Virtuális társkeresés

Mi végre hoztam ezt a blogot létre? - vetődik fel az átlagban ez a kérdés, főleg azokban, akik a virtuális társkeresést még úgy mélységében nem is próbálták ki. Bonyolult feladat önmagában is magunk mellé társat találni. A modern - szabadságtól terhelt - világunkban az emberek nemhogy közelednének egymáshoz, hanem a maguk kis mikrokozmoszait kialakítva - mint egy óriáscsillag felrobbanása után megmaradt apró, szakadt részei - távolodnak egymástól. A bizalmatlanság megakadályozza a régi formák, tradiciók, helyek hatékony mûködését s mindenki próbálkozik azzal, amit jónak gondol. Jó esetben. Mert vannak olyanok is, akik munkájukból és hobbijaikból kiindulva nem nagyon járnak idegen emberek közé és szûkös baráti körükben már nem találva senkit inkább megbékélnek a helyzettel és várnak a csodára: hátha a jószerencse eléjük sodor valakit. Vagy igen vagy nem. S aztán ebbôl születnek a rossz, megalkuvós házasságok. De szerencsére vannak, akik viszont hajlandóak aktívan is tenni magányuk megszüntetésért, méghozzá a technika legújabb vívmányának igen kényelmes módszerével: online társkeresôkbe jelentkeznek be. A mód kényelmes, mert otthoni karosszékbôl is mûvelhetô, kockázatmentes, mert a visszautasítás nem oly sértô, megalázó, mint pl. egy szórakozóhelyen, izgalmas, mert egyszerre részegítôen nagy számú delikvensbôl választhatunk, olcsó, mert a havidíj még mindig gazdaságosabb, mint bármilyen rendezvényre a belépô, tehát sok szempontból egy igazi jótétemény: DE NEM CSODASZER! Valójában ez is az élet leképezôdése, s itt is elôfordulnak bunkók, megtévesztô emberek, szórakozni-másokat átverni akarók, dilisek, lelki betegek, félrelépôk, mûveltek és mûveletlenek, érdekesek és unalmasak, lúzerek és nyerôk, szépek és nagyon csúnyák, kíváncsiskodók és rákattantak: miért is lenne ez jobb, mint a való világ, ha a szereplôi ugyanazok?! Viszont - ha valaki már gyakorlatra tesz szert, jó emberismerô, akkor itt ki tudja szűrni azokat, akik a negatív kategóriába tartoznak, akiket széles ívben el kell kerülni! Ebben a blogban próbálom majd összeszedni mindazt, amit eddig tapasztaltam, hogyan kell jó, informatív adatlapot készíteni, honnan tudhatjuk, hogy melyik adatlap kamu, NETikett, lúzerek és nyertesek, képek elemzése, levelezéstôl a randiig, társkeresô oldalak rangsora és sajátosságaik, kik és miért szórakoznak, biztonság, jó elsô levél, stb.... Szívesen veszem majd a hozzászólásokat, amelyek egyrészt majd árnyalni fogják a képet, másrészt remélem, a beküldött történetekkel szórakoztatva lehet megmutatni a netes ismerkedés hasznát, létjogosultságát, eredményeit és esetleges buktatóit, hogy a jogtalanul illetett negatív kritkát és indoklatlanul rárakodott - "Te miért itt ismerkedsz, hiszen te tök normális vagy?!" - értetlenkedést valami jobbító szándékú és hasznos kritikává, javaslatokká fordíthassuk.

Elég már nyavalygásból, férfiak!

2008.12.15. 14:14 Line24

A jó képkivágás titka!

A netes társkeresés állandóan visszatérő átka, megvetendő szitokszava és gyűlölt közellensége a BMW-s, aranyláncos, extrémsportos, felsővezető srácok, akik elhappolják a jó és becsületes és tisztességes szándékú és udvarias és feleséget kereső férfiak elől a jó nőket. Akik nem elég, hogy a szórakozóhelyek ászai, már a netes társkeresőkön is kivívták maguknak az elôkelô helyeket és elvisznek minden nőt.

Tudomásul kell venni, hogy ez egy kommunikációs verseny, ahol nyavajgással, önsajnálattal nem nyerhetünk! Hisz mit ér az a reklám: "Engem vegyél meg! Nem vagyok szép, funkcióim se gazdagok, nem adhatok az átlagosnál szélesebb körű garanciát, igazából nem rólam álmodtál eddig, használatom sem egy élmény, még letesztelve sem vagyok, nem is hallottál rólam, de vegyél meg, mert ez jó lesz nekem!" S e narráció mellé még a szürke valóságot ábrázoló, rosszul fényképezett képeket vetítenénk, akkor jó eséllyel menne csődbe a termék gyártója. Márpedig sokan ilyen tartalmú adatlapokkal állnak ki a tisztelt nagyérdemű elé és méretnek meg.
Verseny van a virtuális térben is! Ez nem újdonság, ugye? S ha valaki beszáll, akkor jobban jár, ha tudomásul veszi a játékszabályokat! A netes társkeresésben is vannak szabályok, amiket a panaszkórus minden tagja nagyon jól ismer és emleget is. A külső és belső adottságokkal, elért eredményekkel nem lehet mit kezdeni: ez van. Viszont a kommunikáció segítségével ki kell magunkból hozni a legjobbat, amelyek fontosak lehet egy párkapcsolat és egy hölgy szemszögébôl. S nehogy azt higgyétek, hogy ez nehéz!

Mert mi érdekli a lányokat a neten, milyen adatlapokra kapnak?

FOTÓK
Mindegyiken legyél spontán! Mosolyogjál rajtuk, de azt is spontánul - az imitált, erőltetett vigyor gáz. Aktívitás közben is legyél legkapva: sportnapon, csimpaszkodj egy sziklán, quadolj, állj egy reptéren a repülők előtt, legyen mögötted a Grand Canyon, bármi ami a sablonostól eltérő és Kisbaltás-Alsó vasútállomásához/buszmegállójához sincs köze...
A legfontosabb, ami lázba tud hozni egy nőt és közös témát is ad, az az utazás. Hogy miért? Ha kimozdulsz és elindulsz a nagyvilágban, akkor dokumentálj és rengeteg fényképet készíts magadról: az utazó ember műveltebbé válik és látszik rajta, hogy nyitott a világra és a kalandra!
Tök egyszerû egyébként a képlet: olyan témájú képeket kell felrakni, ami érdekli a csajokat! S honnan tudjuk, hogy ők miket tartanak fontosnak? Menj fel az iwiw-re és nézz meg 10 női adatlapot abból a korosztályból, amelyben kutakodsz! Látni fogsz rengeteg nyaralós képet (tehát te is rakj fel egy komplett utazási katalógust!), látni fogsz - jó esetben - diplomaosztós fényképeket -, tehát te is jelezd így esetleges képesítésed, látni fogsz extrém helyzetekben csajokat - sziklamászás, bungiee jumping, rallyautóban, stb. -, tehát te is örökítsd meg ezeket a szitukat és kínáld meg vele a fotóalbumodat!
Ne tölts fel kényszervigyorú, szerencsétlen öltözékben pózoló, érdektelen hátterű, semmi-se-történik képet! Látnia kell, hogy nem egy unalmas srácnak fog válaszolni, hanem egy gazdag gondolatvilágúnak: a nők szeretik a kommunikációt, szeretik biztonságban érezni magukat, így ha látják azt, lesz miről beszélgetni az első találkozón, akkor sokkal nagyobb bizalommal fognak válaszolni neked!
Nem győzöm hangsúlyozni: ez egy verseny! Hatékonyan, egyértelműen, az adott kereteket maximálisan kitöltve kell bemutatnod magad és felkelteni a másik nem érdeklődését. Itt értelmetlen siránkozni, hogy ez milyen kegyetlen, mennyire lelketlen: ha már arra adtad a fejed, hogy itt találod meg a párod, akkor adj meg magadnak minden esélyt és viselkedj férfiként! Vedd fel a kesztyűt és küzdj!

SZÖVEG
Hagyd a fenébe ezt a mozi, színház, koncert szentháromságot! Unalmas. Ráadásul mindenki szeret ezekre a helyekre járni. Ha végképp nem tudsz magadról mit mesélni, akkor próbáld meg szép szavakkal elmondani kit keresel avagy milyen érzésekre vágysz. Vagy olvass el sok kitöltött női adatlapot, bemutatkozást és indulj ki azokból! Ahogy a mondás tartja: mindenkit a saját fegyverével kell legyőzni!
Mesélj a múltadról: fiatalkorodban mennyi mindent kipróbáltál, mennyi mindent csináltál, mennyire vad voltál. ha érdemes, akkor mesélj a tanulmányaidról: miért ezt csinálod, mi vonz benne. Mesélj a munkádról: ez is nagyon érdekli a nőket!
Próbálj meg érdekesen fogalmazni: tőmondatok helyett írj hosszabbakat! Ha kell tökölj egy egész estét rajta!
Ha épp nincs semmi érdekes, amit hobbiszinten űzől, akkor mesélj arról, hogy miket szeretnél kipróbálni, miket tervezel és miért! (pl. beiratkozol búvártanfolyamra, ejtőernyőzni fogsz elmenni, ki akarsz utazni Londonba 1 hónapra nyelvet tanulni, stb.)
És a legfontosabb: egyedül vagy, szabad vagy, tehát itt az idő, hogy valóban elkezdj magadon dolgozni és elmenj a haverokkal kipróbálni-megtanulni egy csomó mindent! Valóban legyél egyedi: tudásnak és tapasztalatnak olyan keveréke, amelynek összesége megfoghat egy nőt.

S elég már a nők szidásából! Megérdemlik persze, mert vannak igénytelenek, pofátlanok, unalmasok, lusták, akik szarnak kitölteni adatlapjukat. Vannak, akik manipulálnak a képeikkel, csalárd módon levágják róla hurkáikat (lásd fent!) avagy profival készítetik el stúdióban, bevilágítva, halálba sminkelve. De megtehetik, mert sok pasi kószál fent és még így is bőven akad a hálójukba.
Ezeken túl kell lendülni, mert tenni ellenük - az OFFlineon kívül - nem lehet. A cél szentesíti az eszközt - tartja a mondás. A sok szemét adatlap közt valahol vár téged az a bizonyos egy! Ha elég kitartó vagy hozzá, akkor képes leszel megtalálni. Én - kihagyásokkal -, de 3 évig kerestem. Agyamat eldobtam a nők hülyeségein. Halálosan untam legtöbbüket. Sokszor olyan ronda jelent meg a helyszínen, hogy legszívesebben elfutottam volna! A beképzeltségükön csak a butaságuk és érzelmi világuk sivársága tett túl. (tisztelet a kivételnek!) A rengeteg vissza nem hívás és elutasítás lelkileg megviselt, összetört. De mégis éreztem, hogy itt fogom megtalálni azt, akiért érdemes a sok barna kupacba folyton-folyvást belelépni.
Senki nem mondta, hogy ez egy örömóda: szar meló ez a férfiaknak! (sokszor  a nőknek is) Az aranymosáshoz tudnám hasonlítani: ha szerencséd van, akkor akár rögtön fennakadhat, de lehet, hogy soha semmi nem fog összejönni pár kis apró rögöcskén (szexen) kívül. A kevésbé előnyös külsejűek itt is hátrányos helyzetben vannak, ez a platform sem ad sok lehetőséget a személyiség varázsának kibontásához: azt majd a személyes randi alkalmával kell megcsillogtatni! Addig viszont el kell jutni... S csak úgy lehet, ha betartjátok a fő játékszabályokat. Hajrá fiúk! Mindhalálig marketing!

140 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fvtr.blog.hu/api/trackback/id/tr78812810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Evandora 2008.12.15. 19:57:10

Magnat: Köszi a linket:))) Nagyon jóó!

Átokfajzat 2008.12.15. 19:58:27

Nem jut 10 fiú egy lányra, ez faszság. Vannak oldalak, ahol több a nő, mint a férfi.

Gratulálok a poszthoz. Hogyan kell hatalmasra fotosopolnuk online arcunkat, hogy kurvanagymacsótökösgyereknek látszunk azáltal, hogy kvadozunk, ejtőernyőzünk, bándszidzsámpingolunk, mert ezek ugye trendy macsó dolgok.... hát a faszomat, és még, hogy ettől "gazdag gondolatvilágú" lennél, röhej.

Persze a másik oldal is hihetetlen, a sikerhez egy nőnek kb. semmit sem kell csinálnia, kirakja a vulváját, oszt az elég is, vagy sem: mindenesetre semmit sem kell csinálnia.

Egyébként nekem volt netes kapcsolatom, 2 évig.

232323 2008.12.15. 19:58:40

Van több lehetőség is, csak akkor a sikerráta meredeken csökken, szűkülnek a lehetőségek. Az egyedüli szempont pedig A siker.

Az egyik képen egy faszi extrémsportol, a másik képen egy másik meg éppen arufeltölt. Azonos testi és egyéb paraméterek mellett 10-ből vajon hány lány fogja az sportemberünket választani? És (-sel nem kezdünk mondatot) ha a paraméterek nem azonosak, akkor vajon mennyi extrasúly kell a minimálbérért robotoló kollégánknak, hogy lenyomhassa Mr. Sziklamászót?

232323 2008.12.15. 20:01:28

"Nem jut 10 fiú egy lányra, ez faszság. Vannak oldalak, ahol több a nő, mint a férfi."

Természetesen korosztályfüggő ez, de én maradnék a 20 körülieknél. Ott pedig bizony minimum 3x több pasi van. 30 felett nagyot billen a mérleg, tudom, csak éppen leszarom, mert az nem érint.
Ha viszont tudsz olyan oldalt ami társkereső és sokkal több a lány, akkor oszd meg velünk! Ezidáig ilyenbe még nem futottam bele.

Brix 2008.12.15. 20:01:48

ez hulyseg hogy 10:1-hez az arany a legtobb nagy tarskersoben lassan kiegyenlitett lesz az arany
Konnyu not osszeszedni csak egy jo foto kell magadrol es valami olyan, amit fontosnak gondolsz magadrol leirni, ami megkulonboztet. Nem kell allandoan adni a bankot hogy milyen ceged van, BMW meg egzotikus utazas, senki nem fogja elhinni ( az ertelmesebb lanyok kozul) Az ilyen embernek nem kell internetre jarni baratnoert mert a penze miatt ugyis buknak ra a csajok.
Sokaig nem erdemes levelezni mert sok lehet a felreertes. Gyors talalkozas es akkor eldol minden

232323 2008.12.15. 20:05:15

Rosszul fogalmaztam, elnézést kérek. Olyan regisztrációkat nézek én csak, akik VALÓBAN társat keresni akarnak az adott oldalon. Nagyon sok hölgy azért néz meg egy ilyen oldalt, mert kíváncsi vagy mert divat, a barátnőmnek is van, vagy akármi. Esetleg csak szimplán unatkozik és várja, hogy szórakoztassák - ami meg is történik. Persze lyukrafutás nem lesz...
Arról nem is beszéltünk még, hogy hány kamureg van, amit férfiak hoznak létre. Ezzel vizsgálják be a hódítási szokásokat, gyűjtenek ötletet, stb.

Evandora 2008.12.15. 20:09:26

Én a minap gondolkoztam azon, hogy regisztráljak egy társkereső oldalra, de visszatartottak a korábbi élmények, pl. mikor finoman visszautasítottam némelyik fiú közeledését eléggé obszcén és trágár leveleket is kaptam. De teszem azt, a férfiak sem ismerkednének egy olyan lánnyal, aki nem tetszik nekik a képek alapján. Én a legjobban a profil fotókat szeretem, a legtöbben amúgy is a másik arcára kiváncsiak, nem pedig a képek kreálta vélt vagy valós életkörülményeire.

0xFFFF 2008.12.15. 20:09:42

Szerencsére a csajok többsége nem olyan, mint a posztoló. Amelyik meg olyan, az úgyis csak annyit ér, hogy megtolja az ember és a neve ismerete nélkül távozzon. :) ...és a vicc, hogy ezekenk be lehet ám csempészni a lompost, amíg a bmw-s és fuxos kandúr keresi a lét a szolira ;)

Evandora 2008.12.15. 20:11:25

Kamureg??? Ez elképesztő... Az emberek tényleg képesek elmenni a végsőkig.:)

232323 2008.12.15. 20:12:12

De teszem azt, a férfiak sem ismerkednének egy olyan lánnyal, aki nem tetszik nekik a képek alapján.

Csak a különbség az, hogy az arányok miatt ki mennyire válogathat. Meg hogy mennyit kell "kínlódnia" egy ehető falatért. :)

232323 2008.12.15. 20:12:51

Kamureg? Most meglepődtél, hogy van ilyen? :D

Evandora 2008.12.15. 20:14:20

Ne már! Tényleg ilyen rossz lenne a helyzet? Én meg azt hittem, azért szaladgál sok szingli pasi, mert jól érzik így magukat, nem kell senkihez kötődniük és bármit kezdhetnek az idejükkel szabadon...

Evandora 2008.12.15. 20:15:08

A kamuregen kissé padlót fogtam... Ennyire naív lennék? :))

232323 2008.12.15. 20:16:52

Pedig a női reglapok 10-20% már ránézésre kamu. Hogy más pasik miért és hogy szaladgálnak, azt pedig nem tudom.

Az idejével meg szerintem egy párkapcsolatban is azt kezd az egyén, amit akar...

Magnat 2008.12.15. 20:17:40

Eva: a profi fotók sztem pont nem adják vissza a valóságot... ha vkiről csak beállított, profi, fotosoppolt képek vannak fent, azzal vmi gáz van ... én többre becsülök egy amatőr fotót (pláne, ha teljesen spontán), mint 100 műtermit.

232323 2008.12.15. 20:18:15

A felhasználónevem látod. Tegyél egy kukacot a végére meg azt, hogy freemail.hu és dobj meg egy maillel.

*titokzatos (mert ezt szeretik állítólag a nők)

nitro1 2008.12.15. 20:18:29

Mondjuk közvetlen egy ébrededés utánit? :-D

nitro1 2008.12.15. 20:19:02

Mármint ébredés...

Evandora 2008.12.15. 20:19:26

És miből jössz rá, hogy kamu az oldal? A sok utazós kép miatt vagy ha túl jól néz ki a lány,akkor mit keres társkereső oldalon?

OkoskaTo:rp 2008.12.15. 20:20:22

Már bocsesz, de ha ismerkedni is akarnék, "nyaralós" képet biztosan nem tennék fel. Már csak azon egyszerű oknál fogva sem, hogy ilyen alkalmakon az én kezemben van a fényképezőgép, és nem állok oda vigyorogni, hogy a háttérben azért "diszkréten" ott legyen a Taj Mahal. Egyedül lennék ezzel?

Evandora 2008.12.15. 20:21:16

asdasd23: ez most nekem szólt?

webjúzer 2008.12.15. 20:22:20

Igen, az igazi probléma akkor kezdődik amikor a nőnek felkeltetted az érdeklődését.

Ha már azt javaslod olvassuk el a nők írásait, hát akkor olvassuk. 1000-ből 995 azt írja, hogy

"eleinte minden szép és jó volt, sok bók, programok, kedves üzenetek naponta 5x .................. aztán elmaradtak a programok, az üzenetek, a bókok........... és jött a másik pasi aki bókolt és üzent és vitt ide meg oda ............. aztán elmaradtak a programok, az üzenetek, a bókok........... és jött a másik pasi aki bókolt és üzent és vitt ide meg oda ............. aztán elmaradtak a programok, az üzenetek, a bókok........... és jött a másik pasi aki bókolt és üzent és vitt ide meg oda ............. "

232323 2008.12.15. 20:22:40

A többéves praxisomat nem tudom csak így belefordítani néhány mondatba. Egyszerűen meglátom ha kilóg a lóláb... árulkodó a fénykép, a regisztráció neve, ideje, belépési gyakoriság, a fotók, a szövegek. Annyi mindenen el lehet csúszni. Aki pedig kamureget csinál az nem fog sokat játszadozni vele, hisz elég ha többé-kevésbé az átlag agyhugyköves elhiszi. Nem célja mindenkit átejteni, ezért nem fektet bele a kelletténél több energiát.

232323 2008.12.15. 20:24:17

Neked szólt, igen.

janomano 2008.12.15. 20:31:39

Nyaralós képet lányról általában az expasi csinálta.
Hehehe. Illúzióromboló balról! :-)

232323 2008.12.15. 20:33:43

Az én kedvencem az, amikor egy szürke négyzettel egy ilyen fotón ki van takarva a lány mellett szorosan valaki... :D

balage_81 (törölt) 2008.12.15. 20:33:50

már bocsánat, de a külföldi lányok sokkal jobbak. nem a lóvéra mennek, pláne nem a nyugat-európaiak. szeretik a spontán, intelligens, kedves férfiakat. ennyi. a magyar nők gázosak, itt kint jöttem rá írországban. és ha már itt vagyok, külföldön élő barátaim kérem hogy írjanak jó ismerkedős sztorikat nekem, mert kitenném őket a blogomra. amúgy meg hangsúlyoznám: a tucatember tucatembert kap, hánynék az olyan nőtől, akinek a kocsimmal kéne felvágnom

balage_81 (törölt) 2008.12.15. 20:34:33

nyilván azért mert csak suzukim van:)

Evandora 2008.12.15. 20:36:48

Az még gázabb lenne, ha a lányt kellene kitakarni egy szürke négyzettel:))

ultramega o.k. 2008.12.15. 20:36:58

Kvados fotó=gazdag gondolatvilág. Nájsz.

Evandora 2008.12.15. 20:38:18

Amúgy a Suzukit én még csak pasiktól hallottam fikázni világéletemben és több nő ismerősöm is Suzukit vezet, tudom, ez nem idevág:)

janomano 2008.12.15. 20:39:46

Balátyka, neked inkább a modoros blogon a helyed, muhaha! :-)
Fiatal vagy még, majd kinövöd.

Strici · http://birkanep.blog.hu 2008.12.15. 20:46:31

Most már értem, miért ragadnak rám a nők. Mert ilyen vok, ahogy a posztíró írgya.

mizrolist 2008.12.15. 20:47:49

Evandora: gyanús, hogy kamu, ha pl. ugyanarról a hölgyről készült kép több regisztrációnál is fent van (ha a képen levő leányzót még ismered is, akkor pl. egyértelmű)...

Evandora 2008.12.15. 20:53:08

Amúgy némelyik lányt elég könnyű összekeverni, manapság mintha futószalagról gördülnének le, azonos hajszín, frizura, beállítások stb.

balage_81 (törölt) 2008.12.15. 20:53:13

nahát janomano egy újabb fikagép! inkábbb szólj a témához pöcsöm

Old Surehand 2008.12.15. 20:53:16

Sajnálom a posztolót... Elég szánalmasra sikeredett a szösszenet.
Kívánok Neki sok ilyen érzelmekben gazdag, sokat utazó, "érdekes", "humoros" entitást!!!
Találja meg a hozzá illő nyelvtan-bajnokot, aki mindig korrigálja a j/ly elütéseket!

Kisangyal 2008.12.15. 20:53:39

Világositson fel valaki légyszi, hogy mi a baj a quados fotóval?
Nekem is van :)

232323 2008.12.15. 20:53:57

Én a sajátom fotómmal találkoztam már több helyen*.

*hátradől és mosolyog

Evandora 2008.12.15. 20:55:34

asdasd23: de csak a beállítás volt ugyanaz vagy a te képedet tették fel mások is?

janomano 2008.12.15. 20:57:01

Ejej, ecsém, azért meg ne üssön a guta!
Nem venném a lelkemre... :-)

232323 2008.12.15. 20:58:22

Az én képemet. Pl volt egy jóakaróm, aki kreált nekem egy komplett weboldalt, ahol elhordott mindenféle szar-szemét-szaralaknak. Úgyhogy ésszel tölts fel fotót a netre. Amit egyszer felraktál az bárhol és bármikor megjelenhet.
Amit az ember a saját anyja-apja előtt is vállalna, csak olyat szabad.

Evandora 2008.12.15. 21:00:09

Kérdeztem mail-ben is, mik voltak a tapasztalataid ezen kívűl?

232323 2008.12.15. 21:01:37

A választ már elküldtem.

leftalone · http://iwillsurvive.blog.hu 2008.12.15. 21:02:20

Női frontvonalból szólnék hozzá.

Nagyrészt egyetértek a szöveggel, csak finomítanék rajta - szubjektív szűrőn keresztül. Engem az olyan adatlapok szoktak megfogni, ahol eredeti a bemutatkozás. Volt kapcsolatom netes társkeresőről, ott az illető egy kutyához hasonlította magát - és egy tényleg nagyon jópofa szöveget hozott össze, szájkosár, póráz, finom kaja, hűség kérdése mind ebbe a keretbe illesztve.

Amúgy tetszik, nem tetszik, a netes társkereőn mi vagyunk a termékek. Annak meg reklám kell. Porszívót se úgy adnak el, hogy "húúú, nagyon sok van raktáron, már nem bírjuk a logiksztikai terhet, vegyetek má' belőle!", hanem írnak egy magasztaló szöveget róla. Közben az se tud többet, mint más cégek porszívói, csak jobb a marketingje.
A lehető legvészesebb szöveg adatlapon, amikor valaki arra hivatkozik, hogy ő mennyire magányos és NEKI mire van szüksége. Nemnem, azt kell kidomborítani, hogy ő mit tud nyújtani. Miért jó a társaságában lenni.

A nők szapulása valóban nem szerencsés (nők adatlapján a férfiaké sem), mert abból az jön le a látogatónak, hogy itt egy vagdalkozó, megcsömörlött ember van. És lapoz tovább.

Fényképek: nyaralási képeken kicsit finomítanék. Én is tettem fel anno nyaralási képeket, de kivágtam a háttér nagyrészét. Azért jók a nyaralós képek, mert ott az ember jó hangulatban van, le van barnulva és többnyire MOSOLYOG. A háttér lényegtelen.

Szöveghez visszatérve, az a lényege, hogy SUGALLJA azt, hogy az adatlap tulajdonosa képes egy amőbánál komolyabb agytevékenységre, koherens gondolkodásra és neadjisten van humorérzéke.
Az életszemlélet - szerintem - többet nyom a latban hosszútávon, mint a "hol nyaraltam, milyen hobbim van, hány diplomám van". Ezek is számítanak, de ezeket meg lehet beszélni a randikon, a lényeg az ember és a szűrője, amin keresztül valamilyennek látja a világot.

Szerintem :)

Evandora 2008.12.15. 21:04:09

ööö, most egy kicsit rámijesztettél...

232323 2008.12.15. 21:19:37

Nekem az a tapasztalatom, hogy ha jó vagyok a fotómmal, akkor lényegében töknyolc, hogy mit írok... ha meg rusnyának találtatok, akkor ha tótágast állok sem jutok tovább az első fordulónál. Persze haverkodni, csakúgybeszélgetni :) lehet.. de minek és különben is arra ott vannak a barátaim! :)

nitro1 2008.12.15. 21:22:05

Miért, te nem így vagy ezzel? Ha külsőre egyáltalán nem jön be a másik, akkor te leállsz vele jópofizni?

jtrencsenyi 2008.12.15. 21:22:29

Megjött Strici. Meneküljön ki merre lát! :D
Mizujs strigó? Már nem csak a szakitóson keresed az új lányokat, hanem itt is? ;)

Evandora 2008.12.15. 21:24:37

asdasd23: amiket írtál a rákereséssel kapcsolatban azt miért írtad?

232323 2008.12.15. 21:32:54

Miért, te nem így vagy ezzel? Ha külsőre egyáltalán nem jön be a másik, akkor te leállsz vele jópofizni?
>Perszehogynem, de akkor kár hörögni a belső értékekről meg a szépen fogalmazott adatlapokról. Ha rusnya vagy, lecsó! Ha jól nézel ki, akkor már fixálni lehet a randit - feltéve ha nem vagy teljesen tirpák.

asdasd23: amiket írtál a rákereséssel kapcsolatban azt miért írtad?
>Mert mutattam egy példát, hogy hogy lehet utánajárni valakinek. Inkább hiszek az ilyennek, mint annak, amit egy vadidegen ír... mint írtam: túl sok a kamu a neten.

Evandora 2008.12.15. 21:34:58

Értem, csak mert megijesztett kissé...

232323 2008.12.15. 21:39:00

Ezek nem ijesztőek, de akkor nem mesélek a zinternet valóban ijesztő/sötét/beteges oldaláról. El se hinnéd miket láttam, hallottam.

Evandora 2008.12.15. 21:41:17

Azon ijedtem meg, hogy ezeket te akarod-e elkövetni most velem

232323 2008.12.15. 21:44:51

Ha valóban rossz és gonosz lennék, akkor anélkül csinálnám meg azokat, hogy nem kötöm az orrodra. Azért mondtam el, hogy tudd mennyire könnyű valakit ellenőrizni, hogy valódi-e. Te kérdezted hogy mi alapján meg hogy tudom eldönteni...

Evandora 2008.12.15. 21:48:05

Hát mindenesetre köszönöm, hogy megosztottad ezt velem, jó lesz majd odafigyelnem ezekre...

232323 2008.12.15. 21:49:22

Remélem nem leszel most már annyira naív. Őrült világban élünk! :)

Evandora 2008.12.15. 21:51:52

A naívságom sajnos velem született rendellenesség, hátha egyszer jó is kisül majd belőle egyszer :)

232323 2008.12.15. 21:56:56

Majd megunod, hogy folyton csak ráb***l miatta.. bár a nők imádnak szenvedni. :)

Bujumburi 2008.12.15. 22:22:55

asdasd!
nekem is - nekem is :D

232323 2008.12.15. 23:13:21

Olvass vissza, ott a kontaktom, használd!

Norden 2008.12.15. 23:19:59

Csajoknál kifejezetten kontraproduktív lehet egy láthatóan drága messzi nyaraláson készült kép, azt az érzetet kelti, hogy nála az alap elvárás, hogy ilyen helyekre vigyék.
Amúgy megint a magyar márkás gatyából lóg ki a seggem kivagyiságnál vagyunk, mellékesen már a suliban is a legcsóróbbak voltak a legnagyobb divatbuzik, gondolom ez valami kompenzálás.
Ami hasonló szűrés a van kocsid kérdés? A kocsi Budapesten hülyeség, vidéken meg létszükséglet (fika.blog.hu/2008/12/12/nincs_penzed_autora_vegyel_autot), egy csomó jól eleresztett ember van akinek nincs autója, de a hülye magyar picsáknál ez a fokmérő.
Amúgy hosszútávon a csajoknak se jó hogy hozzászoknak a könnyű párkereséshez, 30-on túl meg jön nekik a pofáraesés, ez van nincs ingyen ebéd.

Kisangyal 2008.12.15. 23:26:06

Én is kíváncsi lettem :)

falusufni (törölt) 2008.12.15. 23:33:56

"Aktívitás közben is legyél legkapva: sportnapon, csimpaszkodj egy sziklán, quadolj, állj egy reptéren a repülők előtt, legyen mögötted a Grand Canyon, bármi ami a sablonostól eltérő és Kisbaltás-Alsó vasútállomásához/buszmegállójához sincs köze..."

Amikor kerestem társat, olyan képpel kerestem, amin éppen az Alpokban bicikliztem. Egészen pontosan 0 levelet kaptam. Az mindegy is, hogy az adatlapra mit írok, hiszen három hét alatt összesen tizen nézték meg. Ha valaki hozzám hasonlóan pigmeus (172 centi), akkor mindegy, mit csinál, maguktól úgyse találnak oda nők az adatlapjára...

keoma011 2008.12.15. 23:36:31

falusufni ismerek olyan férfit, aki 30 centivel magasabb nővel jár és még csak nem is túl jóképű :-) A csaj nem csúnya.

232323 2008.12.15. 23:54:13

Én meg láttam olyat, akinek 30 centis rasztafasza van... de mégsem ez az életszerű! :)

Kültelki Vagány 2008.12.16. 01:08:37

Engem is érdekelne, hogy mit csináljon az olyan, aki:

ronda (vagy ha úgy tettszik nem néz ki jól)
vékony
alacsony
rossz a szövege
kicsi a farka
nincs sok pénze
introvertált ember

de ezekmellett:

sokat sportol
művelt
sok minden érdekli
megbízható
becsületes
jó ember, ha jelent ez még valamit


Ja, persze, ez mind nem számít, gondolom (:
Sajnos ez van. Na?

jtrencsenyi 2008.12.16. 02:49:01

Betipeg a boltba es vesz jo eros kotelet. :)

Zerstörer 2008.12.16. 08:00:25

Kültelki Vagány 2008.12.16. 01:08:37

Vagy beéri egy orkfejű bálnával, vagy "csiszolja a rudirettót" élete végéig, hogy a szlengblogból idézzek. Esetleg egy kétgyerekes, mázsa körüli anyuka jöhet még szóba. A műveltségtől és megbízhatóságtól még egy nőnek sem lucskosodott a puncija a világtörténelemben.

Kültelki Vagány 2008.12.16. 08:17:20

Igen ez az. Visszautalva a "vidéki gazdálkodó fejem van" posztra, azt hiszem a nőknek ki kéne lépni abból az álomvilágból, hogy "mindenkinek van Igazi", mert úgy könnyű válogatni, hogy sorban állnak a jelentkezők. Igen, valakinek nem jut senki. És igen azért, mert ronda. Pont. Mindegy, hogy lefogy, mindegy, milyen ruha van rajta. Minden nőnél megvan az a kategória, hogy "még pénzért sem", és elég széles. Azt nem értem, miért tagadják, ha egyszer egy kép alapján megmondják, hogy "vele pénzért sem", hogy gyakorlatilag a külső az egyetlen fontos szempontjuk? Na mindegy.

Bár végülis a pénz tényleg boldogít:

www.ratemyeverything.net/image/9529/2/Money.ashx

lacivagyok 2008.12.16. 08:50:06

A legjobb tanács, amit valaha kaptam ilyen társkereső ügyben az volt, hogy olyan bemutatkozást írjak, ami önmagam vagyok.
Így is tettem, és be is jött.
Vagyis én egyáltalán nem osztom azt a nézetet, hogy próbáljunk megfelelni a csajoknak és olyan lapot írjunk, ami nekik tetszik - vagyis marketingeljünk.
Először is, úgysem tudsz olyan lapot írni, ami mindenkinek bejön.
Másodszor, a randin dőlnek el a dolgok. Ha oda olyan csaj megy, aki szereti az extrémsportot, mert te olyan lapot írtál, ott meg kiderül, hogy könyvelő vagy és a hobbid a kaktuszgyűjtés, vagy mit tudom én, akkor nem lesz sikeres a dolog.
Én írtam vicces bemutatkozást, elküldtem egy csajnak, aki jól ismer, és addig piszkáltuk a szöveget, amíg azt nem mondta, hogy ez vagy te.
Igaz, nem lett elsőre randi, de mikor lett, akkor abból lett is valami.

Megismételném: ne akarj a csajoknak, pláne minden csajnak megfelelni, úgysem tudsz. Add önmagad.
Na persze az nem árt, ha önmagadban is értékes vagy.
Vagyis ne az adatlapodra írd csak ki, hogy tervezek vitorlázni, hanem tényleg menj is le.

Amúgy én már ebből is kinőttem, ma már valószínűleg nem helyeznék hangsúlyt sem az anyagiakra, sem a trendi dolgokra, mint tánc, vitorlázás, síelés, sem a munkámra. Egyszerűen írnék valami kellemesen figyelemfelkeltő dolgot, amiben mindezekről semmi sincs. Ugyanis azt szeretném, ha engem találna érdekesnek a partner, nem pedig a trendy hobbimat meg az utazási képemet.

De én már öreg vagyok és érett :)

lacivagyok 2008.12.16. 08:56:23

Kültelki vagány:

Megbízható, becsületes, jó ember - ez senkit sem fog érdekelni, csak szólok.
Kereséskor még biztos nem, majd a későbbi szakaszban igen, de ez csak akkor jön el, ha a keresés sikeres. Úgyhogy ezekre ne helyezz nagy hangsúlyt.

kóristalány 2008.12.16. 09:13:36

laci
Lehet azért, mert én is öreg vagyok és érett, de minden szavaddal egyetértek.

kóristalány 2008.12.16. 09:18:58

A marketing addig rendben van, hogy igyekezzünk a legjobb oldalunkat megmutatni. De könyörgöm, ha másnak mutatom magam, mint ami vagyok, pont a célközönségemet fogom elriasztani.

GatyaPityu 2008.12.16. 10:13:45

Végigolvastam a kommenteket.
ASDASSD23 kolléga mondta ki az igazságot, ezt pofázom már én is régóta.

- asdasd23 · uzssob.extra.hu/ 2008.12.15. 19:25:52
Vajon létezik női marketing is?
Létezik. Úgy hívják, hogy "nálamvanapunci".
Bővebben:
"10 fiú jut 1 lányra, aminek egyenes következménye, hogy a lányok felértékelődnek, és így még a gyártáshibás, selejtes, szépséghibás egyedek is magas áron elkelnek. Szimpla közgazdaság. A férfiak “ára” pedig éppen ezért elég nyomott, már-már értéktelenek: túlkínálat van."
"Nem jut 10 fiú egy lányra, ez faszság. Vannak oldalak, ahol több a nő, mint a férfi."
Természetesen korosztályfüggő ez, de én maradnék a 20 körülieknél. Ott pedig bizony minimum 3x több pasi van. 30 felett nagyot billen a mérleg, tudom, csak éppen leszarom, mert az nem érint.

GatyaPityu 2008.12.16. 10:16:53

lacivagyok: "Másodszor, a randin dőlnek el a dolgok. Ha oda olyan csaj megy, aki szereti az extrémsportot, mert te olyan lapot írtál, ott meg kiderül, hogy könyvelő vagy és a hobbid a kaktuszgyűjtés, vagy mit tudom én, akkor nem lesz sikeres a dolog."

- No, ez is nagy igazság. Itt jön be a képbe, hogy taktikázással legfeljebb csak 1 - 2 alkalmas dugást lehet összehozni, mert előbb-utóbb úgyis lehullana a hamis lepel, és akkor jön a kiábrándulás.

GatyaPityu 2008.12.16. 10:18:43

Evandora 2008.12.15. 20:15:08
A kamuregen kissé padlót fogtam... Ennyire naív lennék? :))

RE: én meg attól, hogy valaki feltesz egy ilyen kérdést, tényleg léteznek-e kamu regek, és amikor igenlő választ kap, még meg is lepődik ezen. Kedves hölgyem, árulja el nekem, mennyi idős Magácska? :-)

GatyaPityu 2008.12.16. 10:31:35

Egy társkeresőn általában egy nőre jut legalább 3 - 4 pasi. És ebben benne vannak bakfis kislányok meg a középkorú ötvenes hölgyek is.

Pld.:
- www.csajozas.hu / www.pasizas.hu
Összes tagunk: 270631 (fiú: 163345, lány: 107286)
- www.talalka.hu
Összesen férfi... 129 213
Összesen nő... 77 155
(itt egy kicsit jobb az arány, de még mindig messze a tökéletestől, egyébként ezt az oldalt több ötvenes újrakezdő hölgy látogatja mint a nevéből adódóan inkább fiatalabbaknak szóló csajozás/pasizás.hu -t, szóval, itt is csak a középkorúak javítják az arányt. Ez méginkább így van a híres NLC társkeresőn, mert a Nők Lapja egy régi, patinás női magazin, jellemzően a negyeves, ötvenes korosztály kedvence volt a cocreál évekből vagyis az oldal neve - Nők lapja társkereső - még inkább az idősebb korosztály számára figyelemfelkető).

A legtöbb oldalon már ezért ki sem írják azt, hogy mennyi nő és férfi regisztráció van az oldalon, csak az összlétszámot, meg esetleg a feltöltött fotók számát teszik kin vevőcsalogató marketing fogásként az oldalra, ez főleg a fizetős oldalakra jellemző, hiszen - a férfi szemszögéből nézve - nem túl jó reklám ez az új férfitagoknak, nehéz lenne őket meggyőzni, hogy érdemes előfizetni az oldal használatért, ha legalább feleannyi nő van mint férfi.
Egyébként ha - ahogy írták előttem - leszámítjuk kamuregeket, továbbá azokat a női adatlapokat, amelyek csak azért születtek meg, hogy valaki szórakoztassa őket, esetleg gyorsabban teljen a munkaidő a melóhelyen (de nagyon találóan írta valaki, hogy "lyukrafutás" sosem lesz), akkor még rosszabb az arány.
AMÍG ILYEN ELCSESZETT MÓDON KIEGYENLÍTETLEN A NEMEK ARAÁNYA, ADDIG MARAD EZ A HELYZET, HOGY A PASIKNAK NINCS SOK ESÉLYÜK ÉS "MARKETINGOLNI" KELL MAGUKAT, EZZEL SZEMBEN A NŐKNEK ELÉG CSAK PUSZTÁN JELEN LENNI A RENDSZERBEN...
(Kész, vége, ennél többet kár is erről beszélni). :-)

232323 2008.12.16. 11:40:24

Egy dologgal tudod még növelni az esélyeidet, ha: embertelenül sok energiát ölsz bele. Egy idő után úgyis kifejlődik benned egy olyan stílus, amivel el tudod rángatni a lányokat a randira. Sőt! Válogatás nélkül rángasd el a böllérarcú bálnákat! Legyél önző! Nem kell velük összejönni, megcsókolni de még csak másodikra randira se elmenni velük. Miért mondok ilyeneket?

A férfiak jórésze (igen, én is) olyan, hogy a való életben nem igazán mer kezdeményezni. Beszari, degenerált, rusnya, akármi. Viszont ha "lerandizol" így pár tucat, akár száz hölgyeményt, akkor kialakul egyfajta fellépésed. Zsebből akármikor elő tudsz majd rángatni egy-két frappáns történetet, át tudod őket kötni, tudod hogy mit-merre-meddig. Bizony... persze az első ilyen randik katasztrófák lesznek. Egyrészt unalmas, ronda a csaj és Te sem fogod azt érezni, hogy brillíroznál. Aztán egyre jobb leszel és jönnek a (rusnyáktól igen, mert elsőkörben őket a legkönyebb rávenni egy randira) pozitív visszajelzések. Lesz már minimális önbizalmad és egy kiforrt "szisztémád" ezekre a találkozókra.

Mint mondtam ez embertelenül sok energiába kerül és őrületesen szutyok csajokkal is fogsz közben találkozni. (Nincs olyan blog, ahol ilyenekről lehet mesélni?) Akár be is táblázhatod az egész napod: délután 2, Boráros, 4 Árkád, 6 Westendvízesés. Az este pedig mint egy roncs zuhansz az ágyba... de később azt fogod mondani, hogy megérte. Már önmagában ezekkel a találkozókkal is nyersz, hiszen a következőn az előző ha mókásra sikerült, akkor egy kis színezés után elő is adhatod. (A hölgyekre ugye nem igazán lehet számítani ilyen téren, ők csak úgy vannak és várják a csodát. Elvégre náluk van a punci. A Te, "A férfi" fogja rongyosra beszélni a száját.)

La Tangolita 2008.12.16. 11:51:18

Csak egy javaslat a blog gazdajanak kovetkezo temara. Multkor olvastam az ujsagban, hogy Londonban van egy (nyilvan tobb is, biztosan, de a cikk errol az egyrol szolt) hazassagkozvetito iroda, amit egy indiai asszonysag uzemeltet. A lenyege, hogy ez a Mrs Nemtudomki minden kliensere 2 orat szan, elbeszelget vele, aztan megmondja, ki valo hozza es nyelbe uti a randit. Mik az elonyei/hatranyai ennek a (talan kisse regimodinak nevezheto) szolgaltatasnak? Erdekelne, ki mit gondol. Ja, a cikkben persze voltak beszamolok is elegedett kuncsaftoktol (mind ferfiak voltak valamiert).

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2008.12.16. 11:53:52

lenyűgöző lelkivilága lehet annak, aki embertársairól, hozzá hasonló, némileg kiszolgáltatott helyzetben lévő nőkről képes úgy nyilatkozni, hogy 'szutyok' meg 'rusnya' meg 'böllérarcú bálna'. Fejlett érzékenységet, empátiás készséget enged sejtetni.

232323 2008.12.16. 11:58:36

Amerikában meg az a divat, hogy külföldről importálnak nőstényt a férfiembernek. Persze ez inkább rabszolgaközvetítés.

Bazári hozzászólására reagálva: úgy gondolom, hogy ez a fajta házastársközvetítés elsősorban megintcsak az idősebbek >30 által preferált megoldás. Magyarországon is van több ilyen: www.duals.hu/?m=4

232323 2008.12.16. 12:02:07

Rékuc: nem a kiszolgáltatottsággal van bajom, de ha gondolod megosztok Veled pár "randiélményt". Úgy érzem, hogy őket - akik jelentékeny részt tesznek ki - teljes joggal nevezem szutyoknak. Sőt! Tovább megyek: konkrétan nem sértettem meg senkit. Erre direkt figyelek.
Ha egy nőt kérdezel meg, hogy milyen leveleket szokott általában kapni, akkor lényegében ezt fogja mondani: "ezek mind csak baszni akarnak, primitívek és fogalmazni sem tudnak". A csomagolás lehet más, de mivel nem akarom hogy elsikkadjon a lényeg, ezért használok ilyen offenzív stílust.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2008.12.16. 12:04:11

Bazári majom: nem biztos, hogy a megrendezett házasságok alapból az ördögtől valóak voltak. Ha nem túl nagy a korkülönbség (ötvenes pasas ne vegyen el 16 éves leánkát, mert az nem egészséges) és mindkét fél átlagosan normális ember (pl. a pasas nem egy asszonyverős brutál, a nő meg nem egy pénzherdáló semmirekellő), akkor akár működhet is, az ember hajlamos elfogadni azt, amit kiszabtak rá, mert addig sem kell saját döntéseket hozni meg önállóan gondolkodni.
A baj akkor jöhet, ha tizeniksz év után valamelyikükre lesújt az igaz szerelem egy kívülálló formájában - de ez bármilyen fajta és kezdetű házasságnál beüthet.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2008.12.16. 12:07:33

asdasd23
Lehet, hogy nem ugyanarról beszélünk - én abból indultam ki, hogy a társkereső oldalon magukat hirdető emberek igaz kapcsolatra vágynak, szeretetre, mint mindenki más. Ha valaki pl. 80 vagy akár 90kg és kitesz egy normális társkereső hirdetést, az szerintem nem érdemli meg a 'szutyok' meg 'bálna' jelzőt, ugyanúgy, ahogy egy 40 kilós pasas sem érdemel lenéző szavakat a női keresőktől! Sőt azt sem érdemli meg, hogy önbizalomépítésből elhívják randira, miközben igazából eszük ágában sincs bármit is kezdeni vele. Az ilyen dolog - mindkét nemtől, minden irányban - aljasság.

232323 2008.12.16. 12:09:50

"az ember hajlamos elfogadni azt, amit kiszabtak rá, mert addig sem kell saját döntéseket hozni meg önállóan gondolkodni."

Aki elfogadja, hogy más dönt helyette az meg is érdemli, ha később ennek böjtje lesz. Ő választotta... nem?

Postal Dude 2008.12.16. 12:11:42

Társkeresőkön BMW-s? Nemár! Időpocsékolás!

Szerintem a macák ösztönösen a pénzre pörögnek rá, ez olyan nyílt titok, mint béna hegymászónak a lábtörés. A diszcóba, az utcán a nyugatias autókra pattannak, és főleg olyan krapek kell nekik, aki fizeti a szolit, a kozmetikust, a fodrászt , s persze a legmenőbb helyeken. Nekem van egy BMW-m, ami ugyan használt, de mivel Németből hoztam, még marha jó állapotban van. Csak beállok vele a diszcó elé, letekerem az ablakot, csontig felnyomom a hangerőt, ez nagyon bejön a csajoknál. Néha kiló tízzel-hússzal nyomatom neki az Üllőin, a csajok erre nagyon beindulnak. Ha a diszcón belül ismerkedek , akkor úgy csinálom, hogy fizetek a bigének egy italt (általában vodka naranccsal beérik, néha persze nagyobb a beruházás egy-egy kényesebb picsánál), kérdezgetem erről-arról (nem kell nagyon belemenni a dumába, jó ha az ember titokzatos), és megvillantom előtte a kocsikulcsot, virítom a lovettát, sőt, néha olyan sztorikat is kitalálok ami nem igaz, de persze a csajszi nem adóellenőr, úgyhogy ráharap ezerrel.

Szóval csak arra akartam utalni ezzel, hogy minek társkeresőkbe irogatni, ha van az embernek egy BMW-je?

232323 2008.12.16. 12:19:15

Továbbra is tartom magam ahhoz, hogy akit leszutykozok, azt teljes joggal szutykozom le! Megvilágítom egy példával: uzssob.no-ip.org/?p=948 . Egy példa a rengeteg közül...

"Sőt azt sem érdemli meg, hogy önbizalomépítésből elhívják randira, miközben igazából eszük ágában sincs bármit is kezdeni vele. Az ilyen dolog - mindkét nemtől, minden irányban - aljasság."
Mondhatnám, hogy azért csinálom ezt, mert velem is megcsinálták, de ezzel a hozzáállással egy szintre helyezem csak magam azokkal, akiket megköpködök.
Az élet kegyetlen. Egy metafóra: amikor egy diszkóban egy fiú meghív egy lányt egy italra, akkor az akkor is elfogadja, ha ránézésre sem akarnak a fiútól semmit. (Miért? Mert nem akarja megbántani.. hogyne! A dajkameséket hagyjuk, nem kell játszani 'kifelé' a szentet. Egyszerűen nincs bátorsága korrektnek lenni vagy csak simán miért-ne-vegyem-le-a-lúzert-ha-már-ennyire-akarja. )
A kis intermezzot félretéve: én nem jellembajnokoknak próbáltam itt most tanácsot adni, hanem teljesen elveszett szerencsétleneknek! Ha tudsz olyan életképes ötletet, ami szintén (szintén legalább egy bolhafasznál nagyobb eséllyel, de) sikert eredményez, akkor örömmel hallgatlak, hallgatunk!

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2008.12.16. 12:23:23

asdasd23
nem tudok nyilatkozni a diszkós példával kapcsolatban, mivel soha nem látogattam ilyen műintézményeket :) az én gondolatmenetem azokra a férfiakra és nőkre vonatkozott, akik nem csak egy koktélt vagy egy dugást szeretnének, hanem ezen túlmenően valami tartalmasat, tartósat.

Postás gyerek:
'minek társkeresőkbe irogatni, ha van az embernek egy BMW-je?'
talán mert nem mindenkinek 'maca' kell, aki szoliba jár meg műkörmöshöz :) egy férfinak általában nőre van igénye, míg egy diszkópatkány, ahogy írod, beéri egy miszpicsával is. De akkor ne panaszkodjon :)

GatyaPityu 2008.12.16. 12:24:45

- Bazári majom 2008.12.16. 11:51:18

Nálunk is vannak hagyományos társközvetítő irodák, azonban ezek rendszerint inkább a jómódú és 30 - 40 illetve feletti személyekre specializálódnak. Mellesleg az ilyen szolgáltatás nem olcsó mulatság, legalább 30.000 Ft a beugró általában egy vagy fél évre szól a tagság, de a határ lehet akár a csillagos ég is.
Ezek is csak akkor lehetnek működőképesek, ha sok tagjuk van, azaz van kiket közvetíteni a társkeresőknek. Elég sok rémtörténetet hallottam már, édesanyám egyik ismerőse arról panaszkodott, hogy miután összejött valakivel és állítása szerint kérte, hogy függesszék fel a közvetítést, ennek ellenére is kapott megkereséseket újabb jelöltekről. Nyilvánvalóan azért mert amúgy kevés tagja volt az irodának, és a tulajdonos, vezető pedig mégsem mondhatta azt a társkereső tagoknak: "Köszi, hogy befizetted a tagsági díjat, de bocsika most nincs kit közvetítenünk neked, így jártál..." Egy nagy lehúzás az egész. A huszonéveseknek nem érdemes belevágni, egyszer én is felhívtam egy irodát és megkérdeztem, hogy szám szerint mennyi számomra potenciális, szóba jöhető tag van, a válasz húszas nagyságrendű szám volt országosan. Ezek után udvariasan elköszöntem az amúgy korrekt, kedves és készséges hölgytől.

232323 2008.12.16. 12:26:59

"a férfiakra és nőkre vonatkozott, akik nem csak egy koktélt vagy egy dugást szeretnének, hanem ezen túlmenően valami tartalmasat, tartósat."
asdasd23 · uzssob.extra.hu/ 2008.12.15. 19:58:40
Ezt a kommentemet ajánlanám a figyelmedbe! :)

GatyaPityu 2008.12.16. 12:28:01

" Egy metafóra: amikor egy diszkóban egy fiú meghív egy lányt egy italra, akkor az akkor is elfogadja, ha ránézésre sem akarnak a fiútól semmit. (Miért? Mert nem akarja megbántani.. hogyne! A dajkameséket hagyjuk, nem kell játszani 'kifelé' a szentet. Egyszerűen nincs bátorsága korrektnek lenni vagy csak simán miért-ne-vegyem-le-a-lúzert-ha-már-ennyire-akarja.) "

- Pontosan, ezt amúgy édesanyám egyik barátnője mesélte, hogy az ő lánya büszke rá, hogy neki nem kell sokat költenie a diszkóban, mert mindig talál valamit (egy balekot), aki kifizeti neki az itókáját.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2008.12.16. 12:32:47

úgy érzem hogy itt sokan (Atro-t beleérve) teljesen hozzászoktak az általánosításhoz - a nők így, a pasik úgy, a csajok amúgy - kérdés, hogy aki ennyire nem veszi észre az egyedet, az egyént, az hogy akar párkapcsolatot teremteni?
Atro legutóbbi példája egy (1) leányzó, biztos tízezres nagyságrendben fordulnak elő ilyenek, nem is kétlem. Csak nem értem, miért kell energiát pazarolni rájuk, amikor vannak normális nők is...

232323 2008.12.16. 12:38:39

Mesélj. Hol vannak a normális nők? Hogy/hol tudnak velük normális férfiak megismerkedni? Oszd meg velünk ezeket a titkokat.
Én egy kipróbált, életképes módszert ajánlottam, amit Te kifogásoltál. Kérlek, mondj nekünk (nekik!) egy olyat, ami ennél különb és szintén működik!

Vagy inkább Te azt javaslod nekik, hogy életük végéig inkább magányosan tengessék a napjaikat, minthogy kissé inkorrekt módon, de boldoguljanak?

GatyaPityu 2008.12.16. 12:38:53

Rékuc, miért emeltél ki engem név szerint? Mit vétettem...? Éppen most akartam megjegyezni, hogy az autót hitelre című írásod nagyon tetszett és totál igazad van.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2008.12.16. 12:52:52

nem azért emeltelek ki, mert 'vétettél', hanem mert szerintem elgondolkodtató az általánosítás. Szerintem mindenki megérdemli, hogy abból induljunk ki: érző ember és nem egy sablon után legyártott bábu. Szerintem ebben egyetértünk :)

Bud és Kelly Cica - bogarasoklettunk.blog.hu 2008.12.16. 18:23:15

kicsit olyan, mintha - maradva az általánosításoknál - arról menne a matek, hogy a "misspicsa diszkóslányok" miért inkább a "köcsög bmw-s felsővezetőkkel" járnak, a "nyápic, de annál érzékenyebb és műveltebb it-sek" helyett. ha az a bajotok a nők egy részével, hogy preferálják az anyagi javakat a lelkiekkel szemben, akkor miért akartok velük mégis összejönni? vagy mégis csak ők a "jó nők" a szemetekben? akkor nem vagytok ti is eléggé felszínesek?

falusufni (törölt) 2008.12.16. 21:52:42

keoma011: "ismerek olyan férfit, aki 30 centivel magasabb nővel jár és még csak nem is túl jóképű :-) A csaj nem csúnya."

Internetes társkeresőn ismerkedtek?

Kültelki Vagány 2009.02.16. 12:41:19

A 30 centivel magasabb nő az már valami genetikai hiba, az meg kinek kell?
süti beállítások módosítása