, már többször megállapítottam, hogy nem vagyok túl válogatós a külsőt illetően: egy társkereső oldalon a fórumon szokták néha kibeszélni az újonnan regisztrált csajokat a régebbi aktívan fórumozó felhasználók és többször csodálkoztak már a többiek, hogy miért tartok én szépnek egy-egy nőt, aki inkább csak átlagos - mindez vadidegenek visszajelzései, tehát még csak azt sem lehet mondani, hogy az elfogult barátaim, rokonaim mondták. Ahogy kóristalány is mondta, van egy bizonyos szint ami alá már tényleg nem érdemes menni, mert hosszútávon csak magát csapja be az ember.
Az oldalamtól nem várok nagy csodát, és talán nem is árulok el nagy titkot, hogy nem is tolonganak a postaládámban csajok tucatjainak a levelei, hogy megismerkedjenek velem. (Kíváncsi lennék, mi lenne a helyzet akkor ha magam helyett egy chippendal (nem tudom hogy kell helyesen írni) táncos fiú félmeztelen fotóját tettem volna fel egy felső kategóriás autó társaságában... Csak költői kérdés, hangos gondolkodás volt természetesen). Viszont az abszolút érdektelenség sem állja meg a helyét, mert voltak már akik írtak nekem - az egy másik kérdés, hogy közülük még nem volt olyan, akivel kölcsönösen megfeleltünk volna egymás elvárásainak (a hangsúly a kölcsönös szón van).
Én erre az egészre úgy tekintek mint egy lehetőségre, amit kipróbáltam, mert nem kerül semmibe, és olyan mint a tombola: biztosan nem fog nyerni az ember, ha meg sem veszi a sorsjegyet. :-)
Disco-ba, és egyéb szórakozóhelyekre hiába mennék ismerkedni, ezeken a helyeken nincs számomra megfelelő célközönség.

janomano 2008.12.04. 18:08:30

"sznob szokásait, programjait hangoztatja..."
"ha elmegyünk biliárdozni pl.....már ott pucsítok neki"

(Gonosz kiemelések tőlem.)

Azt gondoltam: ejha, micsoda tűzrőlpattant menyecske. Aztán meg ezt: abban viszont teljesen igaza van, hogy egy biliárd teremben pucsítani nem sznob szokás/program.

Nem tom. Inkább maradok sznob.

Rob Gordon 2008.12.04. 19:54:59

23 vagyok és már kezdek letenni az egészről. A neten is regisztráltam, teljesen hiába, egyszerűen nem írnak vissza. Az, hogy valaki magától írjon, fel se merült. Pedig nem vagyok se törpe, se zsírgolyó. Nem tartom magam különösebben visszataszítónak, bár az én véleményem a legkevésbé mérvadó. A nők Brad Pittre és Ashton Kutcherre vágynak, pláne az én korosztályom. És nem, nem érdekelnek a duci lányok, amikor én sem vagyok az, meg a többi baromság se, amivel etetni szoktak, amikor felmerül a téma. Nem érdekel már semmi, csak az, hogy jövőre mehessek külföldre. Állítólag ott nem csak pofára és pénzre mennek a lányok. :)

Bacu 2008.12.04. 20:19:22

Bazzeg, miért vagytok ilyen negatívok! Nem hiszem el, hogy nem bírtok becsajozni, ha nagyon akartok!
Ne legyetek már ilyen kishitűek!

Mellesleg Gordon! A duci lányok között is nem egy nagyon kedves teremtés van! bár nem tudom nálad mit jelent a duci... de szerintem lehet megkéne próbálnod! Egyik másik tök kis ragaszkodó tud lenni, és sokkal inkább oda fog figyelni rád, mint ezek a műp.csák!
A negatív, önbizalom hiányotok is visszavet a csajozásban titeket! Ez nem tűnt még fel?

Persze, nekem is van ebben hiányom valamilyen szinten! De, igenis ismerkedni kell! Elhívod őket találkozóra, beszélgettek... Semmi rossz nincs abban, ha mégse jön be... Minden találkából lehet tanulni! Kevésbé leszel görcsös a lányokkal való beszélgetésben, ha már sokukkal beszélgettél.

Külföldön se hiszem, hogy jobb a helyzet! Ha csak nem Japánba mész, ahol a kis japó csajok buknak az európai mukikra. Vagy Thaiföldre, ahol 5 dollárért végig lehet dugni az egész háremet... (még 'ajándékot' is adnak érte)

bagolybagoly 2008.12.04. 20:33:19

ugyan bacu, ez nem az a fórum. itt nyavalyogni szeretnek.

kóristalány 2008.12.04. 20:48:52

Persze, nyavalyogni a legkönnyebb; de ha már a huszonéves korosztály is ezt teszi, akkor nagy baj van...
Nemigen van ilyen korú ismerősöm, de amit az utcán látok, attól föláll a szőr a hátamon. Némely párok hihetetlenül infantilisek, mások meg szinte alpári módon viselkednek. Nagyon remélem, hogy ez csak a kisebbség, és hogy előbb-utóbb ők is rájönnek, miről is szól egy párkapcsolat valójában.
Nagyon vaskalapos vagyok?
Bocs, ha valakit megsértettem...

TP 2008.12.04. 20:55:52

"Nem hiszem el, hogy nem bírtok becsajozni, ha nagyon akartok!"

Akarsz fogadni? :)

Amúgy ez sajnos nem negativizmus. Az ember eljut idáig tapasztalatai alapján... persze ehhez az utat is meg kell járni... hidd el nem kellemes az sem, és maga az állapot sem. Én pl. abszolút leszólítós stílusban ismerkedtem, nem vagyok/voltam egy zárkózott arc. A nőkkel jól kommunikálok, ezzel soha nem volt gondom. Amint azonban váltani szeretnék és a postra utalva "véletlenül hozzáérek", közeledni próbálnék... ez esetemben a szituációk 90%-ában a fennáló jó viszony szinte azonnali felbomlását jelenti. A maradék 10%-ot ki tudom magyarázni (jó kommunikátor vagyok).
Nekem is el kellett jutni odáig, hogy inkább már meg sem szólítom a nekem szimpatikus nőket, megelőzve a későbbi rendkívül kínos és számomra érthetetlen, néhol fájdalmas szituációkat. Ez több mint nehéz számomra, néha el is "csábulok". Ilyenkor viszont nem kell aggódni, meg is kapom a megerősítést általában 2 héten belül, leszűrve, hogy hibát követtem el újfent.

Tetszik ez a "duci csajoknál is próbálkozni kéne" hozzáállás. Én elhiszek róluk mindent amit írsz, bízz bennem, sok telt női ismerősöm van, ismerem az alap habitust. De szerinted hogy nézne ki (mondjuk Atro esetében) a kövezkező dolog? 60-65 kg közötti 178 magas srác és egy 80-100 kg-os 160 magas nő állnak egymás mellett. Ez így megmosolyogtató. Ellenben ha az adott nő mellett egy mackós típusú férfi áll, teljesen átlagos párként tűnnek fel. Hm?

"Kevésbé leszel görcsös a lányokkal való beszélgetésben, ha már sokukkal beszélgettél." - Az ember nem így működik. Ha nincsenek egyértelműen pozitív megerősítéseid, nem leszel kevésbé görcsös. Ilyen megerősítést pedig nem fogsz kapni, mivel görcsös vagy... 22-es csapdája.

kóristalány 2008.12.04. 21:23:19

"60-65 kg közötti 178 magas srác és egy 80-100 kg-os 160 magas nő állnak egymás mellett. Ez így megmosolyogtató. Ellenben ha az adott nő mellett egy mackós típusú férfi áll, teljesen átlagos párként tűnnek fel. Hm?"

Csak tudnánk elszakadni a külsőségektől! Mi a fenéért tartjuk olyan fontosnak, mit gondolnak rólunk mások? Egy ilyen pár talán sokakat megmosolyogtat, mégis lehet köztük tökéletes harmónia. Akkor meg mit számít, hogy néznek ki egymás mellett?! Saját dolgunkat nehezítjük meg, mikor esélyt se adunk egy ilyen kapcsolatnak.
Hihetetlen, hogy mennyire erősen befolyásol bennünket a "közizlés".
Sajnos én is vizet prédikálok...

Line24 2008.12.04. 21:40:39

Kedves Atro! Nem akarok feleslegesen okoskodni, nagképűnek tűnni, megsérteni, de megnéztem a honlapod és sejtem az eddigi "eredményeid" okát. Ha érdekel, válthatunk 1-2 szót mailen keresztül!

janomano 2008.12.04. 21:44:17

Szerintem el lehet dumával "sodorni" egy lányt és talán rövid távon sikeres lehet, másrészről, ha nincs a férfiben semmi különleges, hamar lelohad a dolog.

A leendő partnerek fel kell, hogy nézzenek egymásra. Inspirálják egymást! Szerintem hosszú távon ez a lényeg. Legalábbis abban a körben, ahol én keresgélek. (Az olyan lányok között, akinek van esze és szive.)

Fontos a megjelenés is, hiszen ez biológiailag kódolva van belénk, de a lényeg szerintem nem ez.

Ha túl általános voltam, akkor még annyit hozzátennék, hogy jöttem már össze lánnyal erről a blogról. Ez nem gizdulás, sajnos nem végződött jól a dolog, egyszerűen annak jelzése, hogy bármi bárhol megtörténhet, ha elég nyitott az ember.

bagolybagoly 2008.12.04. 22:11:48

janomano ... emlékszem még sagittar voltak ölre menő vitáid az X pénzért megvásárolt ribijéről, akit akkor állítólag mindenki nagyon irigyelt tőle :)))) csak nem rászántál a büdzséből :))))

bagolybagoly 2008.12.04. 22:12:44

"sagittarral" ... bocs, remélem a többi emlékem helytálló

janomano 2008.12.04. 22:36:51

Neeem, dehogy. :-) Ennyire nem vagyok tök(e)erős.
Amúgy, ha emlékszel, szerintem kamu volt, mint pl. ez a költséghatékony, zuhanyfutamos sportegér is.

Ettől és minden egyéb nyavajgó, lelkibeteg, vagy csak fiatalka, tapasztalatlan ürgétől függetlenül, én örülök, hogy ismerkedtem-ismerkedem írásban, mert sok jó élmény ért, akár barátság, akár futó liaison formájában.

bagolybagoly 2008.12.04. 22:40:53

hát a műmacso az tényleg fake-gyanús, de az a szerencsétlen olyan konzekvensen járkált vissza a baromságaival, hogy annak csak volt valami alapja.

janomano 2008.12.04. 22:57:05

Konzekvens hülyék persze léteznek. Tele is volt velük a Lipót, de én mégsem hiszem, hogy ez a módszer működik. Rövid távon talán. Van némi igény az ilyen "vadromantikára". Nekem is volt részem ilyesmiben. De erre nem lehet alapozni...

Bacu 2008.12.05. 00:11:16

TP: ezt a hozzáérsz dolgot nem igazán értem! Hogy hogy 90%-ban onnantól kezdve vége a dolognak?
Javaslom, ne a mellét kezd el rögtön megfogni, vagy a fenekét! :)
Szerintem valamit elronthatsz ennél a hozzáérős dolognál. Pl én is hozzá szoktam érni a lányokhoz, de már első randin. Séta közben mondjuk óvatosan beljebb húzod, ha jön egy bicajos, vagy futó... :)
Vagy mikor beengeded a kávézóba, akkor a hátához hozzáérsz...
No és persze szitu adja, hogy kinél meddig lehet eljutni. Van akinél, még annál is tovább... :)

Atrohoz: volt olyan fősulistársam, aki tök vékony srác volt, a barátnője pedig egy duci csaj! ÉS? Szerették egymást, jól kijöttek egymással...
Atro attól is lehetőségektől esik el, hogy eleve kizárja a duci csajokat.

falusufni 2008.12.05. 00:12:50

Ezzel a pucsításos dologgal az a baj, hogy ha egy érzékenyebb férfiember egyszer megkapja a "ne fogdosd a seggem!" reakciót, akkor nem fog még egyszer próbálkozni, mert ugye nem akarja kényelmetlen helyzetbe hozni a nőt...

ne ítélj elsőre 2008.12.05. 00:20:44

csaj, nagyon jót írtál!
simán kedvet kaptam a mókához.
remélem, az asszony megbocsájt. :D

thx!

kM 2008.12.05. 09:15:38

"nem azért veszek meg vagy -fel valamit, mert más is, nem azért szeretek csinálni vmit, mert trendi, nem azért olvasok egy könyvet, mert illik, hanem mert megérint stb"

Intelligens, nem a külső elvárásoktól-körülményektől vezérelt csajszi sorai, csak így tovább, hajrá.

Voltam 2/b. helyzetben mint férfi, és nincs annál nagyobb kínlódás és helyben toporgás, mint érezni-látni a vágyakozást, érezni a sajátodat, de valamiért - elég megmagyarázhatatlan -, mégsem lépni. A 2/b. az szar ügy, a többieknek meg hátat kell fordítani, különösen annak, aki az anyja főztjét főzetné az újsütetű csajával.

Az ilyen csávókra szoktuk azt mondani a barátaimmal, akik mind elköltöztünk a szüleinktől 18 évesen, hogy "lakjál még anyáddal, haver".

Fel kell nőni érzelmileg is, és ehhez a szülőktől való elköltözés komoly sarokpont.

bagolybagoly 2008.12.05. 09:50:52

jó gyerek vagy te, kM. terjeszd az igét. kishazánkban a felnőtt férfi sajnos fehér holló.

q 2008.12.05. 10:55:12

Rob Gordon üzijére reflektálnék:

Hasonló problémával küzdök én is csak én egy évvel idösebb vagyok. A különbség csupán annyi, hogy nem írom le a duci, molett lányokat.

Munkámnak köszönhetöen kijutottam külföldre, teljesen abban a hiszemben voltam mint Te, de aztán az itteni tapasztalatok is rávilágítottak, hogy itt is csak emberek élnek és miért lenne jobb mint otthon, söt... Majdnem hogy hátrányból indulsz lásd nyelvi nehézségek miatt, (én mondjuk ebben is küzdök) amitöl még bátortalanabbá válik az ember, nem tudja olyan eklatánsan és gördülékenyen kifejezni az ember magát mint otthon. Ès külföldel kapcsolatban inkább itt is a nök élveznek elönyt, könnyebb egy hölgynek "eladnia magát" (nem szeretem a kifejezést, de talán ez megfelel a mondanivalómnak), ez az ismeretségemben is így van. Azon kívül a célországban akkor is csak Ausländernek számítasz...

Amúgy könnyebb a helyzet kaphatóság terén az Àzsiakkal, meg az oroszokkal...

GatyaPityu 2008.12.05. 13:33:13

TP és Bacu:

Először is, elsősorban TP-hez szól, örülök hogy végre valaki jól közelíti meg a dolgot, bár nincs teljesen igazad. Én nem a társadalmi elvárások miatt kerülöm a molett alkatú nőket ha párkeresésről van szó (ennyire azért nem érdekelnek a társadalmi elvárások), hanem azért mert engem alapból nem vonzanak. Nem szeretném itt túl hosszan és részletesen ecsetelni a dolgot, mert a végén úgyis rajtam vernék el a port, hogy mennyire antiszociális meg kirekesztő és soviniszta vagyok, de a lényeg röviden: egyszerűen nem tartom vonzónak a molett női testet. Barátként nem érdekel, hogy ki milyen kövér, de egy férfi-nő kapcsolat ugye több mint a szimpla barátság. Vannak (igaz nem túl sokan), akiket kifejezetten "beindít" egy telt, molett meztelen női test - nos, nálam ez éppen fordítva van, számomra egy meztelen kövér nő felér egy vizuális terrortámadással. :-) Arról nem is beszélve, hogy én szeretem ha az ágyjelenet során sor kerül a nő van felül pozícióra is, márpedig egy nálam 10 - 30 kg-mal nehezebb lány esetén ez eléggé érdekes lenne (az hiszem, lenne egy beutalóm a kórházba).
Bacu, lehet hogy a Te évf.társad is olyan típus volt, akiről az előbb írtam, azaz kifejezetten az volt a perverziója, hogy nálánál kövérebb emberrel lehessen együtt az ágyban. (Viszont gondolom a lovagolós pozíció nem tartozott a kedvencei közé...) :-) Vagy egyszerűen csak "nincs ló, jó lesz a szamár alapon" egymásra találtak - ezt persze nem tudhatom, nem akarok ítélkezni sem. De azt nem értem, miért kellene nekem követni az ő példájukat? Van olyan emberszabású lény (direkt nem használom az ember kifejezést), aki pedig az állatokkal való közösülésben leli örömét és érzi magát boldognak Ezen alapon akár az ilyenek példáját is lehetne követni - végülis meg lehet magyarázni, a zoofilok nem betegek, csak az átlagostól eltér a szexuális irányultságuk. Igen, tisztában vagyok vele hogy erősen túlzó és demagóg volt az összehasonlítás a molett nőkkel, de direkt használtam, hogy minél kontrasztosabb legyen a példa. :-) Hangsúlyozom, nem áll szándékomban azonos szinten említeni a molett alkatú nőket és a zoofilokat, hanem egyszerűen csak azt szerettem volna mondani, azért mert egy adott dolog valakinek jó és kedvére van, nem biztos hogy mindenki másnak tetszik, mert az ízlés nagyon szubjektív dolog!
Még egyszer mondom: én nem híztam el, így nem tartom irreálisnak, vagy képmutatásnak azt, hogy inkább a vékony vagy átlagos alkatú lányokhoz húz a szívem. Végezetül pedig egy érdekes szitu: egyszer írtam egy (állítása szerint) 162/72 lánynak mert szimpatikus a bemutatkozás és a kép alapján (tényleg csinos volt, noha nem volt vékony alkatú). Tök udvariasan kezdeményeztem, amire egy szimpla válaszban közölte: nem érti, hogy mit akarok én tőle, neki szüksége van arra, hogy egy férfi fizikai értelemben is védelmet, megnyugvást sugározzon ezért ő nem tudja elképzelni azt, hogy olyan pasival járjon, akinek kisebb a testtömege az övénél. Pfff! :-) Innentől kezdte megerősítést nyert bennem, hogy az égi gondviselés is azt akarja, nekem ne legyen molett barátnőm. :-)

GatyaPityu 2008.12.05. 13:39:10

Line24 2008.12.04. 21:40:39

Line24, hallgatlak - email címemet megtalálod. Bár őszintén szólva, én nem szeretnék szereplője lenni egy post-nak, mert nagyjából sejtem, hogy miféle kommentekre számíthatnék az esetleg újabb, ezúttal rólam szóló cikk kapcsán, és - megmondom őszintén - a sok rosszindulatú, fölényeskedő, névtelen és arctalan hsz.-ra nem vagyok kíváncsi. A jó tanácsokkal már amúgy is tele van a padlás - tartja a mondás. Ettől függetlenül a Te mondandódra kíváncsi vagyok, elérhetőségemet megtalálod (bár van némi sejtésem, hogy nagyjából mit fogsz mondani, de azért nem akarok előre ítélkezni). :-)

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2008.12.05. 15:44:22

érdekes, a kedvesem vékonyabb nálam (kicsit magasabb is), mégsem mosolyognak meg, hanem a környezetünkben együtt és külön is kapjuk a megjegyzéseket, hogy mennyire ragyogunk, kivirultunk egymás társaságától. A zoofil hasonlatot pedig igencsak sértő, bunkó és primitív megnyilvánulásnak érzem (NB nem az embert bunkózom le, hanem a mondanivalóját)

ja és a rodeo jelenettel sincs gond, felvilágosítás gyanánt elárulnám, hogy a pozíció lényege nem az, hogy fekszik a másikon az ember...

GatyaPityu 2008.12.05. 16:30:22

Rékuc: "nem az embert bunkózom le, hanem a mondanivalóját"

- Ez azt jelenti, hogy pont a mondanivalót nem értetted meg! :-( (Mondjuk egy icipicit csalódtam benned azok után, hogy olvastam az kimondottan jónak mondható írásaidat a Vastagbőr blogon...). Bacu javasolta, hogy nyugodtan keressek magamnak testes hölgypartnert társamnak, mert neki van egy évf.társa, akinek ez már bejött és boldogok lettek. Erre mondtam én, hogy azért, mert valakinek bejött, nem hiszem, hogy vakon követni kellene akarat ellenére is. Ha neked azt mondja valaki amikor boldogtalan vagy, hogy Rékuc, ugorj fejest a kútba, mert van olyan ember, akit ez már "boldoggá tett", akkor Te ezt megteszed zokszó nélkül? :-)
Ja, és igen, én is kaptam már hideget-meleget a külső miatt (amivel tisztában vagyok, hogy messze nem tökéletes Brad Pitt magasságokban mérhető ideális külső), de tudomásul vettem, hogy nem tetszem mindenkinek. Ilyen az élet. Ezért is lettem ilyen határozott e kérdésben - végül is, engem is külső alapján ítélnek meg még ha fejem tetejére állok, akkor is - nekem miért ne lenne szabad ugyanígy tenni?
Így utólag, a példa tényleg elég durva és csak egy eléggé durva, néhány perccel azelőtt olvasott Index (Velvet) cikkről jutott eszembe.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2008.12.05. 17:06:45

Szerintem az a tanács nem teljesen átgondolt, mégis van benne valami valóság. persze ezt csak nőként írom, lehet hogy a pasik másképp vannak összerakva... de pl. bennem soha nem merült fel, hogy bármilyen alkatot, hajszínt vagy egyéb külső vonást így kizárjak a feltételek közül. Sőt randiztam már olyan fiúval, aki külsőre kifejezetten nem jött be, de annyira jól éreztem magam vele, hogy lett második randi, meg harmadik, és utána többéves kapcsolat.
Szóval személyes tapasztalat alapján én is az esélyadás elvét vallom, de ilyen kényes ügyben nem lehet tanácsot adni senkinek... mindössze az ilyen példálózásokat tartom nagyon ízléstelennek.
Továbbá nagyon viccesnek tartom, hogy kinézettől függetlenül az urak kifejezetten és kizárólag vékony 'csinos' (elnézést, de én is csinos vagyok, így dundin) hölgyeket keresnek maguknak.

Bacu 2008.12.05. 18:58:54

Atro: javaslom, akkor szűrdd le pl nlc-n, hogy hány 63 kg alatti lány van. Belőlük válogathatsz.
Csak sokan közülük 75-80 kg alatt szóba se fognak állni veled. Vagyis ördögi körbe kerültél!

A hasonlatod pedig szerintem elég sértő a molett lányokra nézve! Nem inkább az van emögött, hogy attól félsz piszkafának fognak tartani?
Volt fősulis évfolyamtársnőm mondta egyszer azt, hogy ő nem tudna vékonyabb combú fiúval járni, mert akkor úgy nézne ki az ágyon a srác, mint egy levetett gatya...

Jah és mégvalami: a molett csajok közül egyik másik brutál jó lepedőakrobata! De te ebből szerencsére kimaradsz! :)
tényleg, nálad mi számít molettnek? 63 kg fölött?
Mert akkor elég sok molett csaj van a neten :)

GatyaPityu 2008.12.05. 19:06:36

"tényleg, nálad mi számít molettnek? 63 kg fölött?"

- Ez a magasságtól is függ. Nem mindegy, hogy valaki 150 cm magasan 70 kg, vagy 180 cm magasan.
Szerintem most már hagyjuk ezt a témát. Ez a topic nem rólam szól.
Az ördögi sem az én elvárásaimnál és testalkatomnál kezdődik, hanem annál az egyszerű ténynél, hogy az internetes társkereső oldalakon egy lányra legalább 3 vagy 4 fiú jut. (És ebben benne vannak a csak levelező, találkozni nem akaró lányok, kamuregek, stb...) Na EZ az igazán ördögi kör.

Quark 2008.12.05. 19:17:22

Nem csak a zsírdisznó/plázacica létezik. Szerintem van a dagadt-átlagos-túl vékony.
A dagadtsággal különben lehet valamit kezdeni (sport), a (sok nő által elvárásként szerepeltetett) magasság adottság. Különben meg a magasság/súly arány számít 160cm/63 kg szerintem már dagadt 170cm/63kg meg normális. Állítólag a nőknél amúgy is a súly = magasság centiben-110 az egészséges (Ezt nekem is mondták, ennyire nem értek hozzá.) Amit tapasztaltam magamon is, hogy az izom súlyosabb mint zsír a derékméret jobban fogy mint a kilók.
Még egy dolog rengeteg súlyosan dagadt csaj tartja magát "kicsit molettnek". (Mielőtt nekem esnének az is igaz, hogy sok férfi is abban a tévképzetben tengődik hogy ő a Brad Pitt 2.)

Rob Gordon 2008.12.05. 19:36:00

193/87 vagyok, és nem zsírban, asszem írtam már egy korábbi poszt alatt... Nem értem miért kéne "duci" lányra hajtanom, ha én veszem a fáradtságot, hogy lejárjak edzőterembe, akkor a lánytól is elvárom, hogy legalább ne egyen mérték nélkül... Persze manapság már nem a lányokon van a nyomás. Nekik elég, ha "egy fokkal szebbek az ördögnél", én meg gyúrjak csak, aztán ők majd eldöntik, hogy elég deltás vagyok-e már, vagy még dolgozzak egy kicsit. :)

Rob Gordon 2008.12.05. 20:25:29

Most is beléptem a társkeresőre, de már nem is tudom minek. Nézem végig a keresést, "ennek is írtam már, ennek is, ennek is...", persze nulla válasz, és persze ezek a lányok is naponta többször belépnek. Napnál világosabb, hogy a nők a neten csak dugópartnert keresnek, ha már az offiszban nem valamelyik sorozathős a szomszéd boksz lakója, akkor majd a neten megfogják maguknak, legalább egy-két körre, a 'lúzerok' meg nyakon vannak tojva magasról.

Bacu 2008.12.05. 20:31:22

Rob Gordon: miért nem állsz be te is a dugók sorába? :) Nem olyan rossz az!
Néha meg abból alakul ki a kapcsolat... :)
Legutóbbi barátnőmnél mi is kishíjján egymásnak estünk első randin. Másodiknál a betervezett főzöcskézés helyett már akcióztunk... és? Nincs ebben semmi rossz! Legalább kipróbáljátok egymást.

GatyaPityu 2008.12.05. 20:44:08

Bacu! Ne haragudj, de nekem kezd az az érzésem lenni, hogy Te bort iszol és vizet prédikálsz! :-P
Ha annyira mindegy neked, hogy hogy néz ki az aktuális partnered és annyira jó az intim együttlét a molett lányokkal is, akkor mondd, miért vagy mégis egyedülálló? Vagy Te is csak szavakban vagy ilyen toleráns? De ha a másik oldalról közelítjük meg a dolgot, akkor pedig azt lehetne mondani, hogy Te az fajta "végül is mindegyiken ugyanaz lyuk van, a sötétben meg minden macska fekete" szemléletű vagy - hát, nem tudom, döntsd el, melyik verzió szimpatikusabb :-)

Azt is nehezen tudom elhinni, hogy Rékuc számára külsőleg nem megnyerő emberekkel is randizik, időt áldoz rájuk a "hátha mégis..." címszó alatt - bár a világért sem akarnám meghazudtolni a szavait, csak hihetetlenül hangzik.

Rob Gordon 2008.12.05. 20:55:40

Bazzeg dugnék én, de mondom, hogy vissza se ír senki, nem érted? De erre is lehet mondani, hogy ja kérem, tudni kell vonzó arcszerkezettel születni.

Bacu 2008.12.05. 21:03:30

Ne húzd fel magad Atro pajtás! :)
Ha rámjön a kangörcs, akkor kevésbé vagyok válogatós, való igaz.
Amúgy én is jártam már úgy, hogy elején nem jött be a lány, de aztán kialakult és egész jó sült ki belőle.
Miért vagyok egyedül: ha 'azt' akarok, akkor csak dumálok az exszel, átmegyek és kész... De pl tegnap volt névnapja, és elmegyünk moziba valamikor. Múltkor pedig csak úgy sétáltunk egyet.
A kapcsolatunk nem működött, de emberileg jól kijövünk egymással.
Amúgy meg haverokkal vagyok, sokat dolgozom...

q 2008.12.05. 21:34:22

Bacu irigyellek, hogy Te lagalább emberileg jól megértitek egymást az exeddel.

"Amúgy én is jártam már úgy, hogy elején nem jött be a lány, de aztán kialakult és egész jó sült ki belőle."

Amúgy tényleg röhely, de az estek felében tényleg így van...

GatyaPityu 2008.12.05. 22:29:47

Bacu: egy percig sem idegeskedtem miattad vagy bárki más miatt. :-) Szórakoztatónak találom ezt a blogot, ezért járok ide általában. Azt megkérdezhetem, hogy az ex-ed is egyedülálló hozzád hasonlóan? Mert ha nem, akkor bizony nem túl szép dolog, amit műveltek a háta mögött. :-)

Vincent Vega 2008.12.05. 23:03:08

Hát, bárki bármit is mond, akkor is a pénzre megy az összes csaj a társkereső oldalakon. Regisztrálva vagyok egy ideje két oldalon, sok levelet szétküldtem már, de különösebb eredmény nélkül, pár lagymatag levélváltás, 1-2 béna randi, ilyesmi. Világéletemben ahhoz tartottam magam, hogy ne vágjak fel a pénzemre, elkerülve azt a látszatot, hogy csak ezzel akarok csajozni. Lassan hat éve a saját lábamon állok anyagilag, mindig jól kerestem, nincsenek filléres gondjaim. Sosem hangoztattam, úgy voltam vele, idővel majd kitudódik. Most gondoltam egyet, feltettem egy olyan képet magamról, ami láthatóan külföldön készült, valamint tettem az adatlapomon egy halvány célzást arra, hogy saját lakásom van. Szétküldtem pár levelet, erre mit ad isten, záporozni kezdtek a válaszok, a hölgyemények egy része pedig rögtön személyesen is találkozni akar velem. Átlátszó. Persze van egy-két ígéretes is, aki tök rokonszenves dolgokat írt vissza. Jó dolog több vasat tartani a tűzben, nyilas vagyok, vagy mi a fene. :D

A molettekről pedig:
1. Szerintem lehet tenni ellene, ha pedig azt mondja valaki, hogy ő a levegőtől is hízik, akkor edzzen keményebben, ne adja fel. Nekem egyébként semmi bajom a kissé teltebb lányokkal, de van egy szint, ahonnan már egyszerűen nem elfogadható.
2. Ha nem_áll_fel, akkor nem, hiába van spirituális összhang, nincs mit tenni, LCSB.

Quark 2008.12.05. 23:26:09

Vega:
Érdekesek a tapasztalataid.
Mit jelent az LCSB? Lecsóba?
Ha simán nem válaszolnak a levélre azt fel sem veszem. Engem az akaszt ki, ha az adatlap megnézése nélkül törlik a levelet, az ilyen mi a francért van fenn a társkeresőn.

Bacu 2008.12.05. 23:31:52

Atro: természetesen nincs senkije. Így állapodtunk meg. Addig játszhatunk ilyet, amíg valakinek nem jön képbe valaki. Továbbá csak egymással khmmm, szóval nincsenek kalandozások.
Amúgy fenn van nlc-n :) de hogy ki ő, az maradjon titok.

Hazafelé dugó volt az Andrássyn most este 10 körül. Én Hősök tere felé, egy szőke lány pedig befelé a városba ment. Szemeztünk, majd egymásra mosolyogtunk! :) Jó volt!
Innen is üdvözlöm őt! (bár sanszos, hogy nem fog ide tévedni)

Vincent Vega 2008.12.05. 23:40:17

LCSB: ez egy általában lányok által kedvelt lekoptató frázis, a "legyünk csak barátok" egyezményes rövidítése. :) Nemrég én is kiosztottam egyet egy netes ismeretség nyomán, pont súlyproblémák miatt. Hiába, ha nem működik a kémia, akkor csak ezt lehet tenni. Erről tényleg nem tehetnek a férfiak, ez nem kirekesztés szerintem.

q 2008.12.05. 23:40:46

Atro: Te sem vagy semmi, ha egyszer szemeztetek, akkor miért nem szólitottad meg, elvitte a cica nyelved?? :D

q 2008.12.05. 23:42:41

Elnézést Atro, de Bacunak szól az üzi!!!!, csak megtévesztö volt a cimborád utolsó üzije :D

Bacu 2008.12.05. 23:46:46

Az egész 10 s alatt lejátszódott. Azonkívül frankó dugót csináltam volna, ha leállok vele csevegni. (belső sávokban álltunk, én erre, ő arra)

janomano 2008.12.06. 00:21:37

Kicsit kezd átmenni a dolog csoportterápiába.
Már csak pár lépés hiányzik a "miért gecik a csajok" c. litániához, ami már eléggé kitrágyalódott itt néhányszor.

Lányrészről fogalmazódott meg: senki sem kiváncsi a lelki nyomorra!

Vincent Vega 2008.12.06. 00:45:15

Szerintem nem szemetek a csajok, csak én vagyok a lúzer, ezzel tisztában vagyok. :D Nem kívánom áthárítani rájuk az én hibáimat, inkább teszek ellene.

Rob Gordon 2008.12.06. 14:52:37

Én vállalom, hogy lelki nyomorék vagyok. :)

Kérdés, hogy miért lettem ilyen? Mondja meg nyugodtan, aki szerint én akartam ilyen lenni. Tudjátok, a rengeteg pozitív visszajelzést nem tudtam hova tenni. :)

Én nem fogom felírni a társkeresőre, hogy lakásom van és kocsim. Ha valakinek magamért nem vagyok elég jó, akkor ne ezek miatt tűnjek hirtelen "kapcsolatképesnek". Lehúzás szagú lenne. :)

Rob Gordon 2008.12.06. 14:54:12

Ja igen, bizonyára le is jön két képből, hogy lelki nyomorék vagyok, azért is nem ír vissza senki. :)

bagolybagoly 2008.12.06. 15:25:49

janomanonak tök igaza van. és egyáltalán nem kérdéd, hogy miért lettél ilyen, az maximum egy pszichiátert érdekelhet, de azt is csak pénzért. társkeresési szempontból teljesen irreleváns. mindenki csak a kész termékre kíváncsi.
rob se hinném, hogy nagyon a szívén viselné a duci lányok elhízásának okait. vagy igen?

Rob Gordon 2008.12.06. 15:32:31

Bennem legalább van annyi tartás, hogy ne hízzak el. Tudom, a duci lányoknak is kell valaki, aki eltartja őket, de az nem én leszek.

bagolybagoly 2008.12.06. 15:37:05

:)))) A lelki nyomorékoknak (ezt te mondtd magadról) is kell valaki, aki ápolja őket, de az a pszichiáter, és pénzért.

Rob Gordon 2008.12.06. 15:57:49

Az emberek sütik rám ezt a bélyeget. Nincs senkije, biztos kettyós. Már nem is érdekel, igazából kezdek beletörődni a sorsomba.

Tudom, hogy ti, normális emberek legszívesebben a Dunába lőnétek a magamfajtákat, dehát sajnos azok az idők már elmúltak. :)

GatyaPityu 2008.12.06. 20:09:42

Vincent Vega: sajnos igazad van, nincs mit tenni, ameddig az általam fentebb vázolt ivar arányok nem változnak a társkereső oldalakon, addig sajnos nem túl sok a remény. Egyáltalán nem biztos, hogy lúzer vagy, csak nehéz felvenni a versenyt ilyen erős túlkínálatban.

q: Nem vagyunk cimborák Bacu és én, nem is ismerjük egymást. (Senkit sem ismerek ezen az oldalon).

Janomano: a lányrészről már jó néhány igény megfogalmazódott, egy könyvet is ki lehetne adni belőlük. Mellesleg, ha egy pasi mondaná ugyanezt a lánynak, hogy nem kíváncsi a lelki nyomorára, akkor azt hiszem hamar rá lenne sütve a bélyeg, hogy micsoda egy érzéketlen tuskó alak. (Kettős mérce).

Rob Gordon: jól teszed, hogy ne írod ki. Aki kiírja és ezek alapján talál magának "társat", az magát csapja be a leginkább.
Egyébként én is azt érzem, ahogy mondod, az egyedülállókat szokás lenézni, megbélyegezni mindenféle jelzőkkel. Amúgy a sikeres párkereséshez is a leginkább k**** nagy szerencse kell.

GatyaPityu 2008.12.06. 20:10:36

Line24 pedig úgy látszik, hogy eltűnt. Pedig kíváncsi lettem volna, hogy mit akar nekem mondani fórumon kívül.

Rob Gordon 2008.12.06. 20:58:21

Atro szoktam olvasni a hozzászólásaid, és maximálisan egyet értek veled azokban, amiket leírsz. Most se hazudtoltál meg... :)

tukituki 2008.12.06. 21:10:03

hát végigolvasva a commenteket, most már legalább tudom hogy nem vagyok egyedül :). Atro veled (ne értsd félre nem "gay" vagyok) nincs gáz, mondjuk kihúzhatnád magad (pláne a fényképeznek), amúgy honlap jó meg minden, csak véleményem szerint lényegében mindent leírsz magadról, ami csajokat úgyse érdekli, mert legtöbb csak magával vannak elfoglalva, ha meg érdekli mindent megtud rólad szóval mondhatni minek írjon.
De persze félre ne értsd nem osztani akarom az észt, hisz az itt/ott leírtakból egyértelműen látszik hogy messze nagyob vesztes vagyok mint te/ti. Írtad hogy szeretsz bringázni meg mittomén, hát nem látszik... Mondjuk az más kérdés hogy én aránylag jó karban vagyok (fiatalabb koromban versenyszerűen atletizáltam), mégse megyek vele semmire, mi több a humorom is jó, azzal se megyek semmire. Nem akarok siránkozni (mégis azt teszem), de azért tény, valszeg arc + pénz és kész is van a "termék", csajokat úgyse érdekli más.

tukituki 2008.12.06. 21:29:54

Rob Gordon:
"Persze manapság már nem a lányokon van a nyomás. Nekik elég, ha "egy fokkal szebbek az ördögnél", én meg gyúrjak csak, aztán ők majd eldöntik, hogy elég deltás vagyok-e már, vagy még dolgozzak egy kicsit. :)"

Na ezzel abszolút egyetértek, nyilván az irónia olvasható a soraid között a lényeget összefoglaltad, egyértelmű hogy a lányok seperc alatt találnak valakit, azok a valakik meg örülnek hogy valami végre csurrant-cseppent.

Line24 2008.12.07. 11:06:04

Atro! Nem kényszer a tortaevés! A segítséget vagy szívesen fogadja az ember és akkor valóban lesz is benne köszönet. De én nem fogom rád tukmálni főleg, ha ezt se át nem gondolod, se meg nem fogadod, sőt, állításod szerint nincs is rá szükséged!
Nyilvánosan pedig azért nem szerettem volna leírni, mert nem alázni akartalak...

GatyaPityu 2008.12.07. 12:25:00

Line24 2008.12.07. 11:06:04

- Ezt nem teljesen értem, miért mondod, hiszen az előbb éppen azt hiányoltam, hogy nem írtál. Azt pedig, hogy érdemes lenne-e megfogadnom, nyilván csak az után tudom eldönteni, hogy elolvastam. Vagy tévedek? :-) Én csak arra akartam kilyukadni, hogy élvezetből történő savazásra, nagyképű oltásokra nincs szükségem (és ez nem(csak) rád, hanem mindenkire vonatkozik globálisan). Ahogy Rob Gordon is íra, tisztában vagyok vele, hogy a társadalom többsége Dunába lövetné azokat a véleményük szerint vesztes férfiakat, fiúkat, akik egyedülállóak és a neten ismerkednek - na, erre mondtam én, nincs rá szükségem, hogy ezt valaki az orrom alá dörgölje, hogy micsoda vesztes alak vagyok. Vagyis, valaki aki csak rosszindulatilag akar személyeskedni, beszólni, élcelődni "baráti jellegű jó tanácsadás" csomagolásba öltöztet, az inkább ne tegye. Remélem így már sikert tisztázni a félreértést. :-)

GatyaPityu 2008.12.07. 12:26:58

"csomagolásba öltöztet" HELYETT: csomagolásba öltöztetve

GatyaPityu 2008.12.07. 12:47:48

Képzeljétek, az imént jött egy értesítő e-mail, hogy az egyik társkeresőn üzenetem érkezett. Egy lány írt nekem hosszúnak, tartalmasnak éppen nem mondható, de annál sablonosabb levelet a következő tartalommal:
"Szia. Szívesen megismernélek."
Ennyi. Ezt csak azért mesélem el most, mert annyi szó esett már arról, hogy a sok unalmas pasas csak sablonszerű üzenetet tud küldeni, nem képesek használni a fantáziájukat az első levél küldésekor. Nekem nincs bajom ezzel a levéllel, csak azért mondtam el, hogy azért a másik oldalon sem éppen különb a helyzet, ha a legelső üzenetről van szó. Csak ugye a csajsziknak megvan az az előnye, hogy míg én kb. félévente egyszer kapok ilyen levelet, ők naponta akár tízet is, amikből kedvükre mazsolázhatnak, miközben vidáman lehet savazni a pasikat. Fordított helyzetben szerintem a csajok sem lennének ilyen kritikusak, és örülnének annak az egy levélnek, amit ők kapnának félévente egyszer. :-P

TP 2008.12.07. 14:23:02

Atro: No kíváncsian várjuk a folytatást!
Teszteld... :)

GatyaPityu 2008.12.07. 14:49:55

TP: hát, nem túl kommunikatív a lány. Már három kör levelet írt, de mindegyik kb. hasonló terjedelmű volt. Nem túl sok jóval kecsegtet, aki már levelezésben ilyen szótlan. És őszintén szólva, külsőre sem igazán nyerte el a tetszésemet. Ebből sem hiszem, hogy lesz valami... :-/

GatyaPityu 2008.12.07. 14:51:32

"három kör levelet írt" HELYETT: három kör levelet írtunk egymásnak.
(Nem tudom mi van ma velem, pedig nem vettem be a fogalmazást gátló tablettát). :-)

Line24 2008.12.07. 15:21:47

Figyu Atro! Ha visszaolvasod az első reakciódat a felajánlásomra, akkor remélem rájössz, h miért hagyom a fenébe: nem vagyok Terézanya, h rád erőltessem a segítségemet. Márpedig tisztára úgy tüntetted fel...
Tapasztalataim segítségével mutattam volna rá a problémás részekre és ez bizony fájdalmas! Ahogy látom még fiatal vagy, időd rengeteg, így szépen találkozni fogsz az összes akadállyal, ami ebben az iparágban leselkedik rád: aztán megpróbálhatod átugrani őket egyenként! Kérdés, hogy marad-e mindre energiád és kitartásod?! És közben kissé karcossá válik a lelked...

És fiúk! Gyertek le erről a "magányosak hülyének vannak nézve és ki vannak utálva vonalról", mert ez nem igaz!

Rékuc · http://fika.blog.hu 2008.12.07. 16:05:39

hú milyen sok 'savanyú a szőlő' pasi beszélget itt egymással. Nem kellene nektek valami klubot alapitani, ahol IRL is találkozhatnátok? :)
Meg birom az ilyeneket, hogy 'bennem legalább van annyi tartás, hogy ne hizzak el' bocs, de ez nem egyéb a fasizmusnál. Hol van előirva, hogy ehhez tartás kell, meg aki dundi abban nincs tartás? Képzeld, én abszolút nem akarok lefogyni. Feszes vagyok, ohne narancsbőr, és remekül érzem magam a kis bőrömben. Soha nem éreztem, hogy gond lenne a külsőmmel (mivel nincs is), és soha nem okozott gondot a randizás. Imádom hogy duci vagyok! Fiatalabb koromban túlestem pár súlyos betegségen, amikor egyáltalán nem birtam enni, mert a fájdalomcsillaptók miatt nem maradt meg bennem az étel. Amikor ez elmúlt és ismét ehettem, szinte mennyei érzés volt, hogy ehetek és nem kell azonnal kihánynom! Azóta is imádok enni, jókat főzni és jó étvággyal elfogyasztani. Soha nem tudnál annyit fizetni, hogy fanyalgós salátaevős vékony lány legyek, és nagyon sajnálom azokat, akik szerint ez 'tartás' vagy önfegyelem hiánya. Egy kicsit több tolerancia nem ártana néhány itt kommentelő 'úriembernek'. Nem szükséges vonzónak találni a ducikat, de ennyi sok lenéző vélemény azért kicsit sok... nem értem ezt az ellenséges hozzáállást.

TP 2008.12.07. 16:13:28

Atro: Lehet, hogy csak nem túl előnyös róla a fénykép. Nem tudhatod... próbáld rávenni egy közös találkára. Max. "ellesztek" 1 órát valahol együtt (legrosszabb esetben)... ki mit veszít ezen? Legalább nézd meg!
Ha fotó alapján csak úgy ítélsz, nem vagy/leszel más azoknál a csajoknál, akik olvasatlanul elhajítják a leveledet miután megnézték a képed... gondold végig. Ilyen vagy? Szerintem nem! Ne kövesd el ugyanazt a hibát, amit a túloldal követ el Veled szemben.
Tudod én bármire utálom azt mondani, hogy "xy dolog nem sikerült"... de azt meg pláne utálom mondani, hogy "meg sem próbáltam".

Mondok egy sztorit: én a múlt hétvégén találkoztam egy neten megismert lánnyal. Nem egy címplaplány, ezt már a fotókon is kiderült, de szívesen találkoztam vele, mindenféle elvárás nélkül. Ittunk egy-egy remek jegeskávét, ettünk süteményt, beszélgettünk. Mint két átlag ember... hazaértem, késő este láttam fent MSN-en, na rákérdeztem hogy van, meg próbáltam egy újabb közös program felé terelni. "Még meggondolom..."-jött a válasz. Aztán valszeg letiltott, mert azóta nem látom on-line. :)

Tudod mi maradt meg ebből az egészből a fejemben? Hogy a kedvenc helyemen ettem a szokásos kedvenc sütimet a megszokott ugyancsak kedvenc italommal. A többivel nem kell törődni.

Kismillió dolog van, ami örömet okozhat az életedben. A hétköznapok végén megnézel egy jó filmet, lefekvés után nyugis zenét hallgatsz, olvasol egy jó könyvet, megleped magad valami aprósággal, találkozol a barátaiddal... röhögsz egy ostoba nőn, aki csak pénzben tudja értékelni a világ dolgait...

Az én szememben ez a csaj vesztett, hogy mit azt nem tudja... én tudom. Nekem maradtak az élet apró örömei, neki meg a jobb klikk/partner letiltása funkció :)

Persze vannak nehéz időszakok. Mikor pocsékul érzed magad egyedül... csak ülsz otthon és meredsz a semmibe... Mikor egy akármilyen eseményen mindenki a párjával van, te pedig ott kallódsz egyedül... de az élet nem habostorta, senki nem ígérte, hogy az lesz.

Line24: "És fiúk! Gyertek le erről a >>magányosak hülyének vannak nézve és ki vannak utálva vonalról

TP 2008.12.07. 16:17:02

... a vége lemaradt:

Line24: "És fiúk! Gyertek le erről a >>magányosak hülyének vannak nézve és ki vannak utálva vonalról

TP 2008.12.07. 16:17:45

... a vége lemaradt:

Line24: "És fiúk! Gyertek le erről a "magányosak hülyének vannak nézve és ki vannak utálva vonalról"" - Te láttad az új Batman-t? :))

GatyaPityu 2008.12.07. 17:31:22

Line24:
Rendben. Legyen, ahogy gondolod... Továbbra is úgy érzem, hogy itt a félreértés esete forog fenn, mert én csak azt kívántam kifejezni, hogy a rosszindulatú savazásra nem vagyok kíváncsi, akármilyen formában is legyen csomagolva.
És lehet, hogy Te vagy más kívülálló számára úgy tűnik, hogy kissé tüskés vagyok - lehet, hogy tényleg így is van, de hidd el, ez nálam nem "hobby" vagy valami véletlen, hanem - ahogy a NatGeo katasztrófás dokufilmjében is szokták mondani - sorozatos események láncolatának eredménye. :-) Az "iparágban" pedig már régebb óta benne vagyok kisebb megszakításokkal, úgyhogy tapasztalataim nekem is vannak. Kiváltképp rosszak... (Egyébként Te mennyi idős vagy, ha megkérdezhetem, az a 24-es szám a nevedben az életkorodra utal?) Most mit mondjak erre, hogy nyilvánosan nem akartál alázni - hmm, igazán kedves tőled, hogy nem teszed... De miért gondolod, hogy ha privátban alázol a nyilvánosság helyett, akkor attól jobb lesz nekem? Inkább egyáltalán nem kellene alázni sem engem, sem mást.
És hidd el nekem, mint egyedülállónak, igenis vannak társaságok, emberek akik kinézik, lenézik az egyedülálló embereket. Van aki féltékenységből (ez társaságban, az egyedülállóval azonos nemű páros emberek részéről jellemző), és a másik verzió amit Rob Gordon írt, az általános lesajnálás. Az interneten ismerkedőket pedig egyenesen a társadalom veszteseinek tartják, akiket kiskorukban le kellett volna hajítani a Taigetoszról, mert csak feleslegesen szívják a levegőt. Hogy mennyire így van, arra itt egy példa. Pénteken láttam egy (számomra eddig ismeretlen) vicces műsort a TV6-on. Két fazon cikizi a hazai celebeket és gagyi TV-s műsorokat (a műsor címe: Így tévéztek ti). Ezzel még nincs is baj, de visszanézve a weboldalukon a régebbi adásokat, láttam egy videót, amin kicsit kiakadtam. Egy 06/90-es ál-műveltségi kvízjátékba betelefonál egy szerencsétlen, láthatóan mentális zavarokkal küszködő ember, aki a feladvány megfejtése helyett inkább (láthatóan zavart módon) próbál szerelmet vallani telefonban az ismeretlen műsorvezetőnek. Ez nagyon tényleg gáz, bár én sajnálom a fickót, mert szerintem neki orvosi segítségre lenne szüksége, ha ezt komolyan gondolta. Viszont amin kiakadtam, hogy utána az amúgy szerintem jó fej műsorvezetők elkezdik fikázni azokat is, akik számítógép mellett próbálják megtalálni a párjukat, kvázi egy szinten említve az előbb említett betelefonálóval. Ez viszont már suttyósság - főleg egy ismert tv-s személyiségtől, akit több százezren ismerhetnek a képernyőn keresztül (beleértve a csajokat is), na persze, hogy neki könnyebb csajozni is, és nem szorul az internetes társkeresőkre. De b*ssza meg, nem lehet mindenki tv sztár! Akit érdekel, itt megnézheti: igyteveztek.blog.hu/2008/10/25/itvt_6 (3. pont, és 3. hozzászólás)

Rékuc:
Mostanában nagyon divatos lett használni ezeket a szavakat: fasizmus, rasszizmus... Szerintem ezen a blogon hanyagolni kellene inkább az ilyen, erősen politikai színezetű kifejezéseket. A politikusoknak sikerült jól kiforgatni ezeknek a szavaknak az eredeti értelmét.
Feleslegesnek látom az IRL találkozót, szerintem az itt megszólaló férfiak egyiket sem éppen kan bulira vágyik (én legalábbis biztosan nem). :-)
Az meg külön mókás, hogy a pasikat piszkálod azért mert esetlegesen bizonyos lányokat savaznak, mikor - ha jól látom, - Te külön blogot is indítottál "Fika" címmel. :-D

TP:
Rendben, meglátom mi lesz, de egyelőre nem lelkesít az egész. Az egy dolog, hogy külsőre milyen a lány, de a levelei arról árulkodnak, hogy a verbális kommunikációjával sem fog igazán levenni a lábamról. Az előző barátnőmmel is többek között ezért lett vége a dolognak, mert alig lehetett belőle kihúzni a szavakat, sosem tudtam, hogy miért van mindig csendben: azért mert nincs kedve beszélgetni, vagy mert unja a társaságomat, vagy csak egyáltalán nincs mondanivalója. Teljesen idegennek éreztem magam mellette, nem tudtunk igazán közel kerülni egymáshoz, és nagyon zavaró volt, hogy én - feloldva a kínos csendet, - próbáltam valami beszélgetést kezdeményezni, de a legtöbbször kudarcba fulladtam. Ha nem is végletesen értve, de szeretnék egy olyan csajszit, akinek "be nem áll a szája" (persze azért nem kell "lelőni" ahhoz hogy néha csendben maradjon), a lényeg hogy ne legyenek kínos csendszünetek.
Ja, és egyébként a fotó alapján én kicsit aggódom, hogy a lány nagyvonalúan egy kicsit lefelé kerekítette az éveinek és kg-jainak számát...

Rékuc · http://fika.blog.hu 2008.12.07. 18:22:19

A blogomon (ahova azóta te is kommenteltél) soha senkit nem fikáztam a kinézete miatt, ugyanis nem ez a stilusom... :) A fasizmus szót pedig helyénvalónak (noha valóban némileg sarkitottnak) tartom ebben az esetben, sőt még egyszer kimondom: Magyarországon kinézet-fasizmus uralkodik. Sok tábor van, akik mind úgy gondolják, hogy csakis az ő számukra létező ideál a jó és az elfogadható, mindenki más gáz, ciki és undoritó - ezek lehetnek akár kövérek, soványak, plázacicák, bölcsészek stb stb. Túl kevés a tolerancia, talán ezért sikertelenek a netes társkeresők is. Magas a mérce, miközben a saját magunkkal szemben felállitott követelmények egyre fogynak.

Rob Gordon 2008.12.07. 18:33:12

Nem. Csak a súly az pont egy olyan dolog, amin lehet változtatni, és érdemes is már csak egészségi szempontok miatt is. Egyébként én is rengeteget eszek, és mindent (majd' 90 kilót kell tartani, csakhát izomban). Viszont emellett eljárok sportolni, mozogni, amit egyszerűen igénylek is. Nem tudnék a seggemen ülni egész nap.

Rékuc · http://fika.blog.hu 2008.12.07. 18:42:52

hehe én is sportolok, mellette kirándulok rengeteget és minden nap munka után sétálok is egy jó nagyot, szóval nem vagyok passziv egyáltalán. És kicsattanok az egészségtől, talán sokkal inkább, mint sok sovány ember. Vékonyan is lehet egészségtelenül élni, hajjaj.. ez egyáltalán nem mutatója semminek.
Én úgy vagyok vele, hogy mindenféle embert szépnek tartok, pl imádom ha egy nő sovány és elegánsan öltözik, az a lehető legglamourosabb kinézet szerintem (pl Keira Knightley), és nem vetem meg és nevezem problémásnak sem a dundikat, sem a soványakat (persze a kóros kövérség-soványság más tészta, de szerintem egyikünk sem erről a kategóriáról beszélünk).

GatyaPityu 2008.12.07. 19:00:41

Rékuc:

Igen, hozzászóltam. Remélem nem baj.
Amióta egyesek politikai célokra használják ezeket a kifejezéseket, azóta nálam a fasizmus és a rasszizmus szitokszónak számít (a liberális szóval egyetemben). Na de hagyjuk, ez tényleg nem ide való.
Inkább azt mondd meg lécci, hogy ha Te - állításod szerint - boldog vagy és jól érzed magad testileg-lelkileg egyaránt, sőt még párod is van, akkor miért érzed úgy, hogy a "kinézet rasszizmus" áldozata vagy? :-)

Rékuc · http://fika.blog.hu 2008.12.07. 19:09:57

kedves Atro, hol mondtam én olyat, hogy áldozata vagyok? :) csupán megállapitottam, hogy létezik. Nem érzem magam áldozatnak, mert személy szerint sosem ért atrocitás a külsőm miatt, de ettől még feltűnhet a jelenség, főleg hogy amikor külföldön vagyok (pl most is), akkor még szembetűnőbb ez a dolog. Nem mintha a külföldöt isteniteném, sőt, legtöbb ismerősömmel ellentétben elkötelezett Magyarország-lakó és rajongó vagyok, de a tolerancia hiányát azért észreveszem, ilyen és egyéb tekintetekben is, az élet soksok aspektusára kivetitve. Mint látod, ha figyelmesen elovastad a válaszaimat, nem csak arra gondolok, hogy soványságfasizmus van (nem rasszizmus, nem ugyanaz, nézz utána), hanem van mindenféle, szóval minden rétegben megtalálhatjuk a jelenséget, kirekesztését, a másképp kinéző-gondolkozó ember lefitymálását, szidását. Szerintem erre nincs szükség, csak erre szerettem volna kilukadni :)

Rékuc · http://fika.blog.hu 2008.12.07. 19:11:35

(egyébként milyen jó, hogy vasárnap este is itt kommentelhetünk, tökre szeretem amikor nálam is összebeszélgetnek igy az emberek) :)

bagolybagoly 2008.12.07. 19:21:12

attól tartok, hogy ott van itt az elbeszélés egymás mellett, hogy rob meg atro szerint az ilyen zsircsajok.blog.hu/2008/06/01/nyar_kibuggyano_uszogumik_ezt_szeretem_es_elvezem_fogyi_dvd_ne_koltsetek_ra_mert_draga_unalmas_nem_e
alkatú csajok tartásnélküliek, meg akaratgyengék, meg ... talán lusták (más azt hiszem, nem hangzott el). holott ennyi zsírpárna semmilyen egészségügyi kockázatot nem jelent, és még dinamikusabb sportokat is űzhet rendszeresen a "viselője". ezzel a testalkattal csak az a probléma, hogy nem divatos. én egyébként azt is meg tudom érteni, ha valaki mindig csak a divatosra mozdul rá, mert ugye elenkező esetben mit szólnának az emberek/haverok/környezet. igen. lehet. de akkor ne legyetek már ennyire elkeseredve, felháborodva, ha esetleg egy ugyanilyen "nyomi" osztályozás alapján ti estek ki a rostán.

GatyaPityu 2008.12.07. 19:31:04

Rékuc, hát valóban nem mondtad szó szerint, hogy az áldozata lennél, azonban nem igazán tudtam eldönteni hogy csak egy ténymegállapítás volt ez az egész a részedről, avagy esetleg neked is "savanyú egy kicsit az a szőlő". De jól kivágtad magad, ezt el kell ismernem! :-P
A blogodat amúgy nem olvastam sosem, ma láttam először, és csak azt az egyetlen bejegyzést olvastam, amihez hozzászóltam, így igazán nem tudhatom, hogy pontosan mi mindent is fikáztál rajta eddig, azonban hiszek neked. (Mondjuk ennek némileg ellentmond egy kicsit, hogy a mai postnak két láthatóan vékony alkatú nőszemély a tárgya, de remélem tényleg az asztalon pucsítás ellen van kifogásod és nem valami burkolt fasizmus a vékony alkatú nőket illetően). :-D
De azért abban kiegyezhetünk ugye, hogy számodra is létezik (létezhet) olyan külső megjelenés, ami kizáró ok lehet egy párkapcsolatban? (Most a külső alatt nem az ápolatlanságra gondolok, mert bár az is külső tulajdonság, de az egyszerűen csak emberi igénytelenség, viselkedési kultúra kérdése). Szóval, én csak arra akarok kilyukadni, hogy én egyszerűen nem tudom elképzelni, létezik olyan ember akinek tényleg tökmindegy hogy hogyan néz ki valaki külsőre. Bár az élet produkál furcsaságokat, volt olyan raktáros kolléga, akiről aztán a legkevésbé sem volt elmondható, hogy ő lenne az álomférfi. Borostás arc, hiányos fogazat, gyerek az előző kapcsolatból, amolyan tipikus alkoholista melós külső (egyébként tényleg alkesz volt, meló közben is ivott) - és basszus, mégis volt nője, ráadásul az hozta be az autóján a melóba az ipsét. Hogy mi a f*szt tudott az a hapsi, nagyon kíváncsi lennék (mondjuk az intim méreteiről nem voltak információim, az még talán magyarázat lehetett a dologra, de az biztos, hogy ha én nő lennék, inkább leszbikussá váltam volna, mintsem hogy egy olyan alak nyúljon hozzám).

Rékuc · http://fika.blog.hu 2008.12.07. 19:59:37

a pucsitós postot a Fikán nem én irtam, hanem egy férfi :) de ez is oda van biggyesztve a post cime alá, hárman irjuk a blogot.
Én nem utasitok el semmi olyan alkatot-kinézetet, ami a szigorú ideálomnak nem felel meg. Sokáig a mackós pasasokra voltam ráállva, aztán találkoztam egy cingár, halk szavú fiatalemberrel, akibe azonnal őrülten beleszerettem - ekkor gyorsan leszámoltam az ideálosdival. Persze ha egy olyan kövér illetőről van szó, aki nem birna egy jót túrázni, kirándulni, az nem elfogadható, sem pedig az olyan kórosan sovány és gyenge, aki nem bir jól megszorongatni :) de ezek szélsőségek.
Az ápoltság, higiénia viszont alapvető követelmény, és ide tartoznak az ápolt fogak is.

bagolybagoly 'ne legyetek már ennyire elkeseredve, felháborodva, ha esetleg egy ugyanilyen "nyomi" osztályozás alapján ti estek ki a rostán'

ott a pont :o)

GatyaPityu 2008.12.07. 20:05:19

bagolybagoly 2008.12.07. 19:21:12

- Ez a csaj jól néz ki. Igaz, hogy van rajta némi többlet, de az arca kifejezetten szép. Ha ő próbálna ismerkedni velem, biztosan nem mondanék neki nemet a külseje miatt.
Viszont ha már így a figyelmünkbe ajánlottad ezt a blogot, az biztos, hogy én nem leszek a rajongója, mert többségében bizony nekem egyáltalán nem tetszenek rajta a csajok (pld. a legutóbbi dec. 1. postnál bemutatott csaj számomra már a rémálom kategória). És ez most nem fasizmus a részemről, hanem csak ténymegállapítás, hogy nem jönnek be. Ízlés dolga, és ízlésen pedig mint tudjuk, nem érdemes vitatkozni.
Szóval, az alapprobléma ott van, amikor ilyen - csak hogy az imént említett blognál maradjunk - dec. 1. vagy szept. 21. bejegyzésben látható nem telt, mert annál sokkal kövérebb csajok próbálják meg úgy eladni magukat, mint amilyen a Bagolybagoly link-jében szereplő lány, pedig ez nyilvánvaló hazugság lenne, mert a kettő között óriási különbség van.

Rob Gordon 2008.12.07. 20:28:10

Bagolybagoly barátom az érvelésedben csak annyi a hiba, hogy lefogyni le lehet bármikor, de az arcomon nem nagyon tudok változtatni. Én hülye barom is azt hittem, hogy a majdnem két méteremmel és kisportolt izomzattal (és nem szétgyúrt vállalkozóra kell gondolni) verhetetlen leszek, aztán jól pofára kellett esnem. Hosszú évek keserű tapasztalata, hogy az arc visz mindent (persze sok-sok pénzzel még lehet kompenzálni). De ha egy csaj "duci", és nekem nem tetszik, akkor még a fasiszta is én vagyok.

Rékuc · http://fika.blog.hu 2008.12.07. 20:31:28

Rob GOrdon: szerintem nem akkor vagy fasiszta, amikor nem tetszik neked ez vagy az. Hanem akkor, amikor lekezelő hangnemben nyilatkozol egy embercsoportról...
de természetesen izlésről tényleg nem lehet vitatkozni, nem is érdemes. Szép estét mindenkinek :)

GatyaPityu 2008.12.07. 20:33:23

" De ha egy csaj "duci", és nekem nem tetszik, akkor még a fasiszta is én vagyok. "

- Igen, nekem is pontosan ez volt a bajom ezzel a kifejezéshasználattal.

bagolybagoly 2008.12.07. 20:46:35

akármikor, akárkinek, akármennyit le lehet fogyni .. ezt egyáltalán nem vitatta senki. de nem kötelező, van egy olyan mértékű zsírpárnakészlet, ami az ég világon semmiben nem akadályozza a viselőjét ergo tök mindegy, hogy le lehet-e fogynia, mert ha jól érzi magát, szükségtelen. a fasizmussal rékuc arra akart (sztem) rávilágítani, hogy nem az a baj, hogy nem tetszik, hanem az, hogy azt mondod másmilyennek KELLENE lennie, le KELLENE fogynia. elváros, hogy változtasson a testén a te tetszésed kedvéért.

Rékuc · http://fika.blog.hu 2008.12.07. 20:48:48

bagolybagoly köszönöm a kiegészitést, valóban erre szerettem volna utalni a mondanivalómmal.
még annyiért jöttem vissza, hogy riszpekt Atro-nak, a blogkommentelők közül nem sokan vállalják magukat igy arccal, leirással, mint ő.

Quark 2008.12.07. 23:50:27

Micsoda csatatér.
Naszóval:
1. Az arc általában sokat tud dobni, meg persze rontani is.
2. Arcon is látszik az elhízás, nyilván nem akkora mértékben mint más testtájakon és embertől is függ.
3.Általában már orvosilag is kórosan elhízott nők is azzal fényezik magukat, hogy ők "kicsit ducik".
4. A fiúk között van olyan aki a molett csajokra bukik és miután 40 éves kor alatt több fiú van, a molett lányok is találnak párt.
5.Az itt lévő fiúknak az az elvárása, hogy nem elhízott lányokat akarnak, nem tudom kinek lenne jó ha megpróbálnák az ízlésüket megerőszakolva ismerkedni.

GatyaPityu 2008.12.08. 08:59:52

Rékuc:
Szerintem nem árulok el neked nagy titkot, de ebben az a taktika, hogy plusz egy lehetőséget próbálok teremteni magamnak az ismerkedésre. Már többször is elhangzott ezen az oldalon, hogy nem túl nagy hatásfokú az ilyen "Szia, megismernélek!" típusú, nem túl összetett és nem túl egyedi levelekkel történő ismerkedés. Amúgy is szeretek fórumozni, témákhoz hozzászólni és hátha egy lány figyelmét fel tudom magamra hívni, mert szimpatikusnak találja a hozzászólásaimat, és ha ő is éppen egyedülálló, akkor talán még fel is veszi velem a kapcsolatot privátban. Ezért csináltam ezt a weboldalt, hogy látható legyen az arcom is, ne csak egy arctalan nicknév legyek. :-) (Megjegyzem: eddig még nem nagyon jött be ez a taktika, a siker még várat magára sajnos).
A hozzászólásaim pedig mindig olyanok, amikhez vállalom az arcomat is. Mondjuk ide tartozik, a politikától, politikai kommentálástól már kezdtek tartani, amióta a Vastagbőrön volt egy cikk arról, hogy valami szoci (mi más lenne?) politikus feljelentett egy felhasználót, aki bírálta őt a helyi lap fórumján (mindezt a demokrácia 19. évében). Meg is találták az a számítógépet, amiről a hozzászólást elküldték, végül úgy úszta meg az illető a dolgot, hogy azt mondta, akkor vendégei voltak és már nem emléxik rá, ki netezett akkor a gépen. Namármost én ezzel account-tal valszeg' nem úsznék meg egy hasonló szitut... Ettől függetlenül, én úgy érzem, csak hitelesebb vagyok azzal, hogy felvállalom az arcomat is a véleményemhez.
És persze köszönöm az elismerést részedről. Az eddigi szócsatánk után ezt megtisztelésnek veszem a részedről. :-)
UI: egyébként rá-rákattintanak az oldalra, már több mint háromezren látták a Freeweb statisztikája szerint.

Nagykevély 2008.12.08. 09:16:46

Azok a dolgok a legfontosabb a nőknél, amiket egy férfi nem tud befolyásolni: a feje és a testmagassága. Ráadásul, hála istennnek, elég rég volt háború, a fiatalabb generációban több a férfi, mint a nő. A nőknek saját jövedelme van, már nem szorulnak rá egy férfire, a két nem egymásra utaltsága megszünt. Ez is a férfiak számára kedvezőtlenebb,mert egy férfi általában jobban rá van szorulva a női gondoskodásra, mint fordítva. A nemi vágya is erősebb szokott lenni. A nő meg legfeljebb macskát tart és zabálja a csokoládét.
Egyszóval: a monogámián alapuló, patriarchális családmodell az utolsókat rúgja. Kicsit hasonlóképpen kezdenek működni a dolog, mint a természeti népeknél: a férfiak nagyjából negyedével kívánnak párosodni a nők. A munkahelyemen remekül megfigyelhatő ez a jelenség: a nem trendi, nem jóképű fiúk a kutyának nem kellenek, szerintem a nagyrészük szűz - 30 felett.
Mivel a nőkre ilyen magas kereslet, nyugodtan elengedhetik magukat: elég ha egy fokkal szebbek az ördögnél és akkor is jut férfi. Gyakran nem is rossz...és prédikálhatják, hogy fasiszta az ember, ha nem tetszik, hogy egy nőnek akkora valaga van, mint a winnetou lovának....
Persze egy gazdasági világválság nyomán rögtön átértékelődhetnek a dolgok: és akkor a lányok hirtelen ismét a jó eltartóképességű férfiak irányába kezdenek érdeklődni.

kóristalány 2008.12.08. 10:11:21

TP 2008.12.07. 16:13:28
"Kismillió dolog van, ami örömet okozhat az életedben."

Igazán üdítő, hogy végre egy ilyen hozzászólást is olvashatunk.
Azt gondolom, ez a hozzáállás a leghasznosabb; megóv a nagyobb lelki sérülésektől, és bizony, ha nem támasztunk túl nagy elvárásokat, több pozitív meglepetésben lehet részünk.
Minden tiszteletem a tiéd ezért a felfogásért, kedves TP.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2008.12.08. 20:28:45

Nagykevély, rossz hirem van számodra: a világ összes világválsága sem fogja a nőket az undok, utálatos és rosszindulatú pasik karjába hajszolni.

Atro: én már sok embert ismertem meg IRL a blogolás, fórumozás által, szóval van remény... :)

Rob Gordon 2008.12.08. 22:32:24

Nem tudom, hogy miért kell rögtön lerosszindulatúzni valakit, csak azért, mert nyitott szemmel jár a világban... Akár én is írhattam volna, amit ő. Tudod milyen szar érzés, hogy nap, mint nap kiröhögnek, mert olyan arcod van, amilyen? Vagy jobb esetben csak simán semmibe vesznek? És nem kellett megszólalni hozzá, csak felszállni a villamosra, és körbenézni. Én sem úgy indultam a világnak, és anyám sem azt mondta, hogy "kisfiam téged le fognak szarni a nők", sőt. Csak aztán jöttek a pofáraesések. Egy pofont még kibír az ember. Kettőt is. De ha csak pofonokat kap valaki, azt meddig lehet bírni?

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2008.12.08. 22:52:55

én is sajnáltathatnám magam, mégsem tettem soha... ha nem jött össze, hát nem. Érdemesebb volna a savanyú ábrázat és negativ hozzáállás helyett inkább megszivlelni, amit a fenti kommentelő irt: ezer és egy más örömforrás is van, amelyek mellett ugyan el lehet menni vicsorogva és görcsölve, csak épp nem érdemes. De ez már nem az én dolgom, hanem mindenkinek a saját kis privát nyomora.
Ja és engem is röhögtek már ki - és rosszabb - azért, aki és ami vagyok, szóval tudom, milyen szar érzés. És azt is tudom, hogy olyankor a legfontosabb, hogy a legapróbb dolgoknak is tudjon örülni az ember.

Rob Gordon 2008.12.08. 23:15:38

Hallottál már a Maslow-féle szükségletpiramisról? Ajánlom tanulmányozásra. Egy nagyon jó hasonlatot olvastam egyszer erről. Hogy amikor valaki 160 centi magas, abból nagy valószínűséggel sosem lesz az NBA sztárja, dehát sebaj, jó lehet még rengeteg másban. Viszont ha valaki az ellenkező nemmel való kapcsolatában sikertelen, annak nincs túl könnyű helyzete, végülis csak az élet egyik, ha nem a legfontosabb területén lesz zátonyra futva az élete. Persze, én is szeretek rengeteg dolgot csinálni. Esténként viszont az üres lakásba hazajönni lelkileg eléggé kimerítő dolog, már nem olyan túl hosszú távon is...

Nagykevély 2008.12.09. 09:04:57

Rékuc, honnan veszed, hogy "undok, utálatos és rosszindulatú" vagyok. Könyörgöm, írjam azt, hogy az átlag/csúnya férfinak hepi és szánsájn az élete? Nem az.
Egyébként ha jóképű vagy, akkor nem tudsz olyan utálatos lenni, hogy egy-két lány ne akarjon mindenáron ágybabújni veled. Ha meg egy antiszociális paraszt is noch dazu, húha, akkor tombol igazán a láv.
Egyébként amit egy nő mond a saját párválasztási preferanciáiról annak egy szavát sem szabad elhinni.

Rékuc · http://flickr.com/photos/szefi 2008.12.09. 15:23:07

'Egyébként amit egy nő mond a saját párválasztási preferanciáiról annak egy szavát sem szabad elhinni.'

egyre kevésbé csodálkozom, hogy magányos vagy... további jó általánosítgatást és kellemes kesergést kívánok :o)

GatyaPityu 2008.12.12. 10:51:41

A nők jobban elviselik a párkapcsolat (és beleértve ebbe a szexuális élet) hiányát. Az egyedülálló nők egy része maga választja ezt az életformát, amit szingli életformának szokás nevezni, míg a férfiak jellemzően inkább azért maradnak egyedülállóak, mert nem sikerül párra találniuk, de nem azért mert szinglik akarnának lenni.

Gáb-orom 2008.12.16. 22:08:19

Én a lelkes hölgyet keresném meg, aki a bejegyzést írta. Nem társkeresés célból, hanem előadónak, vagy legalábbis tanácsadónak egy előadásra.

Nagyon nagy éleslátással rendelkezel, sokat tudsz segíteni.

Kérlek írj a valentgabor@freemail.hu-ra.
Köszi.
süti beállítások módosítása