Virtuális társkeresés

Mi végre hoztam ezt a blogot létre? - vetődik fel az átlagban ez a kérdés, főleg azokban, akik a virtuális társkeresést még úgy mélységében nem is próbálták ki. Bonyolult feladat önmagában is magunk mellé társat találni. A modern - szabadságtól terhelt - világunkban az emberek nemhogy közelednének egymáshoz, hanem a maguk kis mikrokozmoszait kialakítva - mint egy óriáscsillag felrobbanása után megmaradt apró, szakadt részei - távolodnak egymástól. A bizalmatlanság megakadályozza a régi formák, tradiciók, helyek hatékony mûködését s mindenki próbálkozik azzal, amit jónak gondol. Jó esetben. Mert vannak olyanok is, akik munkájukból és hobbijaikból kiindulva nem nagyon járnak idegen emberek közé és szûkös baráti körükben már nem találva senkit inkább megbékélnek a helyzettel és várnak a csodára: hátha a jószerencse eléjük sodor valakit. Vagy igen vagy nem. S aztán ebbôl születnek a rossz, megalkuvós házasságok. De szerencsére vannak, akik viszont hajlandóak aktívan is tenni magányuk megszüntetésért, méghozzá a technika legújabb vívmányának igen kényelmes módszerével: online társkeresôkbe jelentkeznek be. A mód kényelmes, mert otthoni karosszékbôl is mûvelhetô, kockázatmentes, mert a visszautasítás nem oly sértô, megalázó, mint pl. egy szórakozóhelyen, izgalmas, mert egyszerre részegítôen nagy számú delikvensbôl választhatunk, olcsó, mert a havidíj még mindig gazdaságosabb, mint bármilyen rendezvényre a belépô, tehát sok szempontból egy igazi jótétemény: DE NEM CSODASZER! Valójában ez is az élet leképezôdése, s itt is elôfordulnak bunkók, megtévesztô emberek, szórakozni-másokat átverni akarók, dilisek, lelki betegek, félrelépôk, mûveltek és mûveletlenek, érdekesek és unalmasak, lúzerek és nyerôk, szépek és nagyon csúnyák, kíváncsiskodók és rákattantak: miért is lenne ez jobb, mint a való világ, ha a szereplôi ugyanazok?! Viszont - ha valaki már gyakorlatra tesz szert, jó emberismerô, akkor itt ki tudja szűrni azokat, akik a negatív kategóriába tartoznak, akiket széles ívben el kell kerülni! Ebben a blogban próbálom majd összeszedni mindazt, amit eddig tapasztaltam, hogyan kell jó, informatív adatlapot készíteni, honnan tudhatjuk, hogy melyik adatlap kamu, NETikett, lúzerek és nyertesek, képek elemzése, levelezéstôl a randiig, társkeresô oldalak rangsora és sajátosságaik, kik és miért szórakoznak, biztonság, jó elsô levél, stb.... Szívesen veszem majd a hozzászólásokat, amelyek egyrészt majd árnyalni fogják a képet, másrészt remélem, a beküldött történetekkel szórakoztatva lehet megmutatni a netes ismerkedés hasznát, létjogosultságát, eredményeit és esetleges buktatóit, hogy a jogtalanul illetett negatív kritkát és indoklatlanul rárakodott - "Te miért itt ismerkedsz, hiszen te tök normális vagy?!" - értetlenkedést valami jobbító szándékú és hasznos kritikává, javaslatokká fordíthassuk.

Olvasói levél - Mese a párkeresésről

2008.12.08. 11:40 Line24

Egy kedves stílusban megírt, népmesei elemekkel átszőtt történet jön arról, amikor a "kiskirálylány" elindul, hogy hetedhétországbó', de legalábbis a tűzfalról túlról, hogy szerezzen magának egy igazi sárkányölő, de minimum vírusölő királyfit magának, hogy aztán boldogságban szerelemben OFF helyett onlányként, ásó-kapa és windows ping válassza el őket legfőképp avagy még talán az se!

I.M. K.I. avagy találkozás az aljassággal
Vegyétek mesének. A különbség csak az, hogy itt nincs happy-end, csak rossz szájíz. De ha valakit segít hogy ezt elkerülje már megérte. A két főszereplő a jóakarat és az aljasság. Egyszer volt, hol nem volt még a FL-on is túl, sőt már a RV is túl, élt egy nő. Egyedül, elváltan, gondolta egyélete egy... na azt azért nem, de párt keres magának. Mivel kenyere javát már megette, nyugdíjbiztosítása az állam kezében, fogta magát és beugrott a mélyvízbe, nevezetesen a netes párkeresők dzsungelébe. Sok kalandon, jó és rossz élményen át egyszercsak a FL-on találta magát.

Beelőzmények
Szóval itt következne, hogy a mesebeli asszonyka nekiveselkedett a keresgélés nehéz munkájának. Kapott csókokat, pontokat, statikat, de valahogy az igazi nemigen jött. Aztán küldött egy csókot valaki, egy kéziszerszám nevű férfiember. A reglap megtekintése után meglehetősen ambivalens érzéseket keltett a nőben. A férfi képével semmi baj nem volt, pont az izlésének megfelelő keménykötésű, markáns férfi. Csak az a lap. Hemzsegő helyesírási problémák, de hát istenem nem mindenki egy Grétsi László. Diplomásként kicsit fura, ilyenért nem diplomát, de náthát sem kap az ember. A gondot igazán azok a képek okozták amiket az úr légyfogóként vélt használni, jelesül nyitott kétszemélyes sportkocsi, menő moci, bevallott fél millás havi jövedelem. Ezekre a női hölgyek többsége ragad mint légy a cukrosvízre. Főszereplőnk azonban azon kisszámú egyed közé tartozik, aki ettől még nem izzad benzint. Mondhatnám a látottakat ő is kilóra megvehetné ha akarná, de nem a hívságok embere. Szereti a szépet és jót és nem is sajnálja magától, de ez kicsit felcseszte agyát és ily érdemben válaszolt pikirten a csókot küldő úrnak. Volt kis sértődés, de aztán némi levél és pengeváltás után rendezték a lovagiasság szabályai szerint, nem volt harag. Csók jött, ment, mert a férfi nőnk számára vonzónak bizonyult még akár egy szál biciklivel is. S így ment ez heteken keresztül.

Té-ma, té-tegnap
És akkor jöjjön aminek jönnie kell. Vajh' mi lett a dologból. Na mi, hát aminek lennie kellett. Néhány hét, talán hónap is eltelt, és felmerült egy személyes találkozó igénye mindkét fél részéről. Mert a fotó szép dolog, de mint tudjuk jól néha köze nincs a valósághoz. A helyzetet csak rontotta, hogy a szépszemű férfiember bíz' nem kies székesfővárosunk joggal becsült lakója, a távolság persze nem földrésznyi, csupán 50 km. Ma már elhanyagolható, ha két szív repesve várja az egymásra borulás lelket emelő érzését. Meg ha egy férfi igazán kanos.
Szóval, hogy egyik szavamat másikba ne öltsem, adódott egy alkalom, mikoris férfiember üzleti útját megszakítva útba ejthette hősnőnket. A találkozásra este volt megjelölve, lévén ekkor ért Pestre. A nő várt, várt aztán lefeküdt aludni, ám amikor már épp az álom hálót szőtt volna retinájára, megszólalt a mobil, jelezve hogy a lovag megérkezett. Öltözés föl, találkozás az utca végén. A lovag természetesen lábszétdobós kiskocsiján érkezett, valószínűleg célzatosan. Hölgy beült, mosoly, másik felmérése, minden OK mindkét fél megelégedésére (bár egy piciny fülhallgató az úr fülében jelezte, hogy van pirinyó gond, de a nő sem tökéletes, sólyomszemnek nem mondható, szemüveges, ettől még ember), beszélgetés a kocsiban. Forró nyári éj, nyitott sportkocsi, vonzó férfival kellemes beszélgetés.
Aztán mivel hosszú út volt az úr háta mögött és a természet nem könyörül, invitálva lett egy hideg hűsítőre meg egy pisire fel a hölgy lakásába. Ezek után kényelmesen leültek és a beszélgetés fonalát újra felvéve kitértek több témára, úgymint család, munka stb.
Mindez valóban körömrágóan izgalmas, főleg éjféltájt, ámde az úr hirtelen úgy gondolta eljött az idő a cselekvésre, s a kezdeményezést kezébe véve némi csókok és simogatások alkalmazásával valóban kellemesebbé tette az ismerkedést. A fogadtatás meglepett, de végülis kedvező volt férfiúnk számára. Szóval mit ragozzuk, mindkét fél legnagyobb megelégedésére egy remek szerelmeskedésben végződött a dolog. Végülis egészséges felnőtt emberek kölcsönös vonzalma furcsa is lenne ha rablórömi csatába torkolt volna. Asszonyunk fejében azért megfordult, hogy az úr reglapján főleg a szeretet, bizalom, őszinteség, lelkizés és egyéb romantikus témák élveznek előnyt, ez meg valahogy nem az volt, de ne ragaszkodjunk mereven a leírt betűkhöz.
Ezek után a kapcsolat viszonylagos rendszerességgel tovább folytatódott, és örömöt okozott mindkét félnek. A nő próbálta sűrűbbé tenni a találkozásokat, de az úr elég mereven ragaszkodott saját időbeosztásához. Pedig szabadság alatti kellemes balatoni nyaralóbéli együtt üdülésre is fel lett kérve, de csaknem. Hogy miért nem, azt csak ő és az ég tudja. Ötlete meg mindenkinek van.
A furcsaságok csak ekkor kezdődtek. Amikor a visszautasítás után hősnőnk barátnőit invitálta családmentes csaj bulira nevezett nyaralóba (mely igen jól sikerült), egyszer csak telefonon bejelentkezett az úr és kissé sértett morózus stílusban vonta felelősségre, miszerint csak nem pasizás folyik lenn. De mivel a hölgy közönség tagjai belekurjantottak a mobilba, hallhatta, hogy férfi - sajnos- még a környéken sincs, kivéve a szomszédok süket, vak és öreg spánieljét. Így telt el a nyár...

Bonyodalom
Két ember kapcsolata sohasem mentes némi bonyodalomtól, ez természetes, hisz mindenki éli az életét. Hősnőnk is sok minden látott már életében, karón varjút, éjjeliőrt nappal meghalni, de partnerének minden érzelemtől való sterilitása azért elgondolkodtatta néha. Aztán arra gondolt, hogy vannak emberek, akik képtelenek az érzelmeiket kimutatni. Hátha az ő embere is ilyen. Hiszen soha egy becéző szó, egy "kedvesem" el nem hagyta száját. És akkor történ egy furcsa dolog.
Az úr az előzetesen megbeszélt 8 órás randira nem érkezett meg, holott Pesten volt családi ügyben. 1/2 9-kor a nyugtalan asszonyka megeresztett egy telefont. Az úr nagy nehezen vette fel:
- Nő: Szia, mi van, késel?
- Úr: Úgy néz ki közben alakul valami, úgyhogy tárgytalan.
- Nő: Micsoda, reggel még te mondtad, hogy várjalak mert jössz!
- Úr: Mondom, alakul valami, tárgytalan.
- Nő: Csak így egy délután alatt? Csak ilyen egyszerűen ki vagyok rúgva?
- Úr: Ez van.(telefont kinyomja)
- Nő: mint akit leforráztak, se köpni, se nyelni. Elkezd sírni. Megalázás felsőfokon.
Csak néz ki a fejéből, érti, csak fel nem fogja. 10 perc múlva megszólal a mobil, a férfi az. A nő fel sem akarja venni, minek, hogy még valami hasonló szépet kapjon? De csak csöng hát felveszi.
Nő: Tessék.
Úr: Szia, jövök hozzád, mindjárt ott leszek.
Nő: Micsoda, minek?
Úr: Te, hát vicc volt, kíváncsi voltam hogy reagálsz, hát egész nyugodtam fogadtad, nem is voltál nagyon felháborodva! (Persze, a belső kurvaanyázás nem hallatszik ki) Mindjárt ott vagyok, csak a fiamat kiteszem valahol, itt ül mellettem, mondta, hogy apu ezt egy nővel nem szabad megcsinálni, de én kíváncsi voltam, jót nevettem. Megyek.
És jött, mintha mi sem történt volna. A nő meg először ráöntötte megalázott dühét aztán megbékélt és megölelte. De bár ne tette volna. Akkor kellett volna kirúgni, mint macskát szarni. Lehet hogy ez a kis közjáték csak főpróba volt valamire? De könyörgöm, milyen apa az aki a szemétkedést a fia mellett csinálja a kocsiban és jót nevet az egészen. Remek humora van (egyébként ez fogas kérdés, mert eddig a nő hiányolta a férfiból a humort, az együtt röhögés örömét), a gyerek meg had tanulja a jó példát, a férfias viselkedést.
Aztán az egyik napon a nőnek távoli városban kellett egy napos munkára vonulnia. Unalmas, fárasztó dolog. A kolléga laptopjáról időnként puszit, üzenetet küldött a férfinek, mert a hülyesége ellenére azért érzett némi bizsergést szívtájon ha rágondolt. Persze jobban tette volna, ha jól megvakarja és akkor tán elmúlik, de akkor hol lenne ez a történet? Amikor este hazaért próbálta hívni többször, de nem vette fel. Sebaj, majd másnap.
Másnap már várta az úr mérges kérdőre vonó üzenete, hogyhogy nem jelentkezett délutántól éjjelig a neten, itt valami simli van. A nő magyarázza, hogy nincs itt semmi, nem netezett oszt'annyi. Hívja a férfit telefonon, aki mint bősz bivaly veszi fel és szinte habzó szájjal csak önmagát ismétli. Biztosan hazudik a nő, nem is volt sehol, csak őt akarta lerázni stb. stb. és mindezt eddig ismeretlen agresszivitással, elánnal. Asszonykánk meg csak néz és hebeg. Hisz nem tett semmit, a semmit meg hogy bizonygassa.
Még jó hogy a férfi alapmottója a bizalom, meg őszinteség. Nahát ennyi volt az ő bizalma, az őszinteségről meg csak annyit, hogy soha nem kellett beszámolnia mikor mit csinál, kivel és hol. Lehet, hogy érdekes lett volna, de hősnőnknél még működött a bizalom intézménye. Napokig próbálta a férfival tisztázni a dolgot, de az nem reagált üzenetre, telefont fel sem vette, vagy kinyomta, szóval még csak lehetőséget sem adott közös dolguk megbeszélésére. Igen kultúrált elintézési módja egy nő lapátra tételének.
Itt a vége fuss el véle...

Gondolatok
A dolognak több magyarázata lehet:
1. Ha ilyen mértékű féltékenység dolgozott benne, akkor lennie kellett érzelmeknek, de ezeket soha nem mutatta ki, nem tudatta hogy valóban fontos neki a nő, hisz akkor az is másképpen viszonyul hozzá.
2. Beteges féltékenység. Ez borzasztó, mert tehetetlen egy nő ellene. Fel is merült benne a telefonban hallott addig ismeretlen, feldúlt mérges hang hallatán, hogy ha szemtől-szemben állnak talán meg is üti?
3. Műbalhé. Lehet, hogy úgy cserélgeti a nőit, mint más a gatyáját, kitelt az idő, jöhet a következő, vagy már meg is van. Le kell pattintani a nőt, rendezünk egy féltékenységi nagyhalált. Ez meg fölösleges, hiszen ha valami véget ér, normálisan is tudtára lehet adni a másiknak, dráma nélkül. Nem esik jól, de még mindig emberibb, mint a másikat hibáztatni azért amit ő követ el. Persze így az úr érzékeny lelkivilága ép marad.
Hát ennyi volt kis példamesém az aljassággal történő találkozásról. Persze nem mondom, hogy ez volt életemben az első, sem az utolsó. Csak rettentően primitív.

 Továbbra is várok a témába vágó leveleket az fvtr@citromail.hu címre!

91 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fvtr.blog.hu/api/trackback/id/tr21787634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bagolybagoly 2008.12.08. 12:17:32

1. Tényleg sokkal hamarabb ki kellett volna dobni.
2. Aki elvált, illetve elmúlt már 16 éves, az különösen tudhatná.
3. Nem csak, hogy váltogatja a nőit, de egyszerre többet "használ". Mindeki magából indul ki típusú féltékenység.
4. Nem aljas, csak önző.

... a többit majd elmondják a többiek.

valaki 2008.12.08. 13:17:52

"Ha ilyen mértékű féltékenység dolgozott benne, akkor lennie kellett érzelmeknek, de ezeket soha nem mutatta ki, nem tudatta hogy valóban fontos neki a nő, hisz akkor az is másképpen viszonyul hozzá."

a túlzott féltékenység nem a szeretet, vagy a vonzódás jele, hanem birtoklási vágy

Mz/X 2008.12.08. 13:22:44

A gondot igazán azok a képek okozták amiket az úr légyfogóként vélt használni, jelesül nyitott kétszemélyes sportkocsi, menő moci, bevallott fél millás havi jövedelem. Ezekre a női hölgyek többsége ragad mint légy a cukrosvízre.

Költői kérdés: ha a nők is bevallják, hogy a nők többsége egy anyagias ribanc, akkor miért vannak felháborodva azon, ha a pénzünkért cserébe elvárjuk, hogy rakják szét a lábukat? Félreértések elkerülése végett nem a posztíróról beszélek, hanem a női többségről.

fröcsögő 2008.12.08. 13:22:57

én is csak szexre merném használni azt, aki így képes elmesélni egy sztorit

2008.12.08. 13:23:30

Nos igen. Egy ilyen kapcsolatnak nem kell túl sok jelentőséget tulajdonítani. Összejárnak jókat szexelni. Ennyi. Itt nem kell hűségesnek lenni. Akár egyszerre többel is lehet csinálni. Nincs ebben semmi rossz. Védekezés, higiénia legyen, egymást meg ne alázzuk. Ezentúl pedig ami belefér.

mavettem 2008.12.08. 13:28:02

Hát igen, Grétsy László sem egy Grétsi László. Diploma, doktori cím ide vagy oda...

kukac 2008.12.08. 13:46:05

Megérdemelte a nő. Elsőre látta nem azt kapja amit ígért a fószer, romantikának nyoma sincs, elveszi amit akar, kompromisszum nincs.. ezt szereti még egy ilyen kiélt lotyó is, utána meg hápog

"Hogy kicsesztek velem!"

Az ilyen kurvoidok miatt van sok megkeseredett és röpkúrásra hajló érzelmes és egyedülálló pasi. Azokat (minket) teszitek lapátra az első ilyen seggfejnél :)

Döntésetek önmagában hordoza a büntetését, ennyi az öröm az ürömben!

kóristalány 2008.12.08. 13:50:42

Ez a hölgy vagy végtelenségig naiv, vagy az álszent viselkedéssel próbálja elmismásolni saját felelősségét a "kapcsolat" ilyen alakulása miatt.
Szerintem egy felnőtt nő előtt nyilvánvaló kellett, hogy legyen (adatlap+első találkozás alapján); ez a pasi csak szexet akar (azt is csak, ha neki éppen úgy kényelmes).
Nem szeretnék prűdnek látszani, de ha egy nő komoly kapcsolatra törekszik, nem kéne már az első randin szexelni. Kivételes helyzetek persze mindig adódhatnak... ;)

peugeot 2008.12.08. 13:52:32

Biztosan lett volna ott "rendes" férfi is, de ha valaki azt unalmasnak találja, és fel akarja dobni az életét mindenféle szar alakkal, akkor lelke rajta, de ne menjen utána sírni sehova, mert az csak és kizárólag a saját szegénységi bizonyítványának eredménye.

pipacs 2008.12.08. 13:54:56

hogy a nők télleg mit meg nem kajálnak, ha látnak egy sportkocsis macsót.

és persze közben bizonygatják maguknak, hogy nem a sportkocsi miatt.

naggggyon gáz. veszek egy sportkocsit, és mindenkit megdugok.

Bacu 2008.12.08. 13:56:23

A nő a helyesírási hibák ellenére szintén ugrott a légyfogóra bevetett képekre! Lábak nyíltak, majd csalódás...
Jah kérem! Aki kurvának áll, ne sírjon ha dugják!

Annyi buta nő van... (itt is egy példát láttunk rá)

bela@bela.hu 2008.12.08. 14:05:49

Meg szerencse hogy nem kézírással irunk mert akkor nem csak ahejesírási hibák hanem az íráskép is zavarná a nagyságát. Ne feledjük már el ha mindenki mindig helyesen írna akkor még az Isa pur es hamu vagymuk nál tartanánk. Naon ciki volna.

Kisisa 2008.12.08. 14:05:51

A pasinak volt másik nője. Csak könnyebb volt besértődve ordibálni és kidobni valakit, mind elsunnyogni. Ez egy ilyen ember, nem érdemel sem könnyeket, sem sajnálatot. A könyörgés nála süket fülekre talál. :D (bocs)

Stupidella 2008.12.08. 14:09:21

Ha Grétsy László nevét y-nal írtad volna, bölcs maradtál volna...

Mz/X 2008.12.08. 14:10:17

Egyébként ez mit keres itt? Inkább a szakítósra való, ennek semmi köze a netes társkereséshez (hacsak nem azt akarja mondani, hogy kurvára mindegy a helyesírás, ha van sportkocsis kép, de ezt már tudjuk), ilyen pasik tömegével vannak IRL a "diszkókban" is.

Xtr 2008.12.08. 14:12:56

MNK. Ez az én tapasztalatom is. Ha megmondom, hogy van autó, lakás, toképpen mindegy, hogy van-e humorom. Egyébként nincs :-)
Típushirdetés: "Belső értékek jeligére gazdag, jóseggű pasit keresek."

olvasgatok 2008.12.08. 14:15:56

Helyesírási hibákkal, bunkó viselkedéssel, első este lakásra és dugunk?
Utána még több bunkóság és várjuk?
Mennyivel különb nála ez a hülye pi..a?

Alvi 2008.12.08. 14:30:30

Hát ezt tényleg felesleges volt ide felrakni. egyrészt nem a netes társkeresésről szól, másrészt totál érdektelen és uncsi a sztori. Valami jobbat szeretnék!

Chandler 2008.12.08. 14:36:58

Mindenkivel azt lehet megtenni, amit megenged. Mindenki azt kapja, amit megérdemel.

Nem tudom hány évesek a szereplők, de nem tűnnek épp fiatalnak, mégis éretlen, tapasztalatlan, emberismerettel, és pláne önismerettel nem rendelkező alanyok. De mégis mit csináltak eddig? Ismételték a hibáikat újra és újra, bedőlnek egyértelmű jeleknek naivan, mint a kamaszok? És mindezt még örökítik is, mint követendő, felnőtt példa.

Az ilyen ostoba, éretlen emberektől ments meg Uram minket!

Normi 2008.12.08. 14:37:26

Leállni egy faszival, akinek hemzsegnek a helyesírási hibák az adatlapján, és sportkocsiban feszít (mármint feltesz egy ilyen képet ugye!).... nem bölcs dolog.
És Valakival értek egyet: a féltékenység nem feltételez szerelmet.

Sophia 2008.12.08. 14:39:09

Aki még helyesen sem tud írni, attól mit várhatnánk? Igényes, önmagára adó lélek? Ugyanmár!

kóristalány 2008.12.08. 14:43:08

Egy pasi, aki drága, feltűnő (sport)kocsival közlekedik, eleve nem lehet jó férj és családapa. Neki mindig a kocsi lesz az első, mindig az ő igényei fognak számítani. Gyakorlatilag nulla érzelmi élettel rendelkezik. Ez a pasi a plázacicákhoz való. Értelmes nő sikítva menekül előle.
Ha egy nő családot szeretne, fontos az érzelmi és az anyagi biztonság. Egy sportkocsis macsó egyiket se fogja biztosítani -hosszú távon- márpedig itt ezen van a hangsúly.

Sophia 2008.12.08. 14:43:16

"...a féltékenység nem feltételez szerelmet."
Valóban. Én is egyetértek. A féltékenység mögött birtoklási vágy, társfüggőség, önbizalomhiány, önértékelési válság, kisebbségi komplexus (talán csak írta, hogy diplomás, mert azért nem jellemző, hogy ne tudnának helyesen írni), érzelmi biztonság hiánya és még sorolhatnánk mi állhat. Egyik sem lehet alapja egy jó párkapcsolatnak. Kizárt.

Mz/X 2008.12.08. 14:44:07

Sophia

Picit túl van értékelve ez a helyesírás. Már chateltem olyan nővel, aki nekiállt balhézni velem egy(!!!) helyesírási hiba miatt, de azért ő ékezetek (nem, nem angol bill. miatt, néha reflexből alkalmazta őket) és írásjelek nélkül írt. WTF? Amúgy is attól még mert valaki nem tud helyesen írni még lehet igényes. De ha nem hiszed, akkor szívesen mutatok neked abszolúte helyesen író eszméletlenül büdös, zsíros hajú egyéneket is. Igen, nőben is.

Normi 2008.12.08. 14:50:55

Mz/X4
Drága férjemnek sem túl jó a helyesírása. De: Ha adatlapot tölt ki valaki, és tudja, hogy hiányosságai vannak e téren, átgondolja, utánanéz, megkér valakit. Nem? És hát vannak fokozatok. egy-két hiba belefér, de ha valaki leírja, pl. hogy "lessz", ahhoz nagyon hülyénak kell lenni.

Normi 2008.12.08. 14:52:08

És persze az elírások, amiket én is elkövettem. :))

Mz/X 2008.12.08. 14:55:47

Normi

Nem adatlapról beszélek, hanem a levelezésről. Én is átnézem, de átcsúszik hiba. Van ilyen. Senki se ír tökéletesen, mindenki hibázik, de sok nőnél láttam már, hogy egy hiba miatt is műveletlen tuskónak néznek. Arányok... Egyébként a "lessz" lehet elgépelés is, nem mindegy, hogy egyszer becsúszik, vagy tendenciaként alkalmazza ezt valaki.

KenSentMe 2008.12.08. 14:59:30

A helyesírásnak igazából annyi az üzenete, hogy olyan mondatokat használok, amiket
1.) gyakran leírok
2.) olvasok máshol is leírva (tehát szoktam olvasni).

Az 1-2 ugye elvileg értelmiségi dolog, tehát azért elvárható.. de egyébként igaza van Mz/X-nek, vannak más, az elbeszélőről árulkodó szövegi jellemzők. A hölgynél például elsőre is látszik, hogy nagyon terjengősen ír, hosszasan és túlírva.. nem elmeséli a történeteket, hanem összeszedi a körülményeket, amik őt igazolják (és különben is, időben nyilván "történésükkor nem fontos" gyanús elemeket színez ki útólag, átértelmezi a saját viselkedését.. elveszi a múlt objektivitását, ezért is olyan visszás az egész; nem lehet egy álláspontot megerősítve történetet mesélni, hogy az ne hasson szándékoltnak).

Az "úr érzékeny lelkivilága ép marad" mondat körül van elásva a kutya.. a szöveg émelyítő, mert próbálja befeketíteni az urat (aki nyilván semmi ehhez a hölgyhöz képest, hiszen ez a nő még neki is bedőlt) .. az önigazolás reménytelen, igazából csak szeretné ez a tyúk, ha a kakasa visszatérne hozzá.. sokszorosan patologikus eset, az ég mentsen meg az ilyen nőkkel való összebútorozástól, bár, mint a mellékelt ábra mutatja, azért, ha jól néznek ki, azért ők is használhatóak erre-arra.

Mz/X 2008.12.08. 15:04:21

VRbagoly

Az 1-2 ugye elvileg értelmiségi dolog, tehát azért elvárható..

Ezzel nagyon nem értek egyet. Nem lehet mindenki értelmiségi, én se vagyok az. Minek adjam a kávéházakban megforduló, abszolúte úriember figurát akkor, ha többet vagyok füstös kocsmákban a haverokkal nem éppen színjózan állapotban? Persze azért ismerem az udvariassági alapokat, fogjuk rá, hogy tájékozott vagyok a világban, talán nem néznek ki 5 perc alatt egy kávéházból, de értelmiség messze nem vagyok. Ahogy ugyancsak nem az a nők 95%-a hiába bizonygatja akkora hévvel...

kóristalány 2008.12.08. 15:04:41

Chatelésnél (ezt pl. hogy írják helyesen?), gyors üzenetváltásoknál abszolut belefér néhány helyesírási hiba, elírás.
Az adatlap kitöltésekor elvileg az a cél, hogy imponáljunk, tehát vegyük magunknak a fáradságot és ellenőrizzük, amit írtunk.

Sophia 2008.12.08. 15:07:35

Mz/X!

A helyesírás helyessége, helytelensége rengeteget elárulhat egy ember igényességéről, precizitásáról, iskolázottságáról stb... Elárulhat... Mindig vannak kivételek. Lehet hibázni, félreütni, ha gépelünk, hisz senki sem tökéletes, emberből vagyunk. Az is más. Felismerhető. Azonban a helyesírási szabályok is állandóan változnak. Nem árt képben lennünk, naprakésznek lennünk. De ez sem nehéz manapság. Én még úgy tanultam az iskolapadban, hogy a naiv szó hosszú í-vel írandó, most meg már röviddel, és még sorolhatnám. Ha rendszeresen olvasod a napi, heti sajtót, akkor azért képbe kerülsz, ha meg levelet írsz, a helyesírás ellenőrzőt bekapcsolhatod segítségképp. Ha pedig bemutatkozol akár egy társkereső oldalon, az olyan, mintha önéletrajzot írnál, csak ott nem szakmai, hanem magánéleti oldalról mutatod be magad. Abból fognak első körben megítélni. Ha neki az első benyomás csak ennyit számít, akkor igénytelen. Lehet sportkocsija stb, lelkileg, szellemileg igénytelen, üres. Az meg még rosszabb, hogy nem is ismeri a gyengéit, a hibáit, például, hogy rossz helyesírással rendelkezik, és nem igyekszik ellen tenni, vagy esetleg segítséget kérni. Egy klikk elég hozzá, még embert sem kell megkérni, és sikeresebb lesz a társkeresése. Még erre sem jött rá.

"szívesen mutatok neked abszolúte helyesen író eszméletlenül büdös, zsíros hajú egyéneket is. Igen, nőben is." Nemhiába ezt írtam: "Igényes, önmagára adó lélek?" Szerinted a lelkünket kívül hordjuk, mint a hajunk, testszagunk? Külsőség???

Mz/X 2008.12.08. 15:07:58

kóristalány

Ezt már kitárgyaltuk, az imponálás nem a helyesírásnál kezdődik, hanem a sportkocsinál...

Mz/X 2008.12.08. 15:12:12

Sophia

Igen, külsőség, hisz a test a lélek tükre! Az a bibi, hogy gond nélkül alapjaiban zúzom szét az érvrendszeredet azzal, hogy ha én elolvasok egy helyesírásilag rendben lévő adatlapot, akkor nem azt tudom kipipálni, hogy ő egy szép lelkületű ember, hanem, hogy be tudja kapcsolni a helyesírás ellenőrzőt... :D

Viszont akkor meg mondjuk ki, hogy nem lelki dolgokon válogatsz, hanem technikai hozzáértés alapon, akkor miért nem kellenek a nőknek az IT-sek??? :DDD

kóristalány 2008.12.08. 15:16:06

Mz/X 2008.12.08. 15:07:58
... az már nem imponálni , hanem megvezetni akarás... :)

Sophia 2008.12.08. 15:17:28

Mz/X!

Örülök, hogy megértetted. Pontosan erről írtam. Aki ezt a minimumot nem képes megtenni, hogy bekapcsolja a helyesírás ellenőrzőt, vagy átnézze mégis mit írt, az szerinted igényes önmagára, másokra, haladó szellemű?

Nem kell ahhoz IT-snek lenni, hisz én sem vagyok az. Elég olvasni is.

Mz/X 2008.12.08. 15:20:09

kóristalány

A netes társkeresés nem más, mint húspiac. Senkit se érdekel a termék, a reklám a lényeg. Ha szar a reklámod, akkor nem állnak szóba veled. Csak itt se versenyhivatal, se fogyasztóvédelem.

szikra 2008.12.08. 15:21:47

1.Tiszta ügy, a pasas nős, vagy állandó kapcsolatban él.
2.Az az este amikor állítólag a fiával volt: éppen ismerkedett valakivel, de nem jött össze a dolog, (nem úgy mint poszt írójával az első alkalommal) ezért ment el mégis Line 24-hez.
3. Lányok , asszonyok legyetek már eszeteknél.

Alvi 2008.12.08. 15:23:31

Mz/X, voltál te már netes társkereső oldalon úgy komolyan? Tudod vannak emberek, akik képesek átlátni a reklámokon, és megítélni a termék minőségét. Például a helyesíráson keresztül.

Mz/X 2008.12.08. 15:23:46

Sophia

Definiáld nekem kérlek ezt a haladó szellemű dolgot.

Mz/X 2008.12.08. 15:26:02

Alvi

Több mint egy éve keresek hozzám illő nőt, mindig lekoptatnak azért, mert nincs kocsim, vagy nem vagyok elég "trendi". Kénytelen vagyok megelégedni a 30-as nők társaságával (20-as vagyok), mert csak őket érdekli az, hogy milyen is vagyok valójában...

Sophia 2008.12.08. 15:29:03

Mz/X!

"A netes társkeresés nem más, mint húspiac. Senkit se érdekel a termék, a reklám a lényeg. Ha szar a reklámod, akkor nem állnak szóba veled. Csak itt se versenyhivatal, se fogyasztóvédelem."

Amikor én társat kerestem a neten, az alany érdekelt, akit te terméknek hívsz. Ám legyen. De a reklám is érdekelt. Minden, ami Ő. Hogyan mutatja be magát. Hozzá tartozik, Őt jellemzi. Ahogy a munkája, a hobbija, az öltözködése, beszédstílusa, mimikája stb. Ha nem jól mutatod be magad, akkor szóba sem állnak veled. Mi ezen olyan meglepő? Ha Te lyukas rövidnadrágban érkezel az első randira, talán nem csoda, hogy nem akarnak veled többet találkozni.

Minek ide versenyhivatal, fogyasztóvédelem? A netes társkereséshez csak önismeret kell, és ebből már adódik az emberismeret. Akkor nem esel pofára, tudod mit, kit akarsz. De a legtöbben még ezt sem tudják. Ahogy azt Csernus doki számtalanszor az arcunkba vágja teljes joggal.

kóristalány 2008.12.08. 15:31:55

Mz/X 2008.12.08. 15:20:09

A nevemből is láthatod; én elég naiv vagyok, még hiszek az "Igaziban", viszont ahhoz már elég öreg vagyok, hogy ne dőljek be a reklámnak. Ha meg így nem tudom eladni magam, hát így jártam...

ParaZita 2008.12.08. 15:34:14

Miért hiszik azt egyesek, hogy a modern népmese-stílusban előadott sztorik viccesek? Engem halálra untat az ilyen modoros agyonközhelyezett népmese, ja meg idegesít is. :S

Amúgy meg a témához annyit, hogy szerintem a nőnek nem kellett volna belemennie ebbe az egészbe. Aki előadja a gazdag fukszos csávót, de helyesen írni nem tud, meg löki az adatlapján az érzelmes romatikázós csajhódítós szöveget, az csak ilyen seggfej lehet.

Sophia 2008.12.08. 15:38:05

Mz/X!

Miért nem vagy elég "trendi"? Ezen elgondolkodtál már? Miért olyan nőkre hajtasz, akik nem Téged akarnak? Miért vagy sikertelen egy éve a netes társkeresésben?

Először magunkban kellene keresni a hibát. A legegyszerűbb dolog másokat okolni. Minden rosszindulat nélkül írom, nehogy félreértsd!

Mz/X 2008.12.08. 15:39:02

Sophia

De a reklám is érdekelt. Minden, ami Ő. Hogyan mutatja be magát. Hozzá tartozik, Őt jellemzi. Ahogy a munkája, a hobbija, az öltözködése, beszédstílusa, mimikája stb. Ha nem jól mutatod be magad, akkor szóba sem állnak veled.

Hiába mutatom be magamat úgy ahogy vagyok, ha 5000 másik középvezető extrémsportos. Pedig az 5000-ből 4950 ugyanaz a "senki" mint én, csak van bőr a pofájukon.

Ha van első randi, akkor abból szinte mindig volt 2-3-4.ik randi is. A gond ott kezdődik, hogy kb 200 levélből jön egy válasz. Míg a bmw-s pasik népszerűsége az egekben. De tudom, nem az a lényeg. :D

Mz/X 2008.12.08. 15:42:19

Sophia

Nem okolok mást, magamat okolom, hogy nincs elég pénzem egy jó kocsira, sajnos a lakásomat is magamnak kellett megteremtenem. Mondjuk úgy, hogy nem indultam hendikeppel és nincs pénzem trendi ruházkodásra, 5 kiló aranyra.

kóristalány 2008.12.08. 15:44:54

Mz/X mit érdekel Téged, hány nő bukik a BMW-s pasikra. Szerintem Neked nem ilyen nő kell (remélem). Örülj, hogy nem lóg egy ilyen a nyakadon.

Mz/X 2008.12.08. 15:50:54

kóristalány

Van egy tendencia: ha nekem egy nő igazán megtetszik, akkor biztos, hogy ilyen az a nő. Még akkor is, ha ránézésre egy abszolúte normális nőként néz ki. Barátaim mondják azt állandóan, hogy ekkora peches embert, mint én nem hordott még a hátán a Föld. Evvan.

Sophia 2008.12.08. 15:51:08

Mz/X!

Eszerint Te úgy látod, hogy a többi 5.000 középvezető extrém sportosra buknak a csajok, pedig ugyanolyan "senkik", mint Te, csak van bőr a pofájukon. Ők így reklámozzák magukat. Pofátlanul. És sokan ezt beveszik. De Neked olyan lány kell, aki ennek bedől? Tudnál ilyen lányt szeretni, tisztelni? Vagy inkább egy olyat kivársz, aki megismerve ezen "senkiket", rájön, hogy csak maszlag az egész, és már nem dől be nekik a továbbiakban és átlát a szitán?

"a bmw-s pasik népszerűsége az egekben"? Egy huszas éveiben lévő férfitól még nem kell elvárni BMW-t, de még autót sem feltétlen. Viszont, ha van, nem éppen hátrány, hanem előny. Hiszen a nőkbe bele van kódolva a biztonság utáni vágy. Előbb-utóbb gyerekre vágynak és biztonságban akarnak élni, biztonságban felnevelni, amelyre egy BMW-és mellett nagyobb esélyük van, de nem feltétlen, ha az érzelmileg, szellemileg sivár, mert a gyermek érzelmi, szellemi fejlődésére is gondolni kell, ugyanolyan fontos, ha nem fontosabb, hiába a pénz világában élünk. De ez már a nő érzelmi és szellemi igényességének függvénye. Zsák a foltját megtalálja.

Sophia 2008.12.08. 16:02:16

Mz/X!

"Van egy tendencia: ha nekem egy nő igazán megtetszik, akkor biztos, hogy ilyen az a nő." Olyan nő, aki a BMW-és pasikra bukik? A külcsín fontosabb nekik, mint a belbecs? Erre szokták mondani, hogy egy férfi elég, ha csak egy fokkal szebb az ördögnél, akkor is elkel, főleg, ha gazdag. Valóban ilyen nőre vágysz?

Az ilyen nők általában szép cicababák. Gyönyörűek, de többnyire üres, tartalmatlan szépségek. Úgy érzem Te egy tipikus férfi vagy, akinek az első párválasztási szűrője, hogy a nő szép legyen, csinos (szintén külsőség, nem vagy különb Te sem)... Nincs ezzel semmi baj. Ösztönös. Viszont ne csodálkozz, hogy a neked tetsző lányok meg tipikus nők, akiknek első szűrője, hogy sikeres, anyagi biztonságot nyújtó legyen a férfi.

A férfiak fájlalják, hogy csak a gazdag pasik menők. A nők meg, hogy csak a szépek kelnek el, a csúnyábbakkal nem foglalkozik senki sem, hiába minden belső szépség.

Nincs abban semmi baj, hogy a két eltérő nemnek eltérőek a párválasztási elsődleges szűrői. Az neked tetsző lányoké is külsőségekre alapoz, ahogy Tiéd is.

Mz/X 2008.12.08. 16:02:38

Sophia

De Neked olyan lány kell, aki ennek bedől? Tudnál ilyen lányt szeretni, tisztelni?

Nem, de nincs más. A korosztályom velük van tele, ha meg mégsem, akkor már rég foglalt. Abból kell válogatnom ami maradt.

Mz/X 2008.12.08. 16:06:54

Sophia

Egy szűrőm van külsőleg: ne legyen sokkal nagyobb feneke, mint nekem. Szeretem, ha van mit fogni egy nőn, a nagyon vékony "trendi" lányok alapból nem jönnek be. Szóval még ez sem igaz. Jah, és nem a szőkékre utazom. :) Nem hinném, hogy túl nagy vágyaim vannak. Egyszerűen a gond ott kezdődik, hogy a korosztályom nagy része a 30-as pasikra bukik érettség és egzisztencia miatt. Velük meg nehéz versenyezni. Majd ha 30 leszek, akkor egyszerűbb lesz. Csak valahol ez picit sérti az önérzetemet.

Sophia 2008.12.08. 16:14:00

"...nincs más. A korosztályom velük van tele, ha meg mégsem, akkor már rég foglalt. Abból kell válogatnom ami maradt."

Azért ennyire nem lehet rossz a képlet. Akik párkapcsolatban élnek huszonévesen, nem biztos, hogy együtt maradnak a harmincas éveikre is... Ez a tendencia. Szakítanak, szétköltöznek, elválnak. Húszas éveinkben még csak tanuljuk az együttélést a másik nemmel, még önmagunkat is csak kezdjük megismerni ilyen helyzetben is, egy nem családtaggal együtt élve. Sok tanulságot adnak ezek az idők, néha olyan áron, hogy közben elpusztítunk magunk körül mindent, még a szerelmet is megöljük, mert éretlenek vagyunk a fenntartásához. Aztán a következő kapcsolatban jó esetben már nem követjük el ezen szarvashibákat. Még fiatal vagy. Egy férfi huszonévesen még fiatal, még csak fiú. Csajozz! Még nem kell megállapodnod. Ismerd meg önmagad. Van időd! Nincs miért kétségbeesned. De építsd magad és a környezeted is! Ezt az utat csak magad, egyedül járhatod be. Helyetted senki sem!

Én ismerek fiatal egyetemista lányokat, akik okosak, érzelmesek. Akad köztük nagyon szép arcú, csinos lány is. Persze nem megcsinált pláza cicák, hanem természetes szépségek, és randiznak a villamos megállóban is :-).

Sok sikert!

jtrencsenyi 2008.12.08. 16:17:23

Kedves kóristalány! 34 éves vagyok, kétüléses, vászontetős roadsterem van (típust szándékosan nem írtam). Soha nem kérkedtem vele, mert a vezetés élményéért vettem. Egy tíz évig tartó kapcsolat 5. évében ültünk bele, közösen az akkori párommal. Sajnos azóta a kapcsolatnak vége lett, de ennek sem az autóhoz, sem az ezzel történő - nem létező - csajozáshoz nincs köze. Azóta sem érdekelnek azok a nők, akiknek csak az számít, hogy milyen kocsival érkezem a randira. Szeretem vezetni ezt az autót, mert élményt jelent, de ez is csak egy darab vas és műanyag. Jelenleg azt a nőt keresem, aki a feleségem és a gyerekeim anyja lesz és nem az autóm mellett a második. Akkor most velem van komoly baj, vagy veled nem stimmel valami, ami egy korábbi csalódásra vagy csak egyszerűen egy általánosításra, sztereotípiára vezethető vissza?! :)

Mz/X 2008.12.08. 16:20:39

Sophia

Eh, már rég feladtam. Ámort valamiért nagyon felidegesíthettem, az univerzum törvényeivel meg nem hadakozok. Vagy csak az is lehet, hogy egy rendes lánynak én vagyok túl necces.

bagolybagoly 2008.12.08. 16:23:46

"Jelenleg azt a nőt keresem, aki a feleségem és a gyerekeim anyja lesz"

... gondolom, nem a feleségednek kell anya
:))) bocs, teljesen hülye vicc volt, de nem bírtam kihagyni

puding 2008.12.08. 16:40:13

Aranyszabály:
- Azokat a pasikat ingoráljuk, akik csillivilli verdával feszítenek a neten mert:
- Kölcsön kapta a Józsitól, és csak csajozásra használja a képet, mert tudja, hogy a hülye libák erre buknak.
- Sajátja, akkor viszont kompenzációs autó, és tuti h. kicsi a farka.

Az a kategória, aki kellően magabiztos, sármja is van, és némi IQ-ja is, az nem teszi fel a kocsiját és a keresetét a netre, mert tudja, ha az átlag feletti, akkor arra a hülye libák buknak :-)

Na, akkor ki a hülye liba a történetben?

puding 2008.12.08. 16:47:24

A sértett fiúknak pedig, akik azt panaszolják, hogy a nők a gazdag, ilyenolyan autós pasikra buknak....
Ez azért nem teljesen igaz.
De ha adott egy nő, aki harmincvalahány éves korára sok tanulással, kemény melóval esetleg megteremtett magának egy biztos egzisztenciát (pl. lakás, kocsi), az nyilván nem fog szívesen a karjaiba omlani egy hasonló korú, egzisztencia nélküli művészléleknek, aki negyven felé még nem tudja h. mit akar az élettől.
Nincsenek extra elvárások, csak legalább annyit tegyen le az asztalra mint a nő.. Többet nem kell...
Szerintem ez az igény abszolút elfogadható...

jtrencsenyi 2008.12.08. 16:49:24

bagolybagoly: Te mindenütt ott vagy? :)
Nős férfiak segítségét kérném! Ahhoz, hogy bagoly2x fenti állítás igaz legyen, ugye nem kell majd dugnom az anyósomat? :)

jtrencsenyi 2008.12.08. 16:50:43

állítás=állítása, még mielőt valaki ezt is félre magyarázza. :)

Mz/X 2008.12.08. 16:51:55

Puding

Én a 20-as csajokról beszéltem, mivel én is annyi vagyok... Nem anyucival élek, eltartom magam. Csak tudod az autónélküli, panelt hitelre vásároló fiatal nem a nők ideálja anyagi téren. Ez van, ezt osztotta a gép.

bagolybagoly 2008.12.08. 16:55:25

Én bárhol felbukkanhatok!!! És köpenyes igazságosztóként lecsapok!!! :)))

belkin 2008.12.08. 17:14:57

Nos, kedves hozzaszolok, itt bizony a legkevesbe a nö a hiabas. Iteljetek el nyugodtan inkabb azt a "kedves" ferfitarsunkat, aki igy viselkedik. En a magam reszeröl megvetem.

A nök anyagiassagarol meg csak annyit, hogy vajon melykötök valasztana a trotty, semmirekellö pasikat a valamit felmutatni tudok helyett?

Gondolkozzatok mar..

Mz/X 2008.12.08. 17:19:20

belkin

Miért ítéljük el? Megdugta? Megdugta. Ez kellett a nőnek? Nem, viszont ezzel lehetett megfogni. Ügyes volt.

jtrencsenyi 2008.12.08. 17:22:07

bagolybagoly: egy éve élem "második tinédzser koromat" a fenti dolgok okán és azóta napi szinten nyomon követem munkásságodat a szakítóson, legtöbbször csendben, a háttérből figyelve. Úgyhogy Te sem vagy mindig biztonságban. :)

jtrencsenyi 2008.12.08. 17:25:05

belkin és MZ/X: alapvető hiba, ha az ember általánosít. Az életem során találkoztam jópár nővel, akinek az volt a fontos, hogy az adott alfahím el tudja-e vinni nyáron a távol-keletre nyaralni, vagy hogy pörög-e a 7-es BMW kulcsa az ujjon a Dokkban. De legalább ugyanennyivel találkoztam, aki le sem sz*rta ezeket a dolgokat. Szóval tessék keresgélni! :)

Mz/X 2008.12.08. 17:27:27

jtrencsenyi

Mint írtam a tapasztalataimból indultam ki. Amelyik lány nem ilyen volt, az kivétel nélkül túlsúlyos volt és nem is kicsit. Ha lesz cáfolat, akkor megváltoztatom a véleményemet.

jtrencsenyi 2008.12.08. 17:49:44

Mz/X: helyes. Hajrá! Meg azért legyünk őszinték. Az is számít, hogy kit milyen külsővel vert meg a sors. Huszas évek elején ez még nagyon sokat számít a lányoknak, aztán ez az értékrend eltolódik más irányba kissé. Persze vannak olyan szerencsések, akik jóképűek és még a női lélekhez is értenek. :)

kóristalány 2008.12.08. 18:22:55

Mz/X ajánlom figyelmedbe az előző témából TP 2008.12.07. 16:13:28 hozzászólását. Ha medpróbálnád hasonlóképpen szemlélni a dolgokat, talán hasznodra válna.
Bocs az észosztásért, csak szeretnék segíteni, annak idején én is hasonló cipőben jártam.

kóristalány 2008.12.08. 18:27:33

jtrencsenyi 2008.12.08. 16:17:23
Ezek szerint Te vagy az üdítő kivétel. Örülök, hogy van ilyen. Tényleg nem kellett volna általánosítani, de érzékenyen érintett a dolog. És hát azért általában sajnos ez az igazság.
Bárcsak minél többen megcáfolnának ebben...

Bacu 2008.12.08. 19:19:07

Valljuk be őszintén! Megnyerném a lottót, vagy valami nagyobb összeg a nyakamba borulna, az lenne az első, hogy pár mintát leadnék a spermabankba, majd elköttetném magam.
Ezt követően pedig megvenném a bőrüléses cabrio merdzsót, vagy valami batár nagy bömöt, és meghúznám az összes plázaribit.

De mivel ez nincs, így élem kis egyszerű életemet. Dolgozom sokat, kirándulok, és rendes nőt keresek.

Mellesleg pont ma nyaltak le a rendőrök gyorshajtással, pedig csak 93 paci van az autóba.
Mi lett volna, ha 2-300 lóerő csücsülne alattam...
:)

Rob Gordon 2008.12.08. 19:52:50

jtrencsenyi 2008.12.08. 17:49:44

"Mz/X: helyes. Hajrá! Meg azért legyünk őszinték. Az is számít, hogy kit milyen külsővel vert meg a sors. Huszas évek elején ez még nagyon sokat számít a lányoknak, aztán ez az értékrend eltolódik más irányba kissé."

Így van. Ezt nem győzöm hangoztatni. Minden a srác arcán múlik. És ezt csak pénzzel lehet kompenzálni, amit boncolgattak is már itt sokan. A legkevesebb súlya itt az úgynevezett "belső értékeknek" van. Én pl. sosem fogom reklámozni a társkeresőn, hogy saját lakásom és kocsim van (még mielőtt valaki elkezdene kövezni, örököltem). Egyébként sem tetováltattam a homlokomra, és nem szoktam reklámozni sehol. A lényeg, hogy rögtön elfog a gyanú, ha egy nő a "biztonságról" beszél. A fejem ugyan ronda, de mivel eltartom, meg elviszem olaszba, stb, akkor rögtön jó leszek? És a híres belső értékekről még mindig nem esett egy szó se, érdekel egyáltalán valakit? A legkevésbé sem. Nézzél ki jól, és/vagy oldd meg az életét. Ha mellette még jófej is vagy, az csak hab a tortán, ha nem, az se különösképpen baj. Na nem, ilyet nem játszunk. :)

hangászsün 2008.12.09. 13:38:39

Sziasztok!Régóta olvaslak benneteket, jó kis emberismereti és érdekes, és még szórakoztató olvasmány is, holott én is hasonló cipőben járok.

Mz/X
"Majd ha 30 leszek egyszerűbb lesz..."
Nem lesz egyszerűbb akkor se, ha nincs sportkocsid, vittyilód, menő állásod stb. akkor méginkább ez fog számítani.

Nekem működnek a szűrőim, de akikre meg én utazok, azok boldog párkapcsolatban élnek, megállapodtak. A normálisabbja gyorsan elkél. Azért nem adjuk fel, de ez a netes társkeresősdi elég lélekölő tud lenni néha.

gábbor 2008.12.09. 14:05:02

Ez a történet is mutatja, hogy a nőknek a kocsis, nagymenők kellenek, minden más lényegtelen! A történet író csaj is lefeküdt vele az első randin(az írásból érezni, hogy a nőnek is is fontos volt a jó kocsi megléte, erre izgult), és szinte élvezte, hogy állandóan alázták.

Tényleg ez kell a mai nőknek?

kukac 2008.12.09. 18:51:55

"Sophia 2008.12.08. 16:02:16
Mz/X!

"Van egy tendencia: ha nekem egy nő igazán megtetszik, akkor biztos, hogy ilyen az a nő." Olyan nő, aki a BMW-és pasikra bukik? A külcsín fontosabb nekik, mint a belbecs? Erre szokták mondani, hogy egy férfi elég, ha csak egy fokkal szebb az ördögnél, akkor is elkel, főleg, ha gazdag. Valóban ilyen nőre vágysz?

Az ilyen nők általában szép cicababák. Gyönyörűek, de többnyire üres, tartalmatlan szépségek. Úgy érzem Te egy tipikus férfi vagy, akinek az első párválasztási szűrője, hogy a nő szép legyen, csinos (szintén külsőség, nem vagy különb Te sem)... Nincs ezzel semmi baj. Ösztönös. Viszont ne csodálkozz, hogy a neked tetsző lányok meg tipikus nők, akiknek első szűrője, hogy sikeres, anyagi biztonságot nyújtó legyen a férfi."


tőlem egy kedves, aranyos, közepes kinézetű csajt hapolt el egy jókocsis köcsög secperc alatt, egy másikat meg a villájával vitte el egy másik, mindkettő közép-alsó kategóriás aranyos művelt nő volt és ezután rendesen alázták őket

a cicababákról tudjuk ezt, de a legtöbb nő ócska kurva, ne lepődjön mg senki

pedigré pál 2008.12.09. 23:12:25

A levél női szereplőjének üzenem, hogy a dolog sima műbalhé volt. A pasi ráunt, már rég más nőket hajkurász, de be volt sz*rva, hogy a hölgyemény óriási hisztit csap ("Csak ennyire kellettem?????") aztán repülnek vázák, poharak. Ezért aztán csapott egy műbalhét. Ha a hölgy utólag meg akarja izzasztani a delikvenst, javaslom zaklassa emilen, telefonon, hogy "csak téged szeretlek, ne hagyj el", a pasinak garantáltan lesz pár álmatlan éjszakája. A hölgyemény pedig legközelebb már simán kiszúrja az ilyen lúzereket. Mert van belőlük még sok...

velleda 2008.12.10. 11:06:06

Engem az érdekelne, hogy Line24 talált-e már valakit végre. A kezdetektől olvasom a blogot, a jó kis személyes tapasztalait és kalandjait is olvashattuk eleinte, aztán egy jó ideje semmi hír felőle. Csak olvasói levelek vannak jórészt.
Olyan jó elméleteket állított fel a netes társereséssel kapcsolatban, reglap..stb, hogy kéne legyen már valami eredménye.
csak pusztán kiváncsi vagyok, kövezzetek meg érte...

bagolybagoly 2008.12.10. 11:24:59

én (aki mindehol mindig ott vagyok :))))) ) azt tipellem, hogy
1. van valakije, ha nem lenne tovább boncolgatná a gyanútlan jelentkezőket
2. viszont nem túl elégedett az eredménnyel, ha az lenne, írt volna egy olyan szép ömlengést, mint sagittarius a konzum-regináról
3. valaki magáraismert, valamelyik beszámolóból, és elvette a kedvét az elemezgetéstől

naaa, eltaláltam?

Line24 2008.12.10. 13:35:39

Kedves Velleda! (és Bagolybagoly)

Van. Találtam. Már csak az emlékeimből élek! :-) Mivel szépszámú randim volt (sok nem túl szép eredménnyel), így még lesznek saját beszámolók! A párommal pedig cool minden: annyira, hogy ezt a régebbi hozzászólásaim írása közben el sem mertem képzelni! Szóval pozitív példa lettem. :-)
Igazatok van, meg kellene írnom ezt a találkozást, méghozzá egy érdekes formában, amihez egy közreműködőre is szükségem van: most rajta áll vagy bukik a dolog.
De ami késik, nem múlik!

velleda 2008.12.10. 16:19:32

hurrá
örülök a jó hírnek, és köszönöm, hogy megosztottad velünk.
Kiváncsian várjuk a történetet!

q 2008.12.11. 17:09:28

Igen az elmúlt napokban én is gondolkodtam, hogy vajon rátalálhatott-e Line24 egy leányzóra? Mivel nagyon megritkultak a randi beszámolói :D
Ami persze nem probléma, de szívesen hallanán szerintem a siker sztoriról is

GatyaPityu 2008.12.11. 19:16:26

Ez egy furcsa sztori volt. Nekem az tűnik fel, hogy a levélíró állítása szerint túl van egy váláson, ennek ellenére még mindig nagyon naiv módon viselkedik. Az autó meg az elegáns úriember látványa valszeg' elvette az eszét...? Az első, a telefonos megalázás után ki kellett volna dobni a hapsit. Egyébként ennél sokkal rövidebben is le lehetett volna írni ezt a történetet, de sebaj. Én amúgy a hármas verzióra, a műbalhéra szavazok.

GatyaPityu 2008.12.11. 19:20:20

q: "Igen az elmúlt napokban én is gondolkodtam, hogy vajon rátalálhatott-e Line24 egy leányzóra?"

- Én meg azon, hogy akkor most fiú, vagy lány-e Line24? Én csak néhány hete látogatom a blogot, már gondoltam rá, hogy el kellene olvasni az összes post-ot visszamenőleg, csak egyelőre még nem volt rá elég időm és türelmem, szóval a lényeg, hogy én eddig abban a tudatban voltam, hogy Line24 egy lány. Bár végül is mindegy. :-)

GatyaPityu 2008.12.11. 19:31:02

Ja, amúgy a levélben megemlített fülhallgató kapcsán (gondolom arra céloz a levélíró, hogy hallássérült volt az ipse), szóval nekem az eddig legdurvább netes kalandom az volt, hogy konkrétan egy süket csajjal találkoztam úgy, hogy előtte ezt "elfelejtette" közölni magáról. Nem hallott semmit, süket volt mint a nagyágyú. Mondjuk az furcsa volt, hogy némi levelezés után amikor telefonszámot cseréltünk, próbáltam felhívni, de sosem tudtam elérni - arra hivatkozott, hogy rossz a telefonja, csak sms-t tud rajta küldeni. Én meg ennek akkor még örültem, hogy nem akar velem órákon át traccsolni a találka előtt, aminek aztán a feltöltőkártyám látta volna kárát. Azóta rájöttem, hogy ez súlyos hiba volt, többé nincs randi telefonbeszélgetés nélkül. Amúgy a csaj csak a szájról tudott olvasni, ezért mindent lassan kellett neki mondani, úgy hogy közbe rám bámult. Ő meg tök' érthetetlenül beszélt. Először azt hittem, hogy be van drogozva, vagy mittudomén, aztán persze leesett a 10 Forintos. Először nagyon dühös voltam rá, aztán inkább sajnálni, szánni kezdtem, és végül nem oltottam le, hanem udvariasan elköszöntem tőle. Aztán egy nappal később még egy levélben megírtam neki, hogy azért ez kicsit erős húzás volt eltitkolnia a betegségét, ez azért egyáltalán nem olyan mellékes infó, hogy most fekete-e a haja, vagy esetleg szőkére festette. Mondtam neki, hogy én elhiszem, hogy ha leírná az igazat, akkor feleannyi levelet sem kapna, de így, hazugsággal sem jut előrébb és fordított hatást ér el az egésszel. Megfogadta a tanácsomat, mert utána még láttam egyszer a hirdetését, ahol már leírta hogy mi a helyzet. Ezt csak okulásképpen meséltem el, ha nem velem történik, akkor el sem hiszem. Aztán olvastam még egy fórumon, hogy egy csaj meg úgy járt, hogy a levelezőtársa vak volt, ami szintén a randin derült ki.

janomano 2008.12.11. 19:31:27

Hát neki biztos nem mindegy! :-)

Bár, ezek a mai fiatalok... :-)))

GatyaPityu 2008.12.12. 10:47:46

Nagy lett itt a csend...

Bazári majom 2008.12.12. 11:41:11

Elborzadva olvastam, hogy az elso randi este tortent, a mukso kocsijaban... Nem tudom, epeszu norol van-e szo. Akarmi tortenhetett volna, orulhet, hogy ennyivel meguszta.

Lehetne egy poszt arrol is, gyengebbek kedveert (bocs, ha mar volt ilyen), hogy kedves gyerekek, ne mindenki kedves es aranyos, vannak am rossz emberek is. Nem csak olyanok, akik megcsalnak meg sms-ben szakitanak, ennel sokkal durvabban is vegzodhet a "romanc".

Zerstörer 2008.12.12. 14:31:15

Bazári majom 2008.12.12. 11:41:11

Dehát Somasertés is megmondta, hogy a nőknek ösztönösen fantasztikus és tévedhetelen emberismerete van, ezért ülnek rá a sportkocsis jópasi cerkájára miután az egyet csettint...rögtön látják, hogy egy fantasztikus belső értékekkel rendelkező úriember az illető.

GatyaPityu 2008.12.12. 16:15:56

Zerstörer 2008.12.12. 14:31:15

- Hát, kb. itt van a kutya elásva kéremalássan', úgyhogy ezért nem is tudom sajnálni a levélírót. Ha nagyon durva akarnék lenni, akkor azt is mondhatnám, hogy azt kapta, amit megérdemelt. Ha fejlődőképes, akkor legközelebb talán nem esik majd hasra a nyitott sportkocsi láttán. :-)

rexter 2009.02.12. 20:00:41

a tortenetet csak a feleig volt erom elolvasni, de azert osszefoglalom az egeszet. egy ostoba bunko paraszt sportkocsival par email utan talalkozik a csajjal es jol megkurja az elso talalkozaskor, ezt megteszi parszor, majd az egesznek vege lesz.
csak nem ertem mit kell ezene 5 oldalt irni?

NRG44 · http://althir.org 2009.03.24. 10:01:13

hehe, nézzük a dolog jó oldalát : ha elég pénzed van, nem baj ha ronda vagy mint az ördög mégis kaphatsz pinát XD
süti beállítások módosítása